Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Chcem si kúpit svoju prvú zrkadlovku. Keďže dosť cestujem tak by bola primárne určená na krajinu a hory. Cenový strop mám cca 500 EUR a neplánujem v najbližšej dobe nič dokupovať okrem uv a polarizacného filtra. Vyšli mi tieto dva ale nikde som nenašiel priame porovnanie teraz hlavne ide aj o výbavu.
Canon eos 1200d set s EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III DC ,EF-S 75-300 mm f/4.0-5.6 III DC nikon D3300 set s + 18-55 VR II
Ohladom príslušenstva je to asi jedno ktorú značku. Aj ked ja mám v okolí viac canonistov.
Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Chcem si kúpit svoju prvú zrkadlovku. Keďže dosť cestujem tak by bola primárne určená na krajinu a hory. Cenový strop mám cca 500 EUR a neplánujem v najbližšej dobe nič dokupovať okrem uv a polarizacného filtra. Vyšli mi tieto dva ale nikde som nenašiel priame porovnanie teraz hlavne ide aj o výbavu.
Canon eos 1200d set s EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III DC ,EF-S 75-300 mm f/4.0-5.6 III DC nikon D3300 set s + 18-55 VR II
Ohladom príslušenstva je to asi jedno ktorú značku. Aj ked ja mám v okolí viac canonistov.
Ďakujem za každú odpoveď.
D 3300 lepsi obraz - dynamicky rozsah farby ostrost aj kvoli novemu objektivu setovemu ale musi to byt ten s oznacenim vrll precitaj si tu na portali test od sefredaktora na tento nikon a porovnava ho aj s profi nikonom mam ho a som spokojny a viem ze s tym canonom ako protikandidatom by si take fotky neurobil je to fotak s charizmou aj ked to znie cudne ale je to tak mam ho so sebou stale a neviem si ho vynachvalit. a dakujem za to prave testu tu na ephoto.
ďakujem za rýchle odpovede. Čítal som recenzie a ten vyhravala D3300 ale na zaciatok a na ucenie mi bude stacit setovy objektív 18-55 a aj na tie hory? Mna trapi ten kanon ze za 500€ a su dva objektivy v nom.
este dodatok canon neber z jedneho prozaickeho dovodu vravis z ho potrebujes na cesty a vela cestujes pozicia ti niekto na dva tyzdne objektiv ktory ti moze na horach padnut na zem utopis ho v potoku? a potom co? kupis mu novy? alebo mu zaplatis opravu? poziciavac techniku do vysokorizikovych destinacii je krajne nezodpovedne aj od poziciavajuceho aj od pozicavajuceho si co je doma sa pocita a tie objekivy na nikon 55-200 alebo 55-300 niesu az take palky aby si si to musel poziciavat na cestovanie a na hobby fotenie bez momentalnych profi a pokrocilych ambicii toto staci a cloveku nieje az tak luto ked mu to zahuci dole brehom ako ked si pozicia drahy objektiv v domieni ze s nim urobi lepsie fotky - neurobi lebo pri zciatocnickych otazkach tohoto typu nema cenu zatial riesit ine ako setove objektivy. viem o com pisem mam l kove objektivy na canon a aj velky canon ale na nosenie a cestovanie je moj oblubeny D 3300.
ďakujem za rýchle odpovede. Čítal som recenzie a ten vyhravala D3300 ale na zaciatok a na ucenie mi bude stacit setovy objektív 18-55 a aj na tie hory? Mna trapi ten kanon ze za 500€ a su dva objektivy v nom.
ved prave preto je tam akcia s dvoma objektivami ze je to kram s naprd obrazom oproti D 3300 setak ti na zaciatok bude stacit na pribizenie detailov v prirode to nieje, ale zoznamis sa a naucis sa a potom dokupis spominane telezoomy cestovneho charakteru popripade nejaky cestovny telezoom 18-300 od nikonu alebo tamronu
V prvom rade objektiv EF-S 75-300 mm f/4.0-5.6 III DC neexistuje, je len verzia EF, nie EF-S. Toot je stara raroha vyrobena este pre filmove fotoaparaty, bez USM motorceka a uplne najhorsie, este aj bez stabilizatora. Vela radosti by si z neho nemal. Tato "vyhodna" akcia ma za ucelom zbavit sa skladovych zasob a vyiahnut z teba viac penazi.
Tak dakujem velmi pekne, asi ste ma prehovorili na tu d3300. Inak v rychlosti s ten setový objektív môžem zobrať aj do hor? zatial kym nebude iny. Ci to ma vobec zmysel ho tam tahať. A ešte jedna vec ako je to s vlhkostou? je aspon trosku odolny? ci za tie prachy to nemam cakat?
Tak dakujem velmi pekne, asi ste ma prehovorili na tu d3300. Inak v rychlosti s ten setový objektív môžem zobrať aj do hor? zatial kym nebude iny. Ci to ma vobec zmysel ho tam tahať. A ešte jedna vec ako je to s vlhkostou? je aspon trosku odolny? ci za tie prachy to nemam cakat?
Na limity setového objektívu narazíš až neskôr. Pre začiatok ti bude určite stačiť. Časom zistíš v čom ťa ten objektív obmedzuje a podľa toho prikúpiš ďalšie sklo. Samozrejme že setový objektív môžeš zobrat do hôr, pokiaľ zrovna neprší môžeš s ním fotiť ako s ktorýmkoľvek profi sklom. Treba len dodržať všeobecne známu vec, že pri prechode zo zimy do tepla treba fotoaparát nechať v brašni nejakú hodinku dve, aby sa teplota pomaly vyrovnala s okolitým prostredím. Pri prudkom prechode zo zimy do tepla by sa v objektíve skondenzovala voda.
no uz som sa asi rozhodol pojdem do toho Nikonu. ohladom tych Canon -istou tak viem ze keby idem s nimi mi pozicaju objektiv a tak ale myslim ze koli tomu kupovat o dost horsi fotak no neviem. V porovnavacich testoch tento vyhrava. Aj ked zase viem ze mozno prve fotky budu ci z Canonu alebo Nikonu asi horsie ako s mojho stareho Sony kompaktu
treba citat co ti pisem ja ho mam v tejto kombinacii a lozim s nim vsade a je to perfektna obrazova kvalita za tu cenu a uz som aj zmokol aj vo vlhku som bol a ok samozrejme nie na priamy dazd a nie do arktickych zim alebo pod vodopad na to su niektore olympusy a nikony ale vela penazi stoja na zaciatok ale aj na pokrocile fotenie je to super ekonomicke riesenie s vynikajucou kvalitou obrazu s velkym dynamickym rozsahom
no uz som sa asi rozhodol pojdem do toho Nikonu. ohladom tych Canon -istou tak viem ze keby idem s nimi mi pozicaju objektiv a tak ale myslim ze koli tomu kupovat o dost horsi fotak no neviem. V porovnavacich testoch tento vyhrava. Aj ked zase viem ze mozno prve fotky budu ci z Canonu alebo Nikonu asi horsie ako s mojho stareho Sony kompaktu
nebudu horsie budu take aky si fotograf ked si vsetko spravne nastavis tak budes prijemne prekvapeny sam sebou a kvalitou fotiek po technickej stranke co na tych fotkach bude je uz tvoja vec a tvoj vkus to za teba nevyriesi ani fotak za 60 000 euro a objektiv za 30 000 ruro..
Pokial chces nikon kup si D5100 s 18-105 VR.nepotrebujes zbytocnych 24MPX..kamarat ho kupil a lutuje ze nekupil prave tu 5100 so 16Mpx..Kludne si kup aj canon,trebars 600D,fotky su vyborne aj s neho rozdiel nezbadas,najlepsie by bolo s objektivom 18-135 is STM,slusny rozsah,vyborne sklo,je to trosku viac penazi,ale podla mna lepsia volba ako D3300
Canon EOS 1200D alebo NIKON D3300
potreboval by som poradiť. Chcem si kúpit svoju prvú zrkadlovku. Keďže dosť cestujem tak by bola primárne určená na krajinu a hory. Cenový strop mám cca 500 EUR a neplánujem v najbližšej dobe nič dokupovať okrem uv a polarizacného filtra. Vyšli mi tieto dva ale nikde som nenašiel priame porovnanie teraz hlavne ide aj o výbavu.
Canon eos 1200d set s EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III DC ,EF-S 75-300 mm f/4.0-5.6 III DC
nikon D3300 set s + 18-55 VR II
potreboval by som poradiť. Chcem si kúpit svoju prvú zrkadlovku. Keďže dosť cestujem tak by bola primárne určená na krajinu a hory. Cenový strop mám cca 500 EUR a neplánujem v najbližšej dobe nič dokupovať okrem uv a polarizacného filtra. Vyšli mi tieto dva ale nikde som nenašiel priame porovnanie teraz hlavne ide aj o výbavu.
Canon eos 1200d set s EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III DC ,EF-S 75-300 mm f/4.0-5.6 III DC
lepsi obraz - dynamicky rozsah
farby
ostrost aj kvoli novemu objektivu setovemu ale musi to byt ten s oznacenim vrll
precitaj si tu na portali test od sefredaktora na tento nikon a porovnava ho aj s profi nikonom
mam ho a som spokojny a viem ze s tym canonom ako protikandidatom by si take fotky neurobil
je to fotak s charizmou aj ked to znie cudne ale je to tak mam ho so sebou stale a neviem si ho vynachvalit. a dakujem za to prave testu tu na ephoto.
pozicia ti niekto na dva tyzdne objektiv ktory ti moze na horach padnut na zem utopis ho v potoku? a potom co? kupis mu novy? alebo mu zaplatis opravu? poziciavac techniku do vysokorizikovych destinacii je krajne nezodpovedne aj od poziciavajuceho aj od pozicavajuceho si
co je doma sa pocita a tie objekivy na nikon 55-200 alebo 55-300 niesu az take palky aby si si to musel poziciavat na cestovanie a na hobby fotenie bez momentalnych profi a pokrocilych ambicii toto staci a cloveku nieje az tak luto ked mu to zahuci dole brehom ako ked si pozicia drahy objektiv v domieni ze s nim urobi lepsie fotky - neurobi lebo pri zciatocnickych otazkach tohoto typu nema cenu zatial riesit ine ako setove objektivy. viem o com pisem mam l kove objektivy na canon a aj velky canon ale na nosenie a cestovanie je moj oblubeny D 3300.
setak ti na zaciatok bude stacit
na pribizenie detailov v prirode to nieje, ale zoznamis sa a naucis sa a potom dokupis spominane telezoomy cestovneho charakteru popripade nejaky cestovny telezoom 18-300 od nikonu alebo tamronu
ohladom tych Canon -istou
Aj ked zase viem ze mozno prve fotky budu ci z Canonu alebo Nikonu asi horsie ako s mojho stareho Sony kompaktu
Tu ho majú za celkom slušnú cenu:
http://www.eleo.sk/sk/product/d5100-18-105vr/
na zaciatok ale aj na pokrocile fotenie je to super ekonomicke riesenie s vynikajucou kvalitou obrazu s velkym dynamickym rozsahom
Aj ked zase viem ze mozno prve fotky budu ci z Canonu alebo Nikonu asi horsie ako s mojho stareho Sony kompaktu
ked si vsetko spravne nastavis tak budes prijemne prekvapeny sam sebou a kvalitou fotiek po technickej stranke
co na tych fotkach bude je uz tvoja vec a tvoj vkus
to za teba nevyriesi ani fotak za 60 000 euro a objektiv za 30 000 ruro..
v kazdom pripade vol 3300
to bolo urcene zakladatelovi vlakna
este raz pardon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa