Fórum » Vyberáme fotoaparát

Zrkadlo na všetko.

Reconect25
2016-01-17 19:02:26+01
Zdravím, chcel by som sa spýtať, aké zrkadlo je ideálne pre mna. Pozerám po canon 7D mkii , canon 70D , canon 5D mkiii alebo nikon d7200 , nikon d750 , nikon d810. Samozrejme tu platí čím nižšia cena tým lepšie pre mna a pre vetšiu výbavu objektívou a dalsich veci, samozrejme potrebujem kvalitnú obrazovú kvalitu (fotenie svadby, portrety, wildlife a sem tam nejaké závodné akcie). Neviem či je v tomto najlepší FF alebo Aps-c. Akú zostavu by ste mi doporučili? do 4500 eur? Aby boli aj ludia zo svadby spokojný aj aby bola spokojná moja penaženka.

Ďakujem za vaše rady a prajem pekný deň.

tomis.ales
2016-01-17 19:49:26+01
Uz 5 rokov sa snazim najst idealnu zostavu pre seba sameho.
Ked nevies zakladne rozdiely medzi APSC a FF, tak hociaka zostava za 4500€ su pre teba vyhodene peniaze.

Marek Vančo
2016-01-17 20:50:08+01
Počkaj na nástupcu Nikon D4S. To je jediný fotoaparát, ktorý ti dá požadovanú ovrazovú kvalitu. 4500 eur je však nízky rozpočet na tvoje požiadavky kvality. Svadobčania totiž vyžadujú len najlepšiu kvalitu. Nikon D4S ale lepšie jeho nástupca spôsobí, že hostia budú v úžase a to je na svadobnej fotografii jedna z najdôležitejšich vecí, ktoré treba dosiahnuť!

tomis.ales
2016-01-17 21:20:12+01
príspevok od: Marek Vančo
Počkaj na nástupcu Nikon D4S. To je jediný fotoaparát, ktorý ti dá požadovanú ovrazovú kvalitu. 4500 eur je však nízky rozpočet na tvoje požiadavky kvality. Svadobčania totiž vyžadujú len najlepšiu kvalitu. Nikon D4S ale lepšie jeho nástupca spôsobí, že hostia budú v úžase a to je na svadobnej fotografii jedna z najdôležitejšich vecí, ktoré treba dosiahnuť!
Dovolim si nesuhlasit. 99% percent svadobcanov nevie (a ani nepotrebuje) ohodnotit technicku kvalitu. Je v zaujme fotografa, aby mal tu najlepsiu moznu techniku. Moze sa tak na nu spolahnut a plne sa venovat tvorivej a obsahovej stranke fotografovania svadby, ktora je pre nich najdolezitejsia. Ci maju fotky 16 mega alebo 36 je im viac menej jedno, pokial si nejdu vytlacit portret v zivotnej velkosti. Rozhodne nevidia rozdiel medzi fotkami z Nikon D3000 a Nikon D4s.

Marek Vančo
2016-01-17 22:04:50+01
príspevok od: tomis.ales
Dovolim si nesuhlasit. 99% percent svadobcanov nevie (a ani nepotrebuje) ohodnotit technicku kvalitu. Je v zaujme fotografa, aby mal tu najlepsiu moznu techniku. Moze sa tak na nu spolahnut a plne sa venovat tvorivej a obsahovej stranke fotografovania svadby, ktora je pre nich najdolezitejsia. Ci maju fotky 16 mega alebo 36 je im viac menej jedno, pokial si nejdu vytlacit portret v zivotnej velkosti. Rozhodne nevidia rozdiel medzi fotkami z Nikon D3000 a Nikon D4s.
Ved preto mu radím najlepšiu techniku D5S. Vtedy sa na nu spolahne a moze zacat zarabat. Svadobcania poznaju akym fotakom fotis (sami maju zrkadlovky a mnohí vedia co kolko stoji). A spokojnost svadobčanov je veľmi dôležitá!

blahoslav J B Art
2016-01-17 22:11:22+01
najdolezitejsie na svadobnych fotkach je aj tak to, aby sa na nich kazdy usmieval ... potom budu vsetci spokojni

PeCh
2016-01-17 22:23:11+01
Najlepšie na všetko neexistuje .

Na wildlife určite APS-C, na svadby môže byť jedno i druhé (vo všeobecnosti si viacej ľudí bude myslieť, že lepší bude FF, no nemusí to byť vždy pravda). Na šport, závodné akcie to bude rôzne, podľa športu a závodov. Tam kde "kempuješ" na jednom mieste môže byť dobrý FF s battery gripom, inde kde potrebuješ byť mobilný radšej niečo menšie, ľahšie...

Vyber si priority, potom si požičaj a vyskúšaj.

Roman Point
2016-01-18 02:37:46+01
Nevedieť či crop alebo FF a do toho sa chcieť vrhnúť na fotenie svadieb hm. Ako to bolo? *Predstavuje si to ako Hurvínek válku*

Ako bohužiaľ tak to pôsobí..

Ale otázka aké objektívy chceš používať? Ktoré ohniská ti pri svadbe portretoch vyhovujú? To je tiež dobre vedieť keď chceš tento žáner fotiť. Predpokladám že nemáš ziadnu fotovybavu keďže značka nehrá rolu.

landov
2016-01-18 06:34:33+01
Ved je to trolling, nedošlo?

Tibor78
2016-01-18 07:31:35+01
príspevok od: PeCh
Najlepšie na všetko neexistuje .

Na wildlife určite APS-C, na svadby môže byť jedno i druhé (vo všeobecnosti si viacej ľudí bude myslieť, že lepší bude FF, no nemusí to byť vždy pravda). Na šport, závodné akcie to bude rôzne, podľa športu a závodov. Tam kde "kempuješ" na jednom mieste môže byť dobrý FF s battery gripom, inde kde potrebuješ byť mobilný radšej niečo menšie, ľahšie...

Vyber si priority, potom si požičaj a vyskúšaj.
Ak chce fotit svadby alebo podobne zanre tak jednoznacne FF kvoli zlym svetelnym podmienkam.APS-C max tak v exterieri cez den.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2016-01-18 09:38:06+01
príspevok od: Reconect25
Zdravím, chcel by som sa spýtať, aké zrkadlo je ideálne pre mna. Pozerám po canon 7D mkii , canon 70D , canon 5D mkiii alebo nikon d7200 , nikon d750 , nikon d810. Samozrejme tu platí čím nižšia cena tým lepšie pre mna a pre vetšiu výbavu objektívou a dalsich veci, samozrejme potrebujem kvalitnú obrazovú kvalitu (fotenie svadby, portrety, wildlife a sem tam nejaké závodné akcie). Neviem či je v tomto najlepší FF alebo Aps-c. Akú zostavu by ste mi doporučili? do 4500 eur? Aby boli aj ludia zo svadby spokojný aj aby bola spokojná moja penaženka.

Ďakujem za vaše rady a prajem pekný deň.
Ja ti odporuččím to čo mám ja ale na šport a wildlife to nie je, skôr na svadby. Je otázka či ti za to stojí investovať do wild a sportu ked ti to nezarobí ani korunu... ale zas ked ta to baví nie je čo riešiť

JakubH
2016-01-18 10:14:51+01
príspevok od: Tibor78
Ak chce fotit svadby alebo podobne zanre tak jednoznacne FF kvoli zlym svetelnym podmienkam.APS-C max tak v exterieri cez den.
S týmto nesúhlasím. I s aps-c sa dajú spraviť kvalitné foto v zlých svetelných podmienkach. Na nikon d7000 bežne fotím ISO 3200, spolu so svetelným objektívom sa dá fotiť i vo veľmi zle osvietených miestnostiach.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-01-18 10:25:13+01
príspevok od: JakubH
S týmto nesúhlasím. I s aps-c sa dajú spraviť kvalitné foto v zlých svetelných podmienkach. Na nikon d7000 bežne fotím ISO 3200, spolu so svetelným objektívom sa dá fotiť i vo veľmi zle osvietených miestnostiach.
To je pravda, ale nie je to len o tom. Ak sa niekto rozhodne fotit svadby, je tu urcity standard. A je tu konkurencia, ktora ho pouziva, Tym standardom je dnes FF zrkadlovka a kvalitne svetelne objektivy + dialkove odpalovanie bleskov.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-01-18 10:31:12+01
Cudujem sa, ze ste zakladatela temy nezvozili. Myslim, ze niekto kto sa chysta fotit svadby a wildlife, velmi narocne zanre, musi mat u nejaky ten rocik fotenia za sebou. Predpoklada sa tu aj to, ze ma fotograf velmi dobre skusenosti s pokrocilymi fotoaparatmi, svetelnymi objektimi, bleskami. Ma celkovo dobry prehlad o ponuke a maly ba si vediet vybrat. Ocakaval by som skor doplnujuce otazky, ktore pomozu rozhodovt napr. uz pri vybere konkretneho modelu fotoaparatu alebo objektivu.
Otazka tejto temy je ale velmi vseobecna a kazdy z nas ma na nu az prilis vela roznych odpovedi.

PeCh
2016-01-18 10:34:33+01
príspevok od: JakubH
Súhlasím, no FF pridá lepší pocit, že fotograf neriskuje. Pravda je, že svadobčania vo väčšine prípadov nerozoznajú dobrého fotografa od zlého a podobne sa nerozumenjú do fototechniky (súdia ju iba podľa veľkosti). Pre svadobčanov a najmä pre nevestu je dôležité, aby na fotkách dobre vyzerali. K tomu FF nepomôže, naopak pomôže rozmýšľať, čo, kde a kedy fotiť. Keď je zlé svetlo, tak radšej nefotiť, lebo ani FF z toho neurobí dobrú fotku a vo výsledku to fotografa v očiach svadobčanov po zhliadnutí výsledkov degraduje. Z vlastnej svadby a mojich vlastných fotiek viem (nie som odborník na svadobnú fotografiu), že väčšina fotenia prebieha v dobrom svetle (štylizované fotenie, spoločné fotky...). Minimum je v horšom. Tam často spadá samotný obrad (aj keď po pravde aj v kostoloch je pomerne dosť svetla) a večerná zábava (tam je však väčšina fotiek aj tak zbytočná). V týchto prípadoch však postačí svetelný objektív a vedieť ako na to. Dokonca na zábave pri tancovaní s vypnutými hlavnými svetlami a len s pár diskotékových svetlami sa dajú urobiť fotky, ktoré majú atmosféru aj s m4/3, netreba hneď FF, ktorý tam často škodí nedostatočnou hĺbkou ostrosti (ale to je zase aj o štýle fotografa a ako s ňou vie pracovať).

Marek Vančo
2016-01-18 13:30:01+01
príspevok od: Karol Srnec
Cudujem sa, ze ste zakladatela temy nezvozili. Myslim, ze niekto kto sa chysta fotit svadby a wildlife, velmi narocne zanre, musi mat u nejaky ten rocik fotenia za sebou. Predpoklada sa tu aj to, ze ma fotograf velmi dobre skusenosti s pokrocilymi fotoaparatmi, svetelnymi objektimi, bleskami. Ma celkovo dobry prehlad o ponuke a maly ba si vediet vybrat. Ocakaval by som skor doplnujuce otazky, ktore pomozu rozhodovt napr. uz pri vybere konkretneho modelu fotoaparatu alebo objektivu.
Otazka tejto temy je ale velmi vseobecna a kazdy z nas ma na nu az prilis vela roznych odpovedi.
Ale zvozili! D5S bude pre neho najlepšia voľba, nech už zarába veľké prachy. A my blbečkovia máme rýchlo radiť....

netmouse
2016-01-18 15:10:33+01
príspevok od: Marek Vančo
Ale zvozili! D5S bude pre neho najlepšia voľba, nech už zarába veľké prachy. A my blbečkovia máme rýchlo radiť....
nejde o to ci mame radit alebo nemame ... ale clovek, ktory sa rozhodne investovat (z jeho pohladu skor vyhodit) 5litrov by mal vediet si aj sam vybrat. od ludi na fore by skor mal pozadovat informaciu ci su viac spokojny s X-om alebo s Y-onom popripade co im na X / Y v skutocnom foteni vadilo / vyhovovalo.

vd
2016-01-18 16:57:57+01
" Akú zostavu by ste mi doporučili do 4500 aby boli aj ludia zo svadby spokojný ?" to je zverska otazka
Ti napišem s akým kombom som začinal ja, tak za zvyšných 4000 možes ist na Bali na dovolenku..
...A aku zostavu by ste doporucili mne, aby som bol spokojný? )

blahoslav J B Art
2016-01-18 17:15:30+01
príspevok od: vd
" Akú zostavu by ste mi doporučili do 4500 aby boli aj ludia zo svadby spokojný ?" to je zverska otazka
Ti napišem s akým kombom som začinal ja, tak za zvyšných 4000 možes ist na Bali na dovolenku..
...A aku zostavu by ste doporucili mne, aby som bol spokojný? )
doporucujem prechod z FF na System Fuji X ... ako to urobil profesionalny svadobny fotograf Vojta, foti prevazne s 2x Fuji X-T1 a pevnymi sklami, ale aj X100 ... bol som na jeho prednaske ako nafotit 'svadobny pribeh'

http://cz.jinykafe.com/blog/2015-07-09-proc-fotim-svatby

JohnNewton
2016-01-18 17:34:39+01
príspevok od: blahoslav J B Art
doporucujem prechod z FF na System Fuji X ... ako to urobil profesionalny svadobny fotograf Vojta, foti prevazne s 2x Fuji X-T1 a pevnymi sklami, ale aj X100 ... bol som na jeho prednaske ako nafotit 'svadobny pribeh'

http://cz.jinykafe.com/blog/2015-07-09-proc-fotim-svatby
Skvelá rada ako si skomplikovať život....fotografovať tromi fotoaparátmi miesto jedného.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()