Fórum » Vyberáme fotoaparát

Fotak s dobrym vystupom na AA baterie

zalohyroman
2016-01-21 09:05:08+01
Ahojte, zhanam (zatial informacie) nejaky fotak, ktory by splnal zakladne podmienky. Dobre fotky vonku v prirode, nejaky ten zoom - fotenie zvierat, cim mensia velkost a hmotnost. Dalsou podmienkou je napajanie bateriami AA (v krajnom pripade AAA). Je to kvoli tomu, ze foti sa casto mimo civilizacie a niekedy viac dni v podmienkach s teplotami pod -20°C, co klasicke fotoakubaterie nezvladaju dobre. Fotoaparat sa da sice na trhu najst, ale mna by zaujimali aj prakticke skusenosti majitelov, lebo jedna vec je, co je na webe napisane o fotaku a druha vec je realita. A samozrejme cena. Nechcem pisat rovno cenu, ale nie som profesional, robim to ako hobby a velke peniaze do toho invetovat nemienim.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-01-21 09:22:15+01
AA baterie sa pouzivaju len v najpodradnejsich kompaktoch. V o nieco lepsich ultrazoomoch ich najdes len v niekolkorokov starych bazarovych kuskoch. Niektore zrkadlovky, ktore maju moznost pripojenia battery gripu umoznuju alternativne pouzivat AA baterie.
Nenapada mi jediny fotak, ktory by bol kvalitny, maly, dali sa s nim fotit zvierata v prirode a este bol aj na tuzkove baterie.

fatality
2016-01-21 09:44:46+01
príspevok od: zalohyroman
Ahojte, zhanam (zatial informacie) nejaky fotak, ktory by splnal zakladne podmienky. Dobre fotky vonku v prirode, nejaky ten zoom - fotenie zvierat, cim mensia velkost a hmotnost. Dalsou podmienkou je napajanie bateriami AA (v krajnom pripade AAA). Je to kvoli tomu, ze foti sa casto mimo civilizacie a niekedy viac dni v podmienkach s teplotami pod -20°C, co klasicke fotoakubaterie nezvladaju dobre. Fotoaparat sa da sice na trhu najst, ale mna by zaujimali aj prakticke skusenosti majitelov, lebo jedna vec je, co je na webe napisane o fotaku a druha vec je realita. A samozrejme cena. Nechcem pisat rovno cenu, ale nie som profesional, robim to ako hobby a velke peniaze do toho invetovat nemienim.
zhanat dnes fotak na AA(A) baterie,je ako zhanat vozidlo na uhlie.. ..

zalohyroman
2016-01-21 10:03:24+01
príspevok od: fatality
zhanat dnes fotak na AA(A) baterie,je ako zhanat vozidlo na uhlie.. ..
Co poznam, vacsina ludi, ktori sa venuju foteniu ci filmovaniu na odlahlejsich miestach pouziva techniku na univerzaly. Niektori to sice riesia solarmi, ale skoro vsetci s ktorymi som sa zatial o tom bavil sa v tomto zhoduju, ze ten smer vyrobcov k tym akupackom nie je moc dobry. Lebo tam kde koncia moznosti jednoucelovych packov, zacinaju moznosti litiovych bateriek. Mnoho ludi co som videl to riesi kadejakymi homemade upravami fotaku a kablikmi trciacimi pod vetrovku. Ja si neviem predstavit, ze by som si mal kupit trebars 20ks bateriovych packov, ktore nie su prave najlacnejsie. Karol ti pisal o podradnych fotakoch, ale problem je prave to, ze najhorsi fotak je ten, ktory je, ked to potrebujes, nepouzitelny. Ako som pisal na zaciatku, nemusel by to byt nejaky top fotak, ale aspon ako tak dobry hlavne kvalitou vystupu. Lebo aj zachovale bazarovky sa raz minu

z80
2016-01-21 10:15:33+01
Niektore relativne nove Pentax zrkadlovky (napr. K30) umoznovali pouzitie AA baterii
http://www.amazon.com/DSLRKIT-D-BH109-BATTERY-HOLDER-PENTAX/dp/B00AAQXGLE.

PeCh
2016-01-21 10:28:30+01
Tak to máš smolu. Buď si nájdeš nejakú starinu v bazáre (osobne mám jeden alebo dva Olympusy s dobrým výstupom na dovolenku, ale dnes by ťa 3 alebo 4 Mpx asi neuspokojili). Alebo si môžeš kúpiť normálny foťák a kúpiš si k nemu zopár hoci aj čínskych akumulátorov z Ebayu (ktoré ťa možno výjdu na 5 €/ks). Prípadne sa popozeráš po foťáku, čo sa dá nabíjať cez (mikro) USB a kúpiš si k tomu nejakú powerbanku (len si najprv odskúšaj, či môžeš fotiť, keď je pripojené takéto nabíjanie). Inak existujú powerbanky aj na AA batérie, ale výstup som videl max 500 mA, či pri cca 2000 mAh predstavuje 4 hodiny nabíjania (čas ber s rezervou, ovplyvňuje to aj napätie).

jan21
2016-01-21 10:30:09+01
Mam Canon 600D s battery packom kde idu AA baterie, podobme aj 7DII, (podobne maju aj moznost napajania z externého zdroja....!) prastary Canon A40, Powershot S1X.

V sucasnosti by som ti odporucal radsej nieco na mikroUSB...napr Canon G5X, vyborný vystup a mimo civilizácie si ho nabiješ hocijakou nabijačkou (kľuka, solar, externý powerbank napr aj s tými AA)

RasťoS
2016-01-21 15:10:08+01
Pentax K-30, alebo aj novší K-50 sa dajú použiť s adaptérom. Sú to dobre utesnené a odolné fotoaparáty s deklarovanou použiteľnosťou do -10°C. Navyše sú k nim aj utesnené seťáky.
https://www.youtube.com/watch?v=qtF4z7uKYoY

Ale niesu to žiadne kompakty.

lacy
2016-01-21 18:29:34+01
Zdravím, ja mám pentax K50, a na tužkovky AA si treba dokúpiť adaptér ktorý sa použije namiesto baterie.no treba použiť buď lítiove AA alebo enelop, ak použiješ klasické alkalické tak nečakaj zázraky vydržia pár cvakov a sú K.O a to nehovorím pri použití v zime. aj tak najradšej používam originál batériu, no aj enelopy sú super ale tie používam radšej v blesku. Tu je tabuľka výdrže pre K50

hugoba
2016-01-21 21:26:45+01
fuji fine pix 9600,kdesi by som ho mal mať

zalohyroman
2016-01-22 08:40:32+01
Ano, pouzivam hlavne eneloopy a samozrejme litiovky, tie su zatial asi spicka medzi baterkami. Este aby som sa vratil preco AA a preco je to hlavna podmienka? Doviedol ma k tomu jeden zazitok. Bol som na tulacke na slovensku a po dvoch mrazivych nociach sa mi naskytla zrejme zivotna sanca nafotit a natocit diveho rysa vo volnej prirode u nas (tusim sa to zatial nikomu nepodarilo na slovensku, ked neratam rozne fotopasce atd). Mal som ho asi na 100, vyhodny jemny protivietor, vychadzajuce slnko od chrbta... Zapnem opatrne fotak a... low battery. Vo vrchnom vrecku som opatrne vyhladal nahradnu, vymenil som pomalicky a to iste. Bolo vtedy v noci okolo -25 a baterie to jednoducho nezvladli, mali nacvakane mozno 40-50 zaberov. A to som mal pozicany skoro novy fotak od kamarata, ktory sa foteniu venuje intenzivne a bol to jeden z top nezrkadloviek. Neostalo mi nic ine len ho sledovat, trvalo to dost dlho, nebyt tych nestastnych bateriek, stihol by som asi aj vynimocne video. Ked som sa pokusil vytiahnut spod bundy zalozny malicky lacny kompakt (obycajny kodak) tak som ho vyplasil. Samozrejme kodak s litiovkami nabehol na prvu supu... Odvtedy na take fotenia jedine litiovky v kombinacii s eneloopmi, s tymi mam dobre skusenosti aj v mrazoch. Riesenia s kablikmi spod bundy a matrosom pod bundou su dost neprakticke a zvacsa aj rusive, hlavne ked ma clovek s tym chodit v roznych tazkych terenoch. Starsie fotaky na AAcka mam, ale skoda ze chybaju fotaky s dnesnymi technickymi moznostami, ktorym chyba kompatibilita s litiovkami v nejakych normalnych cenach a velkostiach

pdmk
2016-01-22 11:43:56+01
tak si zaobstaraj filmovy plne manualny bez bateriek... pokial ti nezamrzne uzavierka, tak s tym mozes fotit donekonecna v akomkolvek pocasi

pdmk
2016-01-22 11:46:28+01
a zabudol som dodat ze ak ti aj film nezmrzne a nezlomi sa

tomis.ales
2016-01-22 15:35:19+01
Ano, pouzivam hlavne eneloopy a samozrejme litiovky, tie su zatial asi spicka medzi baterkami. Este aby som sa vratil preco AA a preco je to hlavna podmienka? Doviedol ma k tomu jeden zazitok. Bol som na tulacke na slovensku a po dvoch mrazivych nociach sa mi naskytla zrejme zivotna sanca nafotit a natocit diveho rysa vo volnej prirode u nas (tusim sa to zatial nikomu nepodarilo na slovensku, ked neratam rozne fotopasce atd). Mal som ho asi na 100, vyhodny jemny protivietor, vychadzajuce slnko od chrbta... Zapnem opatrne fotak a... low battery. Vo vrchnom vrecku som opatrne vyhladal nahradnu, vymenil som pomalicky a to iste. Bolo vtedy v noci okolo -25 a baterie to jednoducho nezvladli, mali nacvakane mozno 40-50 zaberov. A to som mal pozicany skoro novy fotak od kamarata, ktory sa foteniu venuje intenzivne a bol to jeden z top nezrkadloviek. Neostalo mi nic ine len ho sledovat, trvalo to dost dlho, nebyt tych nestastnych bateriek, stihol by som asi aj vynimocne video. Ked som sa pokusil vytiahnut spod bundy zalozny malicky lacny kompakt (obycajny kodak) tak som ho vyplasil. Samozrejme kodak s litiovkami nabehol na prvu supu... Odvtedy na take fotenia jedine litiovky v kombinacii s eneloopmi, s tymi mam dobre skusenosti aj v mrazoch. Riesenia s kablikmi spod bundy a matrosom pod bundou su dost neprakticke a zvacsa aj rusive, hlavne ked ma clovek s tym chodit v roznych tazkych terenoch. Starsie fotaky na AAcka mam, ale skoda ze chybaju fotaky s dnesnymi technickymi moznostami, ktorym chyba kompatibilita s litiovkami v nejakych normalnych cenach a velkostiach
A preco si si tie akumulatory neskladoval pri tele, aby boli v teple?

Roman Point
2016-01-22 15:53:02+01
Kúp si LG G4. Bez internetu dva dni používania bez problémov a v mrazoch počítam tak jeden deň ( polovica ) a určite ho budeš mať vo vacku v teple a ľahko ho vytiahneš
Foti to podľa mňa ako lepší kompakt s tým že aj do rawu ( .dng )
Nejak takto ale táto foto bola len rýchly cvak do jpg nie do rawu. Keby je to v rawe dalo by sa ešte viac z toho dostať

Fuser
2016-01-22 23:10:59+01
Velky prehlad nemate ...

Nove fotaky FujiFilm na AA baterie - ultrazoom:
[b]FinePix S9900W / S9800
FinePix S9200 / S9400W[/b]

Pre amatera su to dobre fotky, pokial nevyskusa lepsi fotak - APC, M4/3, atd ...

zalohyroman
2016-01-27 08:37:14+01
príspevok od: Fuser
Velky prehlad nemate ...

Nove fotaky FujiFilm na AA baterie - ultrazoom:
[b]FinePix S9900W / S9800
FinePix S9200 / S9400W[/b]

Pre amatera su to dobre fotky, pokial nevyskusa lepsi fotak - APC, M4/3, atd ...

Nemte nahodou z toho S9800 nejake obrazky? Zaujímalo by ma, aku to ma kvalitu snimkov.

vd
2016-01-27 22:06:03+01
príspevok od: Karol Srnec
AA baterie sa pouzivaju len v najpodradnejsich kompaktoch. V o nieco lepsich ultrazoomoch ich najdes len v niekolkorokov starych bazarovych kuskoch. Niektore zrkadlovky, ktore maju moznost pripojenia battery gripu umoznuju alternativne pouzivat AA baterie.
Nenapada mi jediny fotak, ktory by bol kvalitny, maly, dali sa s nim fotit zvierata v prirode a este bol aj na tuzkove baterie.
mam pocit ze aj 5D3 vie fungovat na baterie a ma dobre fotky, aj nejaky ten zoom, ako sa pyta kolega fotograf

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-01-27 22:25:23+01
príspevok od: vd
mam pocit ze aj 5D3 vie fungovat na baterie a ma dobre fotky, aj nejaky ten zoom, ako sa pyta kolega fotograf
A mne tento prispevok nepride vtipny ani s tym smajlikom.

_kurato_
2016-01-28 00:34:09+01
Nemte nahodou z toho S9800 nejake obrazky? Zaujímalo by ma, aku to ma kvalitu snimkov.
clovece ty co riesis preboha???

kúp bazárový canon 40D(aj s baterry gripom sa dá zohnať za 200€(dosť často sa predáva aj s dvoma akumulátormi...

s gripom mi vzdy vydrzal cca 2-3 takeho normalneho cvakania ake clovek na dovolenke moze robit)

tak dokúp ešte ďalľie 4 akumulátory a na týždeň si v suchu... určite..a to by si denne musel teda nacvakať naozaj vela snímkov....)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()