Fórum » Vyberáme fotoaparát

Sony A6700

Mgunner47
Mgunner47 2024-06-25 15:39:51+02
Zdravim, chcel by som sa poradiť. Plánujem kúpu foťáku, momentálne som najviac zameraný na Sony A6700. Aký je váš názor? Myslel som si, že by som k nemu vzal sigmu 18-50 alebo Tamron 17-70. Chcel by som prevažne fotiť portréty ľudí, psa, sem tam prírodu, rád chodím niekam na cesty túry, mestá atď.. Je podľa vás tento foťák dobrá voľba? Hlavne by som chcel vedieť, či tie portréty ľudí sú pekné a čisté? Pozeral som aj FF foťáky ako je a7Cii alebo alebo 7iv ale tie už sú skoro o 700 eur drahšie a aj objektívy sú dosť.. cieľ je zmestiť sa do 2000 tisíc eur, ale predsa pri takej sune nechcem urobiť krok vedľa a byť sklamaný..

jozef84
2024-06-26 18:06:44+02
príspevok od: gytheio
Ktory adapter ma opticky clen? Podla toho co tu pises ani nevies co je to adapter.
Napríklad aj M42/Nikon ak chceš fotiť aj na nekonečno.

gytheio
2024-06-26 18:09:11+02
príspevok od: jozef84
Napríklad aj M42/Nikon ak chceš fotiť aj na nekonečno.
ty zase nemas potuchy o com je rec

Paladin25
2024-06-26 18:10:10+02
Idiot je to profesionalny objektiv, fotil si niekedy s nie im podobnym?
Paľko áno fotil a čo to má s témou a s tým že zasa klameš a zavádzaš? Nič.
To autorovi nepomôže. Skús sa držať témy.

Linuxak
2024-06-26 18:22:14+02
Ktory adapter ma opticky clen? Podla toho co tu pises ani nevies co je to adapter.
Už som videl za svoj život veľa blbcov ale ty jednoznačne víťazíš, gratulujem Pretláčať svoje názory silou a skrývať tak svoju nevedomosť v tom si fakt génius.

Paladin25
2024-06-26 18:37:54+02
Čiže tvrdíš že adaptér M42/Nikon (s možnosťou fotenia na nekonečno) nemá optický člen Paľko?

PHiLiPZ
2024-06-26 19:59:03+02
Priklad adapterov s optickymi clenmi:
https://www.amazon.com/Adapter-Optical-Compatible-Minolta-Cameras/dp/B07XQYXFQR

martinmlm
2024-06-26 23:30:43+02
Napr. ak chceš naplno využívať FF objektív na APSC senzor bez krop faktoru, tak na to sú adaptéry s optickým členom

fatality
2024-06-26 23:30:54+02
príspevok od: Mgunner47
Zdravim, chcel by som sa poradiť. Plánujem kúpu foťáku, momentálne som najviac zameraný na Sony A6700. Aký je váš názor? Myslel som si, že by som k nemu vzal sigmu 18-50 alebo Tamron 17-70. Chcel by som prevažne fotiť portréty ľudí, psa, sem tam prírodu, rád chodím niekam na cesty túry, mestá atď.. Je podľa vás tento foťák dobrá voľba? Hlavne by som chcel vedieť, či tie portréty ľudí sú pekné a čisté? Pozeral som aj FF foťáky ako je a7Cii alebo alebo 7iv ale tie už sú skoro o 700 eur drahšie a aj objektívy sú dosť.. cieľ je zmestiť sa do 2000 tisíc eur, ale predsa pri takej sune nechcem urobiť krok vedľa a byť sklamaný..
v podstate na to ides dobre, Sony a6xxx je vyborna rada dobre fotiacich fotakov s dobrym autofocusom..su male, skladne a je na ne kopec Sony skiel + skiel tretich vyrobcov..
a aj tie co si spomenul, su fajn univerzaly.. k jednemu z nich este pevne sklo na portrety (trebars sigma 56/1.4 ) a si vybaveny..

Linuxak
2024-06-27 08:21:00+02
príspevok od: fatality
v podstate na to ides dobre, Sony a6xxx je vyborna rada dobre fotiacich fotakov s dobrym autofocusom..su male, skladne a je na ne kopec Sony skiel + skiel tretich vyrobcov..
a aj tie co si spomenul, su fajn univerzaly.. k jednemu z nich este pevne sklo na portrety (trebars sigma 56/1.4 ) a si vybaveny..
Inak ak sa nemýlim od 6400ky sa dá zamknúť zaostrený objekt, čo je super vec. Pôvodná A6000ka sa fest dlho vyrábala, takže to sú určite dobré foťáčiky. K malej 6k rade by sa mi páčilo ako základné sklo napríklad toto:

https://www.alza.sk/sony-35-mm-f2-8-d507296.htm

jozef84
2024-06-27 10:42:50+02
Budem ťa citovať "ty zase nemas potuchy o com je rec". Tebe chýbajú elementárne základy z fotenia... a aj málo čítaš. Potom máš slabé vedomosti zo všetkého. A slovník IV. cenovej skupiny tie chýbajúce vedomosti nenahradí.

fatality
2024-06-27 11:49:38+02
príspevok od: Linuxak
Inak ak sa nemýlim od 6400ky sa dá zamknúť zaostrený objekt, čo je super vec. Pôvodná A6000ka sa fest dlho vyrábala, takže to sú určite dobré foťáčiky. K malej 6k rade by sa mi páčilo ako základné sklo napríklad toto:

https://www.alza.sk/sony-35-mm-f2-8-d507296.htm
nie kazdemu zacinajucemu fotografovi musi vyhovovat ako zakladak pevne sklo..
ja by som volil na pokrytie zakladnych tem f2.8 "zoom" a pevne sklo by som bral
portretne..
a ked uz zakladak pevny, tak nieco ako Sigma 23/1.4..

Paladin25
2024-06-27 12:49:59+02
portretne..
Je to otázka na zamyslenie.

Ale keď si to tak vezmeš tak väčšina ľudí dnes fotí mobilimi a tie roky mali len 1 pevné sklo a aj dnes v podstate len prepínaš medzi viacerými pevnými sklami

V minulosti taktiež drvivá väčšina fotografov fotila na pevné sklo.

Za mňa na začiatok na to čo chce fotiť kombinácia ohnísk (na ff) 35 + 85 je dosť dobrá.
Čiže na APSC niečo ako tebou navrhová 23ka + 50-85 ako portrét špecial.

Ale ani cesta zoomu 2,8 nie je zlé riešenie. Len by som volil niečo menšie a skladnejšie - lebo profi zoom s váhou 1+ kg ťa môže na odradiť skôr ako sa do toho dostaneš.

fatality
2024-06-27 14:54:23+02
príspevok od: Paladin25
Je to otázka na zamyslenie.

Ale keď si to tak vezmeš tak väčšina ľudí dnes fotí mobilimi a tie roky mali len 1 pevné sklo a aj dnes v podstate len prepínaš medzi viacerými pevnými sklami

V minulosti taktiež drvivá väčšina fotografov fotila na pevné sklo.

Za mňa na začiatok na to čo chce fotiť kombinácia ohnísk (na ff) 35 + 85 je dosť dobrá.
Čiže na APSC niečo ako tebou navrhová 23ka + 50-85 ako portrét špecial.

Ale ani cesta zoomu 2,8 nie je zlé riešenie. Len by som volil niečo menšie a skladnejšie - lebo profi zoom s váhou 1+ kg ťa môže na odradiť skôr ako sa do toho dostaneš.
hej, ale vacsina si predstavuje, ze sa prave pri fotaku od tohto odputa..+ine je menit sklo na fotaku a ine prekliknut na mobile
+ praveze "zoomuju", prstami na displeji, teda myslia si ze zoomuju, pritom je to len orez z 1 skla, popr. skoky + orez z 2-3 skiel..
co im uz ine zostavalo ..v minulosti bolo vselico a radi sme sa toho vdaka technologickemu pokroku vzdali
a dnes uz ani ten povestny rozdiel medzi pevnym sklom a zoomom nieje tak dramaticky, ako kedysi..
zato prakticke rozdiely su k nezaplateniu
myslel som samozrejme tu, aj nim spominanu, 300g sigmu 18-50/2.8..

Paladin25
2024-06-27 15:40:15+02
hej, ale vacsina si predstavuje, ze sa prave pri fotaku od tohto odputa..+ine je menit sklo na fotaku a ine prekliknut na mobile
+ praveze "zoomuju", prstami na displeji, teda myslia si ze zoomuju, pritom je to len orez z 1 skla, popr. skoky + orez z 2-3 skiel..
co im uz ine zostavalo ..v minulosti bolo vselico a radi sme sa toho vdaka technologickemu pokroku vzdali
a dnes uz ani ten povestny rozdiel medzi pevnym sklom a zoomom nieje tak dramaticky, ako kedysi..
zato prakticke rozdiely su k nezaplateniu
myslel som samozrejme tu, aj nim spominanu, 300g sigmu 18-50/2.8..
Áno zoom je určite praktickejší s tým sa dá len súhlasiť. Kvalita zoomov je určite lepšia ako v minulosti!

Je dobre že máme toľko možností.

Ale zasa keď zoberieš požiadavku na fotenie portrétov tak tam rozdiel vo výslednej fotke zoom vs pevné sklo je asi stále viditeľný.

jozef84
2024-06-27 15:49:39+02
Pozerám, že sa všetci ideme pretrhnúť s radami a autor vlákna tu už nie je. A nečudujem sa, lebo chcel SONY 6700 a k tomu Sigmu, alebo Tamron objektív. A debata išla úplne od veci iným smerom...

fatality
2024-06-27 17:08:14+02
Áno zoom je určite praktickejší s tým sa dá len súhlasiť. Kvalita zoomov je určite lepšia ako v minulosti!

Ale zasa keď zoberieš požiadavku na fotenie portrétov tak tam rozdiel vo výslednej fotke zoom vs pevné sklo je asi stále viditeľný.
preto mu radim k zakladnemu zoomu pevne portretne sklo
ale uz je to asi jedno, fucktor gytheo zaucinkoval a pan tu uz nieje

jozef84
2024-06-27 19:58:19+02
preto mu radim k zakladnemu zoomu pevne portretne sklo
ale uz je to asi jedno, fucktor gytheo zaucinkoval a pan tu uz nieje
Ten Tamron, čo písal je veľmi dobrý. Sigma neviem a záklaďák od Sony je fakt nepodarok.

Paladin25
2024-06-27 20:55:12+02
príspevok od: jozef84
Ten Tamron, čo písal je veľmi dobrý. Sigma neviem a záklaďák od Sony je fakt nepodarok.
Nikto v diskusii nespochybnil kvalitu Tamronu. Je to výborné sklo.

Linuxak
2024-06-27 21:01:07+02

Súhlas Keď porovnám záklaďák 24-70 2.8 GM a pevnú 85ku tiež GMko tak to pevné sklo kreslí jednoducho inak. Zoom je určite praktickejší ale paradoxne radšej fotím tou 85kou

Linuxak
2024-06-27 21:03:33+02
portretne..
Asi máš pravdu, zoom je určite univerzálnejšie riešenie ako základný objektív. A na pevné sklo si musí človek zvyknúť, aby časom vedel odhadnúť záber.

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()