Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva. Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať. Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Toto sa deje v každej hobby bubline z ktorej často nie je vidieť na reálny svet.Napr .zvada o tom či na galuskovom ventile má ,alebo nemá byť nasadená čiapočka. Vyzeralo to ako začiatok 3 svetovej .....😁
Jasne ze ano! Hmotnost, cas na odmontovanie je zanedbatelny, ale zasa ochrani ventil ked co i len nedopatrenim sa prejde blate alebo inej spine!
Holt sú aj taký ľudia medzi nami. Ale súboj Paľko vs Ganec to by bolo ako teraz ta Hollywood séria Godzilla vs Kong!
Ganec, to znie ako Kanec... a ked odisiel pocas Kovidu, premyslam ci neprevzal najvysiu zakonodarnu funkciu, tam bol taky predseda parlamentu co mal vela zien a deti a este sa s tym siel aj papezovi pochvalit ako "spravny krestan"...
bol tu spominany Hasselblad ... tak vacsinovym vlastnikom firmy je prave DJI
inak prave som precital celu diskusiu, a nie som o nic mudrejsi v rozhodnuti, ci nejaky drom kupit alebo nie (rozmyslal som o serii DJI mini, kvoli hmotnosti a zakonnym obmedzeniam
inak prave som precital celu diskusiu, a nie som o nic mudrejsi v rozhodnuti, ci nejaky drom kupit alebo nie (rozmyslal som o serii DJI mini, kvoli hmotnosti a zakonnym obmedzeniam
Casto sa stava, ze to zistis az po kupe ci si mal alebo nemal kupit... zakial nekupis, tak nevies!
Si múdrejší: Máš čakať do 5. septembra na Mini 5 Pro s 1" snímačom a kúpiť ten.
Zároveň máš začať študovať na skúšku pilota dronu A1 a získať preukaz, aby si do budúcnosti mohol používať aj väčšie drony do 900 g s lepšou stabilitou, viacerými objektívmi a väčšími snímačmi.
Napadlo ma že názov vlákna v kontexte aktuálneho medzinárodného diania vyznieva tak akosi rozpačito
To je pravda. Lepší názov by bol: "Je bezpilotný lietajúci prostriedok s hmotnosťou do 1.000 gramov, riadený na diaľku prostredníctvom dátového spojenia s riadiacou jednotkou a vybavený systémami na zber informácií, najmä zariadením na snímanie obrazu a zvuku, používaný na rekreačné účely fasa vec?".
Casto sa stava, ze to zistis az po kupe ci si mal alebo nemal kupit... zakial nekupis, tak nevies!
Casto sa stava, ze to zistis az po kupe ci si mal alebo nemal kupit... zakial nekupis, tak nevies...
Tak bud to chcem alebo to nechcem, idem si kupit dron aby som sa s nim naucil pracovat a vyuzil to.. ked niekto az po kupe zisti, ze spravil chybu, predsa je to jeho chyba jeho neschopnost, takym ludom je zbytocne kupovat aj fotoaparat, ked nevidi ziadne plusy pri drone, ktory ma ovela vacsie moznosti spravit pekne fotografie... ten dron je v tom uplne nevinne, nemoze za to, ze ma majitela nemehlo, a taki sa k tomu vyjadruju, nemehla.
To ked citam, ze zatial ma nikto nepresvedcil alebo nekupil som si ho, lebo 120m... Vazne si niekto kupi alebo nekupi dron na zaklade debaty na ephote? Kde diskutuju o tom ludia ktori ten dron nemaju a nemaju ani sajnu co ten dron dokaze.. a este vacsia katastrofa je v ich galeriach
Ten dron je super lahka cesta k super fotografiam a kto to nevie vyuzit je nemehlo Ked si niekto kupi dron.. ten dron by mal svojmu majitelovi povedat "tak teraz ukaz co je v tebe, ja ti to maximalne ulahcim a pomozem" IDE O VAS A NIE O DRON
Ten dron je super lahka cesta k super fotografiam a kto to nevie vyuzit je nemehlo Ked si niekto kupi dron.. ten dron by mal svojmu majitelovi povedat "tak teraz ukaz co je v tebe, ja ti to maximalne ulahcim a pomozem" IDE O VAS A NIE O DRON
S týmto tvrdením nesúhlasím a nazývať niekoho nemehlom len pre to že mu niečo nesadne alebo sa to musí len naučiť, by som nerobil. Ty máš sakra veľké sebavedomie, dám ti počítač s čistým diskom, k nemu kľúč s Linux distrom, na papieriku programy ktoré chcem mať nainštalované, pár príkazov do konzoly a keď to nebudeš vedieť nazvem ťa nemehlom len preto, že to nevieš? Každý je dobrý v niečom inom, ľudí nemôžeš brať ako cez kopirák a pretláčať názory silou...
"Casto sa stava, ze to zistis az po kupe ci si mal alebo nemal kupit... zakial nekupis, tak nevies..."
Toto sa mi presne stalo s okuliarmi Meta Quest 3. Chcel som si ich kúpiť na prácu - nahradiť počítačové monitory. Čítal som mnoho recenzií a pozrel mnoho YT videí, ale žiadne mi nedalo odpoveď, či je to možné. Niektorí tvrdili, že áno, iní že nie.
Až kým som ich nekúpil, nezistil som, či sú schopné nahradiť počítačový monitor na prácu. Odpoveď: Nie sú. Chýba rozlíšenie. Je to približne na úrovni 14" CRT monitora z roku 1996 - rozmazaný trasľavý obraz, ktorý "ťahá" oči. Teraz už viem, že na prácu je potrebných 4k na oko, ako má Apple Vision Pro. 2k nestačí.
Casto sa stava, ze to zistis az po kupe ci si mal alebo nemal kupit... zakial nekupis, tak nevies...
Tak bud to chcem alebo to nechcem, idem si kupit dron aby som sa s nim naucil pracovat a vyuzil to.. ked niekto az po kupe zisti, ze spravil chybu, predsa je to jeho chyba jeho neschopnost, takym ludom je zbytocne kupovat aj fotoaparat, ked nevidi ziadne plusy pri drone, ktory ma ovela vacsie moznosti spravit pekne fotografie... ten dron je v tom uplne nevinne, nemoze za to, ze ma majitela nemehlo, a taki sa k tomu vyjadruju, nemehla.
To ked citam, ze zatial ma nikto nepresvedcil alebo nekupil som si ho, lebo 120m... Vazne si niekto kupi alebo nekupi dron na zaklade debaty na ephote? Kde diskutuju o tom ludia ktori ten dron nemaju a nemaju ani sajnu co ten dron dokaze.. a este vacsia katastrofa je v ich galeriach
Ja som nemehlo (ale vážne, nie som dobrý vodič a doma neviem vymeniť ani žiarovku) a nepovažujem sa za schopého fotografa (niekedy sa mi zdá, že jediné čo viem sú lacné triky ako otvoriť objektív na f1.4 a urobiť bokeh).
Ale kúpim si dron a uvidíme, čo sa mi s ním podarí 😎
Nevsimol som si to zatial v diskusii, mozno je to bezpredmetne, kedze do US drona zobrat neplanujete, ale pre uplnost pridavam, ze v US sa zacina uvazovat o zakaze DJI dronov.
V prvom YT videu čo som dával vyššie chlapík spomína, prečo ľudia opustia dronovanie:
Pretože nemajú žiaden plán. Kúpia si dron a len tak bezhlavo lietajú na hocijakom mieste. Natočia z toho video a čakajú, aká to bude pecka. Lenže ono to žiadna pecka nie je - je to nuda. Sú sklamanaí. Skúsia ešte dva-trikrát a potom dron odložia na policu.
Ja som nemehlo (ale vážne, nie som dobrý vodič a doma neviem vymeniť ani žiarovku) a nepovažujem sa za schopého fotografa (niekedy sa mi zdá, že jediné čo viem sú lacné triky ako otvoriť objektív na f1.4 a urobiť bokeh).
Stačí otočiť dron čelom k tebe a všetko máš na ovládaní zrkadlovo. A s tým má väčšina populácie problém. Alebo namiesto pravej ruky používať ľavú...Gypso asi patrí k tej šťastnej menšine populácie. Zmákne to ľavou zadnou.
Áno, áno, áno... "a este vacsia katastrofa je v ich galeriach". Plne s tým s tebou súhlasím.
Nevsimol som si to zatial v diskusii, mozno je to bezpredmetne, kedze do US drona zobrat neplanujete, ale pre uplnost pridavam, ze v US sa zacina uvazovat o zakaze DJI dronov.
Je dron fasa vec?
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Vďaka vopred za názory a rady.
Však zavítaj na gancovky
Holt sú aj taký ľudia medzi nami. Ale súboj Paľko vs Ganec to by bolo ako teraz ta Hollywood séria Godzilla vs Kong!
Však zavítaj na gancovky
Si múdrejší: Máš čakať do 5. septembra na Mini 5 Pro s 1" snímačom a kúpiť ten.
Zároveň máš začať študovať na skúšku pilota dronu A1 a získať preukaz, aby si do budúcnosti mohol používať aj väčšie drony do 900 g s lepšou stabilitou, viacerými objektívmi a väčšími snímačmi.
😎
https://youtu.be/Ar0pLNOrWVg?si=ouK0b1X5faa8Bqc4
Podľa neho Mini 5 Pro bude skôr tak v októbri alebo v novembri.
Ked si niekto kupi dron.. ten dron by mal svojmu majitelovi povedat "tak teraz ukaz co je v tebe, ja ti to maximalne ulahcim a pomozem"
IDE O VAS A NIE O DRON
Ked si niekto kupi dron.. ten dron by mal svojmu majitelovi povedat "tak teraz ukaz co je v tebe, ja ti to maximalne ulahcim a pomozem"
IDE O VAS A NIE O DRON
Toto sa mi presne stalo s okuliarmi Meta Quest 3. Chcel som si ich kúpiť na prácu - nahradiť počítačové monitory. Čítal som mnoho recenzií a pozrel mnoho YT videí, ale žiadne mi nedalo odpoveď, či je to možné. Niektorí tvrdili, že áno, iní že nie.
Až kým som ich nekúpil, nezistil som, či sú schopné nahradiť počítačový monitor na prácu. Odpoveď: Nie sú. Chýba rozlíšenie. Je to približne na úrovni 14" CRT monitora z roku 1996 - rozmazaný trasľavý obraz, ktorý "ťahá" oči.
Teraz už viem, že na prácu je potrebných 4k na oko, ako má Apple Vision Pro. 2k nestačí.
Čiže áno, často kým nekúpiš, nevieš...
Pretože nemajú žiaden plán. Kúpia si dron a len tak bezhlavo lietajú na hocijakom mieste. Natočia z toho video a čakajú, aká to bude pecka. Lenže ono to žiadna pecka nie je - je to nuda. Sú sklamanaí. Skúsia ešte dva-trikrát a potom dron odložia na policu.
Kupuj kim nezakazu!
Sdielaj kim nesmazu!
😄