Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

Paladin25
2024-09-11 16:50:30+02
príspevok od: gytheio
vystrelil som gumipuskov? poucuj tu niekoho o slovenskom pravopise, tak ako ho ovladas, tak isto mas aj obmedzene myslenie..
a ked uz o tom ano vystrelil som gumipuskou pod vodou Gopro sudruh webkamerov... normalne mam pocit, ze ty cim dale tym viac odhalujes aky si prosty
Takže odpovieš ako dostaneš to GoPro do vzduchu bez drona?

Obaja vieme že nie Paľko.

P.S. Ja som ti nekritizoval SK gramatiku ak sa ťa to tak strašne dotklo (i keď ju máš otrasnú) ale to že máš problem s pochopením viet a ich význámu. A to je tvoj problem. Nerozumieš vetám a ich významu. Fantazíruješ a píšeš nezmysli. Možno to ťa odcudzilo od matky tvojej dcéry a a ja preto si s ňou nevieš vybudovať lepší vzťah. Ktovie...
0
0

K1000
2024-09-11 16:51:02+02
príspevok od: jozef84
Fúúú. krása! 👍🏻👍🏻👍🏻
0
2

Paladin25
2024-09-11 16:52:47+02
Jasné. Hľadám nejakú cestu na fotenie(filmovanie) vodopádov a tam FPV drony s precíznym a presným ovládaním sa javia najlepším riešením. Problém je odolnosť voči vode a nosnosť dronu. A čo som dal link hore vyššie na jedného chalana, tak je to polopatisticky vysvetlené aj s nastavením parametrov. A keď to človek vidí v rozobratom stave, tak vie ako urobiť odolnosť voči vode (stačilo by mi IP67). Tečú tam vysoké prúdy a nízke napätie. A to je vlastne podmienka ako vytvoriť elektrolytickú koróziu na kontaktoch a vyvolať skrat. Takže Gypso ak takto lieta, tak si vytvára predpoklady na takýto koniec drona. No a znížiť toto sa dá, že dôsledne treba blízke kontakty(aj neživé) dať minimálne do zmršťovačky, poprípade zaliať živicou plošné spoje a napájacie miesta. Pri nižšom riziku niekedy stačí nastriekať polyureatánovým izolačným lakom. Káble nahradiť káblami so silikónovou izoláciou, kamerku do krytu, a ešte vyriešiť motorčeky. Tam zatiaľ neviem ako na to. (jedna vec je izolačný stav(ten ma až tak netrápi) a hlavne ložiská na motorčekoch(tam možno ricínový olej by pomohol zabrániť korózii- používa sa aj v hodinárstve)
To už je vyššia dívčí ako sa vraví. Ale držím ti s tým palce ak sa do toho dáš.

Vyššie rady DJI sú water-resistant. Ale koľko toho vydržia ti nikto nepovie a hlavne nezaručí.
Pri takto špecifickom využítý mi dáva zmysel postaviť/kúpiť vodeodolný ak sa chceš vyslovene nato zamerať.
0
1

gytheio
2024-09-11 16:55:02+02
príspevok od: Paladin25
Takže odpovieš ako dostaneš to GoPro do vzduchu bez drona?

Obaja vieme že nie Paľko.

P.S. Ja som ti nekritizoval SK gramatiku ak sa ťa to tak strašne dotklo (i keď ju máš otrasnú) ale to že máš problem s pochopením viet a ich význámu. A to je tvoj problem. Nerozumieš vetám a ich významu. Fantazíruješ a píšeš nezmysli. Možno to ťa odcudzilo od matky tvojej dcéry a a ja preto si s ňou nevieš vybudovať lepší vzťah. Ktovie...
a sme doma, nikdy si mi nekritizoval pravopis? to si robis srandu? v nednom som si isty, nikto tu tak neklame ako ty.. a to je co povedat v spolocnosti ako je porubo, linulax... ci ako sa ten vola..
a co ma s tym, ze mas obmedzene myslenie moja dcera? sudruh webkamerov
-2
0

K1000
2024-09-11 17:08:08+02
jedina pozitivna vec je, ze pred tyzdnom si o dronoch nevedel vobec nic tebe staci par videi a hned je z teba olympijsky vitaz vo fotografovani vodopadov vodotesnym dronom
Akože ja som sa tu fakt veľa naučil. Pred mesiacom som ledva vedel, že nejaké drony existujú. Teraz som zorientovaný v kúpe dronu, stavbe dronu, viem praktické veci na čo si dávať pozor pri lietaní, poznám zákony a mám vodičský preukaz na Open kategóriu A1/A3.

Predsa len sú tie internetové fóra na niečo dobré 😎👍🏻
0
2

gytheio
2024-09-11 17:13:40+02
príspevok od: K1000
Akože ja som sa tu fakt veľa naučil. Pred mesiacom som ledva vedel, že nejaké drony existujú. Teraz som zorientovaný v kúpe dronu, stavbe dronu, viem praktické veci na čo si dávať pozor pri lietaní, poznám zákony a mám vodičský preukaz na Open kategóriu A1/A3.

ALE, ty si bol ten kto potreboval tie informacie, kto sa pytal a v tom je obrovsky rozdiel lebo on bol s vedomostami o drone tam kde si bol aj ty a aj napriek tomu on tu radil ako dlhorocny pilot dronu.. to som mal na mysli
0
1
editovaný

jozef84
2024-09-11 17:14:46+02

Hranice možností sú na to, aby sme ich prekonávali. Mňa si tiež naštartoval sa niekamposunúť a načrtol si mi smer a ako by sa to dalo dosiahnuť. Za to ti ďakujem.
0
1

jozef84
2024-09-11 17:32:50+02
To už je vyššia dívčí ako sa vraví. Ale držím ti s tým palce ak sa do toho dáš.

Vyššie rady DJI sú water-resistant. Ale koľko toho vydržia ti nikto nepovie a hlavne nezaručí.
Pri takto špecifickom využítý mi dáva zmysel postaviť/kúpiť vodeodolný ak sa chceš vyslovene nato zamerať.
Idem pozrieť aké krytie majú. Nikde som to nezachytil v špecifikáciách.
0
0

K1000
2024-09-11 17:33:18+02
Hranice možností sú na to, aby sme ich prekonávali. Mňa si tiež naštartoval sa niekamposunúť a načrtol si mi smer a ako by sa to dalo dosiahnuť. Za to ti ďakujem.
Super, to som rád 😊
Aj tebe dík za príspevky, názory a rady!
Tiež aj ostatným, samozrejme! 😊👍🏻
0
1

jozef84
2024-09-11 17:37:34+02
Super, to som rád 😊
Rady ešte nemôžem dávať. Skôr názory, inšpirácie. Daj potom vedieť, čo si kúpil a skúsenosti. Nech sa darí.
0
1

Paladin25
2024-09-11 17:49:55+02
a sme doma, nikdy si mi nekritizoval pravopis? to si robis srandu? v nednom som si isty, nikto tu tak neklame ako ty.. a to je co povedat v spolocnosti ako je porubo, linulax... ci ako sa ten vola..
a co ma s tym, ze mas obmedzene myslenie moja dcera? sudruh webkamerov
Palko a odpovieš ako dostaneš to GoPro do vzduchu bez drona?
0
0

JohnNewton
2024-09-11 17:53:13+02
Super, to som rád 😊
Tak to sme tu ešte nemali. Všetko sa v dobré obrátilo, a všetci žili šťastne až kým nepomreli🤣
P.S. To video ako ideš na tej parádnej motorke a dron krúži okolo Teba chcem vidieť...🤗

0
4

K1000
2024-09-11 18:00:11+02
príspevok od: JohnNewton
Tak to sme tu ešte nemali. Všetko sa v dobré obrátilo, a všetci žili šťastne až kým nepomreli🤣
P.S. To video ako ideš na tej parádnej motorke a dron krúži okolo Teba chcem vidieť...🤗

😂😂😂

Možno začneme radšej tak, že motorka bude stáť na mieste. Potom o niekoľko rokov, keď už drony budú lietať aj samy vďaka AI, tak potom to video v pohybe 😅
0
0

gytheio
2024-09-11 18:07:53+02
odpovedal som.. neocakaval som vobec, ze ty nieco z toho pochopis

u vas je to asi tak, ked si nepozriete video na you tube, neviete, nemate sancu nieco vymysliet na nieco prist
0
0

Paladin25
2024-09-11 18:09:57+02
odpovedal som.. neocakaval som vobec, ze ty nieco z toho pochopis

u vas je to asi tak, ked si nepozriete video na you tube, neviete, nemate sancu nieco vymysliet na nieco prist
Mohol by si ešte raz? Prosím...
0
0

Linuxak
2024-09-11 18:15:54+02
príspevok od: JohnNewton

Len vydrž, majster Vegeta ešte nepovedal posledné slovo
0
1

gytheio
2024-09-11 18:20:07+02
príspevok od: Linuxak
Len vydrž, majster Vegeta ešte nepovedal posledné slovo
ten co zvladol aj Vistu .. ake menu ste mali dnes v krcme?
-3
0

roka222
2024-09-11 18:36:07+02
Napríklad balónom , ale o tom potom .
0
2

gytheio
2024-09-11 18:37:13+02
príspevok od: roka222
kriste na nebesiach
0
0

Paladin25
2024-09-11 18:37:40+02
príspevok od: roka222
tak ale potom budeš potrebovať tú gumipušku aby si ho zostrelil a foťák ti pristál
0
1

Strana 24 z 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()