Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva. Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať. Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
ale jasne ja ti rozumiem, napisem ako som ja predal moj dron.. pisal som tu asi pred rokom, ze som nabural dron a predavam ho, ci nejaky kutil nema zaujem za 200 eur.. moj kamarat postavil dom a poprosil ma nejak to zvacsnit dronom.. potreboval som preletiet interierom tam som vypol vsetky senzory a doletel som az do garaze kde som zabudol, ze som vypol senzory, ze sak necham dron pred stenou zastavi sam, zastavil az ked narazil do steny. dronu sa nic nestalo iba gimbal sa vyosil poslal som to do znackoveho servisu kde ho komplet opravili a nakalibrovali, povedali, ze mi rucia za to dvoj rocnou zarukou. ale chcem kupit novy FF, pred dvoma mesiacmi som podal inzerat, za 600 eur predam dron, prisiel Poliak, vyzeral ako keby prave vystupil z traktora120kg pivo v ruke.. ale ked zapol ten dron cumel som, ze aky expert z armady na drony to prisiel, ja som nevedel ani 10 percent o tom drone z toho co vedel on.. po desiatich minutach mi dal 600 eur a povedal, ze je ako novy.. chcel som tym povedat, ze ked si so sebou vezmes niekoho kto sa vyzna, nemozes sa oklamat kupou dronom z druhej ruky clovek ktory sa chce ucit, pre neho je taky dron najlepsou volbou, lacny velmi kvalitny obrazovy vystup a moze ta prezit
Rozumiem tvojim argumentom a myslím, že máš pravdu. Aj iní podobne argumentujú.
Racionálnny človek by takto postupoval - kúpil by si použitý dron za 500-600 EUR, povedzme predchádzajúcu generáciu s ešte veľmi dobrým snímačom, viac než postačujúcou kvalitou a bol by spokojný.
Ale priznám sa, že v tomto nie som racionálny. Mám určitý, asi ťažko pochopiteľný odpor ku kupovaniu použitých vecí. Jednoducho sa z nich nedokážem tak tešiť. Viem, že je to asi blbosť, ale... 🤷🏼♂️😅
Okrem toho teraz bývam v krajine, kde žije 85.000 ľudí. Trh s použitými vecami je tu malý, neviem, či vôbec existuje. Navyše je tu nízka DPH - 4,5% na všetko. Čiže trochu lacnejšie než inde... Keď k tomu príde, tak si vyberiem nový dron.
Ale v každom prípade vďaka za rady a že si si našiel čas napísať. Možno to bude užitočné aj pre iných, ktorí rozmýšľajú ako na dron.
Racionálnny človek by takto postupoval - kúpil by si použitý dron za 500-600 EUR, povedzme predchádzajúcu generáciu s ešte veľmi dobrým snímačom, viac než postačujúcou kvalitou a bol by spokojný.
Ale priznám sa, že v tomto nie som racionálny. Mám určitý, asi ťažko pochopiteľný odpor ku kupovaniu použitých vecí. Jednoducho sa z nich nedokážem tak tešiť. Viem, že je to asi blbosť, ale... 🤷🏼♂️😅
Okrem toho teraz bývam v krajine, kde žije 85.000 ľudí. Trh s použitými vecami je tu malý, neviem, či vôbec existuje. Navyše je tu nízka DPH - 4,5% na všetko. Čiže trochu lacnejšie než inde... Keď k tomu príde, tak si vyberiem nový dron.
Ale v každom prípade vďaka za rady a že si si našiel čas napísať. Možno to bude užitočné aj pre iných, ktorí rozmýšľajú ako na dron.
ako som pisal rozumiem tomu, to co som pisal bola reakcia na to strasenie o vetre baterkach limitoch pouzitych dronoch... tak bud budem mat v hlave to, ze chcem s tym spravit pekne fotografie a budem sa tym bavit.. alebo furt budem rozmyslat "vydrzi mi baterka 3 alebo 4 roky?" ved ani tych 120m nikto nekontroluje, pokial v nejakych 500 metroch nenaburas lietadlo.. nikto nevie, ze lietas v 200m
No nemusíš vysvetlovať keď chceš nové, ani keď použité, ja na 99% nové, ale všetko čo som predával bolo v 100% nom stave. Ja som dobre predal a zákazník dobre kúpil.
ako som pisal rozumiem tomu, to co som pisal bola reakcia na to strasenie o vetre baterkach limitoch pouzitych dronoch... tak bud budem mat v hlave to, ze chcem s tym spravit pekne fotografie a budem sa tym bavit.. alebo furt budem rozmyslat "vydrzi mi baterka 3 alebo 4 roky?" ved ani tych 120m nikto nekontroluje, pokial v nejakych 500 metroch nenaburas lietadlo.. nikto nevie, ze lietas v 200m
Áno, myslím, že takmer všetci robíme tú chybu, že sa príliš sústredíme na technické parametre a požadujeme nejaké maximum. Potom sa v praxi ukáže, že to vôbec nebolo podstatné a oveľa dôležitejšie sú úplne iné veci 😄
Mám príklad z motocyklového sveta: Každý sa ženie za výkonom, 100, 150, 180, 200 koní. Existujú už motorky, ktoré majú viac koní než kíl hmotnosti. Veľké 1300 cc motory, 190 koní. To musí byť, lebo ináč to ani nie je poriadna motorka! A potom ti kamarát požičia nejakú 125-ku so 14 ps a zistíš, že je na nej oveľa väčšia zábava 😄 A ešte ťa na nej aj obehne, lebo je oveľa lepší jazdec, keďže peniaze minul na kurzy jazdenia 😄
Aj ten YouTuber hovorí napríklad, že načo ľudia požadujú dron čo vydrží lietať 40 minút. 25 minút je podľa neho dosť. Podobne dosah - koľkokrát budeš potrebovať lietať 10 km?
Ale zase ovládač s obrazovkou je podľa neho dobrá vec a absolútne neodporúče tie s mobilom.
Začínam mať v tom celom trochu jasno, aj vďaka tejto diskusii 👍🏻
No nemusíš vysvetlovať keď chceš nové, ani keď použité, ja na 99% nové, ale všetko čo som predával bolo v 100% nom stave. Ja som dobre predal a zákazník dobre kúpil.
Áno, myslím, že takmer všetci robíme tú chybu, že sa príliš sústredíme na technické parametre a požadujeme nejaké maximum. Potom sa v praxi ukáže, že to vôbec nebolo podstatné a oveľa dôležitejšie sú úplne iné veci 😄
Mám príklad z motocyklového sveta: Každý sa ženie za výkonom, 100, 150, 180, 200 koní. Existujú už motorky, ktoré majú viac koní než kíl hmotnosti. Veľké 1300 cc motory, 190 koní. To musí byť, lebo ináč to ani nie je poriadna motorka! A potom ti kamarát požičia nejakú 125-ku so 14 ps a zistíš, že je na nej oveľa väčšia zábava 😄 A ešte ťa na nej aj obehne, lebo je oveľa lepší jazdec, keďže peniaze minul na kurzy jazdenia 😄
Aj ten YouTuber hovorí napríklad, že načo ľudia požadujú dron čo vydrží lietať 40 minút. 25 minút je podľa neho dosť. Podobne dosah - koľkokrát budeš potrebovať lietať 10 km?
Ale zase ovládač s obrazovkou je podľa neho dobrá vec a absolútne neodporúče tie s mobilom.
to ako daleko to dokaze zaletiet, to su uz iba marketingove tahy, ja som mal tusim dolet 7km a aj som sa raz pokusal zistit ci to naozaj dkazem na taku dialku ovladat.. po asi 4 km som stratil obraz z kamery, vsetky ostatne udaje ukazovalo, vedel som, ze sa stale vzdialuje podla toho, ze som videl akou rychlostou leti a zrazu zastavili aj udaje a v tom momente naskocil obraz, ked ten dron zastavil nabehol trocha zrnity blikajuci obraz, bolo vidno nejake linie a zrazu ovladac zacal pipat, ze senzory signalizuju prekazku, zacal som pomaly otacat dronom a vidim stoziare vysokeho napatia.. dron zastavili senzory par metrov pred vedenim vysokeho napatia stlacil som tlacitko naspat domov a dron sam priletel skadial vzlietol lietat daleko je riziko, je vela miest kde nieco silne rusi signal, aj ked dron je naprogramovany, ze pri kapacite baterky pod 20% sa automaticky vrati na miesto skadial startoval, ked mu rusi nieco signal zosadne tam kde je a je mala pravdepodobnost, ze ho najdes
Takže v zime sa dá vôbec lietať? Tu zima trvá od polovice novembra do konca mája. Tohto roku naposledy snežilo 24. mája a 7. júna boli ráno ešte mínusové teploty 😅
da..v pohode..akurat baterku treba mat vo vnutornom vacku, zohriatu..tesne pred letom ju nahodis, a potom sa uz zahrieva sama, spotrebou..
Mavic 3 Classic. Tá istá kvalita ako 3 Pro, ale jeden objektív (24 mm) namiesto troch. Veľký snímač. 20 Mpx. 1.330 EUR.
Tento človek zdá sa mi, že vie o čom hovorí:
https://youtu.be/L73w5N0SLbw?si=ulhYUcfokGfjzdoU
Okrem iného spomína, že nie je zlý nápad kupovať "ojazdené" drony 😅
Vďaka za rady!
mavic 3 classic je asi najlepsie, co v consume triede mozes mat v pomere kvalita/cena.. len..zas uz trochu narastie objem, vaha.. neviem aku to hra u teba rolu.. pre mna je ideal (bohuzial dnes uz asi len jazdenka) Air 2S..dostatocne maly, dostatocne stabilny, s 1" snimacom.. novy stal kedysi 999€ ...
to ako daleko to dokaze zaletiet, to su uz iba marketingove tahy, ja som mal tusim dolet 7km a aj som sa raz pokusal zistit ci to naozaj dkazem na taku dialku ovladat.. po asi 4 km som stratil obraz z kamery, vsetky ostatne udaje ukazovalo, vedel som, ze sa stale vzdialuje podla toho, ze som videl akou rychlostou leti a zrazu zastavili aj udaje a v tom momente naskocil obraz, ked ten dron zastavil nabehol trocha zrnity blikajuci obraz, bolo vidno nejake linie a zrazu ovladac zacal pipat, ze senzory signalizuju prekazku, zacal som pomaly otacat dronom a vidim stoziare vysokeho napatia.. dron zastavili senzory par metrov pred vedenim vysokeho napatia stlacil som tlacitko naspat domov a dron sam priletel skadial vzlietol lietat daleko je riziko, je vela miest kde nieco silne rusi signal, aj ked dron je naprogramovany, ze pri kapacite baterky pod 20% sa automaticky vrati na miesto skadial startoval, ked mu rusi nieco signal zosadne tam kde je a je mala pravdepodobnost, ze ho najdes
Keď ho budem mať, prilepím naňho toto. Aj tak mi to len tak stojí v šufíku 😊
mavic 3 classic je asi najlepsie, co v consume triede mozes mat v pomere kvalita/cena.. len..zas uz trochu narastie objem, vaha.. neviem aku to hra u teba rolu.. pre mna je ideal (bohuzial dnes uz asi len jazdenka) Air 2S..dostatocne maly, dostatocne stabilny, s 1" snimacom.. novy stal kedysi 999€ ...
Tak už sa mi celá tá situácia pekne vyjasňuje, ďakujem ešte raz za rady.
cim viac min letu, tym samozrejme lepsie, vacsia rezerva pri neocakavanych udalostdiach, viac casu na fotenie..moja skusenost ale je, ze 25-30 min bohate staci..ale..ked ti dji "zadarmo" da +10 min, preco nie? co sa tyka dosahu, tak vacsi dosah nieje o tom, ze mas lietat 10km..ono by ti na tych 10+10km aj tak nevystacila baterka (mozno pri sucasnych 40min hej, ale pri predchadzajucich 27min nie).. je to o sile signalu..prenosovy system dji sa vola OcuSync..bol verzia 1, 2, teraz je 3..kazdy novsi je silnejsi, z vacsim dosahom..ale nie na to, aby si s dronom lietal 10km, ale na to, ze ti signal tak neoslabuju prekazky, stromy budovy, el. vedenie..ze je signal odolnejsi voci zaruseniu.. napr. s mavicom 1 by sa ti urban oblasti zacal stracat signal uz po 1km, s m2 po 2km a s m3 trebars po 4km..
Tak už sa mi celá tá situácia pekne vyjasňuje, ďakujem ešte raz za rady.
Mini Pro 4 alebo Mavic 3 Classic.
ja by som si z novych vyberal medzi air 3 a mavic 3 classic..to airko ma rovnaky snimac ako mini pro 4 ale je stabilnejsie.. skoda ze dji odpalilo 1" kategoriu, to bol taky svaty gral kvalita vs cena..
ja by som si z novych vyberal medzi air 3 a mavic 3 classic..to airko ma rovnaky snimac ako mini pro 4 ale je stabilnejsie.. skoda ze dji odpalilo 1" kategoriu, to bol taky svaty gral kvalita vs cena..
Vidím, že dávaš dôraz na stabilitu. V akom prostredí ho používaš?
Na tom Mini ma láka to, že sa ľahko zmestí do ruksaku pri horskej turistike a je menej hlučný.
To, že predtým mali 1" snímač a teraz nie je riadna pakovina. Prečo? 🙄
lokatory sa zvyknu pouzivat.. ale tu musia byt v dosahu nejake iphony, nie?
Áno, toto funguje len keď sa dostane do dosahu hocijakého Apple zariadenia. Vtedy sa "prihlási" a dá o sebe vedieť. Čiže keď sa stratí v lese kam nikto nechodí, tak nič 😄
To je len taký lokátor, ako hovorí Fatality. Pripevníš ho na niečo, čo nechceš stratiť. Pomocou app-ky v mobile ho potom môžeš nájsť, a síce s presnosťou na centimetre.
Baterka vydrží mesiace. Má to len jednu chybu: Dá sa nájsť len vtedy, ak sa vyskytne v blízkosti akéhokoľvek Apple zariadenia. Vtedy sa cez to zariadenie anonymne "prihlási", že tu som. Upozornenie príde len tebe.
Aj Google má myslím podobné. Ľudia si to dávajú napríklad do kufrov čo idú do podpalubia lietadla. Potom vidia kde kufor je keď ho letecká spoločnosť stratí. Alebo na kľúče a potom keď ti zapadnú medzi matrace na pohovke, tak si ich nájdeš 😄
Na dron čo spadol niekde na skaly v neprístupnom teréne to nie je najvhodnejšie, ale aspoň dačo...
To je len taký lokátor, ako hovorí Fatality. Pripevníš ho na niečo, čo nechceš stratiť. Pomocou app-ky v mobile ho potom môžeš nájsť, a síce s presnosťou na centimetre.
Baterka vydrží mesiace. Má to len jednu chybu: Dá sa nájsť len vtedy, ak sa vyskytne v blízkosti akéhokoľvek Apple zariadenia. Vtedy sa cez to zariadenie anonymne "prihlási", že tu som. Upozornenie príde len tebe.
Aj Google má myslím podobné. Ľudia si to dávajú napríklad do kufrov čo idú do podpalubia lietadla. Potom vidia kde kufor je keď ho letecká spoločnosť stratí. Alebo na kľúče a potom keď ti zapadnú medzi matrace na pohovke, tak si ich nájdeš 😄
Na dron čo spadol niekde na skaly v neprístupnom teréne to nie je najvhodnejšie, ale aspoň dačo...
Vidím, že dávaš dôraz na stabilitu. V akom prostredí ho používaš?
Na tom Mini ma láka to, že sa ľahko zmestí do ruksaku pri horskej turistike a je menej hlučný.
od roviny az po kopce.. takto..aj Minicko odvedie kus dobrej prace..ale..poznas to aj z bezneho fotenia, najlepsie zabery su z netradicnych podmienok..prichadza burka, alebo je po burke, ale este fuka, atd..a so stabilnejsim dronom nafotis viac takychto zaberov..alebo si pri pobrezi a nad urcite kmh vetra nemozes fotit, tympadom tam mas sice male Mini zbytocne.. Mini je dobre do miernejlsich podmienok, ale tie nebyvaju v prirode vzdy.. nuz..vyriesili to 1/1.3 a potom skok do 4/3..v kombinacii s wide-tele.. nieco ako fuji..co ma apsc a stredoformat..a vynechalo ff
Áno, toto funguje len keď sa dostane do dosahu hocijakého Apple zariadenia. Vtedy sa "prihlási" a dá o sebe vedieť. Čiže keď sa stratí v lese kam nikto nechodí, tak nič 😄
noo..a preto sa zvyknu pouzivat lokatory, co ukazuju silu, smer podla priblizenia., dost sa to rozoberalo na fb Dji sk/cz strankach, ake typy, znacky..ja to nepouzivam.. inak tam by si mohol nacerpat aj dost vedomosti..len najprv vyhladavaj cez vyhladavanie az potom sa pytaj..trochu su tam alergicki na newbies otazky..frajeri, co zabudli, ze aj oni boli telata
Je dron fasa vec?
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Vďaka vopred za názory a rady.
pisal som tu asi pred rokom, ze som nabural dron a predavam ho, ci nejaky kutil nema zaujem za 200 eur.. moj kamarat postavil dom a poprosil ma nejak to zvacsnit dronom.. potreboval som preletiet interierom tam som vypol vsetky senzory a doletel som az do garaze kde som zabudol, ze som vypol senzory, ze sak necham dron pred stenou zastavi sam, zastavil az ked narazil do steny. dronu sa nic nestalo iba gimbal sa vyosil
poslal som to do znackoveho servisu kde ho komplet opravili a nakalibrovali, povedali, ze mi rucia za to dvoj rocnou zarukou.
ale chcem kupit novy FF, pred dvoma mesiacmi som podal inzerat, za 600 eur predam dron, prisiel Poliak, vyzeral ako keby prave vystupil z traktora120kg pivo v ruke.. ale ked zapol ten dron cumel som, ze aky expert z armady na drony to prisiel, ja som nevedel ani 10 percent o tom drone z toho co vedel on.. po desiatich minutach mi dal 600 eur a povedal, ze je ako novy..
chcel som tym povedat, ze ked si so sebou vezmes niekoho kto sa vyzna, nemozes sa oklamat kupou dronom z druhej ruky
clovek ktory sa chce ucit, pre neho je taky dron najlepsou volbou, lacny velmi kvalitny obrazovy vystup a moze ta prezit
Ale priznám sa, že v tomto nie som racionálny. Mám určitý, asi ťažko pochopiteľný odpor ku kupovaniu použitých vecí. Jednoducho sa z nich nedokážem tak tešiť.
Viem, že je to asi blbosť, ale... 🤷🏼♂️😅
Okrem toho teraz bývam v krajine, kde žije 85.000 ľudí. Trh s použitými vecami je tu malý, neviem, či vôbec existuje. Navyše je tu nízka DPH - 4,5% na všetko. Čiže trochu lacnejšie než inde...
Keď k tomu príde, tak si vyberiem nový dron.
Ale priznám sa, že v tomto nie som racionálny. Mám určitý, asi ťažko pochopiteľný odpor ku kupovaniu použitých vecí. Jednoducho sa z nich nedokážem tak tešiť.
Okrem toho teraz bývam v krajine, kde žije 85.000 ľudí. Trh s použitými vecami je tu malý, neviem, či vôbec existuje. Navyše je tu nízka DPH - 4,5% na všetko. Čiže trochu lacnejšie než inde...
Mám príklad z motocyklového sveta: Každý sa ženie za výkonom, 100, 150, 180, 200 koní. Existujú už motorky, ktoré majú viac koní než kíl hmotnosti. Veľké 1300 cc motory, 190 koní. To musí byť, lebo ináč to ani nie je poriadna motorka!
A potom ti kamarát požičia nejakú 125-ku so 14 ps a zistíš, že je na nej oveľa väčšia zábava 😄 A ešte ťa na nej aj obehne, lebo je oveľa lepší jazdec, keďže peniaze minul na kurzy jazdenia 😄
Mám príklad z motocyklového sveta: Každý sa ženie za výkonom, 100, 150, 180, 200 koní. Existujú už motorky, ktoré majú viac koní než kíl hmotnosti. Veľké 1300 cc motory, 190 koní. To musí byť, lebo ináč to ani nie je poriadna motorka!
A potom ti kamarát požičia nejakú 125-ku so 14 ps a zistíš, že je na nej oveľa väčšia zábava 😄 A ešte ťa na nej aj obehne, lebo je oveľa lepší jazdec, keďže peniaze minul na kurzy jazdenia 😄
lietat daleko je riziko, je vela miest kde nieco silne rusi signal, aj ked dron je naprogramovany, ze pri kapacite baterky pod 20% sa automaticky vrati na miesto skadial startoval, ked mu rusi nieco signal zosadne tam kde je a je mala pravdepodobnost, ze ho najdes
https://www.windy.com/?42.550,1.583,5
Takže v zime sa dá vôbec lietať? Tu zima trvá od polovice novembra do konca mája. Tohto roku naposledy snežilo 24. mája a 7. júna boli ráno ešte mínusové teploty 😅
Veľký snímač.
20 Mpx.
1.330 EUR.
Tento človek zdá sa mi, že vie o čom hovorí:
https://youtu.be/L73w5N0SLbw?si=ulhYUcfokGfjzdoU
Okrem iného spomína, že nie je zlý nápad kupovať "ojazdené" drony 😅
Vďaka za rady!
len..zas uz trochu narastie objem, vaha.. neviem aku to hra u teba rolu..
pre mna je ideal (bohuzial dnes uz asi len jazdenka) Air 2S..dostatocne maly, dostatocne
stabilny, s 1" snimacom.. novy stal kedysi 999€
lietat daleko je riziko, je vela miest kde nieco silne rusi signal, aj ked dron je naprogramovany, ze pri kapacite baterky pod 20% sa automaticky vrati na miesto skadial startoval, ked mu rusi nieco signal zosadne tam kde je a je mala pravdepodobnost, ze ho najdes
len..zas uz trochu narastie objem, vaha.. neviem aku to hra u teba rolu..
pre mna je ideal (bohuzial dnes uz asi len jazdenka) Air 2S..dostatocne maly, dostatocne
stabilny, s 1" snimacom.. novy stal kedysi 999€
co sa tyka dosahu, tak vacsi dosah nieje o tom, ze mas lietat 10km..ono by ti na tych 10+10km aj tak nevystacila baterka (mozno pri sucasnych 40min hej, ale pri predchadzajucich 27min nie)..
je to o sile signalu..prenosovy system dji sa vola OcuSync..bol verzia 1, 2, teraz je 3..kazdy novsi je silnejsi, z vacsim dosahom..ale nie na to, aby si s dronom lietal 10km, ale na to, ze ti signal tak neoslabuju prekazky, stromy budovy, el. vedenie..ze je signal odolnejsi voci zaruseniu..
napr. s mavicom 1 by sa ti urban oblasti zacal stracat signal uz po 1km, s m2 po 2km a s m3 trebars po 4km..
skoda ze dji odpalilo 1" kategoriu, to bol taky svaty gral kvalita vs cena..
skoda ze dji odpalilo 1" kategoriu, to bol taky svaty gral kvalita vs cena..
Čiže keď sa stratí v lese kam nikto nechodí, tak nič 😄
Baterka vydrží mesiace.
Má to len jednu chybu: Dá sa nájsť len vtedy, ak sa vyskytne v blízkosti akéhokoľvek Apple zariadenia. Vtedy sa cez to zariadenie anonymne "prihlási", že tu som. Upozornenie príde len tebe.
Aj Google má myslím podobné.
Ľudia si to dávajú napríklad do kufrov čo idú do podpalubia lietadla. Potom vidia kde kufor je keď ho letecká spoločnosť stratí. Alebo na kľúče a potom keď ti zapadnú medzi matrace na pohovke, tak si ich nájdeš 😄
Baterka vydrží mesiace.
Má to len jednu chybu: Dá sa nájsť len vtedy, ak sa vyskytne v blízkosti akéhokoľvek Apple zariadenia. Vtedy sa cez to zariadenie anonymne "prihlási", že tu som. Upozornenie príde len tebe.
Aj Google má myslím podobné.
Ľudia si to dávajú napríklad do kufrov čo idú do podpalubia lietadla. Potom vidia kde kufor je keď ho letecká spoločnosť stratí. Alebo na kľúče a potom keď ti zapadnú medzi matrace na pohovke, tak si ich nájdeš 😄
takto..aj Minicko odvedie kus dobrej prace..ale..poznas to aj z bezneho fotenia, najlepsie zabery su
z netradicnych podmienok..prichadza burka, alebo je po burke, ale este fuka, atd..a so stabilnejsim dronom nafotis viac takychto zaberov..alebo si pri pobrezi a nad urcite kmh vetra nemozes fotit, tympadom tam mas sice male Mini zbytocne..
Mini je dobre do miernejlsich podmienok, ale tie nebyvaju v prirode vzdy..
nuz..vyriesili to 1/1.3 a potom skok do 4/3..v kombinacii s wide-tele..
nieco ako fuji..co ma apsc a stredoformat..a vynechalo ff
Čiže keď sa stratí v lese kam nikto nechodí, tak nič 😄
inak tam by si mohol nacerpat aj dost vedomosti..len najprv vyhladavaj cez vyhladavanie az potom sa pytaj..trochu su tam alergicki na newbies otazky..frajeri, co zabudli, ze aj oni boli telata