Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva. Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať. Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Len aby nemala pravdu, ja tiež podobne rozmýšľam Už pri hraní hier mi nesedí ovládač playka a mám radšej pc kombináciu klávesnice a myši.
Ja som si to predstavoval tak, že moderný dron je blbovzdorný a je problém do niečoho naraziť, alebo spadnúť. Ale potom @fatality povedal, že v začiatkoch to vôbec nie je vylúčené 😅
Vidíš, napríklad toto je tu zakázané: Lietať nad cestnými komunikáciami.
vazne u vas sa nemoze lietat nad vsetkymi komunikaciami? to co je v prilohe, velky oranzovy kruh je letisko a 2km okruh kde sa nesmie lietat a maly kruh, centrum
vazne u vas sa nemoze lietat nad vsetkymi komunikaciami? to co je v prilohe, velky oranzovy kruh je letisko a 2km okruh kde sa nesmie lietat a maly kruh, centrum
Myslím že si nerozumiete.
Aj v Andorre predpokladám že mu DJI dovolí preletieť na cestou.
To načo on narážal je lietanie nad ľudmi. V rámci legislatívy to môže byť obmedzené.
Aj v DE asi platí že by si nemal letieť na davom ľudí - to by malo byť platné pre celú EU.
Položila otázku, že prečo si nekúpim ten Mini 2S za 268 EUR. Podľa nej hneď počas prvého letu vletím do koruny najbližšieho stromu a bude po dronovaní 😂
Ešte budem musieť popracovať 😄
tie nizsie Miini rady nemali ziadne snimace alebo len zakladne..mozno dopredu.. a 1/2" snimac..1ka nemala ani raw..az 2ka.. ked sa z Mini stala zaujimava oblast koli nad 250g restrikciam v mnohych krajinach, zacali vyrabat "seriozne" drony aj v tejto oblasti..3ka 4ka uz su fajn plnohodnotne drony..len ta stabilita ..
Ja si to predstavujem tak, že pôjdem na túru do hôr, povedzme na nejaký štít, alebo do údolia. Vytiahnem dron a zaletím na rozličné nedostupné miesta, kam nevedie turistický chodník.
Napríklad toto je pekné a zaujímavé miesto a páči sa mi ten výhľad. Lenže zavadzujú stromy - dole sa hadí cesta, ktorú ledva vidno. Myslím, že keby som vyletel čo len o 10 m vyššie, bol by to úplne iný pohľad. Aj tie štíty v pozadí by viac vykukli spoza tých zalesnených kopcov.
ono sa s dronom da robit aj taka "vozickarska" turistika.. ze nevylezes na ziaden stit
To načo on narážal je lietanie nad ľudmi. V rámci legislatívy to môže byť obmedzené.
Aj v DE asi platí že by si nemal letieť na davom ľudí - to by malo byť platné pre celú EU.
Lietať ponad cesty je fakt že zakázané v Andorre. Tu je oficiálny web Úradu pre leteckú premávku. Bohužiaľ je po Katalánsky, čo je jediný oficiálny jazyk v Andorre. Po Anglicky som nenašiel:
https://www.transports.ad/ca/transport-aeri
Je to hneď v prvej sekcii "Com puc fer un vol recreatiu?".
Zase ale na druhej strane, keď na malú chvíľu preletíš nad cestou, kto ťa skontroluje...? 🤷🏼♂️
Odfotim každopádne dla odkazu to bude v andorre asi fakt zakázané.
Odfotis co? Ked budes musiet nieco dokazovat, je jasne, ze to budes musiet dokazovat preto lebo si padom dronu sposobil nehodu.. co myslis? co bude dokaz? havaria na ceste sposobena tvojim dronom alebo nejaka fotografia..
Dnes som sa dozvedel, že dron nesmie vyštartovať z kovovej podložky, pretože to môže narušiť činnosť senzorov. Ešte že to spomenuli - prvé, čo by som bol urobil je vypustiť ho z kapoty auta 😂
Je dron fasa vec?
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.
Je dron fasa vec na fotografovanie?
Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:
Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.
To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.
Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?
Vďaka vopred za názory a rady.
Napríklad na takýchto miestach. Chodník vedie len tade, kade vedie. Chcel by som polietať po okolí a nájsť iné pohľady, iné perspektívy.
Napríklad na takýchto miestach. Chodník vedie len tade, kade vedie. Chcel by som polietať po okolí a nájsť iné pohľady, iné perspektívy.
Ešte budem musieť popracovať 😄
a 1/2" snimac..1ka nemala ani raw..az 2ka..
ked sa z Mini stala zaujimava oblast koli nad 250g restrikciam v mnohych krajinach, zacali vyrabat "seriozne" drony aj v tejto oblasti..3ka 4ka uz su fajn plnohodnotne drony..len ta stabilita
Ja si to predstavujem tak, že pôjdem na túru do hôr, povedzme na nejaký štít, alebo do údolia. Vytiahnem dron a zaletím na rozličné nedostupné miesta, kam nevedie turistický chodník.
Napríklad toto je pekné a zaujímavé miesto a páči sa mi ten výhľad. Lenže zavadzujú stromy - dole sa hadí cesta, ktorú ledva vidno. Myslím, že keby som vyletel čo len o 10 m vyššie, bol by to úplne iný pohľad. Aj tie štíty v pozadí by viac vykukli spoza tých zalesnených kopcov.
ze nevylezes na ziaden stit
https://www.transports.ad/ca/transport-aeri
Je to hneď v prvej sekcii "Com puc fer un vol recreatiu?".
Zase ale na druhej strane, keď na malú chvíľu preletíš nad cestou, kto ťa skontroluje...? 🤷🏼♂️
Niečo sa povráva aj o novom Air 3S s vylepšenou kamerou.