Rada by som sa poradila o fotaciku pre moju 10 rocnu dceru.mal by byt cool(co v jej pripade znamena farebny a tenky),robit slusne fotky aj v horsich svetelnych podmienkach ,ma mat hladacik a moznost manualnych nastaveni.Moj canon s90 sa jej vobec nepaci(blba ergonomia a cierny).dakujem za kazdu radu.
Nie je mi celkom jasné, čo vlastne riešiš. Zájdi do NAY, povedz, koľko zaň chceš dať, nech si dcéra v tej sume vyberie IN farbu, IN tvar a IN značku (to sú zjavne kľúčové parametre a kúp jej ho. Sú všetky (takmer) rovnaké kvalitou vyhotovenia, kvalitou obrázkov aj prevedením. Dcéra zjavne o fotografii nemá ani šajn, chce byť len proste IN. Čokoľvek jej kúpiš, tak to po pol roku už nebude IN a aj tak bude chcieť nový. Pokiaľ ju chceš podporiť vo fotografii, zaplať jej radšej nejakú fotoškolu, daruj je svoj starší foťák, chodievaj s ňou na fotovýlety a spoločne sa učte
Nie je mi celkom jasné, čo vlastne riešiš. Zájdi do NAY, povedz, koľko zaň chceš dať, nech si dcéra v tej sume vyberie IN farbu, IN tvar a IN značku (to sú zjavne kľúčové parametre a kúp jej ho. Sú všetky (takmer) rovnaké kvalitou vyhotovenia, kvalitou obrázkov aj prevedením. Dcéra zjavne o fotografii nemá ani šajn, chce byť len proste IN. Čokoľvek jej kúpiš, tak to po pol roku už nebude IN a aj tak bude chcieť nový. Pokiaľ ju chceš podporiť vo fotografii, zaplať jej radšej nejakú fotoškolu, daruj je svoj starší foťák, chodievaj s ňou na fotovýlety a spoločne sa učte
zakladna chyba : chodit na (foto)vylety s rodicmi nie je IN
zase netreba byť krutý, jedná sa o 10 ročné dieťa a to nemusí mať o fotografii \"šajn\"...ale inak to ostatné dobre radíš
Blbou ergonomiou som (ja,nie dcera)myslela nie\"genialny kruzok\",ale fakt,ze sa pomerne blbo drzi,kedze ho vramci puristickeho konceptu ciernej krabicky niet za co poriadne chytit.Co sa tyka manualnych funkcii,(dcera,nie ja),vo svojich ruzovych predstavach si myslela,ze bude mat moznost snad aj na fotke nieco ovplyvnit...ale asi nieco take v spojitosti s farebnou skatulkou,co sa vojde do vrecka,neexistuje.
Blbou ergonomiou som (ja,nie dcera)myslela nie\"genialny kruzok\",ale fakt,ze sa pomerne blbo drzi,kedze ho vramci puristickeho konceptu ciernej krabicky niet za co poriadne chytit.Co sa tyka manualnych funkcii,(dcera,nie ja),vo svojich ruzovych predstavach si myslela,ze bude mat moznost snad aj na fotke nieco ovplyvnit...ale asi nieco take v spojitosti s farebnou skatulkou,co sa vojde do vrecka,neexistuje.
lubinka, ako chces skombinovat \"farebnu skatulku,co sa vojde do vrecka\" s niecim co sa da \"poriadne chytit\"?
lubinka, ako chces skombinovat \"farebnu skatulku,co sa vojde do vrecka\" s niecim co sa da \"poriadne chytit\"?
to mas ako s jedlom - bud je zdrave alebo chutne
niekedy sa to celkom darí - napr. u Pana LX5 btw, i na ten Canon S90 sa dá zohnať \"grip\" (myslím že to tam drží nejakou fest samolepkou): http://www.kleptography.com/rf/#camera_s90
na vylety chodime(preto chce aj ona nieco,co moze manualne nastavovat ako ja
Kompakt pre dieta
Full frame (kinofilmove policko) ma snimac s plochou cca 860 mm2, kdezto napr. Tvoj S90 43 mm2 - a to patri k spicke v triede kompaktov.
pekny farebny, cool, a ma hladacik.
akurat ma len kapacitu 40 fotiek
btw, i na ten Canon S90 sa dá zohnať \"grip\" (myslím že to tam drží nejakou fest samolepkou):
http://www.kleptography.com/rf/#camera_s90
pekny farebny, cool, a ma hladacik.
akurat ma len kapacitu 40 fotiek
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie