Fórum » Vyberáme fotoaparát

Kompakt pre dieta

lubinka
lubinka 2011-01-31 21:28:34+01
Rada by som sa poradila o fotaciku pre moju 10 rocnu dceru.mal by byt cool(co v jej pripade znamena farebny a tenky),robit slusne fotky aj v horsich svetelnych podmienkach ,ma mat hladacik a moznost manualnych nastaveni.Moj canon s90 sa jej vobec nepaci(blba ergonomia a cierny).dakujem za kazdu radu.

Fatty
2011-02-02 11:32:48+01
príspevok od: Marcel Rebro
Dnesne kompakty su neporovnatelne s flmovymi. Filmove pouzivaju ten isty chip ako filmove zrkadlovky, kdezto dnesne maju radovo mensi.

Full frame (kinofilmove policko) ma snimac s plochou cca 860 mm2, kdezto napr. Tvoj S90 43 mm2 - a to patri k spicke v triede kompaktov.
na facebookové galérie stačí akýkolvek čip

Marcel Rebro
2011-02-02 13:37:21+01
príspevok od: Fatty
na facebookové galérie stačí akýkolvek čip
pravdu mas ... toto som si neuvedomil ... a este som cital, ze na fejsbuk je lepsie ked fotis cervenym fotakom ako ciernym ....

dodo_bb
2011-02-02 14:13:37+01
Nie je mi celkom jasné, čo vlastne riešiš. Zájdi do NAY, povedz, koľko zaň chceš dať, nech si dcéra v tej sume vyberie IN farbu, IN tvar a IN značku (to sú zjavne kľúčové parametre a kúp jej ho. Sú všetky (takmer) rovnaké kvalitou vyhotovenia, kvalitou obrázkov aj prevedením. Dcéra zjavne o fotografii nemá ani šajn, chce byť len proste IN. Čokoľvek jej kúpiš, tak to po pol roku už nebude IN a aj tak bude chcieť nový. Pokiaľ ju chceš podporiť vo fotografii, zaplať jej radšej nejakú fotoškolu, daruj je svoj starší foťák, chodievaj s ňou na fotovýlety a spoločne sa učte

Marcel Rebro
2011-02-02 14:54:03+01
príspevok od: dodo_bb
Nie je mi celkom jasné, čo vlastne riešiš. Zájdi do NAY, povedz, koľko zaň chceš dať, nech si dcéra v tej sume vyberie IN farbu, IN tvar a IN značku (to sú zjavne kľúčové parametre a kúp jej ho. Sú všetky (takmer) rovnaké kvalitou vyhotovenia, kvalitou obrázkov aj prevedením. Dcéra zjavne o fotografii nemá ani šajn, chce byť len proste IN. Čokoľvek jej kúpiš, tak to po pol roku už nebude IN a aj tak bude chcieť nový. Pokiaľ ju chceš podporiť vo fotografii, zaplať jej radšej nejakú fotoškolu, daruj je svoj starší foťák, chodievaj s ňou na fotovýlety a spoločne sa učte
zakladna chyba : chodit na (foto)vylety s rodicmi nie je IN

wayne
2011-02-02 15:10:56+01
http://www.itrush.com/hannah-montana-disney-pix-micro-digital-camera-your-kids-perfect-digital-photo-camera/

pekny farebny, cool, a ma hladacik.

akurat ma len kapacitu 40 fotiek

Fatty
2011-02-02 15:21:50+01
zase netreba byť krutý, jedná sa o 10 ročné dieťa a to nemusí mať o fotografii \"šajn\"...ale inak to ostatné dobre radíš

lubinka
2011-02-02 15:44:35+01
Blbou ergonomiou som (ja,nie dcera)myslela nie\"genialny kruzok\",ale fakt,ze sa pomerne blbo drzi,kedze ho vramci puristickeho konceptu ciernej krabicky niet za co poriadne chytit.Co sa tyka manualnych funkcii,(dcera,nie ja),vo svojich ruzovych predstavach si myslela,ze bude mat moznost snad aj na fotke nieco ovplyvnit...ale asi nieco take v spojitosti s farebnou skatulkou,co sa vojde do vrecka,neexistuje.

Marcel Rebro
2011-02-02 19:22:56+01
príspevok od: lubinka
Blbou ergonomiou som (ja,nie dcera)myslela nie\"genialny kruzok\",ale fakt,ze sa pomerne blbo drzi,kedze ho vramci puristickeho konceptu ciernej krabicky niet za co poriadne chytit.Co sa tyka manualnych funkcii,(dcera,nie ja),vo svojich ruzovych predstavach si myslela,ze bude mat moznost snad aj na fotke nieco ovplyvnit...ale asi nieco take v spojitosti s farebnou skatulkou,co sa vojde do vrecka,neexistuje.
lubinka, ako chces skombinovat \"farebnu skatulku,co sa vojde do vrecka\" s niecim co sa da \"poriadne chytit\"?

to mas ako s jedlom - bud je zdrave alebo chutne

Fatty
2011-02-02 20:13:38+01
príspevok od: Marcel Rebro
lubinka, ako chces skombinovat \"farebnu skatulku,co sa vojde do vrecka\" s niecim co sa da \"poriadne chytit\"?

to mas ako s jedlom - bud je zdrave alebo chutne
niekedy sa to celkom darí - napr. u Pana LX5
btw, i na ten Canon S90 sa dá zohnať \"grip\" (myslím že to tam drží nejakou fest samolepkou):
http://www.kleptography.com/rf/#camera_s90

lubinka
2011-02-03 00:31:11+01
U jedla to nie je take jednoznacne ,podla mna je to,co chuti aj zdrave(len na to este veda neprisla)

lubinka
2011-02-03 00:45:01+01
Ma niekto skusenosti s canon ixus 1000HS?

lubinka
2011-02-03 00:50:07+01
na vylety chodime(preto chce aj ona nieco,co moze manualne nastavovat ako ja

lubinka
2011-02-03 00:53:46+01
príspevok od: wayne
http://www.itrush.com/hannah-montana-disney-pix-micro-digital-camera-your-kids-perfect-digital-photo-camera/

pekny farebny, cool, a ma hladacik.

akurat ma len kapacitu 40 fotiek
vtipne...

wayne
2011-02-03 06:39:47+01
príspevok od: lubinka
vtipne...
to nebola urazka, len zart

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()