Zdravim vas. uz dlho sa rozhodujem medzi kupou canon 50 D a canon 7 D. dnes som akurat predal canon 400 D. Ostala mi akurat sigma 10-20 na krajinky, filtre, externy blesk.... otazky: 1. ci 7D a sigma sa maju radi, ak teda ma niekto skusenost./ja myslim,ze ano / 2. fotim krajinky, ulicu, a zacinam svadby, ci volba canon 7 D je ta spravna?a aky objektiv by sa este hodil-zatial staci jeden 3. na canon 5Dečkove rady nemam peniaze
1. Sigma má rada Canon, Canon nemá rád Sigmu. Canon chcel len Canon. Je to homosexuál ten Canon. 2. 18-200, tým odfotíš aj to čo nie je. Hlavne na svadby je vynikajúci, nemusíš meniť sklá, si rýchli a pohotový. 3. 5D rady nie sú, je len jedna. Volá sa 5D. Nemáš zač, rád som sa zastavil! Martin Farkaš.
K tvojim otázkam: 1.- Prečo by sa nemali mať radi? Ja mám Sigmu 17-70 OS k 550D a úplne v pohode. 2.- Pokiaľ nejdeš do fullframe zrkadlovky a si u Canonu, tak je to tá najlepšia voľba. Obrazovo +/- ako 550D/600D/60D ale navyše utesnenie (výhoda pre krajinky a svadby) a lepšie ostrenie (výhoda pre svadby). 3.- Smola. Ja by som aj mal peniaze, ale nepotrebujem ich zbytočne rozhadovať . Iné veci sú dôležitejšie.
Radil by som ti však najprv si vybrať sklá a potom podľa toho, koľko ti ostane financií vybrať jedno zo spomínaných tiel. Pokiaľ by som išiel fotiť svadby, tak by som bral Canon 24-70L alebo Canon 17-55/2.8 a Canon 85/1.8 alebo Sigmu 50/1.4 EX na začiatok. Ďalej by sa hodil Canon 24/1.4L, 35/1.4L alebo aspoň Sigma 30/1.4 EX. Ideálne aj 70-200/2.8 IS . Trochu veľa peňazí na začiatok .
Nechapem co chces porovnavat... 7D je vyssia rada a teda samozrejme ze je lepsi ako 50D. A k tom uje 7D aj novsia... Otazne je ci ti to stoji za tie prachy. Ak mas iba jeden objektiv a chces fotit svadby urcite by som riesil najprv objektivy. Telo je uplne jedno ake je. 50D na tie svadby bohate staci a mozes usetrit pomaly polovicu ceny. Otazkou je ci fotis krajinky v dazdi. Ak ano 7D je lepsia lebo je utesnena, ale osobne som fotil s 40D v uplnom lejaku a nikdy sa mu nic nestalo. Ale ak to chces mat utesnene potrebujes aj utesnene objektivy, cize napr. ta 24-70 by bola fajn. Cize ak mas peniaze tak 7D je urcite lepsi, ale neda sa povedat ze 50D by nespravil to co ma... Alebo by nejako zaostaval. Hlavne pri krajinkach je to uplne jedno
V prvom rade krajinkar, extremne podmienky su stale. svadby asistujem, ale chcem fotit aj sam. Taktiez 7 D je asi rychlejsi, co sa mozno hodi na ulicu ale tiez, objektiv na to musi byt stavany. Moze byt, ze ak kupim 7 D, tak uz nebudem musiet v blizkej buducnosti menit, teda ostane na dlhsie tento stroj.asi moja taka jednoducha uvaha. no taku uvahu mozem pouzit pri 50 D, cize tocim sa dookola
K tvojim otázkam: 1.- Prečo by sa nemali mať radi? Ja mám Sigmu 17-70 OS k 550D a úplne v pohode. 2.- Pokiaľ nejdeš do fullframe zrkadlovky a si u Canonu, tak je to tá najlepšia voľba. Obrazovo +/- ako 550D/600D/60D ale navyše utesnenie (výhoda pre krajinky a svadby) a lepšie ostrenie (výhoda pre svadby). 3.- Smola. Ja by som aj mal peniaze, ale nepotrebujem ich zbytočne rozhadovať . Iné veci sú dôležitejšie.
Radil by som ti však najprv si vybrať sklá a potom podľa toho, koľko ti ostane financií vybrať jedno zo spomínaných tiel. Pokiaľ by som išiel fotiť svadby, tak by som bral Canon 24-70L alebo Canon 17-55/2.8 a Canon 85/1.8 alebo Sigmu 50/1.4 EX na začiatok. Ďalej by sa hodil Canon 24/1.4L, 35/1.4L alebo aspoň Sigma 30/1.4 EX. Ideálne aj 70-200/2.8 IS . Trochu veľa peňazí na začiatok .
Dikeska. mna lanari 7 D s canon 17 - 70 L, ale to su velke peniaze. no niesom este zenaty a frajerka mi stale prizvukuje, ze kup kvalitu,daj peniaze,lebo ak sa ozenis, vsetko zatrhnem ma pravdu!
Dikeska. mna lanari 7 D s canon 17 - 70 L, ale to su velke peniaze. no niesom este zenaty a frajerka mi stale prizvukuje, ze kup kvalitu,daj peniaze,lebo ak sa ozenis, vsetko zatrhnem ma pravdu!
Povedz jej, že keď keď sa oženíš a bude chcieť dieťa, tak to bude za objektív za 2000 € .
Kúp si 7D, ako už bolo spomenuté je to vyššia trieda ako 50D. A máš na pár rokov vystarané čo sa tela týka a investuj peniaze do kvalitných skiel. Ak budeš vyberať sklá tak si radšej kúp EF sklá ktoré ti budú aj na fullframe telo pasovať ak by si niekedy v budúcnosti presedlal.
Ja mám telo 350D a pokiaľ neumrie tak ho neplánujem meniť.
1. Sigma má rada Canon, Canon nemá rád Sigmu. Canon chcel len Canon. Je to homosexuál ten Canon. 2. 18-200, tým odfotíš aj to čo nie je. Hlavne na svadby je vynikajúci, nemusíš meniť sklá, si rýchli a pohotový. 3. 5D rady nie sú, je len jedna. Volá sa 5D. Nemáš zač, rád som sa zastavil! Martin Farkaš.
Nerobil by som si zbytočne srandu. Zbytočne zhadzuješ sám seba. Keď pozerám vaše galérie, tak Peťo má lepšie fotky ako ty, aj keď je to úplne iný štýl. Má talent a fotografické oko.
Nerobil by som si zbytočne srandu. Zbytočne zhadzuješ sám seba. Keď pozerám vaše galérie, tak Peťo má lepšie fotky ako ty, aj keď je to úplne iný štýl. Má talent a fotografické oko.
Máš pech. Dobre sa porovnávajú fotky radikálne odlišných žánrov. Táto komédia je lepšia ako ten triler.
Máš pech. Dobre sa porovnávajú fotky radikálne odlišných žánrov. Táto komédia je lepšia ako ten triler.
Viem, že sú to odlišné žánre, však som to aj spomenul. Ale ak sa mi niečo páči a iné nie, tak... Ak je komédia vtipná, nápaditá a kreatívna, tak bude u mňa lepšia ako nudný triler. Máš pravdu najmä v tom, že pri wild fotení veľa kreativity nevymyslíš . BTW nič to nemení na fakte, že tvoje odpovede na pôvodnú otázku boli úplne mimo a autor si ich nezaslúžil.
Viem, že sú to odlišné žánre, však som to aj spomenul. Ale ak sa mi niečo páči a iné nie, tak... Ak je komédia vtipná, nápaditá a kreatívna, tak bude u mňa lepšia ako nudný triler. Máš pravdu najmä v tom, že pri wild fotení veľa kreativity nevymyslíš . BTW nič to nemení na fakte, že tvoje odpovede na pôvodnú otázku boli úplne mimo a autor si ich nezaslúžil.
Máš právo na názor. Ja ti ho neberiem. Ide mi o to, že podobné veci sa tu rozoberajú donekonečna. O to viac ma zaráža, že taký človek si trúfne fotiť napríklad svadby. Dal by si svoje auto servisákovy, ktorý videl skrátenú príručku o servise auta? Ja nie. To isté platí o svadobných fotografoch. Čo sa týka môjho žánru, neviem ako si to myslel že veľa kreativity nevymyslím? Po ďalšie, akú otázku? Ty si sa niečo pýtal? Mne sa zdá že nie. Ani nevieš čo píšeš. To nevadí. Nie si prvý ani posledný. PS: Pripravujem článok o kreatívnom wildlife fotografovaní. Možno budeš milo prekvapený.
Máš právo na názor. Ja ti ho neberiem. Ide mi o to, že podobné veci sa tu rozoberajú donekonečna. O to viac ma zaráža, že taký človek si trúfne fotiť napríklad svadby. Dal by si svoje auto servisákovy, ktorý videl skrátenú príručku o servise auta? Ja nie. To isté platí o svadobných fotografoch. Čo sa týka môjho žánru, neviem ako si to myslel že veľa kreativity nevymyslím? Po ďalšie, akú otázku? Ty si sa niečo pýtal? Mne sa zdá že nie. Ani nevieš čo píšeš. To nevadí. Nie si prvý ani posledný. PS: Pripravujem článok o kreatívnom wildlife fotografovaní. Možno budeš milo prekvapený.
Super teším sa na ten článok. Niečo od teba som už čítal.
K tomu druhému si myslím, že autor pôvodnej otázky vie fotiť a môže si trúfnuť na svadbu (už teraz asistuje). Mne jeho otázka pripadala celkom logická. Chcel si overiť, že keď sa rozhodol pre 7D, že je to dobrá voľba a či zbytočne nepreplatí napr. oproti spomínanej 50D. Nebolo to síce tak priamočiaro napísané, ale potvrdzujú to jeho ďalšie komentáre. Jeho voľba 7D a 24-70L je na svadbu úplne v pohode. Keď ťa irituje, že sa stále objavujú tie isté otázky, nikde nie je napísané, že musíš odpovedať. Teraz sú tu otvorené dve témy k 7D ale myslím si, že vždy je lepšie otvoriť novú tému, ako pokúšať sa niečo riešiť v téme s 300 komentármi.
fuha, ostre!preco? Na margo mojej osoby, minuly rok som fotil svadby s profesionalnym fotografom, tusim,ze ich bolo 22. Dovtedy krajinu, ulicu. Dalej mam tiez rocne skusenosti so studiom. Postupne sa zacinam do toho vzivat, do procesu zachytavania svadobnych momnentov. je to narocne!objektivy som mal od kolegu L-kove, fotak slabsi-canon 400 D. robil som aj s canon 50 D, no zapacila sa mi 7 D. nic viac. Tada, ak poviem,ze zachytenie vlkov je blbost,tak to kecam,pretoze samotny polovnik nemusi stretnut vlka cely zivot. zo strany dotycneho su pekne zabery. Ale nic vynimocne, nic genialne, .akurat ten tvor je vzacny. fotky nevyvazene, ziaden kontrast,ziaden bukeh, ziadne farby, o kompozicii a reze sa nevyjadrujem.teda tie fotky so mnou nic nerobia ani pocitovo, ani nijak!. A to ma na aparete L kovu cocku.tiez nou fotim svadby. je sa co ucit.cize cloveka sudit podla techniky je omyl.
Canon 7 D
otazky:
1. ci 7D a sigma sa maju radi, ak teda ma niekto skusenost./ja myslim,ze ano
2. fotim krajinky, ulicu, a zacinam svadby, ci volba canon 7 D je ta spravna?a aky objektiv by sa este hodil-zatial staci jeden
3. na canon 5Dečkove rady nemam peniaze
Dakujem za zastavenie! Peter Cegin
2. 18-200, tým odfotíš aj to čo nie je. Hlavne na svadby je vynikajúci, nemusíš meniť sklá, si rýchli a pohotový.
3. 5D rady nie sú, je len jedna. Volá sa 5D.
Nemáš zač, rád som sa zastavil! Martin Farkaš.
1.- Prečo by sa nemali mať radi? Ja mám Sigmu 17-70 OS k 550D a úplne v pohode.
2.- Pokiaľ nejdeš do fullframe zrkadlovky a si u Canonu, tak je to tá najlepšia voľba. Obrazovo +/- ako 550D/600D/60D ale navyše utesnenie (výhoda pre krajinky a svadby) a lepšie ostrenie (výhoda pre svadby).
3.- Smola. Ja by som aj mal peniaze, ale nepotrebujem ich zbytočne rozhadovať
Radil by som ti však najprv si vybrať sklá a potom podľa toho, koľko ti ostane financií vybrať jedno zo spomínaných tiel. Pokiaľ by som išiel fotiť svadby, tak by som bral Canon 24-70L alebo Canon 17-55/2.8 a Canon 85/1.8 alebo Sigmu 50/1.4 EX na začiatok. Ďalej by sa hodil Canon 24/1.4L, 35/1.4L alebo aspoň Sigma 30/1.4 EX. Ideálne aj 70-200/2.8 IS
95 % pre 7 D zatial.
Moze byt, ze ak kupim 7 D, tak uz nebudem musiet v blizkej buducnosti menit, teda ostane na dlhsie tento stroj.asi moja taka jednoducha uvaha. no taku uvahu mozem pouzit pri 50 D, cize tocim sa dookola
1.- Prečo by sa nemali mať radi? Ja mám Sigmu 17-70 OS k 550D a úplne v pohode.
2.- Pokiaľ nejdeš do fullframe zrkadlovky a si u Canonu, tak je to tá najlepšia voľba. Obrazovo +/- ako 550D/600D/60D ale navyše utesnenie (výhoda pre krajinky a svadby) a lepšie ostrenie (výhoda pre svadby).
3.- Smola. Ja by som aj mal peniaze, ale nepotrebujem ich zbytočne rozhadovať
Radil by som ti však najprv si vybrať sklá a potom podľa toho, koľko ti ostane financií vybrať jedno zo spomínaných tiel. Pokiaľ by som išiel fotiť svadby, tak by som bral Canon 24-70L alebo Canon 17-55/2.8 a Canon 85/1.8 alebo Sigmu 50/1.4 EX na začiatok. Ďalej by sa hodil Canon 24/1.4L, 35/1.4L alebo aspoň Sigma 30/1.4 EX. Ideálne aj 70-200/2.8 IS
Ja mám telo 350D a pokiaľ neumrie tak ho neplánujem meniť.
2. 18-200, tým odfotíš aj to čo nie je. Hlavne na svadby je vynikajúci, nemusíš meniť sklá, si rýchli a pohotový.
3. 5D rady nie sú, je len jedna. Volá sa 5D.
Nemáš zač, rád som sa zastavil! Martin Farkaš.
Dal by si svoje auto servisákovy, ktorý videl skrátenú príručku o servise auta? Ja nie. To isté platí o svadobných fotografoch.
Čo sa týka môjho žánru, neviem ako si to myslel že veľa kreativity nevymyslím?
Po ďalšie, akú otázku? Ty si sa niečo pýtal? Mne sa zdá že nie. Ani nevieš čo píšeš. To nevadí. Nie si prvý ani posledný.
PS: Pripravujem článok o kreatívnom wildlife fotografovaní. Možno budeš milo prekvapený.
Dal by si svoje auto servisákovy, ktorý videl skrátenú príručku o servise auta? Ja nie. To isté platí o svadobných fotografoch.
Čo sa týka môjho žánru, neviem ako si to myslel že veľa kreativity nevymyslím?
Po ďalšie, akú otázku? Ty si sa niečo pýtal? Mne sa zdá že nie. Ani nevieš čo píšeš. To nevadí. Nie si prvý ani posledný.
PS: Pripravujem článok o kreatívnom wildlife fotografovaní. Možno budeš milo prekvapený.
K tomu druhému si myslím, že autor pôvodnej otázky vie fotiť a môže si trúfnuť na svadbu (už teraz asistuje). Mne jeho otázka pripadala celkom logická. Chcel si overiť, že keď sa rozhodol pre 7D, že je to dobrá voľba a či zbytočne nepreplatí napr. oproti spomínanej 50D. Nebolo to síce tak priamočiaro napísané, ale potvrdzujú to jeho ďalšie komentáre. Jeho voľba 7D a 24-70L je na svadbu úplne v pohode. Keď ťa irituje, že sa stále objavujú tie isté otázky, nikde nie je napísané, že musíš odpovedať. Teraz sú tu otvorené dve témy k 7D ale myslím si, že vždy je lepšie otvoriť novú tému, ako pokúšať sa niečo riešiť v téme s 300 komentármi.
No a čo ???
Na margo mojej osoby, minuly rok som fotil svadby s profesionalnym fotografom, tusim,ze ich bolo 22. Dovtedy krajinu, ulicu. Dalej mam tiez rocne skusenosti so studiom. Postupne sa zacinam do toho vzivat, do procesu zachytavania svadobnych momnentov. je to narocne!objektivy som mal od kolegu L-kove, fotak slabsi-canon 400 D. robil som aj s canon 50 D, no zapacila sa mi 7 D. nic viac.
Tada, ak poviem,ze zachytenie vlkov je blbost,tak to kecam,pretoze samotny polovnik nemusi stretnut vlka cely zivot. zo strany dotycneho su pekne zabery. Ale nic vynimocne, nic genialne, .akurat ten tvor je vzacny. fotky nevyvazene, ziaden kontrast,ziaden bukeh, ziadne farby, o kompozicii a reze sa nevyjadrujem.teda tie fotky so mnou nic nerobia ani pocitovo, ani nijak!. A to ma na aparete L kovu cocku.tiez nou fotim svadby. je sa co ucit.cize cloveka sudit podla techniky je omyl.
Zaver: www.ephotozine.com
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa