zdravim. chcel by som kupit zrkadlovku a mam rozpocet priblizne 700-750€ na telo. na bazosi som nasiel inzerat na Canon EOS 1D mark II za 750€. nakolko je to dost stary model uvazujem nad nim len z dovodu ze to bol profi fotak. No mam obavy ci zastarale technologie nebudu v dnesnej dobe obmedzovat. Ronako rozmyslam aj nad EOS 50D ktory by ma novy vysiel 750€ telo. Mohol by som Vas poprosit o nejake rozumne rady ohladom tychto dvoch fotakov?... vopred dakujem
Mal som 40D a 1Dm2. Poviem ti ak ti nevadi vaha ber 1D. Je to super fotak. Minusi oproti 50D by som videl iba v tom ze mark moze mat uz toho vela za sebou ale zase hodne aj znesie. Iso je horsie ale sum je krajsi a ma 8mpx co pre niekoho sa moze zdat malo. Ostatne by som videl plus k markovy.
megapixely mi nevadia... plagaty tlacit nechcem. ide mi o to aby mi fotak sluzil par rokov a ten pocit patrit do rodiny 1D musi byt super dalsia vec je ze objektivy musim kupovat na full frame format. Ide mi fakt hlavne o to ako ten DIGIC 2 zvlada sum. Aby tie fotky neboli skarede z tohto hladiska kedze mam v plane fotografovat aj nocnu oblohu. a este co mi vadi je ten display na 1D. kontrola fotografie musi byt utrpenie
neviem ale vypalene pixeli sa myslim ze daju v pohode pozriet z jednej a zistis ci ma alebo nie. 1D je skvely stroj, bez kompromisou... Samozrejme zalezi co chces fotit. Ja by som to ale rozhodne zvazil este. 300k je dost aj na zavierku to je pravda, ale to je v podstate jedina taka nachylna vec... Ak ratas s tym ze sa ti moze pokazit tak nie je o com. Asi by som skor bral toho 1D na wild a pod. zanre...
Pokial ide o vypalene body na snimaci, povedal by som, ze ktorykolvek snimac na kompakte dostane za par dni zabrat viac ako spominana zrkadlovka s 300000 zabermi. Treba si uvedomit, ze kym pri zrkadlovke je snimac vystaveny posobeniu svetla len v okamziku expozicie, kazdy kompakt ked je zapnuty snima svetlo neustale, za minutu teda absolvuje tolko ako zrkadlovka pri 60000 expoziciach s trvanim jednej tisiciny sekundy. Za 5 minut ma snimac nabehane tolko ako spominany Canon...
skor by som sa rozhodoval medzi 1D II a 60D. 50D má podľa mňa fakt hrozný senzor alebo procesor na akomkoľvek ISO.
vo vlakne: Canon 7D vs Canon 60D, vcelku chvalis 60D. mas realnu skusenost s 50D a porovnanie so 60D ? resp. co ti konkretne nesedelo na vystupe 50D ?
mam 50D par mesiacov a nejak sme si stale nesadli . neviem ju doladit (obrazovy vystup) k spokojnosti a ani pri konvertovani raw v DPP to nie je ono. tak rozmyslam, ci by predsa lepsia nebola 60D, ktoru som povodne odpisal. MA mi uz chybat nebude, radsej si to dam skalibrovat do servisu pre pokoj v dusi... akurat tie SD-cky..
skor by som sa rozhodoval medzi 1D II a 60D. 50D má podľa mňa fakt hrozný senzor alebo procesor na akomkoľvek ISO.
tak tuna si pekne prestrelil! mam 50D ako vybehovy fotak doma a nafotenych cez 150 tisic zaberov v roznych zanrov od diskotek a koncertov, cez sport az po priame prenosy. ISO sa nemozem stazovat, kedze som vsade v pohode pouzival 1600 a islo to aj do tlace. Niektore veci nebolo problem fotit na ISO 2500 s miernym odstranenim sumu v PC. Co sa tyka porovnania sumu 1D mark II a 50D, tak 50D jednoznacne vedie v kvalite sumu. Testovane na koncerte. ISO 2500 na 50D bolo porovnatelne s ISOm 1600 na 1Dcke. nezabudni zobrat do uvahy, ze chalan ma cca 750E na fotak. za to nekupis 60D!!! kebyze chcete moc polemizovat tak nech si rovno kupi mark IV a moze mu byt jedno ci da ISO 1600 alebo 12000.
Co sa tyka 60D, bohuzial som nedrzal v ruke a videl som iba fotky z toho, takze nemozem hodnotit.
tak tuna si pekne prestrelil! mam 50D ako vybehovy fotak doma a nafotenych cez 150 tisic zaberov v roznych zanrov od diskotek a koncertov, cez sport az po priame prenosy. ISO sa nemozem stazovat, kedze som vsade v pohode pouzival 1600 a islo to aj do tlace. Niektore veci nebolo problem fotit na ISO 2500 s miernym odstranenim sumu v PC. Co sa tyka porovnania sumu 1D mark II a 50D, tak 50D jednoznacne vedie v kvalite sumu. Testovane na koncerte. ISO 2500 na 50D bolo porovnatelne s ISOm 1600 na 1Dcke. nezabudni zobrat do uvahy, ze chalan ma cca 750E na fotak. za to nekupis 60D!!! kebyze chcete moc polemizovat tak nech si rovno kupi mark IV a moze mu byt jedno ci da ISO 1600 alebo 12000.
Co sa tyka 60D, bohuzial som nedrzal v ruke a videl som iba fotky z toho, takze nemozem hodnotit.
na 50D-cke je na pocudovanie pouzitelne aj iso 3200, ani 6400 nevyzera otrasne. avsak pokial hovorime o kvalitnom vystupe, pride mi to pouzitelne tak do ISO1000, mozno ISO1250. tieto hodnoty sa (este) nebojim pouzit.... vyssie ked nemusim tak radsej ee..
megapixely mi nevadia... plagaty tlacit nechcem. ide mi o to aby mi fotak sluzil par rokov a ten pocit patrit do rodiny 1D musi byt super dalsia vec je ze objektivy musim kupovat na full frame format. Ide mi fakt hlavne o to ako ten DIGIC 2 zvlada sum. Aby tie fotky neboli skarede z tohto hladiska kedze mam v plane fotografovat aj nocnu oblohu. a este co mi vadi je ten display na 1D. kontrola fotografie musi byt utrpenie
Skamosom sme riesili aky fotak na nocne fotky a trosku sme patrali cim fotia nocnu oblohu tak a shrniem to jediny aj to len LTT stara 5D. Proste vsimli sme si ze na nocnu oblohu cize na dlhu expoziciu boli najvhodnejsie nikon D700 a potom canon 5D mark II. Ostatne vykazovali viditelny sum. Takze som ta asi sklamal. canon 50D ma o malinko horsi sum ako predchodca 40D a 40D mam a poviem nie je to na nosne fotenie. Mam aj 5D ale tu som este na dlhu expoziciu neskusal ale podla toho ako malo vydrzia baterie oproti novym fotakom tak vela tych obrazkov ani asi neurobim.
PS ale ked chces sa rozhodovat medzi novou 50tkou a 1D markom tak takyto fotak ma prevazne profik cize bude mat riadne nabehane. Radsej novy fotak ak to chces mat na take 3 roky.
rozbehla sa tu diskuia okolo inych fotakov... jasne ze na nocnu oblohu by bol najlepsi full frame ale na ten bohuzial nemam. jedine co mi prichadza do uvahy je 50D alebo 550D (koli videu). 50tka ma plus ze je horcikova, ma 6,3fps, a je pretesnena cize pripadna burka nevadi az tak ako pri 550tke. zaroven co som cital par recenzii okolo 60D tak vo vacsine sa zhodli ze je to downgrade oproti 50D.
rozbehla sa tu diskuia okolo inych fotakov... jasne ze na nocnu oblohu by bol najlepsi full frame ale na ten bohuzial nemam. jedine co mi prichadza do uvahy je 50D alebo 550D (koli videu). 50tka ma plus ze je horcikova, ma 6,3fps, a je pretesnena cize pripadna burka nevadi az tak ako pri 550tke. zaroven co som cital par recenzii okolo 60D tak vo vacsine sa zhodli ze je to downgrade oproti 50D.
EOS 1D mk II alebo EOS 50D
Mohol by som Vas poprosit o nejake rozumne rady ohladom tychto dvoch fotakov?...
vopred dakujem
Ide mi fakt hlavne o to ako ten DIGIC 2 zvlada sum. Aby tie fotky neboli skarede z tohto hladiska kedze mam v plane fotografovat aj nocnu oblohu.
a este co mi vadi je ten display na 1D. kontrola fotografie musi byt utrpenie
mam 50D par mesiacov a nejak sme si stale nesadli
Co sa tyka porovnania sumu 1D mark II a 50D, tak 50D jednoznacne vedie v kvalite sumu. Testovane na koncerte. ISO 2500 na 50D bolo porovnatelne s ISOm 1600 na 1Dcke.
nezabudni zobrat do uvahy, ze chalan ma cca 750E na fotak. za to nekupis 60D!!! kebyze chcete moc polemizovat tak nech si rovno kupi mark IV a moze mu byt jedno ci da ISO 1600 alebo 12000.
Co sa tyka porovnania sumu 1D mark II a 50D, tak 50D jednoznacne vedie v kvalite sumu. Testovane na koncerte. ISO 2500 na 50D bolo porovnatelne s ISOm 1600 na 1Dcke.
nezabudni zobrat do uvahy, ze chalan ma cca 750E na fotak. za to nekupis 60D!!! kebyze chcete moc polemizovat tak nech si rovno kupi mark IV a moze mu byt jedno ci da ISO 1600 alebo 12000.
Ide mi fakt hlavne o to ako ten DIGIC 2 zvlada sum. Aby tie fotky neboli skarede z tohto hladiska kedze mam v plane fotografovat aj nocnu oblohu.
a este co mi vadi je ten display na 1D. kontrola fotografie musi byt utrpenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa