viem ze som to tu uz pisala ale kedze som nova tak neviem ako to tu funguje..tak pardon potom.....no uz dlhsiu dobu si chcem kupit zrkadlovku najprv som bola rozhodnuta medzi d90(nieje pre mna az tak cenovo dostupna takze by k nej nebol nejaky extra objektiv) potom pre 400d canon...no pri tej si myslim že by som ju už nezohnala..neviem...nedavno sa mi naskytla priležitost mat canon 300D teoreticky zadarmo...a k nemu by som si kupila nejaky luxusnejsi objektiv.....tak prosim vas ktora zrkadlovka je najlepsia respektive najhorsia?? ..k tej 300-vke by ste mi odporucili aky objektiv??? chcela by som nejaky makro a jeden taky na bezne fotenie...prilis sa do toho nevyznam tak preto by som bola neskutocne rada keby sa niekto k tomu vyjadr
Moj nazor je ze aj ked s 300D sa da co to pofitit tak kvalitnejsi objektiv by na nom nebol prilis vyuzity. Predsa len je to z prvyv pokusov canonu o digitalnu zrkadlovku a su vnej vyuzite casti z filmovych ako napriklad zavierka.Takze pokial nie je menena asi by som sa bal ze dlho nevydrzi. Na druhej strane ked je zadarmo,kupis nejaky objektiv a nasledne mozno o rok kupis lepsie telo a objektiv ti zostane. Poradime ti ak povies priblizne v akej cene to ma byt. Samozrejme d90 od nikonu by bolo to najlepsie.
Moj nazor je ze aj ked s 300D sa da co to pofitit tak kvalitnejsi objektiv by na nom nebol prilis vyuzity. Predsa len je to z prvyv pokusov canonu o digitalnu zrkadlovku a su vnej vyuzite casti z filmovych ako napriklad zavierka.Takze pokial nie je menena asi by som sa bal ze dlho nevydrzi. Na druhej strane ked je zadarmo,kupis nejaky objektiv a nasledne mozno o rok kupis lepsie telo a objektiv ti zostane. Poradime ti ak povies priblizne v akej cene to ma byt. Samozrejme d90 od nikonu by bolo to najlepsie.
ooo vdaka vdaka ...no tak to telo by bolo fajn okolo 600-700€..a urcite by som chcela canon alebo nikon ....a myslis si,ze by som ten nikon d90 zohnala aj za 800€ ?? aj s takym horsim objektivom??preto ze na alze som videla za 800 aj nieco..plus nejaky objektiv
zalezi ci chces novy alebo bazarovy :p napr www.ephoto.sk/bazar/predam/digitalna-technika/zilinsky-kraj/13368/nikon-d90/ je k tomu pevna 50tka f/1.8, dost univerzalny objektiv. Netusim ci je ten inzerat aktualny ale okolo 600-650€ sa da zohnat starsie telo + nejaky zakladny objektiv. U canonu aj nikonu su zakladne objektivy 18-55mm f/3,5-5,6. Necakaj od neho zazraky ale na zaciatok je fajn. Do nikonackych objektivov moc kecat nechcem kedze sa vnich nevyznam ale rozhodoval by som sa medzi tou pevnou 50tkou s dobrou svetelnostou a 18-55mm f/3,5-5,6.
Neviem, či chceš nový, ale ja som začínal s 300D mal som k tomu seťák, 50mm 1,8 II a tele 75-300 III a absolútne mi to postačocalo, ked mi odišla uzávierka kúpil som jdeen nepoužívaný foťák - 400D za 300€ s battery gripm a som s ním nadmieru spokojný s 300D sa to nedá ani trochu porovnať, lebo to má omnho lepší snímač, uzávierku, ultrazvukové čistenie senzora, rýchlejši autofokus. Neviem či nikon je správna voľba, nevyznám sa do nikonov, ale môžem povedať že Canon má rozhodne viac a lacnejších objektívov, čiže kúpou Canonu nič pokazíš.... ja si teraz chcem kúpiť tu tej 400D Sigmu 50mm 1,4
kúp si Ni D90, medzi tým čo píšeš je to kráľ ak ku nemu máš 18-105 tak na začiatok nič iné nerieš keď sa naučíš pracovať so zrkadlovkou tak budeš vedieť aký ďalší objektív potrebuješ a reči o tom kto má koľko objektívov za akú cenu sú v tomto momente pre teba abs. zanedbateľné .
Mal som 300D spolu s bakelitovym setakom 18-55...bolo to dost zleee. Velka zmena prisla s kupou objektivu Canon 50mm 1,8, ktory obrazovy vystup podstatne vylepsil. Neskor sme kupili Tamron 17-50 2,8 a spolu s nim sa dalo aj so starym fotakom Canon 300D spravit celkom pekne foto. Problem bol akurat v uzivatelskom komforte (male LCD, ovladanie, atd.). Asi najhorsie sa s 300D fotilo za zhorsenych svetelnych podmienok. Zvysovat ISO nad hodnotu 400 nemalo zmysel, lebo boli fotky strasne zasumene. Teraz fotim na D90ke s objektivom Nikkor 16-85mm a mozem len odporucit. Myslim, ze telo mi bude na par rokov stacit.
Mal som 300D spolu s bakelitovym setakom 18-55...bolo to dost zleee. Velka zmena prisla s kupou objektivu Canon 50mm 1,8, ktory obrazovy vystup podstatne vylepsil. Neskor sme kupili Tamron 17-50 2,8 a spolu s nim sa dalo aj so starym fotakom Canon 300D spravit celkom pekne foto. Problem bol akurat v uzivatelskom komforte (male LCD, ovladanie, atd.). Asi najhorsie sa s 300D fotilo za zhorsenych svetelnych podmienok. Zvysovat ISO nad hodnotu 400 nemalo zmysel, lebo boli fotky strasne zasumene. Teraz fotim na D90ke s objektivom Nikkor 16-85mm a mozem len odporucit. Myslim, ze telo mi bude na par rokov stacit.
Presne tento objektív používam aj ja na mojom NIKONe D2x a som spokojný
co tak canon 1100D? so stabilizovanym objektivom 514 eur som nasiel, samozrejme 18-55 nie je extra objektiv no na zaciatok je vsestranny a pouzitelny, kym clovek zisti co vlastne chce... + lacna 50/1.8 za stovku, cez inzerat aj lacnejsie a mas vystarane (ak by som pocital nejaku brasnu a kartu), tak do 650 eur.
bit sa o znacku ci canon, nikon, sony, pentax nema dnes zmysel, vsetky ponukaju co to naviac a najnovsie modely maju vybornu obrazovu kvalitu - videl som sice len predprodukcne vzorky z 1100D na dpreview.com, no ak by som komukolvek neskusenemu mal odporucit akykolvek fotak, tento canon by bol prvy.
samozrejme, dalsia vec je ako ti sadne do ruk ako sa s nim budes citit, ci nebude prilis tazky, lahky, kostrbaty atd. ale casom sa da zvyknut na vsetko
pomozte mi d90 vs canon 400d vs canon 300d
Predsa len je to z prvyv pokusov canonu o digitalnu zrkadlovku a su vnej vyuzite casti z filmovych ako napriklad zavierka.Takze pokial nie je menena asi by som sa bal ze dlho nevydrzi. Na druhej strane ked je zadarmo,kupis nejaky objektiv a nasledne mozno o rok kupis lepsie telo a objektiv ti zostane. Poradime ti ak povies priblizne v akej cene to ma byt.
Samozrejme d90 od nikonu by bolo to najlepsie.
Predsa len je to z prvyv pokusov canonu o digitalnu zrkadlovku a su vnej vyuzite casti z filmovych ako napriklad zavierka.Takze pokial nie je menena asi by som sa bal ze dlho nevydrzi. Na druhej strane ked je zadarmo,kupis nejaky objektiv a nasledne mozno o rok kupis lepsie telo a objektiv ti zostane. Poradime ti ak povies priblizne v akej cene to ma byt.
Samozrejme d90 od nikonu by bolo to najlepsie.
Nikon D90 tam maju len telo za 654 ecka
Nikon D90 tam maju len telo za 654 ecka
Tam máš Nikon za 600 €. Oplatí sa
bit sa o znacku ci canon, nikon, sony, pentax nema dnes zmysel, vsetky ponukaju co to naviac a najnovsie modely maju vybornu obrazovu kvalitu - videl som sice len predprodukcne vzorky z 1100D na dpreview.com, no ak by som komukolvek neskusenemu mal odporucit akykolvek fotak, tento canon by bol prvy.
samozrejme, dalsia vec je ako ti sadne do ruk ako sa s nim budes citit, ci nebude prilis tazky, lahky, kostrbaty atd. ale casom sa da zvyknut na vsetko
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa