Na prvý pohľad sa môže zdať táto téma hlúpa, nakoľko 60D je iná trieda. No ja som finančne obmedzený a tak sa chcem spýtať, či technický rozdiel medzi týmito dvoma canonmi stojí za finančný rozdiel medzi nimi. Fotiť chcem hlavne krajiny, sem tam nejakú oslavu, dovolenku... Postupom času a pribúdaním objektívov možno aj macro. Niesom žiaden profesionál, a tak ma úplné detaily netrápia. Skôr ma zaujíma to, čo by mohlo zavážiť u človeka, ktorý si kupuje prvú zrkadlovku.
spytaj sa inac - stoji ten rozdiel v specifikaciach za narast ceny tebe konkretne? vyuzijes tie ficurky, co su naviac ... lebo niekto ti povie ze ano, stoji mu to za to, niekto ze nie ... ale fotit s nim budes ty
Pre mňa by bol dosť podstatný rozdiel ten že 60D má super úchop, naozaj sa veľmi dobre drží, 600D je veľmi podobné 550D a tam je podľa mňa ten grip relatívne menší.
a aby to nebolo take jednoduche,tak uchop sa da aj na 600D vyrazne vylepsit battery gripom,samozrejme zase je to o niekolko desiatok eur vyssia cena.pokial ale chces fotit prevazne krajinky,dovolenky,tak tam zase mozu byt mensie rozmery a nizsia vaha vyhodou a uchop na stative,(ktory tiez bude treba pri krajinkach zakupitˇ/ menej dolezity.. Pokial si amater a prilezitostny fotograf,tak myslim ze 600D je trieda urcena pre podobnu skupinu uzivatelov,navyse pokial su financie obmedzene.Investoval by som radsej do skla,ako do tela,to starne rychlejsie. Takze moja rada..600D postaci..
Na prvý pohľad sa môže zdať táto téma hlúpa, nakoľko 60D je iná trieda. No ja som finančne obmedzený a tak sa chcem spýtať, či technický rozdiel medzi týmito dvoma canonmi stojí za finančný rozdiel medzi nimi. Fotiť chcem hlavne krajiny, sem tam nejakú oslavu, dovolenku... Postupom času a pribúdaním objektívov možno aj macro. Niesom žiaden profesionál, a tak ma úplné detaily netrápia. Skôr ma zaujíma to, čo by mohlo zavážiť u človeka, ktorý si kupuje prvú zrkadlovku.
chod do 600D, 60D nie je pre teba ked o mesiac,rok,dva,tri, budes citit ze fotak ta brzi, prejdi na 60D
chod do 600D, 60D nie je pre teba ked o mesiac,rok,dva,tri, budes citit ze fotak ta brzi, prejdi na 60D
Tomu prechodu z D600 na D60 by som sa chcel vyhnúť. Rozmýšľal som asi tak, že keď teraz investujem do tela, tak v priebehu 1,2,3 rokov ma nebude v ničom obmedzovať a na nový model prejdem, až keď odíde uzávierka, alebo sa mu stane niečo, čoho oprava by sa už finančne neoplatila. Len neviem, kde by ma telo začalo obmedzovať. Môj fujifilm ma momentálne obmedzuje veľmi statočne, ak niesu svetelné podmienky dokonalé, tak je fotka zašumená až strach
Ako uz bolo povedane odporucam 600D aj ked neviem presne co bude stat. Zas nejaky priepastny rozdiel tam asi nebude... co sa funkcnosti tyka. Riesil som podobny problem ci kupit priatelke 50D alebo 550D a nakoniec sme ostali pri 550D. 60D je vyssia trieda... mal lepsi AF a vsetky body su krizove....ma lepsiu ergonomiu a niektore funkcie su po ruke a urychluju robotu ak fotis nejake akcie a nemozes si dovolit cosi hladat hlbsie v menu. xxxD rada je podla mna uz na dost vysokej urovni a ked som porovnal 550ku s mojim 40D tak 550ka sa mi aj viac pozdava.. vystupom.... Treba si zvazit co od techniky ocakavas ale usetrene peniaze by som veru radsej investoval do dobreho skla.
MatoBello ti povedal rozdiely. Ak ich nepotrebuješ, ber 600D. Keď to preženiem, sú to identické fotoaparáty, s tým že jeden je v menšom a druhý je vo väčšom tele. Väčšina ľudí tu vo fóre hovorí, že im lepšie vyhovuje väčšie telo, ale je to čisto subjektívne. Tebe môže vyhovovať práve menšie telo. Mne napríklad viac vyhovuje menšie a hlavne ľahšie telo (mám 550D) a do 60D by som preto nešiel. Inak pouvažuj aj o 550D. Obrazovo je to viac-menej to isté. Oproti 600D mu chýba najmä diaľkové odpaľovanie bleskov. Ak by si ho nepotreboval, tak ti bohato bude stačiť, aj keď pre mňa je toto funkcia, za ktorú by som si priplatil (ale neoplatí sa mi pre to meniť foťák).
MatoBello ti povedal rozdiely. Ak ich nepotrebuješ, ber 600D. Keď to preženiem, sú to identické fotoaparáty, s tým že jeden je v menšom a druhý je vo väčšom tele. Väčšina ľudí tu vo fóre hovorí, že im lepšie vyhovuje väčšie telo, ale je to čisto subjektívne. Tebe môže vyhovovať práve menšie telo. Mne napríklad viac vyhovuje menšie a hlavne ľahšie telo (mám 550D) a do 60D by som preto nešiel. Inak pouvažuj aj o 550D. Obrazovo je to viac-menej to isté. Oproti 600D mu chýba najmä diaľkové odpaľovanie bleskov. Ak by si ho nepotreboval, tak ti bohato bude stačiť, aj keď pre mňa je toto funkcia, za ktorú by som si priplatil (ale neoplatí sa mi pre to meniť foťák).
O 550tke som uvažoval, no rozhodol som sa pre vyšší model kvôli výklopnému displeju, na ktorý som si už zvykol. Mne vyhovuje väčšie telo, no myslím si, že vyhodiť kvôli tomu 200€ naviac je blbosť. Dlhšia životnosť batérie sa mi tiež pozdáva, no ja som zvyknutý nabíjať baterky po maximálne 200 záberoch, čiže zmena bude, každopádne, k lepšiemu. Som síce megaloman, takže by som si oveľa radšej kúpil 60D, no keď k tomu zapojím aj rozum, tak sa mi javí 600D ako lepšie riešenie.
Možno trochu odbočím, ale ja som sa už viac-menej asi rozhodol pre 600D, aj kvôli cene. Moja otázka ale znie či sa zlepšil \"EF-S 18-55 II IS\" ktorý s ním je v sete proti prvej generácii ktorý mi pripadal na \"omak\" ako hračkársky a bál som sa ho aj lepšie chytiť aby som niečo neurval, resp čo rozumnejšie v ešte prijateľnej cene pre amatéra namiesto neho kúpiť ako základný zoom. Z rozpočtom bojujem ako skoro každý, takže každá rada dobrá.
550-ka automaticky vypína display po priblížení oka k hľadáčiku. Ako je to u 600-ky? Nikde som sa to zatiaľ nedozvedel. Snímač som na obrázkoch ale nikde nevidel.
Canon organizuje prezentáciu nových vecí. 600D, 1100D a tak. Asi sa tam skočím pozrieť. Stačí sa zaregistrovať na nimi uvedený majl. Bližšie info asi jedine tu: http://www.faxcopy.sk/
Presne v tomto strede som sa ocitla tiež. Uvažovala som nad 550tkou potom odrazu že 600 a aj 60 ma láka. Mala by tom byť moja prvá zrkadlovka a samozrejme neplánujem ju hneď meniť, teda by som potrebovala niečo stabilnejšie - zatiaľ sa mi 550 podľa všetkého čo som čítala zdá byť ako naj voľba (cena+všetko ostatné) ale zas nakoľko som "počula" že 600 robí lepšie videá tak teraz neviem. Nevyznám sa veľmi aj keď sa teda megasnažím, tak to berte s rezervou, ale rada by mi teda bodla.
Nakoľko vôbec zrkadlovku využijem ... tak doteraz som fotila klasickým digi a tak pokiaľ som ich využívala fotila som jednak to čo ma zaujalo v danom momente, ale najviac portrét, módna fotografia (interiér aj exterér), ale občas som sa pokúšala aj o macro a určite budem potrebovať aj video. Viem, že je dôležité investovať tiež do objektívu ... som v procese výberu - 50/1.4, 85/1.8 a 100/2.8 macro ma láka asi najviac, no v interiéri v malom priestore to nebude ono a tak je 50 resp. 85 reálnejšia voľba (som náročná a ak sa dá som za obrazovo kvalitnejšie pred lepším ovládaním aa bazárnym veciam mám problém veriť) ... rozpočet = cca 1100 € (telo+objektív)
nemám možnosť si nič z tohto vyskúšať, preto sa budem musieť riadiť len radami iných ... ak je to možné a veľmi neotravujem tému, tak by som bola rada za každú radu, lebo už som zúfala z toľkého textu ďakujem ...
600D 580eur, tamrom 17-50/2.8 XR Di 2 VC CAF 409eur, Sandisk SD 8GB Extreme 40eur,brasnicka Lowepro Altus TLZ 20 15eur, kniha mistrovstvi prace s DSLR 29eur.. snazil som sa vymysliet daky kompromis na to aby si mala vsetko co potrebujes
600D 580eur, tamrom 17-50/2.8 XR Di 2 VC CAF 409eur, Sandisk SD 8GB Extreme 40eur,brasnicka Lowepro Altus TLZ 20 15eur, kniha mistrovstvi prace s DSLR 29eur.. snazil som sa vymysliet daky kompromis na to aby si mala vsetko co potrebujes
no okej karty, brašne a knihy nechajme bokom - to sa dá doriešiť, ale zaujíma ma prečo práve tento tamron (ja si nekúpim lebo bolo napísané - chcem vedieť čo mi to dá nehovoriac o tom nakoľko potrebujem zoom, lebo to je ďalšia vec v ktorej ale už vôbec nemám jasno ...
poskytuje ti zakladny rozsah ohnisk, pri velmi dobre clone 2.8, ktora ti pri portrete pomoze odtrhnut objekt od pozadia, a verziu s VC= som vybral koli videu bude ti to redukovat otrasi pri pohybe.. v com presne ohladom zoomu nemas jasno?
no okej karty, brašne a knihy nechajme bokom - to sa dá doriešiť, ale zaujíma ma prečo práve tento tamron (ja si nekúpim lebo bolo napísané - chcem vedieť čo mi to dá nehovoriac o tom nakoľko potrebujem zoom, lebo to je ďalšia vec v ktorej ale už vôbec nemám jasno ...
Vcera som drzal 60D a 600D. Planujem tiez kupit fotak.Ale poviem vam ze ked som chytil 60D tak to bol skvely uchyt a mal som pocit ze drzim v ruke poriadny kus techniky. Ked som do ruky zobral 600D bola to mala umelohmotna hrkalka oproti 60D. Male, lahke a ovladacie tlacidla nastiskane ze ked clovek stlaci tak postlaca asi polovicu z nich. Aj ked je dost tych 200 eur rozdiel v cene no myslim si ze ten rozdiel je badatelny. Este niesom rozhodnuty a 200eur by som radsej dal do skla, no 60D ma oslovilo viac.
Vcera som drzal 60D a 600D. Planujem tiez kupit fotak.Ale poviem vam ze ked som chytil 60D tak to bol skvely uchyt a mal som pocit ze drzim v ruke poriadny kus techniky. Ked som do ruky zobral 600D bola to mala umelohmotna hrkalka oproti 60D. Male, lahke a ovladacie tlacidla nastiskane ze ked clovek stlaci tak postlaca asi polovicu z nich. Aj ked je dost tych 200 eur rozdiel v cene no myslim si ze ten rozdiel je badatelny. Este niesom rozhodnuty a 200eur by som radsej dal do skla, no 60D ma oslovilo viac.
to sú rozdiely medzi amatérskou a semi-pro radou hlavne vo veľkosti ergonómií a držaní, ja by som skôr navrhol zohnať 50D to má ešte o niečo mohutnejší úchyt kedže je to horčíkové telo, len nemá video a výklopný displej (pre mňa by to bola ešte úľava)
to sú rozdiely medzi amatérskou a semi-pro radou hlavne vo veľkosti ergonómií a držaní, ja by som skôr navrhol zohnať 50D to má ešte o niečo mohutnejší úchyt kedže je to horčíkové telo, len nemá video a výklopný displej (pre mňa by to bola ešte úľava)
Canon EOS 60D vs EOS 600D
60D má rýchlejšiu závierku 1/8000s
rýchlejšiu synchronizáciu blesku 1/250s
rýchlejšie sériové snímanie 5,3 obr./s.
elektronická vodováha
dlhšia životnosť batérie
Rozmysli si čo je pre teba prioritou či potrebuješ tieto veci alebo ušetríš nejaké Eurá
Takze moja rada..600D postaci..
ked o mesiac,rok,dva,tri, budes citit ze fotak ta brzi, prejdi na 60D
ked o mesiac,rok,dva,tri, budes citit ze fotak ta brzi, prejdi na 60D
xxxD rada je podla mna uz na dost vysokej urovni a ked som porovnal 550ku s mojim 40D tak 550ka sa mi aj viac pozdava.. vystupom....
Treba si zvazit co od techniky ocakavas ale usetrene peniaze by som veru radsej investoval do dobreho skla.
550-ka automaticky vypína display po priblížení oka k hľadáčiku. Ako je to u 600-ky? Nikde som sa to zatiaľ nedozvedel. Snímač som na obrázkoch ale nikde nevidel.
Bližšie info asi jedine tu:
http://www.faxcopy.sk/
PS: Je to reklama pod číslom 1.
Nakoľko vôbec zrkadlovku využijem ... tak doteraz som fotila klasickým digi a tak pokiaľ som ich využívala fotila som jednak to čo ma zaujalo v danom momente, ale najviac portrét, módna fotografia (interiér aj exterér), ale občas som sa pokúšala aj o macro a určite budem potrebovať aj video. Viem, že je dôležité investovať tiež do objektívu ... som v procese výberu - 50/1.4, 85/1.8 a 100/2.8 macro ma láka asi najviac, no v interiéri v malom priestore to nebude ono a tak je 50 resp. 85 reálnejšia voľba (som náročná a ak sa dá som za obrazovo kvalitnejšie pred lepším ovládaním aa bazárnym veciam mám problém veriť) ... rozpočet = cca 1100 € (telo+objektív)
nemám možnosť si nič z tohto vyskúšať, preto sa budem musieť riadiť len radami iných ... ak je to možné a veľmi neotravujem tému, tak by som bola rada za každú radu, lebo už som zúfala z toľkého textu
snazil som sa vymysliet daky kompromis na to aby si mala vsetko co potrebujes
snazil som sa vymysliet daky kompromis na to aby si mala vsetko co potrebujes
v com presne ohladom zoomu nemas jasno?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie