Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nový objektív alebo zmena značky?

marto
2011-03-12 21:50:29+01
Zdravím vospolok.

Po dlhšom používaní C450d a prírastku do rodiny uvažujem nad zmenou setového objektívu za niečo univerzálnejšie. Páči sa mi objektív C EF-S 15-85, ktorý je už ale celkom drahý. Rozmýšľam nad dvoma alternatívami:

1. Kúpiť objektív Canon a ďalej veselo fungovať.

2. Preskočiť ku konkurencii - predať svoju neveľkú výbavu, doložiť to, čo by som investoval do objektívu a kúpiť modernejší Nikon D7000 so setovou 18-105, ktorá by mi momentálne postačovala a po teste v predajni mi takpovediac padla do ruky.

Nie som nejakým zanieteným fotografom a nehodlám sa tým ani živiť, aj keď mám za sebou pár akcií a dve svadby.

Osobne sa neviem veľmi rozhodnúť, tak budem rád za každý názor.

Pekný večer...

seifi
2011-03-12 22:00:23+01
Tak a začína to, nazval by som tento proces. Jeho hĺbka závisí od period nutkania niečo meniť. Najhorší variant nastane, ak nebudeš s výmenou spokojný - problém je na svete. Tak to zváž dobre.

irisos
2011-03-12 22:29:22+01
príspevok od: marto
Zdravím vospolok.

Po dlhšom používaní C450d a prírastku do rodiny uvažujem nad zmenou setového objektívu za niečo univerzálnejšie. Páči sa mi objektív C EF-S 15-85, ktorý je už ale celkom drahý. Rozmýšľam nad dvoma alternatívami:

1. Kúpiť objektív Canon a ďalej veselo fungovať.

2. Preskočiť ku konkurencii - predať svoju neveľkú výbavu, doložiť to, čo by som investoval do objektívu a kúpiť modernejší Nikon D7000 so setovou 18-105, ktorá by mi momentálne postačovala a po teste v predajni mi takpovediac padla do ruky.

Nie som nejakým zanieteným fotografom a nehodlám sa tým ani živiť, aj keď mám za sebou pár akcií a dve svadby.

Osobne sa neviem veľmi rozhodnúť, tak budem rád za každý názor.

Pekný večer...
ja som nikonak ale zavidim canonu niektore L-kove skla ako napriklad 80-200/4. .tosi musis zvazit sam ak by si chcel menit tak d7000 s objektivom 16-85 by som osobne dal prednost pripadne18-200.spominane sklo sa mi vyborne osvedcilo a mozem ho vrele odporucit.mal som ho.canonom som takmer nefotil takze neviem porovnat tieto aparaty.

wlad
2011-03-12 23:20:43+01
menit telo, ked si ho doteraz pouzival len so setovym objektivom (18-55?) je uplna blbost. A uz duplom ked nove telo chces kupit zase len so setovym objektivom.

A co si slubujes od 15-85 ? Kvalitativne ziaden rozdiel oproti setovemu neuvidis, tie 3mm na wide a 30mm na tele ti naozaj tak strasne chybaju ?

Ked uz chces menit objektiv, zober taky, ktory ti aj nieco da - bud svetelnost (napr 24-105mm f/4L alebo 24-70mm f/2.8L), alebo vacsi rozsah, ked chces nieco "univerzalnejsie". 15-85mm je podla mna zbytocny upgrade.

marto
2011-03-12 23:46:53+01
príspevok od: wlad
menit telo, ked si ho doteraz pouzival len so setovym objektivom (18-55?) je uplna blbost. A uz duplom ked nove telo chces kupit zase len so setovym objektivom.

A co si slubujes od 15-85 ? Kvalitativne ziaden rozdiel oproti setovemu neuvidis, tie 3mm na wide a 30mm na tele ti naozaj tak strasne chybaju ?

Ked uz chces menit objektiv, zober taky, ktory ti aj nieco da - bud svetelnost (napr 24-105mm f/4L alebo 24-70mm f/2.8L), alebo vacsi rozsah, ked chces nieco "univerzalnejsie". 15-85mm je podla mna zbytocny upgrade.

Na tej 450 som mal nasadených pár objektívov, niektoré dlhšie, iné kratšie a svadba sa bez blesku a so seťákom veľmi fotiť nedá.

Nad tým Lkom som už uvažoval tiež, no niekedy sa hodí aj ten kratší koniec...

V blízkej budúcnosti plánuje dokúpiť aj tele, potom by sa mi už veľmi prechádzať nevyplatilo a tým som zabil aj "univerzálnejšie". Širokorozsahovým objektívom naklonený nie som.

wayne
2011-03-12 23:49:22+01
setovy objektiv je fajn, na krajinky napr. a ma skvele priblizenie na close-up snimky, ja by som ho napriklad nemenil, skor kreativne vyuzival. namiesto 15-85, byt tebou, si vezmem nieco do interierov do slabeho svetla, napr 28/2.8, a potom nieco na portrety, hoci 85/1.8, vidim ze 50tku uz mas, alebo makroobjektiv - z bazaru sa 100/2.8 da zohnat za slusny peniaz, na situacie kde uz setak nestaci, alebo namiesto 15-85 by ti tusim vysla 70-200/4. konkurencia je tu a bola vzdy, moze sa stat, ze canon predbehne trosku nikon o rok - dva, co potom? Prejdes opat ku konkurencii? Novy objektiv je lepsia volba. Ja som zmenil znacku, a potom som to par mesiacov lutoval, hoci som mal lepsi a kvalitnejsi model, uz ma k nemu neviazal taky citovy vztah

Ondra
2011-03-13 07:12:37+01
viz první koment od Seifi,krásně to napsal.-))
a začíná to .... já jsem takto zvyklanej každej měsíc, pokaždé něco jiného občas se sám sobě už musím smát. Na 15-85 se vykašli! je to "seťák". Prodej svůj seťák, pořiď si kvalitní záklaďák s konstantní světelností 2.8 ( Třeba klasik Tamrona 17-50) a k tomu telesklo 70-200/4 a jsi úplně v klidu - vysmátej...cenově tě to výjde skoro jak za ten low 15-85.

Jo a C 450 je dobrej foťák.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()