Fórum » Vyberáme fotoaparát

fotak do mesta

Zelement
2011-04-13 19:02:12+02
Ahojte, ako zaciatocnik uvazujem nad kupou sony nex 5, objektiv 18 - 55mm, chcem fotit hlavne v meste, / aj v noci ak by to slo / sem tam aj priroda, obcas nejaky ten vylet a pod., pripadne poradte nieco ine. Na zaciatok planujem investovat tak max 700e. , Dakujem.

viking81
2011-04-13 21:31:21+02
hmm...na nocne fotenie potrebujes tak ci tak stativ...aj na prirodu ak to myslis vazne a osobne by som si sony nexnekupoval...bejak tym mirrorless ci jak sa im nadava nemozem prist na chut....na chuja sa to drzi...na chuja sa to ovlada...na ostrenie je to pomalsie ako klasicke zrkadlo....do 700e kupis entry level canon ci nikon a myslim ze s nimi spravis lepsie

NefroniK
2011-04-13 22:25:45+02
Mozno chvilu pockaj, novy Nikon D5100 by sa mal so setakom 18-55 alebo podobnym predavat okolo 750€, za ten cas kym sa zacne predavat tych 50€ urcite este niekde naskriabes

wayne
2011-04-13 22:45:57+02
mna podobne vysiel olympus E-PL1 v kite s 14-42 a + 20/1.7. SOm spokojny, sice na zrkadlovku to nema, ale fotky robi fakt slusne aj na ISO1600 do JPEGu. (nie som pixel peeper). Pokial dokazes fotit s 1 ohniskom a nepotrebujes paparazzi zoom, ak by si zohnal PAnasonic GF1 s pancake 20mm, myslim, ze by si bol spokojny.

NEX si chod odskusat do NAY napr. alebo niekde kde ich maju volne pohodene a daju sa zapnut, ten maly bazmek cvaka hlasnejsie ako nikon D90, a ma menu, ktore bud budes milovat alebo nenavidiet - rozhodne vyskusat, inak mozes byt sklamany.

pozri si toto

http://www.youtube.com/watch?v=_kLeiYJBJZU&feature=related

Mozno ako fotak do mesta by som bral skor Olympus XZ-1, hoci nemam prakticke skusenosti, vyzera slusne...

Alebo Sigmu a ich DP1x, DP2x, podla toho ci ti vyhovuje viac sirokouhly zaber 28mm, alebo nieco dlhsie, 42mm, oba v prepocte na kinofilm.....

Ale ako som pisal, ja mam napr. E-PL1 s 20/1.7 a je to trosku vacsie ako kompakt, no na vlacenie po meste akurat Len nie prave do kostola, cvaka dost nahlas, hoci v nom neklepe zrkadlo....

Zelement
2011-04-14 19:28:10+02
Dakujem za rady, no veru zacinam prehodnocovat svoju povodnu volbu, bude to chciet este par dni na dake tie recenzie, chcel som nieco mensie co mozem mat stale zo sebou, ale ako tak nad tym rozmyslam vzdy mam zo sebou nejaky batoh a podobne a nejak extra mi to nevadi, takze teoreticky sa mozno poobzeram / z respektom / aj po niecom vacsom, hadam aj zo zrkadlom

v kazdom pripade uz chcem fotit

werdza
2011-04-14 20:03:03+02
príspevok od: Zelement
Dakujem za rady, no veru zacinam prehodnocovat svoju povodnu volbu, bude to chciet este par dni na dake tie recenzie, chcel som nieco mensie co mozem mat stale zo sebou, ale ako tak nad tym rozmyslam vzdy mam zo sebou nejaky batoh a podobne a nejak extra mi to nevadi, takze teoreticky sa mozno poobzeram / z respektom / aj po niecom vacsom, hadam aj zo zrkadlom

v kazdom pripade uz chcem fotit
ja nosim brasnu namiesto kabelky a stale sosebou, takze, ked mas pohodlnu brasnu mozes po meste behat aj so zrkadlovkou len na poriadnu brasnu, ktora ma aj ochrannu plastenku proti dazdu si priprav aj 100 eciek. Ja mam ne v tvare kvadra, co je na bezne nosenie dost nemotorne, nevies, kde s nou narazis, ale mam podlhovastu lowepro classified 160 AW. Takze urcite zober zrkadlovku, naj canon, nikon, olympusy dost sumia a staci aj setovy objektiv nazaciatok a aj 50 mm f 1,8 za okolo 100 eur, super na portrety, krasne rozmaze pozadie. A teraz byva super darcek ku kupe zrkadlovky, zadarmo kurz Prve kroky s digi zrkadlovkou, v hodnote okolo 33 eur, ma to tusim aj ephotoshop, neviem isto, ale Megafoto urcite a urcite aj fotolab.sk a aqt.

miki33
2011-04-14 21:34:54+02
hm, neviem preco hned vsetci tlacia do zrkadla. Ja osobne by som siel cestou styloveho fotaku. Na to co chces fotit by som siahol po Leice alebo teraz sa mi paci Fujifilm FinePix X100. Mozno este 100-200 dosetrit a nieco z toho co som pisal by s malo dat zohnat (aspon ten fujifilm). Je to male, vojde to do vrecka, clovek nemusi vlacit velku brasnu. Je to krasne a stylove a rychle. Kvalitou sa to aspon podla mna vyrovna low-end zrkadlovkam. Hlavna vyhoda zrkadloviek je prislusenstvo, ale ak sa clovek tomu nemieni venovat je to skoro na dve veci ... A ludom co pozeraju na fotky je jedno ci to bolo robene mobilom alebo H4D za milion ...

kubiak
2011-04-14 21:51:40+02
Alebo canon rady G powershot trebars G9 alebo G10 kupis v bazaroch za dobru cenu , trebars ja som jednu G9 predal za 250 eur a to aj s troma macro sosovkami a predsadkou + polarizak a 4gb karta

miki33 ma pravdu skus takyto kompak a tato G rada sa blizi uz ku zrkadlu a do mesta je vymakana

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()