v prvom rade chcem zdoraznit, ze moja starsia 350D mi funkcne a ergonomicky plne postacuje. Potreboval by som vsak telo, ktore umoznuje fotit aj na vyssie ISO a takisto by som chcel obcas vyuzit nahravanie videa (len pre rodinne ucely). Kedze nechcem teraz zbytocne vyhadzovat vela penazi, zvazujem upgrade na novu 1100D. Podla recenzii foti pouzitelne aj na najvyssom ISO 6400, co je o 3 EV lepsie ako 350D (ta je uz na ISO 1600 "nepouzitelna"). 720p video by mi postacovalo.
Myslite, ze to stoji za upgrade? (Na 600D alebo 60D ist nechcem, skutocne mi chyba len to ISO a video).
Nestoji...! Potom zistis, ze predsa len by bolo lepsie to alebo ono...radsej dosetri a kup neskor nieco lepsie. Sam som Nikonak, mam len D3000 a tiez ma leka napr. D90 (momentalne v super cenach), ale vydrzim a ked o rok klesne D7000, tak bude moja
ked ho budes mat tak zistis co ti este chyba. ja by som tiez navrhoval dosetrit lebo po case zistis a budes poskulovat po niecom lepsom a tento predas zo stratou.
Nestoji...! Potom zistis, ze predsa len by bolo lepsie to alebo ono...radsej dosetri a kup neskor nieco lepsie. Sam som Nikonak, mam len D3000 a tiez ma leka napr. D90 (momentalne v super cenach), ale vydrzim a ked o rok klesne D7000, tak bude moja
No ja rom rok cakal az klesne D90 a neklesla. Klesla az ked vysla D7000.
Kúp si 550D, moderní snímač, určite lepší ako v 1100D, naviac lepšie video a príjemnejšie držanie.
To by som netvrdil. Fotil som s 550D, 60D, 7D (rovnaky snimac) a vystup z 1100D sa mi paci viac. Druha vec je, ze s 1100D sa pre maly hladacik a kompromisy v ovladani foti citelne horsie ako so 60D/7D. Viac v recenzii na ktorej uz pracujem.
K povodnej teme: Oproti 350D ma 1100D navrch v: - obrazova kvalita - lepsi a vacsi LCD - zaostrovanie - meranie expozicie - ovladanie - video - modernejsie menu
350D je lepsia v: - rychlejsie seriove snimanie v RAW - stavovy display - lepsi pristup k pamatovej karte - senzor pre infracervene dialkove ovladanie
No ja rom rok cakal az klesne D90 a neklesla. Klesla az ked vysla D7000.
No...aj D90 stala svojho casu ako novinka viac ako o cca rok neskor...to iste bude aj s D7000, aj ked nejake velke zlavy to asi nebudu...necham sa prekvapit.
To je velmi zly upgrade. Kamoš ma tiež D350 a určite by som mu to vyhovoril. S tym ISO: nie som isty, či v pohode može 1100D na ISO 6400, to možno 7D. A ani 350-ka na ISO 800 toho asi neurobila zazrak. Takže asi polovične hodnoty su hranične.
kôli videu odporúčam 550d za ten peniaz je to na video delo treba len nahodiť magiclatern firmware http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki , v tomto vlákne sa dosť preberá video na 550d http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=23351, 600d má navyše otočný display a lepšie ovládanie bleskou čo by tiež nebolo na zahodenie no to je už na tebe, čip je rovnaký v 550,600,60,7d. Tú 1100 by som na tvojom mieste nebral bol by to krok o triedu nižšie.
No, co sa tyka 550D, podla porovnania na dpreview.com, mi subjektivne pripada, ze sumi viac ako 1100D. Zaroven nie som moc nadseny z 18Mpx rozlisenia, je to pre mna zbytocne a radsej dam prednost kvalitnejsiemu vystupu ako rozliseniu.
Velkostou mi tento typ fotaku vyhovuje, mam male ruky a dam prednost mensiemu telu ako vacsim typu 60D - aj vzhladom na vahu, prenosnost a pod.
Ako som spominal, s 350-tkou nemam ziadne problemy, len na fotenie v inerieri by som prijal vyssie ISO a obcas vyuzil video (1080p je uz na upravu dost narocne na hardware a kedze robim na notebooku, tak...)
Asi by bolo najlepsie si ten fotak vyskusat nazivo...
Bear: Tesim sa na recenziu. Bude uverejnena tu? Podla fotiek a testov v recenziach sa mi tiez zda vystup z 1100D lepsi ako z 550D a starsich. Cim to podla teba je?
hlavne ergonómiou si pohorší, mne osobne sa zle drží aj 550d aj d90 aj d7000, mám väčšie ruky.
Tú 550 som odporúčal hlavne kôli videu a možnosti alternatívneho firmware magiclatern, ktorý som aj uviedol, posúva možnosti videa, a aj fotenie o pár tried vyššie.
Ja osobne keď by som mal kupovať novší foťák a ten môj mi nepostačuje idem o triedu vyššie, či už kôli rýchlosti, šumu...
Nemám problém so žiadnou značkou, na fotenie som svojim známim odporučil d7000 za tú cenu nič lepšie momentálne na trhu nie je. A to mám 550d a bolo by pre mňa výhodnejšie keby mali canon kôli objektívom a príslušenstvu.
No pokiaľ chceš aj video je lepšia lacnejšia voľba 550d.
ja si naopak nemyslim, ze telo je prave rozhodujuce, pokial je to entry level, zalezi skor na tom ako sa clovek zzije s konkretnym modelom a ovela menej na znacke. kupit nieco len preto, ze to vsetci chvalia na internete je blbost.
samozrejme zalezi na cloveku, 1100D je podla mna lacny a vyborny model, pokial ide hlavne o cenu. oproti 1000D, alebo dokonca 350D ma navrch, najma v obrazovom vystupe - hoci hodnotim len z galerii a prispevkov na dpreview.com....
dnes sa uz rozdiely rychlo stieraju, na trhu nie je zrkadlovka, ktora by nemala pouzitelny vystup aj na vyssom ISO (1600-2500).
ešte dôležitý parameter na točenie videa je rozlíšenie lcd displaya, ktoré má 1100d 230 000 px je to tu v tejto recke http://www.digimanie.cz/art_doc-F0ED7C18B49E1003C12578300066ABE6.html na točenie videa je to málo to čo má 550d je ideál má lepší ako d7000. Svokor ma d3100 a tam je to na manuálne ostrenie dosť obmedzejúce (až nepoužiteľné) , na točenie so zrkadlovou musíš na automatiku zabudnúť, automatika preostruje kadečo iné len to čo chceš ty nie.
ja tiež nie som nadšený z 18 mega rozlíšienia no foťák som kupoval 50/50 fotky, video. Keď nič iné môžeš robiť výrezy, čo sa niekedy dosť hodí. Kôli tomu lcd sa oplatí priplatiť si, a písať teraz že nepotrebuješ vyššiu kvalitu videa je dosť krátkozraké, doba ide dopredu a nevieš v akom rozlíšení budeš to video pozerať za pár rokou a môže ťa potom trápiť že si to nedal to vyššej kvality.
dobry upgrade podla mna. ako spominal bear, stratis par drobnosti, ale obrazova kvalita+video to vynahradia.
pani odporucajuci 550d a podobne haluze: zda sa ze OP ma 350D uz nejaky ten piatok a je s telom spokojny (ako sam napisal). preco mu tlacite nieco co nechce ? nepyta sa na prvu zrkadlovku.
Upgrade z 350D na 1100D
v prvom rade chcem zdoraznit, ze moja starsia 350D mi funkcne a ergonomicky plne postacuje. Potreboval by som vsak telo, ktore umoznuje fotit aj na vyssie ISO a takisto by som chcel obcas vyuzit nahravanie videa (len pre rodinne ucely).
Kedze nechcem teraz zbytocne vyhadzovat vela penazi, zvazujem upgrade na novu 1100D. Podla recenzii foti pouzitelne aj na najvyssom ISO 6400, co je o 3 EV lepsie ako 350D (ta je uz na ISO 1600 "nepouzitelna"). 720p video by mi postacovalo.
Myslite, ze to stoji za upgrade? (Na 600D alebo 60D ist nechcem, skutocne mi chyba len to ISO a video).
Vdaka za nazor.
K povodnej teme:
Oproti 350D ma 1100D navrch v:
- obrazova kvalita
- lepsi a vacsi LCD
- zaostrovanie
- meranie expozicie
- ovladanie
- video
- modernejsie menu
350D je lepsia v:
- rychlejsie seriove snimanie v RAW
- stavovy display
- lepsi pristup k pamatovej karte
- senzor pre infracervene dialkove ovladanie
telo 550d kúpiš už od 580€
Velkostou mi tento typ fotaku vyhovuje, mam male ruky a dam prednost mensiemu telu ako vacsim typu 60D - aj vzhladom na vahu, prenosnost a pod.
Ako som spominal, s 350-tkou nemam ziadne problemy, len na fotenie v inerieri by som prijal vyssie ISO a obcas vyuzil video (1080p je uz na upravu dost narocne na hardware a kedze robim na notebooku, tak...)
Asi by bolo najlepsie si ten fotak vyskusat nazivo...
Bear: Tesim sa na recenziu. Bude uverejnena tu? Podla fotiek a testov v recenziach sa mi tiez zda vystup z 1100D lepsi ako z 550D a starsich. Cim to podla teba je?
Tú 550 som odporúčal hlavne kôli videu a možnosti alternatívneho firmware magiclatern, ktorý som aj uviedol, posúva možnosti videa, a aj fotenie o pár tried vyššie.
Ja osobne keď by som mal kupovať novší foťák a ten môj mi nepostačuje idem o triedu vyššie, či už kôli rýchlosti, šumu...
Nemám problém so žiadnou značkou, na fotenie som svojim známim odporučil d7000 za tú cenu nič lepšie momentálne na trhu nie je. A to mám 550d a bolo by pre mňa výhodnejšie keby mali canon kôli objektívom a príslušenstvu.
No pokiaľ chceš aj video je lepšia lacnejšia voľba 550d.
samozrejme zalezi na cloveku, 1100D je podla mna lacny a vyborny model, pokial ide hlavne o cenu. oproti 1000D, alebo dokonca 350D ma navrch, najma v obrazovom vystupe - hoci hodnotim len z galerii a prispevkov na dpreview.com....
dnes sa uz rozdiely rychlo stieraju, na trhu nie je zrkadlovka, ktora by nemala pouzitelny vystup aj na vyssom ISO (1600-2500).
takze wood je to na tebe
je to tu v tejto recke http://www.digimanie.cz/art_doc-F0ED7C18B49E1003C12578300066ABE6.html na točenie videa je to málo to čo má 550d je ideál má lepší ako d7000.
Svokor ma d3100 a tam je to na manuálne ostrenie dosť obmedzejúce (až nepoužiteľné) , na točenie so zrkadlovou musíš na automatiku zabudnúť, automatika preostruje kadečo iné len to čo chceš ty nie.
ja tiež nie som nadšený z 18 mega rozlíšienia no foťák som kupoval 50/50 fotky, video. Keď nič iné môžeš robiť výrezy, čo sa niekedy dosť hodí.
Kôli tomu lcd sa oplatí priplatiť si, a písať teraz že nepotrebuješ vyššiu kvalitu videa je dosť krátkozraké, doba ide dopredu a nevieš v akom rozlíšení budeš to video pozerať za pár rokou a môže ťa potom trápiť že si to nedal to vyššej kvality.
pani odporucajuci 550d a podobne haluze: zda sa ze OP ma 350D uz nejaky ten piatok a je s telom spokojny (ako sam napisal). preco mu tlacite nieco co nechce ? nepyta sa na prvu zrkadlovku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa