Ahojte! Mám k Vám prosbu. Potrebujem poradiť pri výbere fotoaparátu. Na úvod moje požiadavky.: HD Video Kvalitné Makro Stabilizátor ? (optický?) Zameranie na nočné fotenie Považujem sa za začiatočníka, najčastejšie fotím s Canon 500D ktorú mám požičanú od kamarátky. Trošku mi Vadí jej robustná konštrukcia. Existuje niečo menšie na porovnanie?
Moje koníčky sú dosť špecifické. Rád fotím ľudí,krajinu,detaily(makro),autá(výstavy a pod.) tak v skratke. Cenovo sa chcem hýbať okolo 600€
Ahojte! Mám k Vám prosbu. Potrebujem poradiť pri výbere fotoaparátu. Na úvod moje požiadavky.: HD Video Kvalitné Makro Stabilizátor ? (optický?) Zameranie na nočné fotenie Považujem sa za začiatočníka, najčastejšie fotím s Canon 500D ktorú mám požičanú od kamarátky. Trošku mi Vadí jej robustná konštrukcia. Existuje niečo menšie na porovnanie?
Moje koníčky sú dosť špecifické. Rád fotím ľudí,krajinu,detaily(makro),autá(výstavy a pod.) tak v skratke. Cenovo sa chcem hýbať okolo 600€
pre zaciatok odporucam uz tebou spominany canon EOS500.azpo tu najnovsiu verziu pretoze canon ma velku sirku kvalitnych objektivov pretoze na dobru fotku treba dobry objektiv.nikon ma raqdu d5000 lenze tuto radu komplikuje vyber objektivov/motorcek/lebo niektore modely objektivov najma tych drazsich nespolupracuju na automatickom ostreni napr:nikor4.5-5,6/70-300VR.mensie aparaty ktore si spominal ze by si chcel mensi tak su to zekadlovky olympus lenze tie maju mensi cip.pentax sa tazko zhana.takze podlamna by bola volba na ten canon alebo bazarovy nikon D90 to uz je aparat naspickovej urovni a idu tam vsetky objektivy a nie ako z rady d5000.dufam ze som ti neskoplikoval vyber,mozno ze som to nemorne napisal.neviem odkial si ale urcite tych vacsich slovenskych miest si najdes predajnu kde ti poradia a dobry vyber aparatu.prajem
Čo sa týka tohto Eos 500D je super foťák. Tá veľkosť sa ale dá nejak prekonať. Bude to aj kôli tomu že je pripojený batery grip takže asi tak a čo sa týka D90 nemal som ešte v ruke ale dobrý nápad sa poobzerať aj po niečom takom. Som z Liptovského Mikuláša a keď mám pravdu povedať tak tu moc nemám kde ísť aspoň o tom neviem. Máme tu pár obchodov ale odborný predajcovia nakoniec neboli ani taký odborný ako by mali byť takže sa obraciam na Vás užívateľov. Mimochodom som tu nový od dnes 1.5.2011
vezmi si olympus,ak chces mensie telo,bud klasika 4/3 alebo PEN m4/3..na tie veci co pises ti bude stacit..a ked si vezmes objektiv 35mm f3,5 macro alebo 50mm f2,8 makro,budes spokojny..viem,ze mnoho ludi ti bude pisat NIkon,Canon...ale to bude len a len na tebe...
Pentax K-x, zvláda vysoké iso + nejaký dobrý základný objektív s macro funkciou napr: pentax da35macro limited (jeho lacnejšiu verziu má tokina), ale cena spolu by vyšla tak na 800€.
Ked uz si zvyknuty na canon,tak by som ostal pri nom,a ten 500D nieje az tak velky.A co 550D.Mozes si pozicat objektiv od priatelky K tomu zakladne sklo tamron 17-50/f 2,8 mas aj na krajinu a j portret,na makro tamron 90/2,8 mas na makro aj portret. Skus kuk aj bazar a do ceny sa snad zmestis.
Čo sa týka tohto Eos 500D je super foťák. Tá veľkosť sa ale dá nejak prekonať. Bude to aj kôli tomu že je pripojený batery grip takže asi tak a čo sa týka D90 nemal som ešte v ruke ale dobrý nápad sa poobzerať aj po niečom takom. Som z Liptovského Mikuláša a keď mám pravdu povedať tak tu moc nemám kde ísť aspoň o tom neviem. Máme tu pár obchodov ale odborný predajcovia nakoniec neboli ani taký odborný ako by mali byť takže sa obraciam na Vás užívateľov. Mimochodom som tu nový od dnes 1.5.2011
keby si mal niekedy cestu do bratislavy tak ti odporucam www.prolaika.sk tam ti urcite poradia ja by som natvojom mieste volil canon pripadne vyssiu triedu/bazar/nikonu ale to som ti uz napisal.
O kompakte tak na okraj, ale ak by spĺňal moje požiadavky tak prečo nie ? celkom ma zaujala možnosť kompaktu s meniteľným objektívom ale canon som ešte nevidel kompaktu sa tiež nebránim pokiaľ by bol na vyššej úrovni
HD Video - do 600€ s 500D by sa dalo . Kvalitné Makro - pod tímto pojmom si predstavuješ asi nejaký lacný objektív, pravda je však taká že objektív bude drahší ako telo . Stabilizátor ? (optický?) - canon nemá zabudovaný stabilizátor a musíš ho hľadať v objektíve alebo v inej značke . Zameranie na nočné fotenie - k nočnému foteniu si vystačíš aj so seťákom, avšak budeš potrebovať statív . Do 600€ kúp telo potom ešte prichystaj cca do 1500 € a máš čo chceš aspoň za akú takú kvalitu .
pri pohlade na tvoje poziadavky ma napadol hned ako prvy, ak si vsak fotil so zrkadlovkou, budes si musiet zvyknut na nejake tie kompromisy (velka hlbka ostrosti, trosku pomalsie zaostrovanie, a viditelnejsi sum na nizsich ISO)
no ten šum je u mňa dosť podstatný, mám s neho celkom dobré nervy a zaostrovanie to by bol problém lebo sa mi stalo už pár krát že som sa neuvedomil a mal som v ruke kompakt a že idem zaostrovať a nič nedalo sa pohnúť
ďakujem. Práve som našiel NIKON D90+18-105mm VR za 699€ cena dobrá si myslím ale hľadám ďalej.
Ja by som išiel do 600D alebo klasickej 550D Vykaslal by som sa na D90 a podobne stare hluposti typu 500D...
550D : v podstate 7D v menšom a plastovom http://www.globalmediapro.com/dp/A2A0A2/Canon-EOS-550D-Digital-SLR-Camera-Kit-with-Canon-EF-S-18-55mm-IS-Lens/?linkloc=searchlist
ak ťa zaujíma HD video a hľadáš niečo menšie pozri si sony a55, vyskúšaj v obchode chytiť ju do ruky. nie je to klasická zrkadlovka, video má vynikajúce, cena okolo 600€ -presne neviem, objektívy samozrejme budú ďalšia investícia
kazda znacka ma rozdielny bajonet, zhoduje sa myslim iba sony a minolta
Ale ide to, ibaze naopak. Nikon objektivy na aparate Canon. Cez redukciu a bez automatik. Zhoduje sa napr. Yashica a Contax, alebo Leica, Zeiss, Voigtlander alebo Pentax a Chinon. A vela ce M42, alebo M39. Potom je tu format 4/3: Panasonic, Olympus a uvidime kto dalej. Minolta reinkarnovala v Sony.
Výber foto pre začiatočníka
Mám k Vám prosbu. Potrebujem poradiť pri výbere fotoaparátu. Na úvod moje požiadavky.:
HD Video
Kvalitné Makro
Stabilizátor ? (optický?)
Zameranie na nočné fotenie
Považujem sa za začiatočníka, najčastejšie fotím s Canon 500D ktorú mám požičanú od kamarátky. Trošku mi Vadí jej robustná konštrukcia. Existuje niečo menšie na porovnanie?
Moje koníčky sú dosť špecifické.
Rád fotím ľudí,krajinu,detaily(makro),autá(výstavy a pod.) tak v skratke.
Cenovo sa chcem hýbať okolo 600€
Mám k Vám prosbu. Potrebujem poradiť pri výbere fotoaparátu. Na úvod moje požiadavky.:
HD Video
Kvalitné Makro
Stabilizátor ? (optický?)
Zameranie na nočné fotenie
Považujem sa za začiatočníka, najčastejšie fotím s Canon 500D ktorú mám požičanú od kamarátky. Trošku mi Vadí jej robustná konštrukcia. Existuje niečo menšie na porovnanie?
Moje koníčky sú dosť špecifické.
Rád fotím ľudí,krajinu,detaily(makro),autá(výstavy a pod.) tak v skratke.
Cenovo sa chcem hýbať okolo 600€
K tomu zakladne sklo tamron 17-50/f 2,8 mas aj na krajinu a j portret,na makro tamron 90/2,8 mas na makro aj portret. Skus kuk aj bazar a do ceny sa snad zmestis.
O kompakte si neuvazoval?
Kvalitné Makro - pod tímto pojmom si predstavuješ asi nejaký lacný objektív, pravda je však taká že objektív bude drahší ako telo .
Stabilizátor ? (optický?) - canon nemá zabudovaný stabilizátor a musíš ho hľadať v objektíve alebo v inej značke .
Zameranie na nočné fotenie - k nočnému foteniu si vystačíš aj so seťákom, avšak budeš potrebovať statív . Do 600€ kúp telo potom ešte prichystaj cca do 1500 € a máš čo chceš aspoň za akú takú kvalitu .
samozrejme, je to kompakt, ale s najlepsim objektivom na trhu, stoji okolo 450 eur, a makro snimky napriklad tu www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/blesky-a-ine/olympus-mal-1/
pri pohlade na tvoje poziadavky ma napadol hned ako prvy, ak si vsak fotil so zrkadlovkou, budes si musiet zvyknut na nejake tie kompromisy (velka hlbka ostrosti, trosku pomalsie zaostrovanie, a viditelnejsi sum na nizsich ISO)
Vykaslal by som sa na D90 a podobne stare hluposti typu 500D...
550D : v podstate 7D v menšom a plastovom
http://www.globalmediapro.com/dp/A2A0A2/Canon-EOS-550D-Digital-SLR-Camera-Kit-with-Canon-EF-S-18-55mm-IS-Lens/?linkloc=searchlist
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa