Vyberám foťák. Aby som to nemal moc zložité iné alternatívy ako D7000 a 60D som vylúčil. Čo sa týka spracovania tak D7000 vedie. Vraj D7000 senzor má aj dobrú rozlišovaciu schopnosť (toto vždy vyhrávali canon ale teraz sa zdá že sú si rovný) a lepší dynamický rozsah. Bol som v Nay otestovať oba foťáky a urobil som dva snímky so setovými objektívmi. Obe som zaostroval cez live view + priblíženie a manual focus (vyzerá, že s tým nikonom sa mi to nepodarilo ... ale nepodarilo sa mi to dva krát posebe).
Subjektívne sa mi o dosť viac páči výsledok 60D. Okrem ostrosti má na to tento môj subjektívny pocit veľký vplyv aj White Balance. Ten regál je brutálne žltý na D7000. Pozeral som pixele na tom cenovkovom papiery (hovorím si papier bude "biely") a vyšlo mi, že v D7000 je to takmer presný odtieň šedej ale na 60D je to vraj domodra. Subjektívne by som povedal, že 60D spravil WB lepšie.
Čo si myslíte o WB a ostrosti oboch fotiek ? Ako spravím na D7000 lepšiu fotku ? Ktorý foťák by ste mi poradili kúpiť ?
Pozerám, že 60D fotka je 16:9 a nie 3:2. To ale na ostrosti a WB nič nemení.
Vyberám foťák. Aby som to nemal moc zložité iné alternatívy ako D7000 a 60D som vylúčil. Čo sa týka spracovania tak D7000 vedie. Vraj D7000 senzor má aj dobrú rozlišovaciu schopnosť (toto vždy vyhrávali canon ale teraz sa zdá že sú si rovný) a lepší dynamický rozsah. Bol som v Nay otestovať oba foťáky a urobil som dva snímky so setovými objektívmi. Obe som zaostroval cez live view + priblíženie a manual focus (vyzerá, že s tým nikonom sa mi to nepodarilo ... ale nepodarilo sa mi to dva krát posebe).
Subjektívne sa mi o dosť viac páči výsledok 60D. Okrem ostrosti má na to tento môj subjektívny pocit veľký vplyv aj White Balance. Ten regál je brutálne žltý na D7000. Pozeral som pixele na tom cenovkovom papiery (hovorím si papier bude "biely") a vyšlo mi, že v D7000 je to takmer presný odtieň šedej ale na 60D je to vraj domodra. Subjektívne by som povedal, že 60D spravil WB lepšie.
Čo si myslíte o WB a ostrosti oboch fotiek ? Ako spravím na D7000 lepšiu fotku ? Ktorý foťák by ste mi poradili kúpiť ?
ďakujem
lepšiu fotku spravíš ak sa to naučíš - napríklad pri Nikon-e v raw editore si kvapátkom na WB vyberieš práve ten biely paper v zábere a máš to vyvážené ...
Mal som 60D, z WB som problem nemal ziaden, ono vzdy zavisi od algoritmu daneho fotaku. Kazdy sa moze pomylit. Jeden vtedy, druhy zas pri inej situacii. Na to je dobre fotit do rawu.
lepšiu fotku spravíš ak sa to naučíš - napríklad pri Nikon-e v raw editore si kvapátkom na WB vyberieš práve ten biely paper v zábere a máš to vyvážené ...
no sak ale to iste moze - ale nemusí urobit s Canonom...
Ber Nikona! WB nerieš, keď ten foťák chceš využívať, tak budeš fotiť do RAW a tam si WB doladíš. Pokiaľ ide o snímač, tak Nikon jednoznačne vedie. Teda až na rozlíšenie, ktoré aj tak nevyužiješ, kým nebudeš mať poriadne sklo. Nikon má taktiež omnoho odolnejšie telo.
PS: vlastnú skúsenosť mám len s D7000. Tým, čo som tu napísal, som ti len ušetril hľadanie v už existujúcich témach na fóre
ďakujem
z tých fotiek nič nevidíš - každá má iné rozlíšenie a blabla.. - uplne zlý celý "test" Ak nemáš v nijakom sys. skla a pod. určite kup D7000 a daj si tri facky že vôbec váhaš. Je možné že z C 60D ti budu padať lepšie JPEG ale rýchlosť, AF, 2x SD, to všetko j také brutálne plus že až. Nikon je proste žlty a Canon magentový ale raw to spraví na 90%. lepšie ti pomože už len kolorčeker
60D je pre tých čo už majú nejakú C výbavu a chcú foťák s dobrým obrazom (ako ja). 60D má podľa mna brutálny obraz len o chlp horší od 5D II. Telo je bohužiaľ plastic fantastic a ovládanie je katastrofa AF je len o.k. ale aspon presný. Výhod a 60D je len v podla mna lepšom videu a výklopnom lcd.
Podľa mňa robíš hneď na začiatku niekoľko zásadných chýb: 1. testuješ zrkadlovku cez LiveView?! 2. porovnávať WB je trochu irelevantné, to doladíš kedykoľvek. Oba sú výborné foťáky, v konečnom dôsledku nespravíš chybu ani s jedným.
z tých fotiek nič nevidíš - každá má iné rozlíšenie a blabla.. - uplne zlý celý "test" Ak nemáš v nijakom sys. skla a pod. určite kup D7000 a daj si tri facky že vôbec váhaš. Je možné že z C 60D ti budu padať lepšie JPEG ale rýchlosť, AF, 2x SD, to všetko j také brutálne plus že až. Nikon je proste žlty a Canon magentový ale raw to spraví na 90%. lepšie ti pomože už len kolorčeker
60D je pre tých čo už majú nejakú C výbavu a chcú foťák s dobrým obrazom (ako ja). 60D má podľa mna brutálny obraz len o chlp horší od 5D II. Telo je bohužiaľ plastic fantastic a ovládanie je katastrofa AF je len o.k. ale aspon presný. Výhod a 60D je len v podla mna lepšom videu a výklopnom lcd.
D7000 nemám a nefotím sním ale podľa všetkého je to megafasa vydarený stroj.
úplne súhlasím s Jozefom D7000 je super, kamoš si ho kúpil naozaj sa Nikonu vydaril.... už keď Ti kanoňák radí, aby si kúpil nikon, to už niečo znamená, ak Ti len nezáleží na videu a výklopnom lcd, čo podľa mňa nie je dôvod k výberu 60D, ale rozhodnúť sa musíš sám....
Ja sa tiez rozhodujem medzi nimi a sice dost ludi (hlavne tu na fore) hovori ako je D7000 uzasna oproti 60d, ale tieto dva pomerne velke portaly ohodnotili ze ten rozdiel je dost minimalny: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D/page20.asp http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_60D/verdict.shtml http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_D7000/verdict.shtml
z dpreview by som vytiahol vetu "Looking at images from the 60D alongside its competition we are impressed to see that it holds its own very well against the recently announced (and soon to be reviewed) D7000"... a mozes si preklikat aj porovnanie celkoveho hodnotenia (79% vs 80%) v ktorom 60D o trosku vyhrava v ergonomii a celkovo narabanim metering a presnost focusu (+ video) a D7000 ma zas o nieco lepsiu kvalitu raw, build quality a vykonnost v continues shooting... mozes si tam pozriet aj porovnanie raw a ISO na testovacich obrazoch...
z cameralabs by som zas odcitoval vetu "What does become clear though after shooting for some time with both the D7000 and EOS 60D is how there's less between them than originally thought from the specifications. At launch, the D7000 appeared to trump all but the video capabilities on the EOS 60D, but in our tests, the Canon could shoot continuously for much longer, while enjoying more reliable metering and suffering from no focusing errors."
mozes si tiez pozret ich podrobne porovnanie oboch fotakov... v obrazovej kvalite nedali ani o bodik lepsie d7000, takze aj ked d7000 asi je o trosku lepsi tak to bude prakticky takmer zanedbatelne (jedine ze sa tieto velke portaly mylia
podla mojho skromneho nazoru je to skor o tom C vs N ako o tychto dvoch fotakoch... neviem ako ti zalezi na bleskoch, ale nikon ich ma o nieco lepsie prepracovane.... ale ja osobne si myslim, ze by si si skor mohol vybrat najprv skla ake chces casom mat a podla toho system do ktoreho sa chces kupit... pretoze niektore skla su lepsie nikonacke a niektore canonacke
Kazdy fotak sa pri WB sem tam pomyli, alebo takmer kady model ma pri urcitom druhu osvetlenia problem spravne vyvazit bielu (aspon tie amaterske). To je normalne. Je mozne ze automatika D7000 nespravne vyvazuje bielu pri druhu osvetlenia ake bolo v predajni. Budes fotievat v obchodoch?
Ja sa priklanam k Nikonu Ale rozhodnutie je na tebe, v konecnom dosledku je aj tak jedno ktory z tychto dvoch si kupis.
Mirage má pravdu obe telá sú +- na rovnakej úrovni, rozhodnúť sa musíš canon vs nikon s ohľadom na príslušenstvo teda napr. blesky a hlavne sklá, lebo ich hodnota bude časom niekoľko násobne prekračovať hodnotu tela Je fakt, že nikon blesky nám "závidia" a my zase canonu niektoré sklá.....
úplne súhlasím s Jozefom D7000 je super, kamoš si ho kúpil naozaj sa Nikonu vydaril.... už keď Ti kanoňák radí, aby si kúpil nikon, to už niečo znamená, ak Ti len nezáleží na videu a výklopnom lcd, čo podľa mňa nie je dôvod k výberu 60D, ale rozhodnúť sa musíš sám....
D7000 sa fakt vydaril - jej AF a 2x SD bych bral hned.. som síce Canonák, Canon mám celkom rád ale proste v tomto prípade je to jasne..
Ja sa tiez rozhodujem medzi nimi a sice dost ludi (hlavne tu na fore) hovori ako je D7000 uzasna oproti 60d, ale tieto dva pomerne velke portaly ohodnotili ze ten rozdiel je dost minimalny: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D/page20.asp http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_60D/verdict.shtml http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_D7000/verdict.shtml
z dpreview by som vytiahol vetu "Looking at images from the 60D alongside its competition we are impressed to see that it holds its own very well against the recently announced (and soon to be reviewed) D7000"... a mozes si preklikat aj porovnanie celkoveho hodnotenia (79% vs 80%) v ktorom 60D o trosku vyhrava v ergonomii a celkovo narabanim metering a presnost focusu (+ video) a D7000 ma zas o nieco lepsiu kvalitu raw, build quality a vykonnost v continues shooting... mozes si tam pozriet aj porovnanie raw a ISO na testovacich obrazoch...
z cameralabs by som zas odcitoval vetu "What does become clear though after shooting for some time with both the D7000 and EOS 60D is how there's less between them than originally thought from the specifications. At launch, the D7000 appeared to trump all but the video capabilities on the EOS 60D, but in our tests, the Canon could shoot continuously for much longer, while enjoying more reliable metering and suffering from no focusing errors."
mozes si tiez pozret ich podrobne porovnanie oboch fotakov... v obrazovej kvalite nedali ani o bodik lepsie d7000, takze aj ked d7000 asi je o trosku lepsi tak to bude prakticky takmer zanedbatelne (jedine ze sa tieto velke portaly mylia
podla mojho skromneho nazoru je to skor o tom C vs N ako o tychto dvoch fotakoch... neviem ako ti zalezi na bleskoch, ale nikon ich ma o nieco lepsie prepracovane.... ale ja osobne si myslim, ze by si si skor mohol vybrat najprv skla ake chces casom mat a podla toho system do ktoreho sa chces kupit... pretoze niektore skla su lepsie nikonacke a niektore canonacke
neviem ako to porovnávali ale chod tlačidiel na 60D je otrasný, najhorší aký Canon kedy vyrobil ešte aj 550tka má lepšie tlačidlá - myslím tie na zadnej strane. Ten multifukčný volič s integrovaným kolieskom mi nakoniec vadí najmenej. Obrazovo verim ze to je to iste, lebo lepší obraz ako ma 60D som z APS-C ešte nevidel.
Nikona bych si vybral už len kvoli konštrukcii tela 2x SD karte a AF ktorý je proste zo súčasnosti. Aj ked je možne že som staromodny a amaterovi netreba horčikove telo a 2xSD či o trochu lepší AF.
Vďaka za reakcie. Ako som písal v úvode, robil som na každom dve fotky cez LIVE VIEW + digitálne priblíženie + manual focus. Len sa hrozím toho, že tie fotky z nikonu sú dobre zaostrené. To čo som vložil sú 50 % výseky zo stredu oboch fotiek. Nasatvené boli ako najvyššia kvalita a najvyššie rozlíšenie. Mal som D90 + 18-105 a s obrazovou kvalitou som spokojný nebol. Mal som pocit že fotky sú málo ostré ale niekedy som ani nevedel pomenovať čo tomu chýba (možno kontrast ?) ... Pritom N18-105 vychádza podla testov ako jeden z najlepších setových objektívov, ktorý má v ostrosti len minimálny rozdiel napr. proti N16-85 alebo aj pevným ohniskám (na papiery). Kvalita spracovania je jednoznačne na strane D7000. Tlačidla a ten krúžok vzadu na 60D to sa im fakt nepodarilo. Ospevuje sa tu D7000 AF. Je naozaj o toľko lepší ako 60D AF ? Čítal som, že D7000 (zrejme prvé modely) mali práve so zaostrovaním problém s FF a BF. Tiež má D7000 vraj lepší dynamický rozsah. S 60D sa zaoberám najmä z dôvodu, že subjektívne dáva lepšie výsledky a aj preto, že by som foťák rád použil aj na video. Mám starý objektív Sigma 28-135/3,5-5,6 Macro. Predpokladám, že ako nové sa to predávalo niekde okolo 130 EUR .
Mal som Nikon. Páči sa mi Nikon ale výstupy (ktoré som robil v predajni) sa mi viac páčia z Canona.
D7000 vs. 60D
Čo sa týka spracovania tak D7000 vedie. Vraj D7000 senzor má aj dobrú rozlišovaciu schopnosť (toto vždy vyhrávali canon ale teraz sa zdá že sú si rovný) a lepší dynamický rozsah. Bol som v Nay otestovať oba foťáky a urobil som dva snímky so setovými objektívmi.
Obe som zaostroval cez live view + priblíženie a manual focus (vyzerá, že s tým nikonom sa mi to nepodarilo ... ale nepodarilo sa mi to dva krát posebe).
Čo si myslíte o WB a ostrosti oboch fotiek ?
Ako spravím na D7000 lepšiu fotku ?
Ktorý foťák by ste mi poradili kúpiť ?
ďakujem
www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/battle-canon-vs-nikon---vitaz-je-znamy/
kazdopadne radim kupit cierny fotak
Čo sa týka spracovania tak D7000 vedie. Vraj D7000 senzor má aj dobrú rozlišovaciu schopnosť (toto vždy vyhrávali canon ale teraz sa zdá že sú si rovný) a lepší dynamický rozsah. Bol som v Nay otestovať oba foťáky a urobil som dva snímky so setovými objektívmi.
Obe som zaostroval cez live view + priblíženie a manual focus (vyzerá, že s tým nikonom sa mi to nepodarilo ... ale nepodarilo sa mi to dva krát posebe).
ďakujem
PS: vlastnú skúsenosť mám len s D7000. Tým, čo som tu napísal, som ti len ušetril hľadanie v už existujúcich témach na fóre
ďakujem
Ak nemáš v nijakom sys. skla a pod. určite kup D7000 a daj si tri facky že vôbec váhaš. Je možné že z C 60D ti budu padať lepšie JPEG ale rýchlosť, AF, 2x SD, to všetko j také brutálne plus že až. Nikon je proste žlty a Canon magentový ale raw to spraví na 90%. lepšie ti pomože už len kolorčeker
http://jozefpeniak.blogspot.com/2011/05/canon-eos-60d-plastic-fatastic.html
1. testuješ zrkadlovku cez LiveView?!
2. porovnávať WB je trochu irelevantné, to doladíš kedykoľvek.
Oba sú výborné foťáky, v konečnom dôsledku nespravíš chybu ani s jedným.
Ak nemáš v nijakom sys. skla a pod. určite kup D7000 a daj si tri facky že vôbec váhaš. Je možné že z C 60D ti budu padať lepšie JPEG ale rýchlosť, AF, 2x SD, to všetko j také brutálne plus že až. Nikon je proste žlty a Canon magentový ale raw to spraví na 90%. lepšie ti pomože už len kolorčeker
http://jozefpeniak.blogspot.com/2011/05/canon-eos-60d-plastic-fatastic.html
už keď Ti kanoňák radí, aby si kúpil nikon, to už niečo znamená, ak Ti len nezáleží na videu a výklopnom lcd, čo podľa mňa nie je dôvod k výberu 60D, ale rozhodnúť sa musíš sám....
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D/page20.asp
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_60D/verdict.shtml
http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_D7000/verdict.shtml
Ja sa priklanam k Nikonu
Je fakt, že nikon blesky nám "závidia" a my zase canonu niektoré sklá.....
už keď Ti kanoňák radí, aby si kúpil nikon, to už niečo znamená, ak Ti len nezáleží na videu a výklopnom lcd, čo podľa mňa nie je dôvod k výberu 60D, ale rozhodnúť sa musíš sám....
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D/page20.asp
http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_60D/verdict.shtml
http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_D7000/verdict.shtml
Nikona bych si vybral už len kvoli konštrukcii tela 2x SD karte a AF ktorý je proste zo súčasnosti. Aj ked je možne že som staromodny a amaterovi netreba horčikove telo a 2xSD či o trochu lepší AF.
Ako som písal v úvode, robil som na každom dve fotky cez LIVE VIEW + digitálne priblíženie + manual focus. Len sa hrozím toho, že tie fotky z nikonu sú dobre zaostrené. To čo som vložil sú 50 % výseky zo stredu oboch fotiek. Nasatvené boli ako najvyššia kvalita a najvyššie rozlíšenie.
Mal som D90 + 18-105 a s obrazovou kvalitou som spokojný nebol. Mal som pocit že fotky sú málo ostré ale niekedy som ani nevedel pomenovať čo tomu chýba (možno kontrast ?) ... Pritom N18-105 vychádza podla testov ako jeden z najlepších setových objektívov, ktorý má v ostrosti len minimálny rozdiel napr. proti N16-85 alebo aj pevným ohniskám (na papiery).
Kvalita spracovania je jednoznačne na strane D7000. Tlačidla a ten krúžok vzadu na 60D to sa im fakt nepodarilo. Ospevuje sa tu D7000 AF. Je naozaj o toľko lepší ako 60D AF ? Čítal som, že D7000 (zrejme prvé modely) mali práve so zaostrovaním problém s FF a BF. Tiež má D7000 vraj lepší dynamický rozsah. S 60D sa zaoberám najmä z dôvodu, že subjektívne dáva lepšie výsledky a aj preto, že by som foťák rád použil aj na video.
Mám starý objektív Sigma 28-135/3,5-5,6 Macro. Predpokladám, že ako nové sa to predávalo niekde okolo 130 EUR
Mal som Nikon. Páči sa mi Nikon ale výstupy (ktoré som robil v predajni) sa mi viac páčia z Canona.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa