ja mam d3100 a skusal som aj canon 550d a ak ti mozem povedat je to najedno kopyto ak chces mat dobre vysledky fotiek nieje to o tom co kupis ale ako komponujes a zvladas svetlo , ja som snou spokojny (D3100) i ked som dlho dlho pouzival ako kopakt canon G9
Canon má niektoré objektívy lacnejšie ale zas nikon má podľa mňa lepší výber lacnejších zoomov s vyššími ohniskami. Osobne by som bral ten 550D, na HD video ti postačí hocjaký objektív, napr. náhrada za seťák by mohol byť aj Tamron 17-50 F/2.8 prípadne Canon EF 50 mm F/1.8, je toho veľa stačí sa lem zorientovať a vybrať si
Ale ja práveže nie som zorientovaný a nechce sa mi to týžden študovať. Na Canon 550D bude pasovať hociaký objektív napr. Nikon, Tamron, atd.
...pokiaľ sa Ti to nechce týždeň študovať...vykašli sa na zrkadlovku......fotenie je aj o štúdiu (a nie týždennom)...
...všetci tí, ktorých o radu žiadaš si to museli taktiež našprtať...................takže nebuď lenivý a hor sa do štúdia, všetky odpovede nájdeš, ak si iba priemerne inteligentný veľmi rýchlo......google je stále nápomocný...
ja z tvojich komentarov prostnemozem ! strucne a vystizne + vtipne
Ale pravdive. Dnes uz Canon aj Nikon ma v najlacnejsich modeloch tak kvalitny snimac, ze kymho nejaky amater na 100% vyzmyka, bude uz poloprofesional. A vtedy uz bude chapat, ze zalezalo hlavne na nom a na kvalite optiky, ake fotky nafoti.
Nikon D3100 vs. Canon EOS 550D
...všetci tí, ktorých o radu žiadaš si to museli taktiež našprtať...................takže nebuď lenivý a hor sa do štúdia, všetky odpovede nájdeš, ak si iba priemerne inteligentný veľmi rýchlo......google je stále nápomocný...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa