chcel by som sa spýtať čo si mám pri kúpe fotoaparátu všímať (okrem MPix). Aké sú rozdieli medzi kompaktom ultrazoomom a vreckovým ultrazoomom či tam ide len o veľkosť alebo aj kvalitu fotoaparátu. Chystám sa kúpiť si nový foťák tak do 200€. Viem, že je to málo ale som zatiaľ nepracujúci študent ktorého napadlo niečo také ako je fotenie. Nechcem do toho investovať veľa a potom zistiť, že ma to nebude baviť a foťák bude iba doma.S fotením zatiaľ veľké skúsenosti nemám preto žiadam o radu čo a ako. Nechcem robiť žiadne ultra umelecké fotorgafie, ale aby boli fotky kvalitné (aj video). Čo by ste mi tak poradili?.. zatiaľ čo som pozeral na internete tak sa mi pozdával tento Fujifilm FinePix S2950.. alebo aký iný by ste mi poradili?..
chcel by som sa spýtať čo si mám pri kúpe fotoaparátu všímať (okrem MPix). Aké sú rozdieli medzi kompaktom ultrazoomom a vreckovým ultrazoomom či tam ide len o veľkosť alebo aj kvalitu fotoaparátu. Chystám sa kúpiť si nový foťák tak do 200€. Viem, že je to málo ale som zatiaľ nepracujúci študent ktorého napadlo niečo také ako je fotenie. Nechcem do toho investovať veľa a potom zistiť, že ma to nebude baviť a foťák bude iba doma.S fotením zatiaľ veľké skúsenosti nemám preto žiadam o radu čo a ako. Nechcem robiť žiadne ultra umelecké fotorgafie, ale aby boli fotky kvalitné (aj video). Čo by ste mi tak poradili?.. zatiaľ čo som pozeral na internete tak sa mi pozdával tento Fujifilm FinePix S2950.. alebo aký iný by ste mi poradili?..
...zamysli sa....prečo iní investujú do fotovýbavy tisíce?
Ultrazoom sa podoba na zrkadlovku, ma taky ten tvar , ze sa to dobre drzi v ruke (napr tebou vybrany Fujifilm FinePix S2950). Vreckovy ultrazoom je vlastne iba mala krabicka (mydlo), ktora ma velky zoom. Vyber si to prve, lepsie sa to drzi a mava to lepsi objektiv. Ak je to tvoj prvy fotak, tak budes pravdepodobne spokojny. Mozes si skusit vyguglit nejake testy, ale v tvojom pripade je to myslim jedno. Ked budes vediet presne co chces fotit (ja uz po siestich rokoch pomaaaly aj viem co chcem), kupis si zrkadlovku. P.S. Zabudni na Megapixely. Velky pocet nie je zaruka kvality, skor marketingovy tah na neznaleho zakaznika. Je to jeden z posledynch udajov na ktore sa pozera. Keby to nebola pravda, nepredavali by sa fotaky za 4000€ s 12 Mpx.
Najdolezitejsie je aj tak svetlo, byt tebou siahnem napr. po Canon Powershot SX120IS. Je sice trosku vacsi na kompakt, a nema prave sirokouhly objektiv, ale predpokladam ze by ti stacil. Mal som ho v rukach necely den, a kebyze uz nevlastnim zrkadlovku, asi po nom hodim par eur.
Do 200€ hladaj model zavedenej znacky a s co najpraktickejsim rozsahom objektivu. Prave objektiv rozhoduje o tom, co mozes odfotit, ked ostatne parametre a funkcie su velmi podobne. AK si priplatis 25€, tak mozes mat velmi slusny kompakt s dobrym objektivom.
fotoaparát do 200€
P.S. Zabudni na Megapixely. Velky pocet nie je zaruka kvality, skor marketingovy tah na neznaleho zakaznika. Je to jeden z posledynch udajov na ktore sa pozera. Keby to nebola pravda, nepredavali by sa fotaky za 4000€ s 12 Mpx.
to beholder: investujú do toho tisíce lebo ich to baví a majú na to dosť peňazí..ale nechápem čo si tým chcel povedať k mojím otázkam
to tomis.ales: ďakujem veľmi pekne
a ešte otázka ten Fujifilm má jeden parameter že 1/2.3" CCD snímač, čo to znamená?..
to beholder: investujú do toho tisíce lebo ich to baví a majú na to dosť peňazí..ale nechápem čo si tým chcel povedať k mojím otázkam
a ešte otázka ten Fujifilm má jeden parameter že 1/2.3" CCD snímač, čo to znamená?..
http://en.wikipedia.org/wiki/Image_sensor_format
...druhá vec je....čo si predstavuješ pod pojmom kvalita?.....
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/kompaktne-digitalne-fotoaparaty/samsung-wb650.html
Mozno moze byt pre teba zaujimavy odolnejsi, tzv. outdoorovy" model, ktory je narazuvzdorn a vodotesny.
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/kompaktne-digitalne-fotoaparaty/fujifilm-finepix-xp30-biely.html
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa