chcel by som sa spýtať čo si mám pri kúpe fotoaparátu všímať (okrem MPix). Aké sú rozdieli medzi kompaktom ultrazoomom a vreckovým ultrazoomom či tam ide len o veľkosť alebo aj kvalitu fotoaparátu. Chystám sa kúpiť si nový foťák tak do 200€. Viem, že je to málo ale som zatiaľ nepracujúci študent ktorého napadlo niečo také ako je fotenie. Nechcem do toho investovať veľa a potom zistiť, že ma to nebude baviť a foťák bude iba doma.S fotením zatiaľ veľké skúsenosti nemám preto žiadam o radu čo a ako. Nechcem robiť žiadne ultra umelecké fotorgafie, ale aby boli fotky kvalitné (aj video). Čo by ste mi tak poradili?.. zatiaľ čo som pozeral na internete tak sa mi pozdával tento Fujifilm FinePix S2950.. alebo aký iný by ste mi poradili?..
Cau, uz mam objektiv, velky aparat a prve foto na cb negativ (zatial len na 6x8 cm, lebo ine neviem slusne naksenovat). Uz 6x8 cm je take, ze na prdel sa pada ... Aparat Toyo 45G ma vysiel na 166 EUR. To by sa asi zmestilo do cavovho rozpoctu, co myslis?
Cau, uz mam objektiv, velky aparat a prve foto na cb negativ (zatial len na 6x8 cm, lebo ine neviem slusne naksenovat). Uz 6x8 cm je take, ze na prdel sa pada ... Aparat Toyo 45G ma vysiel na 166 EUR. To by sa asi zmestilo do cavovho rozpoctu, co myslis?
Fuha, musel som googlit, nepoznal som, ale vyzera to brutalne. Gratulujem
skus este 1-2 vikendy obetovat brigade,a zozen si canon 30D alebo nikon D50/60/70, to by sa ti do 300eur malo zmestit plus skus v bazare najst daky setak 18-55mm do 100eur.. fotky budes mat ohodne lepsie
Do 200€ hladaj model zavedenej znacky a s co najpraktickejsim rozsahom objektivu. Prave objektiv rozhoduje o tom, co mozes odfotit, ked ostatne parametre a funkcie su velmi podobne. AK si priplatis 25€, tak mozes mat velmi slusny kompakt s dobrym objektivom.
skus este 1-2 vikendy obetovat brigade,a zozen si canon 30D alebo nikon D50/60/70, to by sa ti do 300eur malo zmestit plus skus v bazare najst daky setak 18-55mm do 100eur.. fotky budes mat ohodne lepsie
tu ani tak neide o to ze tie peniaze nie su.. skor o to kolko som ochotny do toho vlozit..
No fajn, ked som chcel pozrieť čo je to za mašinku skočilo mi sem 8 trójskych koní, a to som si myslel, že pri Tróji bol len jeden. Už sú v karanténe!!! Čo je to za stránka???
Teraz si podcenil vsetky zrkadlovky : Canon EOS 30D a ten NIKOn bacha aby ta majitelia nimi nedobili !
No fajn, ked som chcel pozrieť čo je to za mašinku skočilo mi sem 8 trójskych koní, a to som si myslel, že pri Tróji bol len jeden. Už sú v karanténe!!! Čo je to za stránka???
Neviem, ktora stranka Masinka je tato http://www.toyoview.com/Products/45GII_45GX/45GII_45GX.html
Len nie je cierna ale hlinikova, co v prirode nevadi
Neviem, ktora stranka Masinka je tato http://www.toyoview.com/Products/45GII_45GX/45GII_45GX.html
www.fotoservis.sk/Pages/Toyo-1.htm -tam ich bolo 5, a ďalšie 3 samostatne na ďalších na ktoré som už ale neklikal, tak neviem ako sem skočili. Boli poslané do ESETu.
zdravim poradte mi ohladom fotaka Fujifilmfinepix 2950 mam natocene video ale neviem ho spustit na Tv cez usb port iba cez zlty a biely chinc ale obraz a fotky su cez to onicom ako mi to prehra potom co mam urobit
zdravim poradte mi ohladom fotaka Fujifilmfinepix 2950 mam natocene video ale neviem ho spustit na Tv cez usb port iba cez zlty a biely chinc ale obraz a fotky su cez to onicom ako mi to prehra potom co mam urobit
telka to nemusí podporovať, jedine ak by to malo HDMI čo asi nemá ten foťák, inak si nepomôžeš , buď inú telku alebo iný foťák.
na tvojom mieste som bol pred 2 rokmi kedy som si kupil ako student z bazos.sk svoju prvu zrkadlovku Nikon D40X za 260€ o rok na to som si kupil lepsi a tento predal za 240€ cize som na tom prakticky nic nestratil, urcite by som ti to odporucil takto, kup si nejaku lacnejsiu zrkadlovku z bazaru, neskor ju mozes predat, ked si kupis novy utrazoom nikdy ho uz nepredas za podohnu cenu ako si ho kupil
Aj za 200e sa dá kúpiť foťák len tá kvalita. Keby si ešte pridal dve stovky tak už by si bol spokojný a úplne spokojný by si bol zo zrkadlovkou. Kamarátka (ktorá si tým prešla) vie svoje. Najprv obyčajný vreckový digitálny foťáčik a potom prešla na Canon EOS 1000D a už jej pomaly nepostačuje, lenže financie nepustia. Ja tiež som chcel kúpiť foťák a po poradení si aj tu od skúsenejších aj od kamarátky chcem trošku počkať našetriť (nakoľko pracujem mimo SR nie je veľký problém) a idem zainvestovať do Canon EOS 600D. Ale rozhodne neuvažuješ zle najprv vyskúšaš radšej s lacnejším, ako keby ti mal na stole ležať foťák za 800 eur. Ale ak už tak ako spomenul Wayne ten Canon Powershot SX120IS by som bral i ja, a Nikony tiež nie sú na zahodenie. Ale ja som fanda Canonu hoci tiež amatersky ale učiť sa treba. Rozhodne keby si zvýšil sumu o nejaké tie eurá tak by si dostal do ruky väčšiu kvalitu. už je to na tebe. Ale radšej s niečím lacnejším začni a keď ťa to bude baviť, tak šupom najsť si brigádu a makať pre zrkadlovku. P.S. dá sa to aj ako študent, len treba chcieť.
za 249eur som videl v predajni "elektrosvetu" D3000 + 18-55. Iste, je to starsi pristroj, ale tak za tu cenu vyborna volba... navyse je novy s 2 rocnou zarukou...
za 249eur som videl v predajni "elektrosvetu" D3000 + 18-55. Iste, je to starsi pristroj, ale tak za tu cenu vyborna volba... navyse je novy s 2 rocnou zarukou...
Na nete ho maju za 299Eur, cize to bue asi len nejaky vypredaj na predajni....
fotoaparát do 200€
chcel by som sa spýtať čo si mám pri kúpe fotoaparátu všímať (okrem MPix). Aké sú rozdieli medzi kompaktom ultrazoomom a vreckovým ultrazoomom či tam ide len o veľkosť alebo aj kvalitu fotoaparátu. Chystám sa kúpiť si nový foťák tak do 200€. Viem, že je to málo ale som zatiaľ nepracujúci študent ktorého napadlo niečo také ako je fotenie. Nechcem do toho investovať veľa a potom zistiť, že ma to nebude baviť a foťák bude iba doma.S fotením zatiaľ veľké skúsenosti nemám preto žiadam o radu čo a ako. Nechcem robiť žiadne ultra umelecké fotorgafie, ale aby boli fotky kvalitné (aj video). Čo by ste mi tak poradili?.. zatiaľ čo som pozeral na internete tak sa mi pozdával tento Fujifilm FinePix S2950.. alebo aký iný by ste mi poradili?..
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/kompaktne-digitalne-fotoaparaty/samsung-wb650.html
Mozno moze byt pre teba zaujimavy odolnejsi, tzv. outdoorovy" model, ktory je narazuvzdorn a vodotesny.
shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-fotoaparaty/kompaktne-digitalne-fotoaparaty/fujifilm-finepix-xp30-biely.html
Masinka je tato
http://www.toyoview.com/Products/45GII_45GX/45GII_45GX.html
Masinka je tato
http://www.toyoview.com/Products/45GII_45GX/45GII_45GX.html
Boli poslané do ESETu.
Ale radšej s niečím lacnejším začni a keď ťa to bude baviť, tak šupom najsť si brigádu a makať pre zrkadlovku. P.S. dá sa to aj ako študent, len treba chcieť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa