Planujem kupu zrkadlovky pre zaciatocnika. Mam kladne skusenosti s Nikonom D60 v praci. Pozeral som sa po OLYMPUS E-450 ale po precitani par recenzii som od kupy upustil.
Momentalne ma zaujal NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR za 369EUR. http://www.mall.sk/digitalne-zrkadlovky/nikon-d3000-18-55-af-s-dx-vr
Existuje este nejaka alternativa v podobnej cenovej kategorii? (viac uz neplanujem investovat)
Vsetky aparaty v tejto cene su asi na jednakej urovni. Ked das viac penazi mas vzdy o trosku lepsi fotoaparat. Kedze si si zvykol na Nikon a mas aj pravdepodobne moznost semo-tam pozicat nejake tie doplnky, zostan pri Nikone. Ide len o to, ze D3100 je novsi a lepsi aparat, ak si myslel ten, tak potom je to dobra volba. Kup si ho v kamennom obchode, za par eur naviac mozno ziskas nieco, co ti mall neda. Napriklad ti niekto nieco k nemu povie, pripadne mozes ukorektne reklamovat ...
Treba pozrieť podrobné recenzie na dpreview.com, v kategórii do 450€ je kvalitou fotiek na špici pentax k-x, už sa len dopredáva, má za tú cenu mnoho výhod napr. stabilizovaný čip, odstránenie prachu z čipu, motorček na ostrenie, kvalitný setový objektív ...
Mal som najprv Oly 500, predal som ho, lebo svetelnejšie objektívy boli sakra drahé a na AF-ko si prisvecoval bleskom. Viac blýskal ako ostril... Teraz mám Nik D 3000, má iba jeden nedostatok - nemá v tele AF- kový motorček, teda staršie a hlavne lacnejšie objektívy sa nedajú použiť . Duša mi piští po D 80, alebo D 90. Tá 90-ka aj bazárová je drahšia, ale má množstvo kladov. Pokiaľ si nepotrpíš na HD video a podobné srandičky prípadne preteky v megapxeloch aj staršia mašinka spraví divy s kvalitnými objektívmi.
S D3000 som fotil niečo vyše roka, je to fajn foťák...Čo mi prekážalo, bol šum, fotil som všetko na ISO 100-200, vyššie som nešiel. Inak som problém nemal, ešte mi vadilo ovládanie-musíš sa špŕtať v menu, ale v danej triede je to samozrejmosť. Inak OK za tú cenu. http://www.wix.com/spisiakphoto/ivanspisiak Takmer všetko fotené s ním a seťákom, ak chceš, pozri.
no on tu pise o d3000...nie d3100...a to je set sakra rozdiel....d3000 ma CCD snimac prevzaty z d60 a ta zasa z d80 ak sa nemylim....a to je generacne hodne stary senzor....d3100 ma CMOS snimac....menej sumu....tak ked lacny nikon tak d3100 s VR setakom...ale to neviem ci sa vtrepes do limitu financneho...
No ja sa chcem len uistit ze D3000 bude dobra volba v danej cenovej kategorii. Som zaciatocnik a nechcem hned dat za fotak 500 a viac eur. (D3100 a podobne idu po 500eur)
Ked som zamietol OLYMPUS E-450 pozeral som sa po Panasonic LUMIX DMC-FZ45 (300eur) co je uz niekde inde.
Ja chcem len vediet ze kupou D3000 neurobim chybu ( alebo mam este rozmyslat nad LUMIX DMC-FZ45) ?
E-450 si zavrhol ale kompakt od panasonicu by už mohol byť a teraz sa rozhoduješ medzi kompaktom a zrkadlovkou Najprv si ujasni že čo vlastne chceš, lebo takto je ťažké poradiť.
Planujem nakup fotoaparatu v cene cca 350eur. Samozrejme ze by som chcel zrkadlovku ale v damej cene bola iba E-450 ktoru po precitani par testov som zavrhol, takze som sa zacal pozerat po kompaktoch a LUMIX DMC-FZ45 bola asi najlepsia volba.
Ale vcera som nasiel D3000 za dobru cenu tak som napisal na forum ci je to dobra volba, pripadne ci existuje nejaka zrkadlovka v danej cene.
Tak si kúp bazárový foťák v záruke, tak ako ja som spravil s Nikon D60 a som nateraz veľmi spokojný. Kúp si aj Nikon D3000 alebo D60, ak si s ním bol spokojný.
no on tu pise o d3000...nie d3100...a to je set sakra rozdiel....d3000 ma CCD snimac prevzaty z d60 a ta zasa z d80 ak sa nemylim....a to je generacne hodne stary senzor....d3100 ma CMOS snimac....menej sumu....tak ked lacny nikon tak d3100 s VR setakom...ale to neviem ci sa vtrepes do limitu financneho...
...na CCD snímač v D80 nedám dopustiť (neraz siaham po tomto foťáku práve kôli nemu, v niektorých situáciách sa mi zdá byť lepší ako CMOS novšej generácie)......áno, je generačne hodne starý....ale jarý: )....
Planujem kupu zrkadlovky pre zaciatocnika. Mam kladne skusenosti s Nikonom D60 v praci. Pozeral som sa po OLYMPUS E-450 ale po precitani par recenzii som od kupy upustil.
Momentalne ma zaujal NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR za 369EUR. http://www.mall.sk/digitalne-zrkadlovky/nikon-d3000-18-55-af-s-dx-vr
Existuje este nejaka alternativa v podobnej cenovej kategorii? (viac uz neplanujem investovat)
Dakujem za rady
...kupovať zrkadlovku s tým, že už viac do nej neplánuješ investovať?......prepáč......no tomu akosi nerozumiem...
Planujem nakup fotoaparatu v cene cca 350eur. Samozrejme ze by som chcel zrkadlovku ale v damej cene bola iba E-450 ktoru po precitani par testov som zavrhol, takze som sa zacal pozerat po kompaktoch a LUMIX DMC-FZ45 bola asi najlepsia volba.
Ale vcera som nasiel D3000 za dobru cenu tak som napisal na forum ci je to dobra volba, pripadne ci existuje nejaka zrkadlovka v danej cene.
....odporúčam čítať menej recenzií..............akýkoľvek výstup z ultrazoomu je neporovnateľný s tým zo zrkadlovky.........za predpokladu, že to s foťákmi človek vie...
Ak si našiel za dobrú cenu, presvedč sa či dávajú do setu všetko čo tam na byť, zháňať potom baterku, dobíjačku alebo soft je od veci.
Neboj...ber tu D3000. A za tu cenu ju ber vsetkymi 10-imi. Sam ju mam, mam uz ju skoro rok a viem, ze je to entry level, ale ruku na srdce - aj ked ma to pali investovat do D90 alebo do D7000 (a mozem si to momentalne dovolit), stale sa ubrzdim, pretoze na MOJE fotenie mi D3000 MOMENTALNE staci...radsej investovat do skiel a potom sa uvidi
Tak si kúp bazárový foťák v záruke, tak ako ja som spravil s Nikon D60 a som nateraz veľmi spokojný. Kúp si aj Nikon D3000 alebo D60, ak si s ním bol spokojný.
Dost som pozeral D60 v bazaroch ale cena bola okolo 330eur a casto bez zaruky a ked dam + 40 eur za novy tak sa to neoplati
Dost som pozeral D60 v bazaroch ale cena bola okolo 330eur a casto bez zaruky a ked dam + 40 eur za novy tak sa to neoplati
Ok, treba pozriet ceny - ja som kupil za 200€ v zaruke a vyzerala ako nova. Bol som si osobne pre nu - chalanisko velmi seriozny. V poslednom Tvojom prispevku vidim, ze uz mas Nikon D3000, tak Ti prajem co najviac vydarenych fotografii ...
Zrkadlovka ? Nikon D3000
Mam kladne skusenosti s Nikonom D60 v praci.
Pozeral som sa po OLYMPUS E-450 ale po precitani par recenzii som od kupy upustil.
Momentalne ma zaujal NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR za 369EUR.
http://www.mall.sk/digitalne-zrkadlovky/nikon-d3000-18-55-af-s-dx-vr
Dakujem za rady
Ide len o to, ze D3100 je novsi a lepsi aparat, ak si myslel ten, tak potom je to dobra volba. Kup si ho v kamennom obchode, za par eur naviac mozno ziskas nieco, co ti mall neda. Napriklad ti niekto nieco k nemu povie, pripadne mozes ukorektne reklamovat ...
http://www.wix.com/spisiakphoto/ivanspisiak
Takmer všetko fotené s ním a seťákom, ak chceš, pozri.
Som zaciatocnik a nechcem hned dat za fotak 500 a viac eur. (D3100 a podobne idu po 500eur)
Ked som zamietol OLYMPUS E-450 pozeral som sa po Panasonic LUMIX DMC-FZ45 (300eur) co je uz niekde inde.
Ja chcem len vediet ze kupou D3000 neurobim chybu ( alebo mam este rozmyslat nad LUMIX DMC-FZ45) ?
Dik
Samozrejme ze by som chcel zrkadlovku ale v damej cene bola iba E-450 ktoru po precitani par testov som zavrhol, takze som sa zacal pozerat po kompaktoch a LUMIX DMC-FZ45 bola asi najlepsia volba.
Mam kladne skusenosti s Nikonom D60 v praci.
Pozeral som sa po OLYMPUS E-450 ale po precitani par recenzii som od kupy upustil.
Momentalne ma zaujal NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR za 369EUR.
http://www.mall.sk/digitalne-zrkadlovky/nikon-d3000-18-55-af-s-dx-vr
Dakujem za rady
Samozrejme ze by som chcel zrkadlovku ale v damej cene bola iba E-450 ktoru po precitani par testov som zavrhol, takze som sa zacal pozerat po kompaktoch a LUMIX DMC-FZ45 bola asi najlepsia volba.
a ked dam + 40 eur za novy tak sa to neoplati
do buducna urcite dokupim min. novy objektív
za take cenu som ju musel zobrat (nic lepsie a ani v bazare sa neda najst)
tak dufam ze mi bude sluzit a ze budem spokojny
a ked dam + 40 eur za novy tak sa to neoplati
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie