Chcem si kúpiť zrkadlovku Nikon D3000. Na internete som však našiel aj D3100 DX VR a D3100 DX. DX je lacnejšia asi o 100-150€. D3000 má aj to VR ale stále neviem čo to je a či to je moc potrebné na fotenie portrétov. (a ešte by som sa chcel opýtať čo všetko budem potrebovať na fotenie portrétov v exteriéri) Ďakujem dopredu za rady.
Chcem si kúpiť zrkadlovku Nikon D3000. Na internete som však našiel aj D3100 DX VR a D3100 DX. DX je lacnejšia asi o 100-150€. D3000 má aj to VR ale stále neviem čo to je a či to je moc potrebné na fotenie portrétov. (a ešte by som sa chcel opýtať čo všetko budem potrebovať na fotenie portrétov v exteriéri) Ďakujem dopredu za rady.
VR nie je vlastnost D3X00 ale objektivu. Znamena to : a. Virtual reality b. Viedenska rostenka c. Vibration reduction d. Vital resposne
... mozes pouzit zolika 50:3.14 alebo zavolat priatelovi na GPS
V dnešnej dobe je už viac-menej jedno akú si kúpiš entry-level zrkadlovku. Skôr investuj do objektívov (čo na portréty budeš potrebovať), fototechniky a prípade kníh o fotení, svtele a svietení.
V dnešnej dobe je už viac-menej jedno akú si kúpiš entry-level zrkadlovku. Skôr investuj do objektívov (čo na portréty budeš potrebovať), fototechniky a prípade kníh o fotení, svtele a svietení.
takže je v podstate jedno či kúpim D3000 alebo D3100?
Jedno to vo vseobecnosti nie je - D3100 je novsi, ma vyssie rozlisenie (napr.) Ale myslim ze Tebe to (na sucasnej urovni poziadaviek / vedomosti) jedno je
Jedno to vo vseobecnosti nie je - D3100 je novsi, ma vyssie rozlisenie (napr.) Ale myslim ze Tebe to (na sucasnej urovni poziadaviek / vedomosti) jedno je
...pre začiatočníka, ako tuto kolega, to jedno je. Na naučenie mu to poslúži a potom zistí aké to má obmedzenia atď a kúpi si čosi lepšie.
Ano. Asi tak jedno, ci sa ti predvedie 18-rocna, alebo 80-rocna stripterka ...
práve preto sa pýtam .. ja nemam skúsenosti .. ja nebudem mudrovat.. proste sa pýtam lebo ak idem do obchodu a spýtam sa tam tak tam mi ponúknu akurat tak to coho sa potrebuju zbavit
Prosím o radu.
a. Virtual reality
b. Viedenska rostenka
c. Vibration reduction
d. Vital resposne
... mozes pouzit zolika 50:3.14 alebo zavolat priatelovi na GPS
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/svet-skratiek/
Ešte si prečítaj toto:
www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/koniec-vyhovorkam-uz-je-to-len-na-vas/
Ešte si prečítaj toto:
www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/koniec-vyhovorkam-uz-je-to-len-na-vas/
Ale myslim ze Tebe to (na sucasnej urovni poziadaviek / vedomosti) jedno je