Fórum » Vyberáme fotoaparát

Zrkadlovka na úplný začiatok

kika947
2011-06-03 20:46:09+02
ahojte prosim vas o pomoc s vyberom mojej prvej zrkadlovky. som este uplna zaciatocnicka a zrkadlovku som nikdy v rukach nemala, samozrejme ze nerozumiem ani jednemu z odbornych vyrazov a neviem ktore parametre si vsimat takze rady su vitane. zatial nechcem fotit nejako profesionalne len proste mat lepsie a krajsiefotky ako z mobilu (pripadne mojho kompaktu ktory oproti mobilu uz velky rozdiel nema)a postupne sa ucit. fotit by som chcela takmer vsetko mozno trochu viac sport a ludi ( ako na oslavach stretavkach alebo tak) ale prakticky vsetko. nechcem do toho vrazit neviem ake peniaze ale som pripravena na vyssie ceny. rozmyslala som teda nad tymto: OLYMPUS E-450 DZ KIT + objektiv EZ-1442 14-42mm + EZ-4015-2 40-150mm. no stale neviem lebo som si vsimla ze nema stabilizaciu obrazu, no neviem ci je to potrebne preto sem pisem a prosim vas o radu dakujem vam za vsetky odpovede, rady , navrhy, napady

kecal
2011-06-03 20:55:36+02
príspevok od: kika947
ahojte prosim vas o pomoc s vyberom mojej prvej zrkadlovky. som este uplna zaciatocnicka a zrkadlovku som nikdy v rukach nemala, samozrejme ze nerozumiem ani jednemu z odbornych vyrazov a neviem ktore parametre si vsimat takze rady su vitane. zatial nechcem fotit nejako profesionalne len proste mat lepsie a krajsiefotky ako z mobilu (pripadne mojho kompaktu ktory oproti mobilu uz velky rozdiel nema)a postupne sa ucit. fotit by som chcela takmer vsetko mozno trochu viac sport a ludi ( ako na oslavach stretavkach alebo tak) ale prakticky vsetko. nechcem do toho vrazit neviem ake peniaze ale som pripravena na vyssie ceny. rozmyslala som teda nad tymto: OLYMPUS E-450 DZ KIT + objektiv EZ-1442 14-42mm + EZ-4015-2 40-150mm. no stale neviem lebo som si vsimla ze nema stabilizaciu obrazu, no neviem ci je to potrebne preto sem pisem a prosim vas o radu dakujem vam za vsetky odpovede, rady , navrhy, napady
uff .... ja keby som si mal vyberať ako úplný začiatočník čo sa chce naučiť fotiť tak si kúpim Nikon, poprípade Canon - to podľa toho koho v okolí nájdem s touto platformou čo by sa mi poprípade povenoval.

atď... atď... atď... atď... atď... atď...

Bpali
2011-06-03 20:58:02+02
olympus je stabilizovany v tele fotaka, preto objektiv nemas stabilizovany

kecal
2011-06-03 20:58:51+02
samozrejme aby to nebol podobný začiatočník ako ty, alebo "superfotograf" čo už fotí pol roka, vlastní Nikon D300 + 18-105, alebo Canon D400 + set 18-55 a práve si vybavol živnosť na fotenie všetkého možného, najlepšie svadieb.

wayne
2011-06-03 21:15:25+02
príspevok od: Bpali
olympus je stabilizovany v tele fotaka, preto objektiv nemas stabilizovany
okrem E-4XX rady.

wayne
2011-06-03 21:23:16+02
Ja, byt tebou sa pozriem po Canon 1100D s IS objektivom (18-55 IS II) - predava sa set aj bez stabilizovaneho, ktory ma oznacenie 18-55 III. Vidis to priamo na prednom clene objektivu, takze pomylit sa nemozes. (by si sa nemala). K tomu nejaka pamatova karta (odporucam Sandisk aspon 4GB, mne sa osvedcili 8GB karty, Extreme III, alebo aspon Ultra II - ale Extreme III 8GB stoji cca 50 eur, no fotim na nu cca 2 roky a vsetko v poriadku,,,) + brasna, hoci len nejaka Lowepro za 30 eur, a uz mas dokopy 550 eur.

Kupovat 4/3 (s vynimkou micro4/3) od Olympusu je slepa ulicka, z ktorej mozno po case budes chciet vycuvat, robi to tak vacsina ludi... Ak, tak za zvazenie by stal E-PL1/E-PL2 od Olympusu + nove modely, ktore pridu koncom juna a o ktorych sa nic nevie, alebo Sony NEX-3/5, ktore sa sice ovladaju spartansky, ale kedze nie si zvyknuta na komfort minimalne strednej triedy zrkadloviek, nemala by si s tym mat najmensi problem...

Napriek tomu, moj tip by bol Nikon D3100/D5100 (skor D5100) - podla rozsahu financii (+ neskor 35/1.8G a/alebo 50/1.8G).

Rataj s tym, ze je to viacmenej o peniazoch, zakladny model ta vyjde novy do cca 600 eur max s brasnou a kartou, bez ohladu na znacku (Canon/Nikon/Sony/Pentax/Olympus).

yanoschick
2011-06-03 23:25:39+02
Ak by som zacinal este raz, kupil by som opat nieco od Canonu pripadne Nikonu - sirsia ponuka doplnkov, objektivov atd. Mozno sa neskor zacnes specializovat na urcity smer: macro, portrait ... Ja som vybral Canon, pretoze mi lepsie padol do ruky a viac mi vyhovuje rozlozenie tlacitok ako na Nikone. A v entry -level zrkadlovkach nie je (podla mna, samozrejme...) nie je az taky velky rozdiel v kvalite vystupu - je to viac o osobnych preferenciach.

myn
2011-06-03 23:37:20+02
Ak nevieš, čo cheš presne v budúcnosti fotiť, a tým pádom netušíš, aké objektívy a príslušenstvo by sa mohlozísť, myslím že je jedno (z hľadiska kvality výstupu) ktorú značku si vyberieš. Oveľa dôležitejšie sú v takom prípade hmotnosť, ergonómia a rozmery zrkadlovky. Čiže vyberať sa dá zo všetkých značiek: Canon, Nikon, Pentax, Sony, Olympus

kecal
2011-06-03 23:54:39+02
príspevok od: myn
Ak nevieš, čo cheš presne v budúcnosti fotiť, a tým pádom netušíš, aké objektívy a príslušenstvo by sa mohlozísť, myslím že je jedno (z hľadiska kvality výstupu) ktorú značku si vyberieš. Oveľa dôležitejšie sú v takom prípade hmotnosť, ergonómia a rozmery zrkadlovky. Čiže vyberať sa dá zo všetkých značiek: Canon, Nikon, Pentax, Sony, Olympus
z hľadiska kvality výstupu to určite jedno nie je. Ak sa chceš hádať, zober si Olympus a dojdi. Pôjdeme fotiť hádzanú, alebo box, či hokej do haly ... Kľudne môžeme ale zostať aj vonku a sfotiť futbal pod umelým osvetlením.... atď

nepíš kraviny ak tomu nerozumieš.

Mattvo

Pixxel
2011-06-04 03:48:54+02
Kika,
vo svojom rozpočte si radšej zober Canon alebo Nikon, už len kvôli budúcnosti a otvoreným možnostiam mínať viac peňazí do budúcnosti. To je stávka na budúcnosť.

Pri ostatných naraziš v budúcnosti skôr či neskôr na obmedzenia ...

Rastislav
2011-06-04 13:44:56+02
Aj ja som sa zhruba pred dvoma rokmi rozhodoval. Zistil som, že s kompaktom by som asi dlho spokojný nebol, predsa sú to väčšinou komerčáky, a tie lepšie stoja ako zrkadlovky. Potom som chcel zrkadlovku Nikon, ale neunáhlil som sa a študoval rôzne testy a porovnania. Nakoniec som sa rozhodol pre Pentax, hlavne preto, že za dobrú cenu ponúka kvalitu (hlavne obrazovú, ale aj celkovú), za ktorú sa u iných značiek platia iné sumy. Čo sa týka príslušenstva, tak pentax má všetko potrebné a aj kvalitné, a ak by náhodou niečo chýbalo, tak existujú iní výrobcovia, dnes sa už dá zohnať všetko. Ďalšie výhody pentaxu sú: stabilizácia v tele fotoaparátu, kvalitné objektívy (aj setové ), motor v tele (nie je nutné používať drahšie motorické objektívy ), samočistenie snímača, dobré ceny. Nevýhody: image (na tom si mnohí zakladajú a sú zaň ochotní vyhodiť kopec peňazí, len aby boli in.

viking81
2011-06-04 14:30:58+02
príspevok od: Rastislav
Aj ja som sa zhruba pred dvoma rokmi rozhodoval. Zistil som, že s kompaktom by som asi dlho spokojný nebol, predsa sú to väčšinou komerčáky, a tie lepšie stoja ako zrkadlovky. Potom som chcel zrkadlovku Nikon, ale neunáhlil som sa a študoval rôzne testy a porovnania. Nakoniec som sa rozhodol pre Pentax, hlavne preto, že za dobrú cenu ponúka kvalitu (hlavne obrazovú, ale aj celkovú), za ktorú sa u iných značiek platia iné sumy. Čo sa týka príslušenstva, tak pentax má všetko potrebné a aj kvalitné, a ak by náhodou niečo chýbalo, tak existujú iní výrobcovia, dnes sa už dá zohnať všetko. Ďalšie výhody pentaxu sú: stabilizácia v tele fotoaparátu, kvalitné objektívy (aj setové ), motor v tele (nie je nutné používať drahšie motorické objektívy ), samočistenie snímača, dobré ceny. Nevýhody: image (na tom si mnohí zakladajú a sú zaň ochotní vyhodiť kopec peňazí, len aby boli in.
dovolim si nesuhlasit....samocistenie snimaca ma dnes kazda zrkadlovka.....stabilizacia v objektive je ucinnejsia ako v tele aparatu....a nevie ci motor v tele je pre ostrenie tak rychly ako USM od canonu ci SW od nikonu....nevravim ze pentax je zly....len nehovoris uplne objektivne....nikto nema na trhu tolko prislusenstva ako canon ci nikon...na ukazku prilozim dokazove foto pekne v poradi....portfolio canonu....pak nikonu a nakoniec pentaxu

b0baz
2011-06-04 15:21:28+02
[i]Rešpektujem názor ohľadom príslušenstva, ale nesúhlasím.
95 % užívateľov využije mizivé percento z celkového príslušenstva ako spomínaš. Ľuďom čo berú fotenie ako hobby a nevenujú sa tomu profesionálne, každá značka poskytuje dostatok objektívov a iných serepetičiek čo im bohato postačuje. Otázne sú ceny, dostupnosť, servis, to je ale iná debata[/i]

viking81
2011-06-04 17:19:47+02
príspevok od: b0baz
[i]Rešpektujem názor ohľadom príslušenstva, ale nesúhlasím.
95 % užívateľov využije mizivé percento z celkového príslušenstva ako spomínaš. Ľuďom čo berú fotenie ako hobby a nevenujú sa tomu profesionálne, každá značka poskytuje dostatok objektívov a iných serepetičiek čo im bohato postačuje. Otázne sú ceny, dostupnosť, servis, to je ale iná debata[/i]
no a o to ide....ide aj o tych hobby uzivatelov....neviem ci ma pentax nieco ako canon ef 50 f/1,8 za necelych 100 eur...alebo ci ma aj uplne amaterske rady externych bleskov....a hlavne taky hobby amater oceni ked mu niekto z okolia bude mat poziciat nejake to sklo na canon ci nikon....a o tom to hlavne je.....co z toho ze mam fajn pentax ked vsetci moji kamarati su nikon...canon...pripadne pol na pol...

Robert Simeg
2011-06-04 17:42:59+02
Canon/Nikon, kam ta pustia peniaze, postupom casu prides sama na to co potrebujes, ak sa Ti bude chciet samozrejme si aj o tom nieco zistit a nebudes musiet byt odkazana na forum

Rastislav
2011-06-04 18:15:07+02
príspevok od: viking81
no a o to ide....ide aj o tych hobby uzivatelov....neviem ci ma pentax nieco ako canon ef 50 f/1,8 za necelych 100 eur...alebo ci ma aj uplne amaterske rady externych bleskov....a hlavne taky hobby amater oceni ked mu niekto z okolia bude mat poziciat nejake to sklo na canon ci nikon....a o tom to hlavne je.....co z toho ze mam fajn pentax ked vsetci moji kamarati su nikon...canon...pripadne pol na pol...
Hlavne aby sme boli pred kamarátmi in. Čo sa týka lacných objektívov, pentax sa len veľmi ťažko vzdáva kvality na úkor ceny, ale zákazníci a konkurencia ho k tomu nútia. Nie sme taký chudobný, aby sme si mohli kupovať lacné veci. A v konečnom dôsledku aj tak preplatíme. :-@

Rastislav
2011-06-04 18:36:01+02
dovolim si nesuhlasit....samocistenie snimaca ma dnes kazda zrkadlovka.....stabilizacia v objektive je ucinnejsia ako v tele aparatu....a nevie ci motor v tele je pre ostrenie tak rychly ako USM od canonu ci SW od nikonu....nevravim ze pentax je zly....len nehovoris uplne objektivne....nikto nema na trhu tolko prislusenstva ako canon ci nikon...na ukazku prilozim dokazove foto pekne v poradi....portfolio canonu....pak nikonu a nakoniec pentaxu
Dovolím si polemizovať. Samočistenie nemá napr. canon 1100. Stabilizácia v objektívoch je o chlp účinnejšia, ale ten chlp nestojí za tie peniaze. Motorček v tele sa vyrovná rýchlosťou zaostrovania motorickým lacným objektívom. Tie rýchlejšie má aj pentax. Tie obrázky portfólia sú neobjektívne, lebo pentax z každého typu objektívu nemusí robiť 4 verzie (kombinácie stabilizácie a motorčeka). Inak ďakujem za slušnú reakciu.

Rastislav
2011-06-04 18:44:11+02
Viem, že je to myslené tak, že je fajn požičať si niečo od kamaráta, čo ale ak sa stane nehoda a kamarát ten môj drahý objektív zničí a nebude mať peniaze na nový, alebo sa to stane naopak mne? To by ma mrzelo.

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()