Zdravím všetkých! Prosím potrebujem poradiť. Vyberám svoju prvú digitálnu zrkadlovku a rozhodujem sa medzi dvoma uvedenými. Objektív by bol u D5100 seťák 18-105 mm, u D7000 asi tiež, ale zvažujem i Nikkor DX16-85mm. Zaujíma ma, o čo prídem kúpou lacnejšieho D5100 so seťákom. Je rozumnejšie začať jednoduchším telom a orientovať sa viac na objektívy a časom dokúpiť lepšie telo? Alebo hneď kúpiť D7000 a objektívy podľa možnosti? Doteraz som fotil kinofilmovými zrkadlovkami (Praktica, Canon), potom digitálnym kompaktom Olympus C750UZ. Fotením sa nebudem živiť, chcem si len robiť radosť a relaxovať po práci. Fotím najviac krajinky (turistika), občas zver, firemné akcie a ťahá ma to ku makru. Teda v budúcnosti snáď nejaký Nikkor 28-300, alebo 55-300 a nejaký makráč (nemám prehľad). Nepočítam s častou tlačou fotiek. Budem mať okrúhliny, t.j. môžem rátať s finančnou podporou, ale nerád by som na druhej strane zbytočne investoval do techniky, na ktorú som ešte nedorástol. Ďakujem
Som obycajny amater ktory foti pre radost.po 2 rokoch pouzivania d5100 mozem povedat,ze mi strasne zacina liezt na nervy lozenie do menu kvoli kazdej prkotine.osobne by som momentalne bral telo ako ma d7000.akurat cenovy rozdiel+strach z oleja na snimaci ( problem ktory neviem ci je vyrieseny ci nie ) mi za to nestoja.vzdy si clovek povie,ze si radsej kupim nieco ine.sklo,stativ,filtre.. A pretrpim aj chybajuce tlacitka,koliecko naviac a aj tu ergonomiu.vsetko by to bolo super mat ale rozum mi vravi,ze na kvalite fotiek sa mi to neodrazi a ten strom co chcem odfotit mi za tych 5 sekund co vojdem do menu neujde proste podareny fotak pre amatera za prijatelnu cenu.
Ak by som nemal ziadny fotak a peniaze by nehrali rolu tak dnes uz po skusenosti urcite kupim d7000 miesto d5100.len kvoli tlacitkam na tele.vyklopny displej som pouzil asi 3x.pre mna to nie je ani plus ani minus.kto chce si ho necha stale vyklopeny a nemusi sa strachovat ci urve ten pant alebo nie..
Som obycajny amater ktory foti pre radost.po 2 rokoch pouzivania d5100 mozem povedat,ze mi strasne zacina liezt na nervy lozenie do menu kvoli kazdej prkotine.osobne by som momentalne bral telo ako ma d7000.akurat cenovy rozdiel+strach z oleja na snimaci ( problem ktory neviem ci je vyrieseny ci nie ) mi za to nestoja.vzdy si clovek povie,ze si radsej kupim nieco ine.sklo,stativ,filtre.. A pretrpim aj chybajuce tlacitka,koliecko naviac a aj tu ergonomiu.vsetko by to bolo super mat ale rozum mi vravi,ze na kvalite fotiek sa mi to neodrazi a ten strom co chcem odfotit mi za tych 5 sekund co vojdem do menu neujde proste podareny fotak pre amatera za prijatelnu cenu.
Ak by som nemal ziadny fotak a peniaze by nehrali rolu tak dnes uz po skusenosti urcite kupim d7000 miesto d5100.len kvoli tlacitkam na tele.vyklopny displej som pouzil asi 3x.pre mna to nie je ani plus ani minus.kto chce si ho necha stale vyklopeny a nemusi sa strachovat ci urve ten pant alebo nie..
Nikon D5100 vs D7000
Zaujíma ma, o čo prídem kúpou lacnejšieho D5100 so seťákom. Je rozumnejšie začať jednoduchším telom a orientovať sa viac na objektívy a časom dokúpiť lepšie telo? Alebo hneď kúpiť D7000 a objektívy podľa možnosti? Doteraz som fotil kinofilmovými zrkadlovkami (Praktica, Canon), potom digitálnym kompaktom Olympus C750UZ. Fotením sa nebudem živiť, chcem si len robiť radosť a relaxovať po práci. Fotím najviac krajinky (turistika), občas zver, firemné akcie a ťahá ma to ku makru. Teda v budúcnosti snáď nejaký Nikkor 28-300, alebo 55-300 a nejaký makráč (nemám prehľad). Nepočítam s častou tlačou fotiek.
Budem mať okrúhliny, t.j. môžem rátať s finančnou podporou, ale nerád by som na druhej strane zbytočne investoval do techniky, na ktorú som ešte nedorástol.
Ďakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa