Fórum » Vyberáme fotoaparát

Výber zrkadlovky

Prskavka
2011-06-16 01:15:46+02
Dobré ránko

Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne ). Fotím hlavne deťúrence (dojča a batoľa), svoj zverinec - psy a mačky a občas sa pritrafí nejaká tá kvetinka alebo dokumentačné krajinky z výletov. Poškuľujem po eos 1100... alebo radšej niečo z druhej ruky?
ďakujem za názory

Milstar
2011-06-16 06:02:24+02
Ak Ti môžem poradiť, skús sa ako prvé pozrieť na ponuky v v sekcii Bazár. Dá sa tam vybrať slušná zrkadlovka, a ak Ťa fotenie ozaj chytí za srdce neskôr stejne prejdeš na neakú novú.
Vo väčšine prípadov foťáky predávajú ľudia, ktorí už o fotení niečo vedia a dokážu aj poradiť.

wayne
2011-06-16 06:12:23+02
ten canon by nebol zly, ak k nemu dolozis objektiv 50/1.8, alebo hoci aj nikon postarsi z bazaru a k nemu 35/1.8. mala hlbka ostrosti da fotke uplne iny rozmer

(fotene s Nikon D90 + AF-S 35/1.8G DX)

daislen
2011-06-16 06:15:03+02
sam by som si kupil urcite novy. v bazare by som sice nejaku stovku usetril, ale stale je to nieco z druhej ruky. mozu sa najst nejake zavady. nikdy nevies, co s tym kto robil, alebo, ci sa nahodne nieco nestalo. pri rozdiele 100€ by som si proste kupil urcite nieco nove.
shop.ephoto.sk/canon-eos-1100d-ef-s-18-55-ii-is.html

Rastislav
2011-06-16 06:49:32+02
príspevok od: Prskavka
Dobré ránko

Potrebovala by som poradiť s výberom zrkadlovky. Popíšem východiskovú situáciu: fotím s Panasonic FZ50 a rada by som prešla na zrkadlovku, mám a ešte istý čas však budem mať hlboko do vrecka (materská a následne rodičovská dovolenka), čiže momentálne som schopná - resp. ochotná investovať ideálne okolo 400€ za telo (ak by v tej cene bol aj nejaký základný objektív, už by mi k šťastiu asi nič nechýbalo - okrem naučenia sa fotiť poriadne ). Fotím hlavne deťúrence (dojča a batoľa), svoj zverinec - psy a mačky a občas sa pritrafí nejaká tá kvetinka alebo dokumentačné krajinky z výletov. Poškuľujem po eos 1100... alebo radšej niečo z druhej ruky?
ďakujem za názory
Rád by som upozornil, že existujú aj iné značky. Ich prednosti sme rozoberali v téme : zrkadlovka na úplný začiatok, alebo tak nejak sa volala. Tých tém je tu nespočet. Ak chceš naozaj nestrannú a dobrú recenziu pozri www.dpreview.com a dávam link aj na zrkadlovku, ktorá by stála za uváženie, aj keď je trochu cez rozpočet. A jedna malá rada na úvahu, ak budeš fotiť len dieťatko a dokumentačné fotky tlačené do A4 tak úplne stačí ten kompakt, fotky síce nebudú mať pekný bokeh, ale ten ti nespraví ani základný objektív na zrkadlovke (18-55), na ten treba niečo lepšie. Recenzie objektívov: www.photozone.de www.lenstip.com www.pentaxforums.com a ten sľúbený link : http://www.exapro.sk/pentax/index.php?p=produkty=zrkadlovky=K-r

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 09:29:54+02
Dobré ránko

ďakujem za názory
1100 je dobra volba a neries reci ze ti bude na dieta stacit aj kompakt lebo kto take reci trieska asi nikdy nefotil male deti ktore este nedokazu pozovat

Prskavka
2011-06-16 11:18:48+02
ďakujem, no zatiaľ nie som múdrejšia ...

wayne - ja som práveže mala plán kúpiť ten canon (alebo nikon za obdobnu cenu) a ak by sa mi podarilo za cca 100€ predať tú moju FZ50, tak by som si k nemu zadovážila pevnú 50 .. toho bazáru sa trochu bojím a hlavne si neviem vybrat.

Rastislav . som sa pobavila trochu .. hej, su aj ine znacky, ale canon/nikon ma vacsina mojich znamych, takze si v pripade potreby aj objektiv mozem pozicat... a skus fotit kompaktom deti v pohybe alebo v svetelnych podmienkach bytu, uvidis, kolko pouzitelneho ti z neho vylezie ... podla mna bude zrkadlovka aj len so setakom lepsia volba .. ale mozno sa mylim

tak som nakuklado bazaru a nasla: nikon d5000 (telo) za 400€ alebo D80 (telo) za 400€ alebo d60 (telo + nikkor 18-55) za 300€ alebo canon eos 500d so setakom za 400€ 400d s 2 setakmi za 390 450d so setakom 18-55 za 430

takze otazka znie...je nieco z tohto z bazaru pouzitelnejsie ako nova 1100d?

Rastislav
2011-06-16 11:18:51+02
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
1100 je dobra volba a neries reci ze ti bude na dieta stacit aj kompakt lebo kto take reci trieska asi nikdy nefotil male deti ktore este nedokazu pozovat
Ja fotím zrkadlovkou a fotím aj malé deti, keďže mám dve a ďalšie sú v blízkych rodinách, takže viem, ako to je fotiť malé deti. A viem aj to, že zrkadlovkou do 400€ si moc nepomôže ani rýchlosťou, vzhľadom fotky (pozeranej vo veľkosti monitora na pc alebo tlačenej do A4) a ani univerzálnosťou v tých témach, čo hovorí, že fotí. Na to, aby fotky vyzerali omnoho lepšie, ako z kompaktu, je treba vraziť podstatne vyššiu sumu do objektívov, nedosiahne to setovým 18-55. Kamarát fotí 5Mp UZ Lumixom a fotky detí nemajú chybu aj na A4, samozrejme tým nechcem povedať, že sa vyrovnajú fotkám zo zrkadlovky s dobrým objektívom a ani to, že ja by som dal prednosť kompaktu, ale to si musí zvážiť každý sám, čo potrebuje a samozrejme každý môže vyskakovať len do výšky svojho príjmu. PS: O človeku veľa napovedá spôsob, ako sa vyjadruje. Bol by som rád, keby si sa na moje názory nevyjadroval "vyberanými" slovami, ako že trieskam. Nechaj si to pre tých, ktorí ti to možno žerú.

Marcel Rebro
2011-06-16 11:27:00+02
trosku vacsie dieta (6r) ... ale kompaktom (XZ-1)

Prskavka
2011-06-16 11:28:59+02
príspevok od: Rastislav
Ja fotím zrkadlovkou a fotím aj malé deti, keďže mám dve a ďalšie sú v blízkych rodinách, takže viem, ako to je fotiť malé deti. A viem aj to, že zrkadlovkou do 400€ si moc nepomôže ani rýchlosťou, vzhľadom fotky (pozeranej vo veľkosti monitora na pc alebo tlačenej do A4) a ani univerzálnosťou v tých témach, čo hovorí, že fotí. Na to, aby fotky vyzerali omnoho lepšie, ako z kompaktu, je treba vraziť podstatne vyššiu sumu do objektívov, nedosiahne to setovým 18-55. Kamarát fotí 5Mp UZ Lumixom a fotky detí nemajú chybu aj na A4, samozrejme tým nechcem povedať, že sa vyrovnajú fotkám zo zrkadlovky s dobrým objektívom a ani to, že ja by som dal prednosť kompaktu, ale to si musí zvážiť každý sám, čo potrebuje a samozrejme každý môže vyskakovať len do výšky svojho príjmu. PS: O človeku veľa napovedá spôsob, ako sa vyjadruje. Bol by som rád, keby si sa na moje názory nevyjadroval "vyberanými" slovami, ako že trieskam. Nechaj si to pre tých, ktorí ti to možno žerú.
len ja neplánujem kúpiť zrkadlovku so seťákom a finito...postupne našetrím na lepšie objektívy, len nemám šancu kúpiť teraz všetko naraz...ak by sa mi podarilo streliť tú FZ 50, tak by hneď bolo na pevnú 50

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 11:29:47+02
príspevok od: Marcel Rebro
trosku vacsie dieta (6r) ... ale kompaktom (XZ-1)
moj oblubeny model

Prskavka
2011-06-16 11:38:34+02
chlapci, kašlite na to, ja viem, čo je to fotiť deti kompaktom, su z toho aj slušné zábery, ale keďže sa chcem posunúť ďalej, naučiť sa fotiť zrkadlovkou - mám aj literatúru už nakúpenú a čiastočne preštudovanú - proste čítať literatúru o fotení určenú pre zrkadlovky a nemôcť si to plne vyskúšať a učiť sa je na 2 veci.
tak sa nehádajte o tom, či kompakt alebo zrkadlovka, ale mi radšej poraďte, či teda tú lacnú 1100 alebo čosi z bazáru - je mi jasné, že o 2-3 roky budem zháňať nové telo, ale to už budem zrejme zas v inej finančnej situácii

Big Lebowski
2011-06-16 11:46:55+02
chlapci, kašlite na to, ja viem, čo je to fotiť deti kompaktom, su z toho aj slušné zábery, ale keďže sa chcem posunúť ďalej, naučiť sa fotiť zrkadlovkou - mám aj literatúru už nakúpenú a čiastočne preštudovanú - proste čítať literatúru o fotení určenú pre zrkadlovky a nemôcť si to plne vyskúšať a učiť sa je na 2 veci.
tak sa nehádajte o tom, či kompakt alebo zrkadlovka, ale mi radšej poraďte, či teda tú lacnú 1100 alebo čosi z bazáru - je mi jasné, že o 2-3 roky budem zháňať nové telo, ale to už budem zrejme zas v inej finančnej situácii
Kúp si to čo si si vybrala. Je to dobrá voľba. Rastislava nepočúvaj, má možno vybrané spôsoby ale to je asi všetko čo môže ponúknuť v tejto téme.
1100 je fajn foťák, keď sa ti podarí predať terajší aparát, dokúpiš si spomínanú 50/1.8. Bude to dobrá kombinácia a užiješ si kopec zábavy na materskej.
Veľa zdaru pri učení sa.

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 11:50:26+02
lacnu lacnu toto mam v obchode den co den lacna je materialovo ale nie kvalitou vystupu tu schova dinamickym rozsahom aj moju 40 d fotil som 1100 a je to super stroj pomer cv a ked das na to 50 1,8 viem ze to uz bude 500 € ale tak zas mame tu aj splatkove spolocnosti kde jedna nemenovana ma aj produkt na 6mesiacov bez navysenia tak preco nie aj takto a k tomu kompaktu ano ide to aj tak ale velaaaaaaa odpadu vzhladom k pomalosti

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 11:55:13+02
príspevok od: Big Lebowski
Kúp si to čo si si vybrala. Je to dobrá voľba. Rastislava nepočúvaj, má možno vybrané spôsoby ale to je asi všetko čo môže ponúknuť v tejto téme.
1100 je fajn foťák, keď sa ti podarí predať terajší aparát, dokúpiš si spomínanú 50/1.8. Bude to dobrá kombinácia a užiješ si kopec zábavy na materskej.
Veľa zdaru pri učení sa.
si ma predbehol naco som dral klavesnicu

Prskavka
2011-06-16 11:59:17+02
lacnu lacnu toto mam v obchode den co den lacna je materialovo ale nie kvalitou vystupu tu schova dinamickym rozsahom aj moju 40 d fotil som 1100 a je to super stroj pomer cv a ked das na to 50 1,8 viem ze to uz bude 500 € ale tak zas mame tu aj splatkove spolocnosti kde jedna nemenovana ma aj produkt na 6mesiacov bez navysenia tak preco nie aj takto a k tomu kompaktu ano ide to aj tak ale velaaaaaaa odpadu vzhladom k pomalosti
splátky? hehe...som na materskej, teraz sa mi každý zasmeje do tváre ... ono to vyznelo asi trochu inak, ako to bolo myslené...v podstate nie som typ človeka, ktorému sa narodili detičky a on sa rozhodol, že so zrkadlovkou ich odfotí najlepšie, lebo veď zrkadlovka dobre fotí ... nie je to u mňa zábavka na chvíľu, s FZ50 fotím už takmer 3 roky a nie na automatike je mi jasné, že kvalita fotky závisí od fotografa
som len v podstate teraz v takej finančnej situácii v akej som, ale rada by som niekde začala - uznaj, že pri 190€ mesačne asi ťažko teraz nahrabem na strednú triedu (napr nikon D90, nad ktorým by som asi neváhala, keby mi ho na splátky niekto dal). takže hľadám ideál pre moju situáciu v pomere cena:kvalita

Rastislav
2011-06-16 12:03:34+02
Ak si rozhodnutá pre zrkadlovku, tak neváhaj. Rozhodni si priority a čo je pre teba dôležité (napr. to požičiavanie objektívov). Dnes aj najlacnejšie zrkadlovky majú výborné snímače a robia perfektné fotky. Staršie modely vyšších tried majú väčšinou lepšie ovládanie, nie kvalitu snímača.

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-16 12:14:59+02
splátky? hehe...som na materskej, teraz sa mi každý zasmeje do tváre ... ono to vyznelo asi trochu inak, ako to bolo myslené...v podstate nie som typ človeka, ktorému sa narodili detičky a on sa rozhodol, že so zrkadlovkou ich odfotí najlepšie, lebo veď zrkadlovka dobre fotí ... nie je to u mňa zábavka na chvíľu, s FZ50 fotím už takmer 3 roky a nie na automatike je mi jasné, že kvalita fotky závisí od fotografa
som len v podstate teraz v takej finančnej situácii v akej som, ale rada by som niekde začala - uznaj, že pri 190€ mesačne asi ťažko teraz nahrabem na strednú triedu (napr nikon D90, nad ktorým by som asi neváhala, keby mi ho na splátky niekto dal). takže hľadám ideál pre moju situáciu v pomere cena:kvalita
pride za mnou zakaznicka ze pocula ze sa rozumiem fotoaparatom a ja ze pani zlata sem tam nieco cvaknem aj som nieco sem tam nieco precital ale rozumiet sa a vediet je rozdiel a viete mi povedat ze tato tu zrkadlovka co vsetko dokaze ?pani zlata to nie je kuchynsky robot nekraja nemelie aha a tych 18 mega nie je malo?pani zlata a kolko by ste si tak predstavovali ?ale dost bolo mam pocit ze ty nebudes tohotu tu druhu a vies co chces a viem ze na materskej sa skakat neda ale tak to nebude dnes bude to pozajtra nebudem ti priat dobre svetlo lebo pri dobrom svetle nafoti kazdy trulo na automatike ale poprajem ti dlhy zivot tvojej uzavierky budecej zrkadlovky

Rastislav
2011-06-16 12:15:27+02
príspevok od: Big Lebowski
Veľa zdaru pri učení sa.
No to som rád, že mám ponúknuť aspoň niečo. . Mnohí nemajú ani len to a keď niekto vyjadrí iný názor ako je ten ich, hneď penia a reagujú podráždene a osobnými útokmi. Proste taký je ten národ slovenský demokratický. . . ;-(

Big Lebowski
2011-06-16 12:22:13+02
príspevok od: Rastislav
No to som rád, že mám ponúknuť aspoň niečo. . Mnohí nemajú ani len to a keď niekto vyjadrí iný názor ako je ten ich, hneď penia a reagujú podráždene a osobnými útokmi. Proste taký je ten národ slovenský demokratický. . . ;-(
Áno áno, presne taký je.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()