Dobrý večer. Chcel by som fotiť motocross, rally a rôzne športy a potom prírodu a zvieratá. Mám k dispozícii okolo 2000€ a chcel by som nejaké dobré telo a objektív tak vás prosím o radu že čo by ste mi odporučili ? Zatiaľ mám kompakt Panasonic FZ100 . Za info vopred ďakujem.
Trosku okliestena kombinacia na to co by rad fotil .....ale zas na druhej strane to 50D a pevna 300/4 to by snad taky slo.....keby sekac tak bude este aj na nieco sirsie......som to asi trocha prehnal ze
Však chce zvery a šport, na začiatok na šport 70-200 a na zvery si vezme tú tristovku alebo štyristovku či čo to, neviem aké sú sklá, telefoto nikdy nebola moja šálka kávy
tak napis ktore su to tie obstojne skla na fotenie rally, motocrossu, prirody a zvierat.....tak aby si sa zmestil do tisicky a dostal dva objektivy
Videl som {nielen} tu mnozstva fotiek prirody, zvierat {jednu super foto svista si pamatam}, fotene tamtonom 70-300 za 140,-E. Akcnejsie foto sa da zvladnut aj so sklom nepresahujucim cenu 800,-E. ....A nanuky budu. Tu svistoku skusim phladat.
Videl som {nielen} tu mnozstva fotiek prirody, zvierat {jednu super foto svista si pamatam}, fotene tamtonom 70-300 za 140,-E. Akcnejsie foto sa da zvladnut aj so sklom nepresahujucim cenu 800,-E. ....A nanuky budu. Tu svistoku skusim phladat.
Aha potom sorry netusil som ze nie je az tak narocny....potom v pohode, ale si myslim ze mu v takom pripade netreba kupovat telo za 1000 eur ked na to nasadi objektiv za 140 eur. co sa tyka akcnejsich foto toho typu tak taka 70-200/2.8 mimalne, no budis, na prirodu pevna 300vka minimalne, na taketo zanre sa ale najviac hodia objektivy, na ktore sa slnecna clona pripevnuje skrutkou...v tom uz prehlad mas, skus si pozriet kde ceny zacinaju tam.
tak napis ktore su to tie obstojne skla na fotenie rally, motocrossu, prirody a zvierat.....tak aby si sa zmestil do tisicky a dostal dva objektivy
Ta svistovka {rozumej foto svista} bola dokonca s 55-200! Ja viem, niekto by si to na D7000 ani neobul. Ale je to slusny objektiv a vysledok je prvorady. Mam Nikon 70-300VRII a mozem ho oznacit za vynikajuce sklo. K tomu svetelny zakladak a mas nanuky.
Aha potom sorry netusil som ze nie je az tak narocny....potom v pohode, ale si myslim ze mu v takom pripade netreba kupovat telo za 1000 eur ked na to nasadi objektiv za 140 eur. co sa tyka akcnejsich foto toho typu tak taka 70-200/2.8 mimalne, no budis, na prirodu pevna 300vka minimalne, na taketo zanre sa ale najviac hodia objektivy, na ktore sa slnecna clona pripevnuje skrutkou...v tom uz prehlad mas, skus si pozriet kde ceny zacinaju tam.
Zoom 2.8smicky su drahe. Na plachu zver super. Nie som si isty, ci autor doceni tech. kvality pevnej 300 po prechode z kompaktu.
telo do 1000...k tomu nejaky zakladat a co tak napr sigma 100-300 f/4...co som cital vraj fasa rychle sklo a este k tomu aj fajnovo ostre....a bude to mat aj na sport aj na ake take zvieratka
Zoom 2.8smicky su drahe. Na plachu zver super. Nie som si isty, ci autor doceni tech. kvality pevnej 300 po prechode z kompaktu.
Ja pisem z mojej skusenosti. Taka 70-300vka so stabilizaciou je pre cloveka co foti pre radost excelentny objektiv (teraz u Canon dokonca v L verizii za rozumnu cenu), sam so ho kedysi mal, ale preto ze na dlhosom konci daval trosku maksie obrazky, som ho vymenil za pevne sklo. Ak sa chce tomu venovat poriadne je jedno ci prechadza z kompaktu alebo nefotil vobec, ak ma peniaze tak nech radsej prilozi 3-4 stovky ako potom predavat lacnejsie skla este viac pod cenu. na plachu zver minimalne 400 mm.
Idem si kúpiť moju prvú zrkadlovku a mám hroznu dilemu neviem ktorú vyhladnuté mám viaceré Najskôr som sa rozhodovala medzi značkami Nikon a Canon Rozhodla som sa pre Canon len teraz si neviem dobre vybrať model má niekto skúsenosti s Canon EOS 1100D ? Poprípade by som uvítala aj nejaké názory na iné modely
Idem si kúpiť moju prvú zrkadlovku a mám hroznu dilemu neviem ktorú vyhladnuté mám viaceré Najskôr som sa rozhodovala medzi značkami Nikon a Canon Rozhodla som sa pre Canon len teraz si neviem dobre vybrať model má niekto skúsenosti s Canon EOS 1100D ? Poprípade by som uvítala aj nejaké názory na iné modely
Ked som porovnávala Nikon a Canon nejaké veľké rozdieli som nepostrehla..a som začiatočníčka tak mi stači na zaciatok nieco na čom sa naučím ako tak fotit a potom uz mozem premyslat nad kupov nejakého ineho modelu aj od Nikonu napr.Nikon 7000D alebo 90D
Výber zrkadlovky
No a ked budu dalsie bubaciky, poriesis nejaky stredny zoomna reporaze, podla rozpoctu, 17-55/2.8, 16-85, 18-200, 24-120/4 atd.
Isto by som nevynechal aj nejaku pevnu napr. 50/1.8G novu, 35/1.8G a pod, tie dva by mozno mohli pomoct na zaciatok, sa zmestia do rozpoctu.
No a ked budu dalsie bubaciky, poriesis nejaky stredny zoomna reporaze, podla rozpoctu, 17-55/2.8, 16-85, 18-200, 24-120/4 atd.
Isto by som nevynechal aj nejaku pevnu napr. 50/1.8G novu, 35/1.8G a pod, tie dva by mozno mohli pomoct na zaciatok, sa zmestia do rozpoctu.
nemyslel som to ako pochybnosť ,len či s tým máš vlastnú skúsenosť
nemyslel som to ako pochybnosť ,len či s tým máš vlastnú skúsenosť
Stará 70-200 je fasa sklo.
co sa tyka akcnejsich foto toho typu tak taka 70-200/2.8 mimalne, no budis, na prirodu pevna 300vka minimalne,
na taketo zanre sa ale najviac hodia objektivy, na ktore sa slnecna clona pripevnuje skrutkou...v tom uz prehlad mas, skus si pozriet kde ceny zacinaju tam.
co sa tyka akcnejsich foto toho typu tak taka 70-200/2.8 mimalne, no budis, na prirodu pevna 300vka minimalne,
na taketo zanre sa ale najviac hodia objektivy, na ktore sa slnecna clona pripevnuje skrutkou...v tom uz prehlad mas, skus si pozriet kde ceny zacinaju tam.
Ak sa chce tomu venovat poriadne je jedno ci prechadza z kompaktu alebo nefotil vobec, ak ma peniaze tak nech radsej prilozi 3-4 stovky ako potom predavat lacnejsie skla este viac pod cenu.
na plachu zver minimalne 400 mm.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa