Dobry vecer...Chcel by som sestre kupit nejaku zrkadlovku do 500 €..Zacina s fotenim takze myslim ze nepotrebuje nic specialne...Ja osobne sa do fotakov nevyznam vobec takze vas prosim piste neodborne bez vsetkych tych cisiel aj tak neviem co znamenaju ...skor aky fotak sa naco hodi a pod.
Mas k tomu i malu tasku, jeden zakladny setovy objektiv na krajinky a podobne, a druhy objektiv je vhodny na portrety, takze segre bude uz chybat iba nejaky telezoom (na fotenie "dalekych" objektov), mozes dokupit napr. canon 75-300 / 4-5.6 III, da sa zohnat novy kolo 200€ a si presne na svojom rozpocte. A segra s tym odfotit viacmenej "vsetko" (s prihladnutim na peniaze).
Prečo mu píšeš čísla....jasne zadal požiadavki "piste neodborne bez vsetkych tych cisiel aj tak neviem co znamenaju ...
OK...trebars co tu boli spomenute Canon EOS 450D a Canon EOS 1000D
pozeral som recenzie,hodnotenia ci uz slovenske alebo zahranicne...Obidva su hodnotene velmi dobre...tak pre ktory by som sa mal rozhodnut z hladiska vyuzitelnosti do buducnosti,dokupovanie rozneho prislusenstva a pod.
450D so setakom a dokupit ( canon ef 50mm F/1.8 II) je to objektiv s dobrou svetelnostou a prakticky zadara ani nie 100€ a 450D je ovela lepsia ako 1000D Tolko odomna najlepsie ti pomoze: google.sk ,google.cz ,google.com ,google.pl ,google.fr atd...
To, ktore dokazes zohnat lacnejsie Pokial trvas na novom fotaku, tak do 500eur kupis Canon 1100D (vynoveny model 1000D) + objektiv 18-55 IS, co je zpociatku dobra volba, ale ako si vravel, ze segra chce fotit krajinky, ludi a makro,tak budes musiet kupit dokupit este jeden objektiv a to 50/1.8 II (portretovy, cca 100€) a k tomu este bud medzikruzky alebo makro predsadku (vygoogli co to je a ako sa to pouziva, v praxi ti to dovoli ist k objektu blizsie a mozes fotit i makro). Cize tvoj rozpocet 500€ na splnenie vsetkych poziadaviek segry (krajinky, ludia, makro) je maly, pokial chces kupovat nove veci, preto som ti vyssiel hodil link na pouzity 1000d s oboma spominanymi objektivami za 290€, naviac k tomu je i taska, ktora sa k novemu fotaku nedodava a musis ju kupit osobitne. Skus napisat tomu chlapikovi na inzerat ako dlho ma ten fotak, ci je v zaruke a pod...
hahhaha ked je canon 50mm F/1.8 II portretak tak ja ho prerobym na 400mm telezoom
Btw: Sestra nevie o tom nahodou uz aj nieco viac ako ty? Lebo ked jej napriklad kupis Canon a ona sniva o Nikone tak tu budeme mat za mesiac novy inzerat s textom "nevhodny darcek"
ty sa po prve nauc pravopis a po druhe: ohnisko 80mm je podla teba urcene na co?
a ty si po prve pozri recenzie 50mm F/1.8 neni PORTRETOVY OBJEKTIV to ti dosveci kazdý pokrocily fotograf !!! je to kratke ohnisko na portrety !! a neviem preco spomynas 80mm !!
Dobry vecer...Chcel by som sestre kupit nejaku zrkadlovku do 500 €..Zacina s fotenim takze myslim ze nepotrebuje nic specialne...Ja osobne sa do fotakov nevyznam vobec takze vas prosim piste neodborne bez vsetkych tych cisiel aj tak neviem co znamenaju ...skor aky fotak sa naco hodi a pod.
Za odpovede dakujem
Kup Pentax k-r so seťakom, resp. Nikon D3100, s DPH slabo nad 500, alebo nove veci, moralne zastarale pod 500,-€, napr. Canon 1000D, alebo Nikon D3000 pozri tu: www.alza.sk/foto-video/digitalne-foto/zrkadlovky/kit-s-objektivom/28851891.htm#CatId=28851891&limit=&prod=&pn=PriceUp&Pg=0
a ty si po prve pozri recenzie 50mm F/1.8 neni PORTRETOVY OBJEKTIV to ti dosveci kazdý pokrocily fotograf !!! je to kratke ohnisko na portrety !! a neviem preco spomynas 80mm !!
chlapce ty si pocul niekedy o prepocte ohnisku na aps-c snimacoch? hlavne ze "robYs" fotky na zakazku a nemas ponatia, preco sa ohnisko prepocitava a musel si zaozil aj novu temu, ci je 50tka portretove sklo
Kupa zrkadlovky do 500 €
Za odpovede dakujem
Opytaj sa segry co by chcela fotit, ale odporucam ti toto
http://foto.bazos.sk/inzerat/9225580/Canon-EOS-1000D--Canon-50mm-f18.php
Mas k tomu i malu tasku, jeden zakladny setovy objektiv na krajinky a podobne, a druhy objektiv je vhodny na portrety, takze segre bude uz chybat iba nejaky telezoom (na fotenie "dalekych" objektov), mozes dokupit napr. canon 75-300 / 4-5.6 III, da sa zohnat novy kolo 200€ a si presne na svojom rozpocte. A segra s tym odfotit viacmenej "vsetko" (s prihladnutim na peniaze).
pozeral som recenzie,hodnotenia ci uz slovenske alebo zahranicne...Obidva su hodnotene velmi dobre...tak pre ktory by som sa mal rozhodnut z hladiska vyuzitelnosti do buducnosti,dokupovanie rozneho prislusenstva a pod.
No co zatial fotila tak vacsinou ludia,krajinka a tak...vecerne mesto a pod...a na nasom fotaku vyuziva dost makro fotky...tak ze tak...
Pokial trvas na novom fotaku, tak do 500eur kupis Canon 1100D (vynoveny model 1000D) + objektiv 18-55 IS, co je zpociatku dobra volba, ale ako si vravel, ze segra chce fotit krajinky, ludi a makro,tak budes musiet kupit dokupit este jeden objektiv a to 50/1.8 II (portretovy, cca 100€) a k tomu este bud medzikruzky alebo makro predsadku (vygoogli co to je a ako sa to pouziva, v praxi ti to dovoli ist k objektu blizsie a mozes fotit i makro).
Cize tvoj rozpocet 500€ na splnenie vsetkych poziadaviek segry (krajinky, ludia, makro) je maly, pokial chces kupovat nove veci, preto som ti vyssiel hodil link na pouzity 1000d s oboma spominanymi objektivami za 290€, naviac k tomu je i taska, ktora sa k novemu fotaku nedodava a musis ju kupit osobitne. Skus napisat tomu chlapikovi na inzerat ako dlho ma ten fotak, ci je v zaruke a pod...
Novym nevysvetlis ze by si mohli nieco najprv najst a precitat.
Starym zase nevysvetlis ze ked ich to irituje tak nech neroklikavaju podobne temy.
Takze kazda skupina ma svoje + a -. Zalezi uz na inteligencii reprezentanta kazdej skupiny ci to pochopi skor alebo neskor, alebo vobec..
V kazdom pripade je tento boj marny a prehraty pre kazdu skupinu. Takto to bolo pred 10timi rokmi a bude aj za 10...
Za odpovede dakujem
pozri tu:
www.alza.sk/foto-video/digitalne-foto/zrkadlovky/kit-s-objektivom/28851891.htm#CatId=28851891&limit=&prod=&pn=PriceUp&Pg=0
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa