dostal som sprchu od morskej vody, niekolkokrat som zmokol a bez problemov, len je vidiet trocha koroziu na pante dvierok na bateriu (tie su mimo tesnenia). 5D mark II skor nema rad vyssie teploty (Afrika).
dostal som sprchu od morskej vody, niekolkokrat som zmokol a bez problemov, len je vidiet trocha koroziu na pante dvierok na bateriu (tie su mimo tesnenia). 5D mark II skor nema rad vyssie teploty (Afrika).
Ziadny fotak nema rad vyssie teploty,v Afrike je asi tak 50 stupnou.Zvladol to 5D mark II aj napriek tomu alebo si mal nejake problemy?a co pri nizkych teplotach?Vsimol som si ze pouzivas tiez Canon 7D,je na tom sedmicka lepsie s odolnostou ako mark II?
Ziadny fotak nema rad vyssie teploty,v Afrike je asi tak 50 stupnou.Zvladol to 5D mark II aj napriek tomu alebo si mal nejake problemy?a co pri nizkych teplotach?Vsimol som si ze pouzivas tiez Canon 7D,je na tom sedmicka lepsie s odolnostou ako mark II?
Bolo to do 40 stupnov a 5D mark II blbla viacerym, po navrate do Europy vacsina zacala opat fungovat. Ja som mal to stastie, ze mne sa ta chyba zopakovala potom aj doma a mohol som s tym ist do servisu, kde mi vymenili elektroniku tesne pred koncom zaruky. Odvtedy funguje bez problemov (aj v Afrike).
patres100 aj 1D bude mat problemy pri extremnych teplotach, nevelmi chapem zmysel tejto temy. umna najhorsie opotrebenie na 5D mk II, 7D je odlepujuca sa guma z baterry gripu
...ak najdes fotak, ktory znesie viac, daj vediet Mam podobne skusenosti ako bear - striekance od morskej vody, pokial vyslovene nespadne do mora, znasa vyborne, dazd prakticky neriesim, ked je na objektive clona, neriesim dazd ani pri objektive (ale na to si sa nepytal), vonku ho polozim kamkolvek - na skalu, do travy, iba do piesku nie - nie je to z cukru a drobne skrabance na funkciu nemaju vplyv. Tu teplotu neviem posudit, lebo vysoke teploty neznasam dobre ani ja, takze v tomto sme s 5D2 zajedno. Na druhej strane - treba venovat aj rozumnu mieru udrzbe - od vody otriet, nechat volne vyschnut, zo zeme otriet necistoty... V zime tiez ziadne problemy - vyhybam sa vsak prudkym zmenam teploty (ak idem dovnutra, fotak je v brasni, nech si pomaly zvyka. PS: mne zlahka zahrdzavela patka blesku - tam som to po jednom vylete rychloclnom na mori zabudol povytierat. PS 2: Inak, ta guma na gripe... nie ze by sa odliepala, ale aj ja mam pocit, ze malicku volu ma.
Canon 5D mark ii
Mam podobne skusenosti ako bear - striekance od morskej vody, pokial vyslovene nespadne do mora, znasa vyborne, dazd prakticky neriesim, ked je na objektive clona, neriesim dazd ani pri objektive (ale na to si sa nepytal), vonku ho polozim kamkolvek - na skalu, do travy, iba do piesku nie - nie je to z cukru a drobne skrabance na funkciu nemaju vplyv. Tu teplotu neviem posudit, lebo vysoke teploty neznasam dobre ani ja, takze v tomto sme s 5D2 zajedno.
Na druhej strane - treba venovat aj rozumnu mieru udrzbe - od vody otriet, nechat volne vyschnut, zo zeme otriet necistoty... V zime tiez ziadne problemy - vyhybam sa vsak prudkym zmenam teploty (ak idem dovnutra, fotak je v brasni, nech si pomaly zvyka.
PS: mne zlahka zahrdzavela patka blesku - tam som to po jednom vylete rychloclnom na mori zabudol povytierat.
PS 2: Inak, ta guma na gripe... nie ze by sa odliepala, ale aj ja mam pocit, ze malicku volu ma.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa