Na začiatok hneď chcem povedať ,že si vylievam srdce a nie každý môže mať podobné skúsenosti. Vo fotolabe si dávam zhotovovať fotoknihy a foto na plátno, klasické fotografie mi robia v inej nemenovanej firme, keďže tam mám priamy kontakt s laborantom. Späť k fotolabu za posledný rok sa veľmi pokazili tento rok mam už niekoľkú reklamáciu úspešne za sebou. *Niektoré veci som ani nereklamoval ktoré boli očividné chyby z ich strany, ale povedzme bol som lenivý to riešiť ďalej. Dopálila ma posledná reklamácia fotoknihy, vlastne reklamujem ju, už tretí krát. Prvá reklamácia tam boli zlepené strany, druhá reklamácia tej istej knihy- proste mi vyrobili inú knihu síce moju, ale asi bol laborant lenivý pozrieť si výrobne číslo knihy a našiel si v databáze moje meno a nejakú proste náhodne knihu vyrobil. Tretí krát to bolo včera mi volali z fotolabu, že im je to ľúto ale nemajú dáta uložené v databáze nech to pošlem ako novú zákazku. To ma najviac dorazilo, keďže som už očakával približne po 10 dňoch, že dostanem vytúženú niekoľko násobne reklamovanú knihu. Pýtal som sa teda tej laborantky prečo len teraz po vyše týždňa zistili, že tie dáta nemajú. Dostal som odpoveď len dnes ju dostala na výrobu. Toľká jedna moja skúsenosť z mnohých. Postrehol som však odkedy premiestnili výrobu zo Slovenska do Čiech pokazili sa. Tiež nerozumiem deklarujú dodanie 10 pracovných dní, ale zrátavajú aj voľno v Čechách, ale koho to zaujíma. Chcú mi povedať ak by to vyrábali teoreticky v USA – tak by sa spočítavali všetky voľná a sviatky zo všetkých krajín cez ktoré by to prešlo /USA-Nemecko-Česko-Slovensko/ kým mi príde kniha domov. Radšej nech nedeklarujú dodaciu lehotu, lebo sviatky sa rátajú iba v danom štáte.
Vo firme Fotolab mi zničili už pár diapozitívov. Naposledy mi skoro až pena išla od zlosti z úst, človek precestuje kvôli foteniu stovky kilometrov a oni mu diák vyvolajú tak že na polovici záberov je pokvapkaný zaschnutou chémiou. Tiež som už chcel napísať zlé skúsenosti s touto firmou.
min tyzden rekord 18 dni cakanie na fotknihu, najhorsie je ze som uz povedal ze bude do 10 prac dni.
To este dopisem mne tiez meskali s knihou a tvrdili lebo sviatky Cechi a Slovensko ale ako ratam + doratanim tych takzvanych sviatkov stale mi to nevychadzalo ked som im volal tak ma presviedcali ze som to poslal v iny datum tak som si ho skontroloval na emailovej poste a uplne tam bol odlisny datum ako sa ma snazili presvedcit.
Vo firme Fotolab mi zničili už pár diapozitívov. Naposledy mi skoro až pena išla od zlosti z úst, človek precestuje kvôli foteniu stovky kilometrov a oni mu diák vyvolajú tak že na polovici záberov je pokvapkaný zaschnutou chémiou. Tiež som už chcel napísať zlé skúsenosti s touto firmou.
Ked dijak dodrbu to je smutok velky to chapem lebo tam uz net pomoci.
a ake mate skusenosti s talcenim fotografii vo Fotolabe?? Kvalitativne je to identicke s beznou fotosluzbou.
Ja som si dal robit jedine cemickou cestou velke 30x45 a tie boli debre a ak si aj pamatam tak boli tlacene na profi kodak papiere. Ale vo fotolabe maju tie stroje na suchy proces stroje a to je nafigu vidno raster.
Ja som si dal robit jedine cemickou cestou velke 30x45 a tie boli debre a ak si aj pamatam tak boli tlacene na profi kodak papiere. Ale vo fotolabe maju tie stroje na suchy proces stroje a to je nafigu vidno raster.
Možno bude lepší o niečo Púchov, ale tiež je to už riziko všetko, naprogramujú to všetko narovnako, -pásovka najmä formáty do 10x15. Možno na veľký formát si dajú viac záležať. Aj papier býva menej kvalitný. Lepšie je doma tlačiť, len tá dražoba s náplňou. Ale ak to má byť A4 tak 20 kusov na maličkú výstavku by stačilo.
S fotoknihou od Fotolabu mám zlú skúsenosť ohľadom kvality papiera, objednával som ju cca pred rokom a pol, nepamätám sa či sa dala vybrať aj kniha s vyššou kvalitou.. Dnes sú stránky na krajoch ošúchané od listovania strán (úplne obyčajného obracania, šetrné zaobchádzanie..), veľa stránok je s čiernym pozadím tak to je dosť viditeľné.. ak sa rozhodnem ešte niekedy pre fotoknihu, od Fotolabu nebude
Mne poslali e-mail, že kniha bude o 2-4 dni doručená na zberňu, ktorú som si zvolila. Takže pre istotu až na piaty deň som sa natešená vybrala do zberne, kde na mňa pani prekvapene pozerala, že "ale tá kniha tu nie je". Naspäť domov, telefonát a z druhej strany odpoveď, že "asi sme to poplietli". Nervy moje! Najhoršia vec ale je, že tú knihu mám doma asi mesiac, pozrelo si ju už veľa ľudí. Asi tak týždeň som ju neotvorila, až dnes a radosť moja najväčšia, zlepili sa mi strany. Napriek mojej úmornej snahe sa mi nepodarilo ich odlepiť od seba bez poškodenia, takže som si z jednej strany odtrhla a ten zvyšok zostal prilepený ako sekundovým lepidlom na strane druhej. Nejde to nijako dole. Kvalita prvotriedna!!!
doteraz som tlacil vo fotolabe, ale uz stacilo... tolko natrepu akcii, ze je jasne aby to stihli v termine... maju v tom bordel.. tlacim v presove, neuveritelny vyber papierov a moznosti, cenovo podobne ako fotolab (co sa tyka velkych foto)...
Ak nie fotolab tak co potom? V happyfoto /kedze fotolab nerobi knihy nad 100 stran/ som si dal urobit dve rovnake knihy a to na jednej z nich sa mi po asi 10 otvoreniach zacala odliepat folia z obalky v zahyboch a asi 3 strany krivo orezane a na druhej vyrobenej o mesiac zasa sa odliepa vnutro- strany od obalky. Nehovoriac o tom ze obe maju iny farebny nadych. Takze kde si mam dat robit knihu? Z cewe /fotolab/ mam uz starsiu knihu a ta drzi dodnes , ma asi 33 stran.
Ak nie fotolab tak co potom? V happyfoto /kedze fotolab nerobi knihy nad 100 stran/ som si dal urobit dve rovnake knihy a to na jednej z nich sa mi po asi 10 otvoreniach zacala odliepat folia z obalky v zahyboch a asi 3 strany krivo orezane a na druhej vyrobenej o mesiac zasa sa odliepa vnutro- strany od obalky. Nehovoriac o tom ze obe maju iny farebny nadych. Takze kde si mam dat robit knihu? Z cewe /fotolab/ mam uz starsiu knihu a ta drzi dodnes , ma asi 33 stran.
http://fotoantal.sk/#/page/9284/kto-sme/ Sú to profíci. No neskutočne drahí. Či sa ich výrobky odlepujú neviem. Videl som nejaké ich knihy a s kľudom môžem povedať, že fotolab sa im s dnešnou lesklou verziou knihy viac ako vyrovná. Možno tie rôzne kožené obaly a pozlátené stránky sú naviac, ale to sú pre mňa nepodstatné veci. Nikdy som nemal s fotolabom žiadny problém. Robím tam knihy a aj fotky na plátno. Výroba veľmi rýchla (do týždňa je kniha hotová) a donesú mi ju do zberne. Poštu nepoužívam. Tam predsa len tie balíky pohadzujú krížom krážom.
made in FOTOLAB
Vo fotolabe si dávam zhotovovať fotoknihy a foto na plátno, klasické fotografie mi robia v inej nemenovanej firme, keďže tam mám priamy kontakt s laborantom. Späť k fotolabu za posledný rok sa veľmi pokazili tento rok mam už niekoľkú reklamáciu úspešne za sebou. *Niektoré veci som ani nereklamoval ktoré boli očividné chyby z ich strany, ale povedzme bol som lenivý to riešiť ďalej.
Dopálila ma posledná reklamácia fotoknihy, vlastne reklamujem ju, už tretí krát. Prvá reklamácia tam boli zlepené strany, druhá reklamácia tej istej knihy- proste mi vyrobili inú knihu síce moju, ale asi bol laborant lenivý pozrieť si výrobne číslo knihy a našiel si v databáze moje meno a nejakú proste náhodne knihu vyrobil. Tretí krát to bolo včera mi volali z fotolabu, že im je to ľúto ale nemajú dáta uložené v databáze nech to pošlem ako novú zákazku. To ma najviac dorazilo, keďže som už očakával približne po 10 dňoch, že dostanem vytúženú niekoľko násobne reklamovanú knihu. Pýtal som sa teda tej laborantky prečo len teraz po vyše týždňa zistili, že tie dáta nemajú. Dostal som odpoveď len dnes ju dostala na výrobu.
Toľká jedna moja skúsenosť z mnohých. Postrehol som však odkedy premiestnili výrobu zo Slovenska do Čiech pokazili sa. Tiež nerozumiem deklarujú dodanie 10 pracovných dní, ale zrátavajú aj voľno v Čechách, ale koho to zaujíma. Chcú mi povedať ak by to vyrábali teoreticky v USA – tak by sa spočítavali všetky voľná a sviatky zo všetkých krajín cez ktoré by to prešlo /USA-Nemecko-Česko-Slovensko/ kým mi príde kniha domov. Radšej nech nedeklarujú dodaciu lehotu, lebo sviatky sa rátajú iba v danom štáte.
Ako nahradu som dostal poukazku na novy film, skvele nie?
dik
Sú to profíci. No neskutočne drahí. Či sa ich výrobky odlepujú neviem. Videl som nejaké ich knihy a s kľudom môžem povedať, že fotolab sa im s dnešnou lesklou verziou knihy viac ako vyrovná. Možno tie rôzne kožené obaly a pozlátené stránky sú naviac, ale to sú pre mňa nepodstatné veci. Nikdy som nemal s fotolabom žiadny problém. Robím tam knihy a aj fotky na plátno. Výroba veľmi rýchla (do týždňa je kniha hotová) a donesú mi ju do zberne. Poštu nepoužívam. Tam predsa len tie balíky pohadzujú krížom krážom.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa