Fórum » Vyberáme fotoaparát

made in FOTOLAB

markus
markus 2011-10-19 12:21:38+02
Na začiatok hneď chcem povedať ,že si vylievam srdce a nie každý môže mať podobné skúsenosti.
Vo fotolabe si dávam zhotovovať fotoknihy a foto na plátno, klasické fotografie mi robia v inej nemenovanej firme, keďže tam mám priamy kontakt s laborantom. Späť k fotolabu za posledný rok sa veľmi pokazili tento rok mam už niekoľkú reklamáciu úspešne za sebou. *Niektoré veci som ani nereklamoval ktoré boli očividné chyby z ich strany, ale povedzme bol som lenivý to riešiť ďalej.
Dopálila ma posledná reklamácia fotoknihy, vlastne reklamujem ju, už tretí krát. Prvá reklamácia tam boli zlepené strany, druhá reklamácia tej istej knihy- proste mi vyrobili inú knihu síce moju, ale asi bol laborant lenivý pozrieť si výrobne číslo knihy a našiel si v databáze moje meno a nejakú proste náhodne knihu vyrobil. Tretí krát to bolo včera mi volali z fotolabu, že im je to ľúto ale nemajú dáta uložené v databáze nech to pošlem ako novú zákazku. To ma najviac dorazilo, keďže som už očakával približne po 10 dňoch, že dostanem vytúženú niekoľko násobne reklamovanú knihu. Pýtal som sa teda tej laborantky prečo len teraz po vyše týždňa zistili, že tie dáta nemajú. Dostal som odpoveď len dnes ju dostala na výrobu.
Toľká jedna moja skúsenosť z mnohých. Postrehol som však odkedy premiestnili výrobu zo Slovenska do Čiech pokazili sa. Tiež nerozumiem deklarujú dodanie 10 pracovných dní, ale zrátavajú aj voľno v Čechách, ale koho to zaujíma. Chcú mi povedať ak by to vyrábali teoreticky v USA – tak by sa spočítavali všetky voľná a sviatky zo všetkých krajín cez ktoré by to prešlo /USA-Nemecko-Česko-Slovensko/ kým mi príde kniha domov. Radšej nech nedeklarujú dodaciu lehotu, lebo sviatky sa rátajú iba v danom štáte.

Heat22
2012-11-16 07:58:55+01
príspevok od: retepsk
Ak nie fotolab tak co potom? V happyfoto /kedze fotolab nerobi knihy nad 100 stran/ som si dal urobit dve rovnake knihy a to na jednej z nich sa mi po asi 10 otvoreniach zacala odliepat folia z obalky v zahyboch a asi 3 strany krivo orezane a na druhej vyrobenej o mesiac zasa sa odliepa vnutro- strany od obalky. Nehovoriac o tom ze obe maju iny farebny nadych. Takze kde si mam dat robit knihu? Z cewe /fotolab/ mam uz starsiu knihu a ta drzi dodnes , ma asi 33 stran.
No ja mám dobrú skúsenosť s http://www.blurb.co.uk/?redirect=true . Majú aj možnosť (ktorá osobne mne vyhovuje) spracovať knihu v Adobe InDesign, kde nie ste ničím obmedzovaný, tvorbu svojej knihy máte pod svojou kontrolou a fantáziou. Čo sa týka kvality knihy, máte tam možnosť si "zvoliť konfiguráciu" podľa viacerých možností. u http://www.blurb.co.uk/pricing . Takže spokojnosť.

Riso Petrech
2012-11-16 08:17:46+01
Mozte skusit este Tigreprint, zatial len dobre skusenosti...

Riso Petrech
2012-11-16 08:18:31+01
http://www.tigerprint.sk/

belows
2012-11-16 08:22:38+01
Podobna skusenost so ´STASTNE FOTO´

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()