Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon eos 600d alebo Nikon d 5100

Ajvi
Ajvi 2012-01-19 22:20:06+01
Idem si kúpiť svoju prvú zrkadlovku...rozhodujem sa medzi týmito ...Canon eos 600d alebo Nikon d 5100 ...chcela by som sa spýtať, ktorý z nich je podľa vás lepši ... a či cena 649 eur je na takúto zkradlovku dobrá vopred ďakujem

schenker
2012-01-20 10:28:29+01
Urcite Canon 600d je to urcite lepsi stroj ako D 5100.Z mojej vlastnej skusenosti.

S3030150
2012-01-20 10:45:59+01
príspevok od: schenker
Urcite Canon 600d je to urcite lepsi stroj ako D 5100.Z mojej vlastnej skusenosti.
Mas D5100 a 600D, ze ich vies porovnat z vlastnej skusenosti ?

mam 550D a D7000 (600D ma ten isty senzor ako 550D a D5100 ma ten isty senzor, ako D7000) a senzor na mojej D7000 je na tom lepsie ako mojej 550D.

dorwin
2012-01-20 10:57:57+01
je to jedno. na ovladanie si zvyknes. skus porozmyslat aj tak, ze ako je to v Tvojom okoli. ak ma viac znamych canon tak ber canon. ak nikon tak ber nikon. potom si mozete aspon poziciavat vybavu.

Kazdy Ti aj tak napise ze je spokojny s tym co ma a v konecnom dosledku do toho aj tak asi budes invetsovat (externy blesk, nejaky objektiv a pod.)

viking81
2012-01-20 11:29:45+01
príspevok od: xmartankox
Ak mas v plane pouzivat neoriginalne blesky, a odpalovat ich na druhu lamelu, tak jedine nikon. Canon to totiz dokaze iba so svojimi bleskami, prip. s drahymi externymi odpalovakmi. To je rozhodnutie ktore je treba spravit teraz, inak to pojde pekne do penazi.
pochybujem ze zakladatelka vobec vie co je to externy blesk toboz druha lamela a tak isto pochybujem ze toto bude pre nu hlavnym kriteriom...

viking81
2012-01-20 11:31:58+01
príspevok od: SK_8er
vela ludi neriskuje bazar pri kupe prvej zrkadlovky, pretoze sa nevyznaju ani do novej a nie to este skontrolovat si bazarovu...
- ja som si bazarovu skontroloval a po 3 tyzdnoch od kupy, sla do servisu myslim ze z toho by sa novacik moc nepotesil...

to je tak ked mas stanoveny rozpocet a kupujes zrkadlofku, dakedy staci prihodit 100 eur a mas lepsie, ale kazdy sa musi popalit najprv

ja k tejto teme mozem pridat len ze

- kup d5100, nikon ma kvalitnejsie skla, ktore hned po setaku budes kupovat- 35,50 f/1.8
ludia zabudaju aj na dalsie veci k fotaku....karta...brasna....stativ casom...vecicky na cistenie...nejaky ten filter....tam 5...tam 10 ci 20 eur a su z toho 2-3 stovky o ktore pretiahne rozpocet....ale hlavne ze ma telo a sklo do 600 eur clovek by mal najprv presne vediet co chce a co bude fotit....podla toho si najst veci ktore zmesti do rozpoctu...a ked nezmesti tak nech si chvilku este setri

Trepotadielko
2012-01-20 11:33:33+01
príspevok od: viking81
ludia zabudaju aj na dalsie veci k fotaku....karta...brasna....stativ casom...vecicky na cistenie...nejaky ten filter....tam 5...tam 10 ci 20 eur a su z toho 2-3 stovky o ktore pretiahne rozpocet....ale hlavne ze ma telo a sklo do 600 eur clovek by mal najprv presne vediet co chce a co bude fotit....podla toho si najst veci ktore zmesti do rozpoctu...a ked nezmesti tak nech si chvilku este setri
Nie som síce žiadny profík, ale myslím, že veľmi múdro píšeš - resp. - zdieľam presne tento názor

Bpali
2012-01-20 12:02:43+01
príspevok od: viking81
aj ja si myslim,ze slecna nevie,co to vsetko bude dokopy stat..dobre pises,ze to nie je konecna investicia....

STIEVEN
2012-01-20 12:36:31+01
nemozem povedat ze nie .ano kupoval som to z netu ... z tejto stranky ... su to iba tela...
http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/canon-eos-600d/

markato1
2012-01-20 15:09:34+01
otazka je ci tu zrkadlovku potrebujes,po uvedeni G1x na trh by som riesil uz aj tuto otazku,takmer bez dalsich investicii a vystup na urovni zrkadloviek..

markato1
2012-01-20 15:11:41+01
príspevok od: Crazy41
Nikon je sympatickejsi
mozno pre teba

stokinger
2012-01-20 15:22:18+01
ja mam canon na zaciatku som riesil podobnu dilemu...rozpocet bol 500E... presli dva roky a moja vybavicka ma cenu 1500 a to nie som ani zdaleka spokojny a kopec veci mi stráááááááááááásne chýba.... dnes by som uz nesiel do loe endu... ale aspon do poloprofi.... cenovy rozdiel nie je az taky vysoky teda je ale po par rokoch ked ta to chyti ta to bude strasne limitovvat (ako mna). A neboj sa tiez som pred tym nefotil, moj prvy fotak bolo zrkadlo a po par tyzdnoch som sa v nom naucil relativne v pohode chodit aj ked po dvoch rokoch sa mám stále co moooooooooooc ucit.....
no a k tomu co zobrat... zavisi to kolko si ochotna v buducnosti investovat... podla mojich info ma canon viac moznosti v príslusenstve a cenovo dostupnejsie niektoré objektívy... naopak ekvivalent k nim u nikonu casto chýba (70-200, 400 a iné) alebo je cenovo niekde inde.... aspon ja som sa riadil tymto... samozrejme v urcitých veciach je na tom nikon lepsie ale to nepocítiš pokial budeš ,,hobby fotograf,, a nebudes tlacit ,,billboardy.... resp. fotit náročnejšie veci... tolko moj pohlad na vec... samozrejme sto ludi sto chuti....

martin9113
2012-01-20 15:40:48+01
príspevok od: stokinger
ja mam canon na zaciatku som riesil podobnu dilemu...rozpocet bol 500E... presli dva roky a moja vybavicka ma cenu 1500 a to nie som ani zdaleka spokojny a kopec veci mi stráááááááááááásne chýba.... dnes by som uz nesiel do loe endu... ale aspon do poloprofi.... cenovy rozdiel nie je az taky vysoky teda je ale po par rokoch ked ta to chyti ta to bude strasne limitovvat (ako mna). A neboj sa tiez som pred tym nefotil, moj prvy fotak bolo zrkadlo a po par tyzdnoch som sa v nom naucil relativne v pohode chodit aj ked po dvoch rokoch sa mám stále co moooooooooooc ucit.....
no a k tomu co zobrat... zavisi to kolko si ochotna v buducnosti investovat... podla mojich info ma canon viac moznosti v príslusenstve a cenovo dostupnejsie niektoré objektívy... naopak ekvivalent k nim u nikonu casto chýba (70-200, 400 a iné) alebo je cenovo niekde inde.... aspon ja som sa riadil tymto... samozrejme v urcitých veciach je na tom nikon lepsie ale to nepocítiš pokial budeš ,,hobby fotograf,, a nebudes tlacit ,,billboardy.... resp. fotit náročnejšie veci... tolko moj pohlad na vec... samozrejme sto ludi sto chuti....
a ktoré že to príslušenstvo nikon nemá? teda aby som bol v obraze

markato1
2012-01-20 15:44:39+01
príspevok od: martin9113
a ktoré že to príslušenstvo nikon nemá? teda aby som bol v obraze
ved ti to tam napisal..

martin9113
2012-01-20 15:49:22+01
príspevok od: markato1
ved ti to tam napisal..
jaj aha.

SK_8er
2012-01-20 16:01:47+01
príspevok od: stokinger
ake vies este objektivy vymenovat okrem tych 2 co si napisal ? mozno este to canonacke macro je vynimocne, ale to su objektivy pre cloveka co si kupuje hobby triedu fotaku nepodstatne veci, keby zacala kupovat taketo skla, urcite pojde aj po lepsom fotaku... aspon do tej poloprofi triedy... teraz su pre nu dolezite objektivy setove a lacne pevne skla (ktore pre nu teraz vobec niesu lacne este ), o ktorych tu citam ze 18-135 a 17-85 ( tusim tieto dva) su najhorsie objektivy, potom o pevnej 50tke su tu stale dake problemy s motorcekmi a nepresnostou, ...a co ma uplne zarazilo, ze profesionalny objektiv 24-70 je bud alebo ... ze dakedy ma horsiu kresbu jak ten setak a nevymenia ti ho lebo povedia ze to je v norme...

ked som siel kupovat zrkadlovku prvu ja, tak som bol presvedceny ze berem canon 500d a odchadzal som z obchodu s nikon d5000, uz len z pohladu a pocitu ked som drzal aj tieto low-endy a videl tie setove 18-55 objektivy, mi prisiel nikon ako kvalitny fotak a canon jak hracka...

co ja zavidim canonu, je akurat tak 85 f/1.2, lebo je krasne

Kuban
2012-01-20 16:35:08+01
boze, kazdy chvali svoje. Tí co maju nikon si ho nevedia vynachvalit je to super pecka .. tí co maju canon sa nedaju a tiez chvalia svoje. A takto to je v kazdej teme kde ludia chcu poradit medzi canon a nikon. Este nedavno som sa tiez rozhodoval medzi Nikon D3100 a canon 1100D. Nakoniec som sa vykaslal na rady a isiel si ich do obchodu ohmatat. D3100 mi moc nesadla. a 1100D mi prisiel moc plastovi a nepacilo sa mi nanom "made in taiwan" tak som sa rozhodol ze prisetrim a zase tu bola dilema medzi D5100 a canon 550D. Precital som asi vsetky recenzie ktore som na nete nasiel. Predsa to nieje mala investicia tak som nechcel kupit nieco co neskor olutujem. Nakoniec som sa rozhodol pre 550D, tym nechcem povedat ze 5100 je zly alebo slabsi. Moje posledne rozhodnutie ovplivnilo to ze vecsina ludi (ci uz z netu alebo kamosi) vlastni canon. A keby som potreboval nieco poradit alebo nejake info mam sa koho spytat. Musim povedat ze nelutujem, a tiez myslim ze keby som kupil nikon, napisem sem zrejme presne to iste
Ked sa nevies rozhodnut, chod do obchodu a skus sa snimi pohrat, nech ti ich predvedu, chit si ich do ruky a pod. Vecsina tych porovnani na nete su take banalne ze to skoro nieje rozoznat (ak niesi profik... ale profici si aj tak kupuju vyssie rady) ... a co sa tyka prislusenstva, tak urcite by som si nekupoval (ako zaciatocnik ktory sa do toho moc nevyzna) telo zrkadlovky len preto ze o pol roka si budem chciet kupit presne objektiv ktory ma len canon. Su to spickove znacky pri ktorych sa vzdy najde nejaka alternativa. A pocitaj s tym ze to urcite nebude tvoja jedina investicia, minimalne stativ a brasnu si asi casom aj tak dokupis, (cca 200 €) pripadne nejake sklo ak ta to bude bavit Ak si uz teraz rozhodnuta ze do toho viac nevrazis ani cent, tak si fakt omrkaj tie profi kompakty ako canon G1X a pod.

xmartankox
2012-01-20 16:40:11+01
príspevok od: schenker
No mas pravdu- preto na mojej 550d bez problemu pracuju yongnuo yn 468 a yn460 II vo vsetkych rezimoch aj na druhu lamelu.Nabuduce prosim nezavadzaj alebo sa nevyjadruj comu nerozumieis, pokial ovsem nepokladas yougnuo za original blesky.
Prid mi prostim ta rozbehat yongnuo yn460 II v s e-ttl rezimom. budem ti vdacny. Hlavne na plne manualnom blesku (yn 460 II). Hlavne ked canon pouziva na odpalovanie na druhu lamelu samostatny kontakt. Velmi ti budem vdacny.
A uplny megaking budes, ak to rozbehas cez yongnuo rf-603.
Vopred dakujem

Ajvi
2012-01-20 16:47:58+01
príspevok od: Bpali
slecna, si si ista, ze chces zrkadlovku? skusala si uz fotit s nejakou? vies, ze to vsetko nekonci len kupou tela zrkadlovky? neviem,ale z tvojich otazok mam pocit, ze nevies do coho ides...
ano...skusala....a takties,,viem, ze si k nej budem musiet dokupit kopec dalsich veci,,,a samozrejme,,,aj objektivy,,,,ale tie si chcem kupit az neskor,,,postupne lenze sama som zrkadlovku nekupovala,,preto take otazky,,,a nechcem kupit prvu, ktoru uvidim a potom budem lutovat

Ajvi
2012-01-20 16:51:05+01
príspevok od: Jerry C.
hlavne si ujasni,čo chceš fotiť ,lebo podľa mojich skúseností a získaných informácií od známych aj to ovplyvni výber
dcéra ma D5100 - vonku na akciu asi lepší ako canon v tej istej triede ,na krajinku a dnu asi kraľuje canon - /i keď blýskanie pri zaostrovaní v tme je dosť rušivé /
aspoň u základných zrkadiel - ale môžem sa mýliť ,tiež som začiatočník,
ak máš známych - najprv vyskúšaj ,potom sa rozhodni
ďakujem za radu

Ajvi
2012-01-20 16:55:00+01
príspevok od: SK_8er
ale ona vie ze je k tomu objektiv... ona sa opytala ci si ma kupit lacnejsi fotak a k tomu (lepsi) objektiv ....
ano,,,tak som to myslela prepacte,ak to nevyznelo presnejsie

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()