Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon eos 600d alebo Nikon d 5100

Ajvi
Ajvi 2012-01-19 22:20:06+01
Idem si kúpiť svoju prvú zrkadlovku...rozhodujem sa medzi týmito ...Canon eos 600d alebo Nikon d 5100 ...chcela by som sa spýtať, ktorý z nich je podľa vás lepši ... a či cena 649 eur je na takúto zkradlovku dobrá vopred ďakujem

Ajvi
2012-01-20 16:56:33+01
príspevok od: SK_8er
vela ludi neriskuje bazar pri kupe prvej zrkadlovky, pretoze sa nevyznaju ani do novej a nie to este skontrolovat si bazarovu...
- ja som si bazarovu skontroloval a po 3 tyzdnoch od kupy, sla do servisu myslim ze z toho by sa novacik moc nepotesil...

to je tak ked mas stanoveny rozpocet a kupujes zrkadlofku, dakedy staci prihodit 100 eur a mas lepsie, ale kazdy sa musi popalit najprv

ja k tejto teme mozem pridat len ze

- kup d5100, nikon ma kvalitnejsie skla, ktore hned po setaku budes kupovat- 35,50 f/1.8
ďakujem ... zatiaľ asi najlepšie rada konečne mi to niekto povedal aj konkrétne, že ktorý si mám kúpiť

martin9113
2012-01-20 16:57:09+01
príspevok od: SK_8er
ake vies este objektivy vymenovat okrem tych 2 co si napisal ? mozno este to canonacke macro je vynimocne, ale to su objektivy pre cloveka co si kupuje hobby triedu fotaku nepodstatne veci, keby zacala kupovat taketo skla, urcite pojde aj po lepsom fotaku... aspon do tej poloprofi triedy... teraz su pre nu dolezite objektivy setove a lacne pevne skla (ktore pre nu teraz vobec niesu lacne este ), o ktorych tu citam ze 18-135 a 17-85 ( tusim tieto dva) su najhorsie objektivy, potom o pevnej 50tke su tu stale dake problemy s motorcekmi a nepresnostou, ...a co ma uplne zarazilo, ze profesionalny objektiv 24-70 je bud alebo ... ze dakedy ma horsiu kresbu jak ten setak a nevymenia ti ho lebo povedia ze to je v norme...

ked som siel kupovat zrkadlovku prvu ja, tak som bol presvedceny ze berem canon 500d a odchadzal som z obchodu s nikon d5000, uz len z pohladu a pocitu ked som drzal aj tieto low-endy a videl tie setove 18-55 objektivy, mi prisiel nikon ako kvalitny fotak a canon jak hracka...

co ja zavidim canonu, je akurat tak 85 f/1.2, lebo je krasne
plný súhlas. mal som v rukách canon 24-70 a70-200 bolo to niečo hrozne, chalanisko ichkupoval nové a po mesiaci menil slnečné clony. kývaly sa ako bláznivé nedrzali poriadne. vymenil ich za nové a znova to iste. jedine + u týchto skiel som videl v ich rýchlosti ostrenia. ale hlavne ze su lacnejsie ako nikonacke

Ajvi
2012-01-20 16:59:17+01
príspevok od: otello
Ja mam takisto 5100ku koli lepsiemu senzoru a ovladanie v pohode aj ked mu niektorí vyčitaju komplikovanost ci rozmiestnenie tlaciediel ak sa rozhodnes pre d5100vku vyhnisa kupe zakladneho setaku 18-55mm ci so stabilizaciou alebo bez nej Podla toho co chces fotit kup radsej 18-105 alebo 16-85 ale ak mas foto ako hoby na výlety tak ti staci aj to sklo 18-55mm so stabilizaciou teda s oznacenim VR
ďakujem

markato1
2012-01-20 17:02:46+01
príspevok od: martin9113
plný súhlas. mal som v rukách canon 24-70 a70-200 bolo to niečo hrozne, chalanisko ichkupoval nové a po mesiaci menil slnečné clony. kývaly sa ako bláznivé nedrzali poriadne. vymenil ich za nové a znova to iste. jedine + u týchto skiel som videl v ich rýchlosti ostrenia. ale hlavne ze su lacnejsie ako nikonacke
niekedy nezaskodi porozmyslat predtym ako nieco podobne napises...

Ajvi
2012-01-20 17:08:25+01
príspevok od: viking81
ludia zabudaju aj na dalsie veci k fotaku....karta...brasna....stativ casom...vecicky na cistenie...nejaky ten filter....tam 5...tam 10 ci 20 eur a su z toho 2-3 stovky o ktore pretiahne rozpocet....ale hlavne ze ma telo a sklo do 600 eur clovek by mal najprv presne vediet co chce a co bude fotit....podla toho si najst veci ktore zmesti do rozpoctu...a ked nezmesti tak nech si chvilku este setri
so vsetkymi tymito vecami pocitam....co sa tyka tych plus minus 600 eur,,,tie chcem pouzit na telo a ak tak zakladny objektiv.....na ostatne veci mam tiez vyhradene peniaze...myslim na to..ale dakujem za upozornenie

Ajvi
2012-01-20 17:11:44+01
príspevok od: stokinger
ja mam canon na zaciatku som riesil podobnu dilemu...rozpocet bol 500E... presli dva roky a moja vybavicka ma cenu 1500 a to nie som ani zdaleka spokojny a kopec veci mi stráááááááááááásne chýba.... dnes by som uz nesiel do loe endu... ale aspon do poloprofi.... cenovy rozdiel nie je az taky vysoky teda je ale po par rokoch ked ta to chyti ta to bude strasne limitovvat (ako mna). A neboj sa tiez som pred tym nefotil, moj prvy fotak bolo zrkadlo a po par tyzdnoch som sa v nom naucil relativne v pohode chodit aj ked po dvoch rokoch sa mám stále co moooooooooooc ucit.....
no a k tomu co zobrat... zavisi to kolko si ochotna v buducnosti investovat... podla mojich info ma canon viac moznosti v príslusenstve a cenovo dostupnejsie niektoré objektívy... naopak ekvivalent k nim u nikonu casto chýba (70-200, 400 a iné) alebo je cenovo niekde inde.... aspon ja som sa riadil tymto... samozrejme v urcitých veciach je na tom nikon lepsie ale to nepocítiš pokial budeš ,,hobby fotograf,, a nebudes tlacit ,,billboardy.... resp. fotit náročnejšie veci... tolko moj pohlad na vec... samozrejme sto ludi sto chuti....
ďakujem a pocitam s tym, ze sa ta cena vysplha ovela ovela vyssie

tom-o
2012-01-20 17:15:01+01
príspevok od: markato1
niekedy nezaskodi porozmyslat predtym ako nieco podobne napises...
niekedy nezaskodi pouzit protiargument ako hned zosmiesnit reakciu na nevydareny (alebo len horsi ako inej znacky) produkt canonu...

Ajvi
2012-01-20 17:19:50+01
príspevok od: Kuban
boze, kazdy chvali svoje. Tí co maju nikon si ho nevedia vynachvalit je to super pecka .. tí co maju canon sa nedaju a tiez chvalia svoje. A takto to je v kazdej teme kde ludia chcu poradit medzi canon a nikon. Este nedavno som sa tiez rozhodoval medzi Nikon D3100 a canon 1100D. Nakoniec som sa vykaslal na rady a isiel si ich do obchodu ohmatat. D3100 mi moc nesadla. a 1100D mi prisiel moc plastovi a nepacilo sa mi nanom "made in taiwan" tak som sa rozhodol ze prisetrim a zase tu bola dilema medzi D5100 a canon 550D. Precital som asi vsetky recenzie ktore som na nete nasiel. Predsa to nieje mala investicia tak som nechcel kupit nieco co neskor olutujem. Nakoniec som sa rozhodol pre 550D, tym nechcem povedat ze 5100 je zly alebo slabsi. Moje posledne rozhodnutie ovplivnilo to ze vecsina ludi (ci uz z netu alebo kamosi) vlastni canon. A keby som potreboval nieco poradit alebo nejake info mam sa koho spytat. Musim povedat ze nelutujem, a tiez myslim ze keby som kupil nikon, napisem sem zrejme presne to iste
Ked sa nevies rozhodnut, chod do obchodu a skus sa snimi pohrat, nech ti ich predvedu, chit si ich do ruky a pod. Vecsina tych porovnani na nete su take banalne ze to skoro nieje rozoznat (ak niesi profik... ale profici si aj tak kupuju vyssie rady) ... a co sa tyka prislusenstva, tak urcite by som si nekupoval (ako zaciatocnik ktory sa do toho moc nevyzna) telo zrkadlovky len preto ze o pol roka si budem chciet kupit presne objektiv ktory ma len canon. Su to spickove znacky pri ktorych sa vzdy najde nejaka alternativa. A pocitaj s tym ze to urcite nebude tvoja jedina investicia, minimalne stativ a brasnu si asi casom aj tak dokupis, (cca 200 €) pripadne nejake sklo ak ta to bude bavit Ak si uz teraz rozhodnuta ze do toho viac nevrazis ani cent, tak si fakt omrkaj tie profi kompakty ako canon G1X a pod.
Viem, ze este do toho budem musiet poriadne vrazit Teraz som si chcela kupit telo so zakladnym objektivom,,,a postepne aj ine lepsie objektivy....a ta suma 600 eur, ktoru som napisala,je dost nepresna,,kedze,,aspon co som pozerala,,ci uz ten canon alebo nikon,ktory som uviedla stoja 650 eur,,,plus brasna a pamataova karta a dalsie a dalsie veci....pocitam s tym

markato1
2012-01-20 17:20:21+01
príspevok od: tom-o
niekedy nezaskodi pouzit protiargument ako hned zosmiesnit reakciu na nevydareny (alebo len horsi ako inej znacky) produkt canonu...
a niekedy je dobre vediet zhodnotit podla uzivatela ci to vobec ma cenu..napisal som viac..zostalo len to..skoda akejkolvek dalsej reakcie..

schenker
2012-01-20 18:10:53+01
príspevok od: xmartankox
Prid mi prostim ta rozbehat yongnuo yn460 II v s e-ttl rezimom. budem ti vdacny. Hlavne na plne manualnom blesku (yn 460 II). Hlavne ked canon pouziva na odpalovanie na druhu lamelu samostatny kontakt. Velmi ti budem vdacny.
A uplny megaking budes, ak to rozbehas cez yongnuo rf-603.
Vopred dakujem
Pravdaze na druhu lamelu ide ta yn 468 tu su aj specifikacie http://www.ebay.co.uk/itm/YN-468-e-TTL-LCD-display-all-Canon-DSLR-/330516377245?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item4cf44fae9d
Ak si z Kosic alebo okolia som to ochotny aj predviest.
vopred nie je za co.

xmartankox
2012-01-20 19:57:37+01
príspevok od: schenker
Pravdaze na druhu lamelu ide ta yn 468 tu su aj specifikacie http://www.ebay.co.uk/itm/YN-468-e-TTL-LCD-display-all-Canon-DSLR-/330516377245?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item4cf44fae9d
Ak si z Kosic alebo okolia som to ochotny aj predviest.
vopred nie je za co.
Ty si pisal aj o 460tke, tu mam doma a viem co dokaze. , Mimochodom, pri cene 468ky si uz radsej vezmem 430 II od canonu - nova ma stala 120eur.
nebudeme spamovat temu. Takze upresnujem povodne znenie : ak chce pouzivat lacne cinske blesky na druhu lamelu.

btw. viking ma pravdu. Zakladatelka temy zrejme vobec netusi naco by jej bol externy blesk, a uz vobec nie naco je odpalovanie na druhu lamelu

Crazy41
2012-01-20 20:29:12+01
mozno pre teba
si pis, a ma krajsi zvuk uzavierky,niektore canony zneju ako ked flusas =D

markato1
2012-01-20 20:43:01+01
príspevok od: Crazy41
si pis, a ma krajsi zvuk uzavierky,niektore canony zneju ako ked flusas =D
netrep

markato1
2012-01-20 20:45:59+01
niektore nazory su ako z materskej skolky..

Crazy41
2012-01-20 21:18:46+01
niektore nazory su ako z materskej skolky..
hlavne tie moje ale teraz cisto vazne, myslim ze kazdy kto sa snazi tvrdit ze jeden je lepsi je jednostranne zamerany, myslim ze obaja vyrobcovia maju co rovnako ponuknut, ja mam jedine vacsi respekt k nikonu pretoze ma za sebou z mojho pohladu dost uspesnu historiu, nehovorim ze canon nema. Aj ked toto nema uz moc s digitalny svetom spolocne, stroje ako F2,F3,F5 vo svojej dobe sedeli na spicke 35mm jednookych zrkadloviek o com sveci aj ich bazarova cena a vela manualnych skiel nam kradnu aj canonisti, preco asi ?

markato1
2012-01-20 21:49:57+01
hlavne tie moje ale teraz cisto vazne, myslim ze kazdy kto sa snazi tvrdit ze jeden je lepsi je jednostranne zamerany, myslim ze obaja vyrobcovia maju co rovnako ponuknut, ja mam jedine vacsi respekt k nikonu pretoze ma za sebou z mojho pohladu dost uspesnu historiu, nehovorim ze canon nema. Aj ked toto nema uz moc s digitalny svetom spolocne, stroje ako F2,F3,F5 vo svojej dobe sedeli na spicke 35mm jednookych zrkadloviek o com sveci aj ich bazarova cena a vela manualnych skiel nam kradnu aj canonisti, preco asi ?
Mozem len suhlasit,historia Nikonu je zaujimava,ma svojich fanusikov,vyznamnym podielom sa stale podiela na udavani smeru v fotografii.Na druhej strane,Canon si vsetko vyvija sam,ma najviac patentov .Prakticky prvy vzdy pride s niecim novym a potom sa to zahadne rozsiri ,samozrejme tiez ma svoju historiu a fanusikov.V kazdom pripade su to dve top znacky,raz ma jedna navrch ,potom druha..ale nic netrva vecne..casom pride zase niekto iny alebo vyvoj sa niekde pozastavi a vsetko bude rovnake ako pracky,alebo zehlicky .Ja som spokojny s tim co mam ,verim ze ty tiez,malo by ist hlavne o fotografiu.Hlavne o tu na papieri,na internetove stranky stacia pomaly telefony..dakedy som riesil najme Tk..dnes je to takmer vsetko rovnake..zla tk na fotke je vecsinou chyba uzivatela,alebo najlacnejsich objektivov.Dnes ked mozem fotit na iso 3000 a nemusim ani odsumovat toto uz nema vyznam riesit..dolezity je najme obsah fotografie a ten sa da vyfotografovat takmer tou najlacnejsou zostavou..,tak idem vylahnut zajtra idem skoro rano fotit ,maj sa

tom-o
2012-01-20 22:06:32+01
a niekedy je dobre vediet zhodnotit podla uzivatela ci to vobec ma cenu..napisal som viac..zostalo len to..skoda akejkolvek dalsej reakcie..
je mi jasne ze sa od teba mam vela co ucit co sa tyka fotografie... narazam na tvoj zatrpknuty krcovity pohlad na vsetko ine ako canon... a ako si tak citam diskusiu nie som sam... ono uz tvoj obrazok hovori za vsetko... team canon... si skoro uplne uzavrety vsetkemu inemu co je nie je canon... na druhu stranu to staci... canon je spickova znacka, co vsetci vieme... nema zmysel ju vsak zatrpknuto obhajovat (uz som si to vsimol u teba pri viacerych vlaknach)... mier!

markato1
2012-01-21 09:36:08+01
príspevok od: tom-o
je mi jasne ze sa od teba mam vela co ucit co sa tyka fotografie... narazam na tvoj zatrpknuty krcovity pohlad na vsetko ine ako canon... a ako si tak citam diskusiu nie som sam... ono uz tvoj obrazok hovori za vsetko... team canon... si skoro uplne uzavrety vsetkemu inemu co je nie je canon... na druhu stranu to staci... canon je spickova znacka, co vsetci vieme... nema zmysel ju vsak zatrpknuto obhajovat (uz som si to vsimol u teba pri viacerych vlaknach)... mier!
reagujem vecsinou len ked neprimerane reaguju iny,fandim hocijakej znacke,ci sony,pentax,nikon,olympus,ja som si vybral canon pre to pre co som si ho vybral a nikdy som to neolutoval..preco by som teda nemohol byt fanusik ?..skus si pozriet mozno aj moje komentare ,casto hodnotim fotky..je mi jedno kto cim foti..ked je raz foto zaujimave moze to byt aj mobilom..
Ano obrazok je tu mnohym trnom v oku.. hlavne tym co maju tiez svoj jednostranny pohlad..pre fanusika fotografie by to nemal byt problem..tak nech sa ti dari,dolezitejsie ako vsetko ostatne je mat z toho radost,nie riesit nepodstatne veci,vela stastia

Crazy41
2012-01-21 11:31:19+01
reagujem vecsinou len ked neprimerane reaguju iny,fandim hocijakej znacke,ci sony,pentax,nikon,olympus,ja som si vybral canon pre to pre co som si ho vybral a nikdy som to neolutoval..preco by som teda nemohol byt fanusik ?..skus si pozriet mozno aj moje komentare ,casto hodnotim fotky..je mi jedno kto cim foti..ked je raz foto zaujimave moze to byt aj mobilom..
Ano obrazok je tu mnohym trnom v oku.. hlavne tym co maju tiez svoj jednostranny pohlad..pre fanusika fotografie by to nemal byt problem..tak nech sa ti dari,dolezitejsie ako vsetko ostatne je mat z toho radost,nie riesit nepodstatne veci,vela stastia
sak ja som to nemyslel v zlom,mat z toho radost je asi najpodstatnejsia vec

markato1
2012-01-21 11:43:09+01
sak ja som to nemyslel v zlom,mat z toho radost je asi najpodstatnejsia vec
ok,mozno niekedy sa stretneme na pive a dame nejaku spolocnu akciu

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()