Po precitani fotoskoly (priuceni sa, ze nezalezi na zoome a Mpx), recenzii, clankoch, forume a prezreni par galerii som sa rozhodla namiesto kupi UZ jeden zo spominanych fotakov. Neviem sa rozhodnut, ktory je lepsi aj ked v diskusiach a recenziach sa pise, ze su podobne avsak Samsung pomalsi, ale lacnejsi (preto tato dilema). Chcela by som fotit hory (chodim na prechodovky a tak olympus PEN som vylucila), skor krajinky, vylety, akcie, navstevy miest a samozrejme makro. Nieco spratne ale dobre. Ktory je vhodnejsi? Je to velky rozdiel, ze jeden ma max. ohnisko 112mm a druhy 78?
Dakujem za cas, nazory a rady.
PS. Do zrkadlovky nejdem aj kvoli financiam na (nielen) objektivy a strach vyniest to na hory.
Tiez mam velku dilemu pri vybere medzi tymito 2 fotoaparatmi a OLY E-PL3. Vedeli by ste mi poradit (nejake pre a proti). Nejde mi o fotenie do RAW (aspon zatial nie) ale o sviznost pristroja a kvalitne vystupy v JPEG. Budem vdacny za kazdy nazor.
Tiez mam velku dilemu pri vybere medzi tymito 2 fotoaparatmi a OLY E-PL3. Vedeli by ste mi poradit (nejake pre a proti). Nejde mi o fotenie do RAW (aspon zatial nie) ale o sviznost pristroja a kvalitne vystupy v JPEG. Budem vdacny za kazdy nazor.
N A C O T O P O T R E B U J E S ?
xz1 krajsie jpegy oproti samsungu epl3 kusok kvalitnejsi vystup a rovnako pacive jpegy ako xz1 ...... ale rozmerovo je epl3 koli nasadenemu objektivu vacsi
Tak prevazne to chcem pouzivat na fotenie prirody, mesta, budov. Velkost pristroja nehra velku rolu, lebo nie su to predsa rozmery porovnatelne so zrkadlovkou.
Tak prevazne to chcem pouzivat na fotenie prirody, mesta, budov. Velkost pristroja nehra velku rolu, lebo nie su to predsa rozmery porovnatelne so zrkadlovkou.
tak pokial velkost nehra rolu,tak JEDNOZNACNE nejaky PEN: mal som XZ1-super fotacik,ale vela sumu aj na zakladne Iso (fotim len do Raw).Predal som ho a kupil EPM-1...vystup skoro ako zrkadlovka-pri aktualnych cenach PENov nie je co riesit!
Ťažká dilema...Mám XZ-1 ,XZ-2, ale Samsung EC-EX1 poznám iba teoretický. Celkom by som s "landov" nesúhlasil. XZ-1 robí výborné fotky a mám ho radšej ako zrkadlovku Olympus E-620. XZ -2 má okrem rovnakého výborného objektivu ako XZ-1 CMOS snímač a polohovaľlný displej. Mám ho len od novembra a nevyskúšal som ho ešte pri fotení "mojich " objektov( motýle,hmyz,kvety). Fotil som nim iba rodinné vianočné,spomienkové fotky a bol som nadšený kvalitou fotiek pri slabom osvetlení
mal som asi tri mesiaciky xz-1, ale neuspokojoval ma vystup, isiel som do sony nex, s ASP-C chipom, take fotky v nizkom svetle ( bez blesku) ake mi sonicka dava, som na olym nedokazal ani nahodou.
OLYMPUS XZ-1 vs. Samsung EC-EX1
Chcela by som fotit hory (chodim na prechodovky a tak olympus PEN som vylucila), skor krajinky, vylety, akcie, navstevy miest a samozrejme makro. Nieco spratne ale dobre.
Ktory je vhodnejsi? Je to velky rozdiel, ze jeden ma max. ohnisko 112mm a druhy 78?
Dakujem za cas, nazory a rady.
PS. Do zrkadlovky nejdem aj kvoli financiam na (nielen) objektivy a strach vyniest to na hory.
xz1 krajsie jpegy oproti samsungu
epl3 kusok kvalitnejsi vystup a rovnako pacive jpegy ako xz1
...... ale rozmerovo je epl3 koli nasadenemu objektivu vacsi
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie