Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon EOS 1D Mark III alebo 7D?

cinemator
2012-02-02 22:01:26+01
Pozdravujem Vas

Potreboval by som poradit ohladom vyberu medzi tymito 2ma telami. Velmi by som ocenil, keby ste mi pomohli, najma vas, ktori maju s tymito modelmi skusenosti. Ale budem vdacny aj za trefne poznatky. Rozhodujem sa medzi kupou noveho 7Dcka alebo za ten peniaz kupit opotrebovany Mark III. V podstate potrebujem fotak na vsetko...a zaroven pristroj, u ktoreho mozem roky zotrvat.

Este raz vopred dakujem za pomoc!

ErikDuris
2012-02-02 22:08:28+01
príspevok od: cinemator
Pozdravujem Vas

Potreboval by som poradit ohladom vyberu medzi tymito 2ma telami. Velmi by som ocenil, keby ste mi pomohli, najma vas, ktori maju s tymito modelmi skusenosti. Ale budem vdacny aj za trefne poznatky. Rozhodujem sa medzi kupou noveho 7Dcka alebo za ten peniaz kupit opotrebovany Mark III. V podstate potrebujem fotak na vsetko...a zaroven pristroj, u ktoreho mozem roky zotrvat.

Osobne na tvojom mieste by som siel skor do 7D ak teda nevyuzijes 10fps a extra odolne telo fotaku. Mam 7D a musim povedat ze velmi podareny fotak.

Big Lebowski
2012-02-02 22:21:00+01
v neprospech 7D je obrazová kvalita
v neprospech 1D mkIII je nevydarené automatické zaostrovanie a display s nízkym rozlíšením

bear
- moderator
2012-02-02 22:26:01+01
1D mark III ma o nieco lepsiu kvalitu pixelov (na urovni 5D mark II) a vacsi senzor, ale 7D je generacne novsi a robi sa s nim o nieco prijemnejsie.

Vo vacsine zanrov by som uprenostnil 7D. 1D by som bral ak to ma byt novinarsky fotak, pripadne na portrety, tam je vacsi senzor vyhoda.

djpali
2012-02-02 22:28:23+01
Pozdravujem Vas

hmm, mozno, ak neponahlas co neviem - co ked chvilu pockas a tvoje ocakavania splni 5DmarkIII ocakavany niekedy coskoro, bude fullframe a mozno bude rychly alebo aj rychlejsi (ako som pocul) ako jeden z tychto fotakov, tieto 2 mozno potom budu moct ist dozadku ? ja by som pockal, ak sa ponahlas, zober 7D, ma video a skutocne stoji za to...

Kaiman81
2012-02-02 22:49:49+01
V neprospech 7D je aj velkost snimaca a moc velke rozlisenie,cize dost velka narocnost na kvalitu skiel,podstatne vacsia ako u 1D ale zasa 1D by sa mi vsade tahat nechcelo,aj terraz nadavam niekedy ked mam vlacit vsade 5D MKII je to velka opacha.

garyfisher
2012-02-02 22:52:44+01
príspevok od: Big Lebowski
v neprospech 7D je obrazová kvalita
v neprospech 1D mkIII je nevydarené automatické zaostrovanie a display s nízkym rozlíšením
je to ostrenie velmi zle?

Big Lebowski
2012-02-02 22:54:45+01
príspevok od: garyfisher
je to ostrenie velmi zle?
Dosť zlé ...

garyfisher
2012-02-02 22:55:27+01
príspevok od: Big Lebowski
Dosť zlé ...
A to uz som ho mal skoro v taske

garyfisher
2012-02-02 22:57:29+01
1D III pro je obrazova kvalita, odolnost, rychlost snimania
proti je slaby display, velkost tela, udajne ostrenie

7D pro je univerzalny fotak
proti je vysoky sum a naracnost na objektivy

Kaiman81
2012-02-02 23:04:00+01
1D III pro je obrazova kvalita, odolnost, rychlost snimania
proti je slaby display, velkost tela, udajne ostrenie

7D pro je univerzalny fotak
proti je vysoky sum a naracnost na objektivy
na to tvoje cvakanie Ti staci 40D alebo 550D
Moje prvé auto bolo Skoda 130L a potom Fiat Punto GT
je dobré to poradie dodrziavat aj u fotáku...

garyfisher
2012-02-02 23:08:06+01
príspevok od: Kaiman81
na to tvoje cvakanie Ti staci 40D alebo 550D
Moje prvé auto bolo Skoda 130L a potom Fiat Punto GT
je dobré to poradie dodrziavat aj u fotáku...
Cvakanie treba zdokonalit to je viac ako pravda
nemam ani vodicak jazdim vlakom a na bicykli.....
zacal som 7D, ked som ho kupoval mi to prislo ako navhodnejsie telo

Kaiman81
2012-02-02 23:14:52+01
Cvakanie treba zdokonalit to je viac ako pravda
nemam ani vodicak jazdim vlakom a na bicykli.....
zacal som 7D, ked som ho kupoval mi to prislo ako navhodnejsie telo
no to je tak a potom niesu peniaze na poriadne sklo co dokaze vykreslit to rozlisko a teda ti je cele 7D na dve veci...

cinemator
2012-02-02 23:17:30+01
Dakujem za reakcie!

Preco proti 7Dcku ide obrazova kvalita, je to mensim cipom a vela pixlami? a preco je narocnejsi na objektivy?

Preco su FF obrazovo kvalitnejsie?

Nevydarene automaticke ostrenie u spickoveho fotaku?

dik

garyfisher
2012-02-02 23:18:03+01
príspevok od: Kaiman81
no to je tak a potom niesu peniaze na poriadne sklo co dokaze vykreslit to rozlisko a teda ti je cele 7D na dve veci...

to nie je celkom pravda, len clovek musi zistit smer ktorym sa uberat aj si nieco precitat nie bezhlavo nakupovat....ale uz sa to upravuje pozadovanym smerom......

garyfisher
2012-02-02 23:26:13+01
Dakujem za reakcie!

Preco proti 7Dcku ide obrazova kvalita, je to mensim cipom a vela pixlami? a preco je narocnejsi na objektivy?

dik
Ide o hustotu pixelov na cm2
treba pocitat s tym ze APSC snimac zaberie o polovicu mensiu plochu ako FF smimac

tisotko
2012-02-02 23:26:44+01
bear to v kratkosti zhrnul a vystihol , rozhodni sa podla toho co budes fotit , 7D v hale nepouzitelny aspon pre mna

Kaiman81
2012-02-02 23:28:54+01
Dakujem za reakcie!

dik
Prečo? lebo Fyzika,a tú proste neoserieš.
nepýtaj sa na každú hlúposť a skús si niečo o tom prečítať,je toho o tom hoooooodne.

cinemator
2012-02-03 00:01:02+01
príspevok od: bear
1D mark III ma o nieco lepsiu kvalitu pixelov (na urovni 5D mark II) a vacsi senzor, ale 7D je generacne novsi a robi sa s nim o nieco prijemnejsie.

Vo vacsine zanrov by som uprenostnil 7D. 1D by som bral ak to ma byt novinarsky fotak, pripadne na portrety, tam je vacsi senzor vyhoda.
diky

cinemator
2012-02-03 00:08:00+01
Ide o hustotu pixelov na cm2
treba pocitat s tym ze APSC snimac zaberie o polovicu mensiu plochu ako FF smimac
dakujem

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()