Fórum » Vyberáme fotoaparát

NIKON D5100 vs Canon EOS D600

laurita
laurita 2012-02-29 23:25:15+01
Dobrý deň, znova vás idem otravovať . Potrebujem poradiť, som začiatočník v zrkadlovke a rozmýšľam nad kúpou jedného z nich, no stále som sa nerozhodla vzhľadom na to že by som chcela viac fotiť portrét, ako napr krajinku, chcela by som vedieť a poznať váš názor ktorý s týchto fotoaparátov by sa na to hodil viac, viem závisí to aj od objektívov ale to si vyberiem neskôr k danému fotoaparátu.
Je to súrne
Ďakujem.

viking81
2012-03-20 07:10:47+01
btw....pre druhy krat to prosim ta nepis do kazdej temy ktoru zbadas !!! staci do jednej....niekto ochotny sa uz najde kto ti poradi...repsektive....citala si tie prispevky co tam uz napisane boli ? asi nie....lebo odpoved by si isto nasla...

hladacvody
2012-03-20 08:36:32+01
Canon EOS D600

NIKON D666
2012-03-20 08:37:51+01
príspevok od: laurita
Dobrý deň, znova vás idem otravovať . Potrebujem poradiť, som začiatočník v zrkadlovke a rozmýšľam nad kúpou jedného z nich, no stále som sa nerozhodla vzhľadom na to že by som chcela viac fotiť portrét, ako napr krajinku, chcela by som vedieť a poznať váš názor ktorý s týchto fotoaparátov by sa na to hodil viac, viem závisí to aj od objektívov ale to si vyberiem neskôr k danému fotoaparátu.
Je to súrne
Ďakujem.
D5100 bude uplne super tiež som začínal na D40 čo ja táto amatérska rada, dnes je veľký výber objektívov už vstvaným motorom. Takže tu by som to neriešil ab ral by som nikon aj kôli jednoduchšiemu ovládaniu

Conscientia
2012-03-20 09:59:43+01
Je to súrne
Ďakujem.
hello, mrkni sem http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D5100

... najlepšie ale bude, keď chytíš oba foťáky do ruky a vyhrá sympatickejší ... sú totiž takmer identické ... niekto si obľúbi nikon, iný canon

Midzi
2012-03-20 11:13:09+01
príspevok od: Conscientia
hello, mrkni sem http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D5100

... najlepšie ale bude, keď chytíš oba foťáky do ruky a vyhrá sympatickejší ... sú totiž takmer identické ... niekto si obľúbi nikon, iný canon
Navyse Nikon je teraz o nieco lacnejsi

otello
2012-03-20 11:32:04+01
Nikon D5100 ti ako zaciatocicke bude stacit pokial mozes kup set so zakladným objektyvom ten by ti mal stacit popripade potom neskor dokupis 16-85 popripade 18-105 alebo ine výber je len natebe

Midzi
2012-03-20 12:32:31+01
inac teraz za podobnu cenu ako 5100 je aj d90

markato1
2012-03-20 15:56:03+01
príspevok od: Midzi
Navyse Nikon je teraz o nieco lacnejsi
najme preto ze sa vyraba v cine

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2012-03-23 10:49:39+01
Je to súrne
Ďakujem.
Takze spísal som to raz a pre vždy. V zásade je to jedno:
http://jozefpeniak.blogspot.com/2012/03/canon-alebo-nikon.html
Len hlavne nerieš jeden model ale celý systém, lebo to je to čo rozhoduje

Midzi
2012-03-23 14:39:20+01
príspevok od: Jozef Peniak
Takze spísal som to raz a pre vždy. V zásade je to jedno:
http://jozefpeniak.blogspot.com/2012/03/canon-alebo-nikon.html
Len hlavne nerieš jeden model ale celý systém, lebo to je to čo rozhoduje
pekne si to napisal, aj ked vela nepovedal. No myslim si, ze ta otazka sa tu este polozi x-krat.

wlad
2012-03-23 15:43:33+01
príspevok od: markato1
najme preto ze sa vyraba v cine
..no vidis, a napriek tomu ze je vyrobeny v THAJSKU, s prehladom porazi vo vsetkych ukazovateloch ten tvoj japonsky kanonik

markato1
2012-03-23 17:28:46+01
príspevok od: wlad
..no vidis, a napriek tomu ze je vyrobeny v THAJSKU, s prehladom porazi vo vsetkych ukazovateloch ten tvoj japonsky kanonik
mylis sa,ale kludne si mysli ze nie

tom-o
2012-03-23 18:13:52+01
Ste s tym uz trapni, vsetci... ako deti na pieskovisku co sa hadaju kto ma lepsie hrablicky... mali by ste sa nad sebou zamysliet... sa tu ohanate trapnymi papierovymi paramtrami a subjektivnymi argumentami ako keby to bolo svata... a to ste dospeli rozmuni ludia??? hahahahahaha...

markato1
2012-03-23 19:11:55+01
príspevok od: tom-o
Ste s tym uz trapni, vsetci... ako deti na pieskovisku co sa hadaju kto ma lepsie hrablicky... mali by ste sa nad sebou zamysliet... sa tu ohanate trapnymi papierovymi paramtrami a subjektivnymi argumentami ako keby to bolo svata... a to ste dospeli rozmuni ludia??? hahahahahaha...
Ved prave ze mne su papierove parametre uplne niekde...,a mas pravdu v tom ze su to zabomyslie vojny

pentax
2012-03-23 21:50:20+01
Ja mám 18-55 a 55-200. V práci máme tiež D5100, ale s objektívom 18-105. Pokiaľ nepotrebuješ moc veľké priblíženie, asi je praktickejší 18-105 aj kvôli plast. bajonetu. Sústavné prehadzovanie skiel určite vybehá plast určite rýchlejšie ako kovový.

wlad
2012-03-23 22:19:09+01
príspevok od: markato1
mylis sa,ale kludne si mysli ze nie
no povedz v com, nech sa pobavim.

viking81
2012-03-24 10:49:01+01
príspevok od: tom-o
musim suhlasit...fakt ako male deti ze kto dalej docura....a ty ludia co sa tu ohanaju vsemoznym dxomarkom mi uz tiez lezu na nervy....jeden posahany web ktory na zaklade zivotnosti baterky a o 6g lahsiemu telo posudi ktory fotak je lepsi, tak to je ubohe....a co sa tyka image quality ktoru porovnavaju...tak nech sa najprv naucia spracovavat dobre rawka od canonu a potom nech pisu....ale mne to pride tak, ze tu niekto ma komplexy nejake a v ramci toho ze ma nikon tak si to kompenzuje neustalym vrtanim do canonakov.....pritom je uplne jedno cim clovek foti....nikon...canon...pentax....sony....prodstatne je jeho oko a jeho schopnost spravit dobru fotku ! a to tu bohuzial vela ludi nechape a len porovnava parametre....pocita stebla travy pri 2000% zvacseni a rata bodky sumu na fotka....ubohe

viking81
2012-03-24 10:49:39+01
no v com takom ho porazi ? to chcem aj ja vediet....a opovaz sa sem hodit link na dxomark !

wlad
2012-03-24 11:52:41+01
príspevok od: viking81
no v com takom ho porazi ? to chcem aj ja vediet....a opovaz sa sem hodit link na dxomark !
no vidis, uz si si to zistil aj sam

viking81
2012-03-24 12:16:42+01
no vidis, uz si si to zistil aj sam
fotil si s obama ze ich mozes relevatne porovnavat ? nie len na zaklade cisel ? a co taka drobnost ako ergonomia ? pokial viem tak nikony slabsej rady nemaju na tele vyveden skoro nic....pre vsetko musis behat do menu a to by ma riadne otravovalo....v tomto je canon na tom o vela lepsie napr...

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()