Fórum » Vyberáme fotoaparát

Výber fotoaparátu

ginny
ginny 2012-03-04 17:14:05+01
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť pri výbere nejakej zrkadlovky.. Nemôžem povedať že som začiatočník, ale nedostatky v oblasti fotenia určite mám .. Venujem sa fotografovaniu už dlho (nie však so zrkadlovkou).. Chcela by som už ale prejsť na vyššiu úroveň fotografie, lebo väčšinou fotím zvieratá, ľudí, prírodu a na to by som potrebovala už lepší foťák ako nejaký kompakt.. Preto sa chcem spýtať, či by ste mi nevedli doporučiť nejakú zrkadlovku s objektívmi (nikon, cannon), s ktorou by som mohla fotiť nejaké pekné, profesionálne fotky, aby už proste tá fotka nejako vyzerala

A ešte jedná otázka, keď si chcem nakúpiť objektívy, môžem si kúpiť lacnejšie telo? Lebo objektívy makro, zoom, pevné sklo si chcem určite kúpiť a neviem či by bol rozdiel mať tie objektívy v nikon d3100 alebo nikon d90

Vopred ďakujem za odpoveď =)

MaPe
2012-03-04 20:24:39+01
príspevok od: Jozi Mačutek
Aspon taku temu nemusim vymyslat mam ju tu presne to iste potrebujem aj ja
a u teba cenový strop neháš tiež na nás?

MaPe
2012-03-04 20:28:18+01
príspevok od: Peto15
Podla mna nikon D3100 neni drahí neni zlí a najviac ide o objektívi
ak by som sa vedel prisposobiť s financiami a šiel by som do nikonu tak d3100 nikdy ! nie je zlé, ale tak nikon má aj lepšie telá ako d3100...D90 a dalšie... Ty máš D3100 ako pozerám ale držal si v rukách (fotil) si s niečim lepším? Asi nie lebo kedy áno hned meníš názor na D3100 (valstná skusenost ale s Canonom)

Peto15
2012-03-04 20:38:26+01
príspevok od: MaPe
ak by som sa vedel prisposobiť s financiami a šiel by som do nikonu tak d3100 nikdy ! nie je zlé, ale tak nikon má aj lepšie telá ako d3100...D90 a dalšie... Ty máš D3100 ako pozerám ale držal si v rukách (fotil) si s niečim lepším? Asi nie lebo kedy áno hned meníš názor na D3100 (valstná skusenost ale s Canonom)
prodla mna hra najvetsiu rolu objektiv nie telo a drzal som aj viac zrkadloviek v rukach a d3100 neni zlá ma múnusi a aj plusy ale minusi su viac na nej take čo majú profesionalne

inkubbus
2012-03-04 20:45:00+01
prodla mna hra najvetsiu rolu objektiv nie telo a drzal som aj viac zrkadloviek v rukach a d3100 neni zlá ma múnusi a aj plusy ale minusi su viac na nej take čo majú profesionalne
otazka znie, ci vobec vies provnat vystupy z tych zrkadloviek. lebo ako majitel d3100 samozrejme odporucas to co poznas. mam obdobnu skusenost s canonmi a tu tisickovu radu by som nechel ani zadarmo.

denySK
2012-03-04 20:55:40+01
a zo slovenciny je 4ka vsak

k teme: ak planujes velke a tazke skla, co na fotenie zvierat urcite budes potrebovat, d3100 sa radsej vyhni...

Peto15
2012-03-04 20:58:37+01
príspevok od: denySK

k teme: ak planujes velke a tazke skla, co na fotenie zvierat urcite budes potrebovat, d3100 sa radsej vyhni...
prečo sa jej má vyhnúť ?? Nechápem

Jozi Mačutek
2012-03-04 21:23:44+01
príspevok od: MaPe
a u teba cenový strop neháš tiež na nás?
no ta ten cenovy strop je obmedzeny neviem čo si myslel so stropom ale na cene mam obmedzenia

mmichalm
2012-03-04 21:25:46+01

rozumiem, ze d3100 je entry-level telo, na ktorom su asi zbytocne profiskla, cize tie velke a tazke. ak sa v tom ale trosku vyznas, mam doma d5100 s objektivom 16-85 a rozmyslam kupit este af-s 70-200/2.8. urobim dobre alebo je toto sklo na take telo prilis dobre? inak polozena otazka znie, od ktoreho tela vratane a vyssie je vhodne taketo (alebo ine velke a tazke) sklo?

bubu1687
2012-03-04 21:25:57+01
Inak ja mam d3100 a neviem kde robim chybu ale moje foto su nejake zasumene. Pri íso 100 case 1/30 sa mi zda ze tam mam sum nejak moc. Nerozumiem tomu preco

Matej_Hlbocan
2012-03-04 21:28:49+01
príspevok od: ginny
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť pri výbere nejakej zrkadlovky.. Nemôžem povedať že som začiatočník, ale nedostatky v oblasti fotenia určite mám .. Venujem sa fotografovaniu už dlho (nie však so zrkadlovkou).. Chcela by som už ale prejsť na vyššiu úroveň fotografie, lebo väčšinou fotím zvieratá, ľudí, prírodu a na to by som potrebovala už lepší foťák ako nejaký kompakt.. Preto sa chcem spýtať, či by ste mi nevedli doporučiť nejakú zrkadlovku s objektívmi (nikon, cannon), s ktorou by som mohla fotiť nejaké pekné, profesionálne fotky, aby už proste tá fotka nejako vyzerala

A ešte jedná otázka, keď si chcem nakúpiť objektívy, môžem si kúpiť lacnejšie telo? Lebo objektívy makro, zoom, pevné sklo si chcem určite kúpiť a neviem či by bol rozdiel mať tie objektívy v nikon d3100 alebo nikon d90

Vopred ďakujem za odpoveď =)
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/medzi-zrkadlovkou-a-kompaktom/ prečo si myslíš že keď budeš mať zrkadlovku budeš mať hneď aj "profesionálne" fotky. Dobré fotky sa dajú robiť aj obyčajným kompaktom.Len treba aj vedieť základné pojmy ako vyváženie bielej, čas, clona, expozícia. Cenový strop máš?. Čo fotografuješ? Čo by si poprípade chcela začať fotografovať. Mala by si na výber medzi veľa možnosťami..či už ide o lepšie sklá alebo o samotné telá. O telách od Nikonu viem toho málo ale viem že staršie modely nemajú zaostrovací motorček. Takže by ti sklá napr Nikon Nikkor 105 VR AF-S neostrili (dúfam že som to dobre napísal) Samozrejme niesom fan boy nikou tak neviem ... Kupuj vždy pevné sklá, možno širokáš by som bral zoom Pevné sklá majú lepšiu optickú kvalitu I keď pevné majú tú nevýhodu že ako "zoom" používaš nohy, ale dúfam že si zdravý človek, a "zoom" objektívy nebudeš nejako potrebovať

Paulie
2012-03-04 21:37:20+01
príspevok od: bubu1687
Inak ja mam d3100 a neviem kde robim chybu ale moje foto su nejake zasumene. Pri íso 100 case 1/30 sa mi zda ze tam mam sum nejak moc. Nerozumiem tomu preco
Asi pokazená obsluha. Treba poslať do servisu.

Matej_Hlbocan
2012-03-04 21:37:41+01

4-ka ešte nie, ešte že nedáva čiarky a bodky za každým slovom

murko179
2012-03-04 21:38:14+01
Mám možnosť kúpiť Sony SLT-A33 s výbavou. Má s tým niekto skúsenosti? Potrebujem nejaké názory na tuto zrkadlovku. Díky.

viking81
2012-03-04 21:43:11+01
nesuhlasim....najdolezitejsi je fotograf....aparat je len pomocka ako spravit dobru fotku...s cim suhlasim...ide o objektiv...ale ako skuseny rokmi ostrielany nikonak, mozes mi povedat ktore skla ma nikon a canon ich nema ? respektive myslis ze setak k d3100 je lepsi ako setak k 1100d ? ak ano...podloz to nejakym rozumnym argumentom...a po dalsie....radit jej zrkadlovku s asi najhorsou ergonomoiu na svete je snad zly zart....obrazovy vystup z 3100d je vybrony ale to ostatne okolo je zly sen....a ked mas take skusenosti s inymo telami....ako je mozne ze si si kupil d3100 ? a este jedna vec...vysvetli mi to posledne slovne spojenie..."nie je zla ma minusi a aj plusy ale minusi su viac na nej take co maju profesionalne" lebo ja nerozumiet rec tvoja kmen....

bubu1687
2012-03-04 21:44:20+01
príspevok od: Paulie
Asi pokazená obsluha. Treba poslať do servisu.
Ale ja sa fakt pytam mozno sprostost ale pytam sa lebo neviem sa mi zda ze kedysi az taky sum nebol alebo zeby som si nevsimla ) inac ked fotim RAW tak aj tym to moze byt oproti JPG ze?

viking81
2012-03-04 21:47:17+01
a co tak nahrat nejaku foto nech sa aj mi mozeme kuknut ci tam sum je alebo nie a pripadne ti dat nejaku radu ? alebo mame opet prelestit nase gule.....vestecke ?

viking81
2012-03-04 21:48:56+01
Ale ja sa fakt pytam mozno sprostost ale pytam sa lebo neviem sa mi zda ze kedysi az taky sum nebol alebo zeby som si nevsimla ) inac ked fotim RAW tak aj tym to moze byt oproti JPG ze?
pokial ten RAW nevies spracovat....co asi nevies tak asi ano....

filip.p3k
2012-03-04 21:51:46+01
Keď ľudia vidia šum aj na ISO100, nie je niečo v poriadku s ľuďmi... radšej sa formátu RAW vyhni, asi ho nevieš spracovať poriadne...

bubu1687
2012-03-04 21:52:46+01
príspevok od: viking81
pokial ten RAW nevies spracovat....co asi nevies tak asi ano....
Tak v postprocese je mi jasne preco je sum ak je ale sa mi zda ze ked raw otvorim tak je to moc sumive pocuj ty gula ked budem na kompe tak sem neco hodim teraz nesom na svojom kompe. Abo este poriadne pofotim a pocitam si o tom

bubu1687
2012-03-04 21:57:16+01
príspevok od: filip.p3k
Keď ľudia vidia šum aj na ISO100, nie je niečo v poriadku s ľuďmi... radšej sa formátu RAW vyhni, asi ho nevieš spracovať poriadne...
Mno jak myslis ja ti vravim ze tam je

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()