Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by ste mi nevedeli poradiť pri výbere nejakej zrkadlovky.. Nemôžem povedať že som začiatočník, ale nedostatky v oblasti fotenia určite mám .. Venujem sa fotografovaniu už dlho (nie však so zrkadlovkou).. Chcela by som už ale prejsť na vyššiu úroveň fotografie, lebo väčšinou fotím zvieratá, ľudí, prírodu a na to by som potrebovala už lepší foťák ako nejaký kompakt.. Preto sa chcem spýtať, či by ste mi nevedli doporučiť nejakú zrkadlovku s objektívmi (nikon, cannon), s ktorou by som mohla fotiť nejaké pekné, profesionálne fotky, aby už proste tá fotka nejako vyzerala
A ešte jedná otázka, keď si chcem nakúpiť objektívy, môžem si kúpiť lacnejšie telo? Lebo objektívy makro, zoom, pevné sklo si chcem určite kúpiť a neviem či by bol rozdiel mať tie objektívy v nikon d3100 alebo nikon d90
Tak v postprocese je mi jasne preco je sum ak je ale sa mi zda ze ked raw otvorim tak je to moc sumive pocuj ty gula ked budem na kompe tak sem neco hodim teraz nesom na svojom kompe. Abo este poriadne pofotim a pocitam si o tom
odporucam druhu moznost ale len tak pre zaujimavost nahraj potom nejake fotky....nez zistime kde mas hranicu citlivosti na sum...
Zbytocne zalozena tema. Staci si precitat fotoskolu vyber techniky a par tem vo fore.
3/4 takychto zbytocnych tem ma tento isty scenar: fotolama si zalozi konto a jej prva aktivita je, ze vytvori novu temu do flora. e-sefe je problem technicky nastavit to ze nove konto moze zakladat nove temy az po 72 hodinach?
rozumiem, ze d3100 je entry-level telo, na ktorom su asi zbytocne profiskla, cize tie velke a tazke. ak sa v tom ale trosku vyznas, mam doma d5100 s objektivom 16-85 a rozmyslam kupit este af-s 70-200/2.8. urobim dobre alebo je toto sklo na take telo prilis dobre? inak polozena otazka znie, od ktoreho tela vratane a vyssie je vhodne taketo (alebo ine velke a tazke) sklo?
tu nejde o to ze zbytocne profi sklo na low end telo z hladiska obrazovej kvality..d3100 ma snimac totiz dost dobry, avsak po chvily celu zostavu (lowend + velke tazske sklo) odlozis spät do brasne alebo na stativ... mal som pentax k-x, mini telo, po chvili som ho predal i ked s obrazovou kvalitou som bol spokojny...nedavno som sa rozhodoval medzi novou 600d a pouzitou 50d, hadaj ktory vyhral? Tie male tela mne osobne proste v ruke nesedia, nech uz je to d3100, 600d, pentax k-r, nezalezi na znacke...osobne si neviem predstavit dat na male telo velky a tazsi objektiv a fotit s tym dlhsie ako par minut, ale ako sa vravi, sto ludi sto chuti, potom nezakladajte taketo temy, nakluste do obchodu, vyskusajte si to na vlastnej kozi a kupujte
nesuhlasim....najdolezitejsi je fotograf....aparat je len pomocka ako spravit dobru fotku...s cim suhlasim...ide o objektiv...ale ako skuseny rokmi ostrielany nikonak, mozes mi povedat ktore skla ma nikon a canon ich nema ? respektive myslis ze setak k d3100 je lepsi ako setak k 1100d ? ak ano...podloz to nejakym rozumnym argumentom...a po dalsie....radit jej zrkadlovku s asi najhorsou ergonomoiu na svete je snad zly zart....obrazovy vystup z 3100d je vybrony ale to ostatne okolo je zly sen....a ked mas take skusenosti s inymo telami....ako je mozne ze si si kupil d3100 ? a este jedna vec...vysvetli mi to posledne slovne spojenie..."nie je zla ma minusi a aj plusy ale minusi su viac na nej take co maju profesionalne" lebo ja nerozumiet rec tvoja kmen....
myslel to asi takto: absencia urcitych funkcii na nikone d3100 je irelevantna, pretoze sa jedna o funkcie vylucne profi modelov...
3/4 takychto zbytocnych tem ma tento isty scenar: fotolama si zalozi konto a jej prva aktivita je, ze vytvori novu temu do flora. e-sefe je problem technicky nastavit to ze nove konto moze zakladat nove temy az po 72 hodinach?
+ pridať link na fotoškolu do popisu fóra, kde sa radí najprv hľadať tému pred založením.
"Ste tu prvý krát a hľadáte informácie o fotoaparátoch alebo fotografovaní samotnom: Skúste si prezrieť fotoškolu, možno nájdete odpoveď na Vašu otázku." - by asi stačilo. Takto na ten maličký link hore ľudia nekliknú.
A hlavne presunúť tam kategóriu výber fototechniky, je skoro úplne dole, dal by som ju ako prvú hore
Dobry den chcel by som sa opytat na nazor chcem kupit kvalitny fotoaparat doteraz som fungoval na ultrazumoch panasonic fz8,fz38 inac spokojnost,teraz by som chcel lepsiu kvalitu, zrkadlovku ale nie- velkost moja predstava momentalne je sony nex3 alebo panasinic dmc gf3 potrebujem to narodinne foto a dovolenky chcel by som vediet ktory je lepsi video ma nezaujima dakujem
Dobry den chcel by som sa opytat na nazor chcem kupit kvalitny fotoaparat doteraz som fungoval na ultrazumoch panasonic fz8,fz38 inac spokojnost,teraz by som chcel lepsiu kvalitu, zrkadlovku ale nie- velkost moja predstava momentalne je sony nex3 alebo panasinic dmc gf3 potrebujem to narodinne foto a dovolenky chcel by som vediet ktory je lepsi video ma nezaujima dakujem
skus trochu vlastnej aktivity a google ti urcite pomoze
dobry den googloval som uz tolko ze ma stoho boli hlava a stale neviem
Tak potom je problem v nerozhodnosti Ziadny fotoaparat nie je idealny. Problem Sony je ze ma slaby vyber skiel na velmi kvalitne tela. Objektivy proste nestihaju... Ja by som isiel do zrkadlovky. Ked si raz zvyknes na prilozenie fotoaparatu k oku, tak komponovanie zaberu s vystretymi rukami ti bude pripadat velmi neprakticke. A rozdiel vo velkosti aparatu nie je az tak markantny. Fotak bud das do vrecka (v mojom pripade Canon S95), alebo ho nosis v nejakej brasne, puzdre a pod. Sony ani Panasonic do vrecka nevtrepes. Mozno ti to pripada nemoderne, ale zrkadlovka u mna ergonomiou pri foteni vitazi
ak sa najde niekto ochotny poradit mojim dopletenym myslienkam prave som docitala clanok www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/medzi-zrkadlovkou-a-kompaktom/ a ten ma znovu trosku pomotal mam kompaktik Lumix LX3, neskutocne ho milujem na kompakt je to uzasny fotacik, avsak, kedze ho uz mam dlhsie a chcela by som sa fotografii venovat aj trosku viac, chcela by som kupit nieco dalsie. Nie som rozhodnuta, ci to ma byt zrkadlovka alebo mirorless, predsa len, aj v tejto oblasti doslo k takym pokrokom, ze sa pomaly vyrovnaju aj zrkadlovkam, aj ked tym sa urcite nevyrovnaju nikdy. Zvazovala som Nikon D5100, kvoli dobrej cene (aj s objektivmi 18-55 a 55-300 cca 900 eur), lenze ked som si precitala par recenzii a tiez porovnania s napr. D90, tak som uz od neho trosku upustila. Velmi sa mi paci Lumix GH 2 (mirorless), avsak cenovo je dost vysoko, napriek tomu, najdu sa tu OBJEKTIVNE nazory, do coho investovat = Canon, Nikon, Mirorless). Povacsine fotim portrety, sem tam priroda alebo street, ale inak nic speci, hlavne su tie portrety. Skor ide o to, ze Lumix GH2 sa mi zda vhodnou volbou kvoli tomu, ze moj terajsi je Lumix a mozno by som sa tak nenatrapila s ovladanim atd., na druhej strane si trosku myslim, ze prave preto, ze mam dobry kompaktik, by som mohla ist skor do nejakej inej znacky. Povodne ma velmi zaujajli zrkadlovky SONY NEX, avsak kedze SONY uz konci, nemam velmi chut do tychto investovat. Tak dufam, ze sa tu najdu OBJEKTIVNE NAZORY. Dakujem uz vopred za rady
ja môžem vrele odporučiť NIKON D5100 ako z hľadiska kvality tak aj výberu kvalitných objektívov.
Kazda DSLR Nikon ma rovnaky vyber objektivov, az na to, ze niektore (D40, D60, D3100, D5100 apod.) nemaju motor. Takze s tym vyberom pre D5100 by som sa velmi neohanal.
rozumiem, ze d3100 je entry-level telo, na ktorom su asi zbytocne profiskla, cize tie velke a tazke. ak sa v tom ale trosku vyznas, mam doma d5100 s objektivom 16-85 a rozmyslam kupit este af-s 70-200/2.8. urobim dobre alebo je toto sklo na take telo prilis dobre? inak polozena otazka znie, od ktoreho tela vratane a vyssie je vhodne taketo (alebo ine velke a tazke) sklo?
Pokial ti to telo po vsetkych strankach vyhovuje nie je dovod ho menit a teda co sa tyka 70-200, kludne ho tam daj.
Kazda DSLR Nikon ma rovnaky vyber objektivov, az na to, ze niektore (D40, D60, D3100, D5100 apod.) nemaju motor. Takze s tym vyberom pre D5100 by som sa velmi neohanal.
porovnával som s konkurentami. (Canon, Sony, Pentax)
Výber fotoaparátu
A ešte jedná otázka, keď si chcem nakúpiť objektívy, môžem si kúpiť lacnejšie telo? Lebo objektívy makro, zoom, pevné sklo si chcem určite kúpiť a neviem či by bol rozdiel mať tie objektívy v nikon d3100 alebo nikon d90
Vopred ďakujem za odpoveď =)
mal som pentax k-x, mini telo, po chvili som ho predal i ked s obrazovou kvalitou som bol spokojny...nedavno som sa rozhodoval medzi novou 600d a pouzitou 50d, hadaj ktory vyhral?
Tie male tela mne osobne proste v ruke nesedia, nech uz je to d3100, 600d, pentax k-r, nezalezi na znacke...osobne si neviem predstavit dat na male telo velky a tazsi objektiv a fotit s tym dlhsie ako par minut, ale ako sa vravi, sto ludi sto chuti, potom nezakladajte taketo temy, nakluste do obchodu, vyskusajte si to na vlastnej kozi a kupujte
"Ste tu prvý krát a hľadáte informácie o fotoaparátoch alebo fotografovaní samotnom: Skúste si prezrieť fotoškolu, možno nájdete odpoveď na Vašu otázku." - by asi stačilo. Takto na ten maličký link hore ľudia nekliknú.
A hlavne presunúť tam kategóriu výber fototechniky, je skoro úplne dole, dal by som ju ako prvú hore
Ziadny fotoaparat nie je idealny.
Problem Sony je ze ma slaby vyber skiel na velmi kvalitne tela. Objektivy proste nestihaju...
Ja by som isiel do zrkadlovky. Ked si raz zvyknes na prilozenie fotoaparatu k oku, tak komponovanie zaberu s vystretymi rukami ti bude pripadat velmi neprakticke. A rozdiel vo velkosti aparatu nie je az tak markantny. Fotak bud das do vrecka (v mojom pripade Canon S95), alebo ho nosis v nejakej brasne, puzdre a pod. Sony ani Panasonic do vrecka nevtrepes.
Mozno ti to pripada nemoderne, ale zrkadlovka u mna ergonomiou pri foteni vitazi
shop.ephoto.sk/nikon-d90-af-s-16-85-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr.html (1090 euro)
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-105-mm-f-2-8g-ed-vr.html (762 euro)
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/telezoomy/nikon-af-s-70-200-mm-f-2-8g-ed-vr-ii.html (1999 euro)
shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/nikon-af-s-50-mm-f-1-8g.html (190 euro)
myslim,ze budes na dlhe roky spokojna...
prave som docitala clanok www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/vyber-fotoaparatu/medzi-zrkadlovkou-a-kompaktom/ a ten ma znovu trosku pomotal
mam kompaktik Lumix LX3, neskutocne ho milujem na kompakt je to uzasny fotacik, avsak, kedze ho uz mam dlhsie a chcela by som sa fotografii venovat aj trosku viac, chcela by som kupit nieco dalsie. Nie som rozhodnuta, ci to ma byt zrkadlovka alebo mirorless, predsa len, aj v tejto oblasti doslo k takym pokrokom, ze sa pomaly vyrovnaju aj zrkadlovkam, aj ked tym sa urcite nevyrovnaju nikdy.
Zvazovala som Nikon D5100, kvoli dobrej cene (aj s objektivmi 18-55 a 55-300 cca 900 eur), lenze ked som si precitala par recenzii a tiez porovnania s napr. D90, tak som uz od neho trosku upustila.
Velmi sa mi paci Lumix GH 2 (mirorless), avsak cenovo je dost vysoko, napriek tomu, najdu sa tu OBJEKTIVNE nazory, do coho investovat = Canon, Nikon, Mirorless). Povacsine fotim portrety, sem tam priroda alebo street, ale inak nic speci, hlavne su tie portrety. Skor ide o to, ze Lumix GH2 sa mi zda vhodnou volbou kvoli tomu, ze moj terajsi je Lumix a mozno by som sa tak nenatrapila s ovladanim atd., na druhej strane si trosku myslim, ze prave preto, ze mam dobry kompaktik, by som mohla ist skor do nejakej inej znacky. Povodne ma velmi zaujajli zrkadlovky SONY NEX, avsak kedze SONY uz konci, nemam velmi chut do tychto investovat. Tak dufam, ze sa tu najdu OBJEKTIVNE NAZORY. Dakujem uz vopred za rady
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa