Fórum » Vyberáme fotoaparát

DSLR z Japonska, Malajzie a pod.

remka
2012-03-07 13:31:14+01
Dobrý deň, prosím Vás, máte niekto skúsenosť z kúpou fototechniky z Japonska alebo z Malajzie a pod.? Akým spôsobom to prebieha - mám na mysli konkrétne proces od zadania objednávky až po doručenie na moju adresu. Predpokladám, že takýto foťák má menu aj v anglickom jazyku alebo sa môžem mýliť? Ďakujem za Vaše odpovede .... Snáď som sa zaradila do dobrej skupiny tém a dúfam, že som svojou otázkou nikoho nepohoršila

Posterusak
2012-03-07 13:38:37+01
vsetko ovjednavam s CINA/HONG KONG normalne objednas dohodni sa s kupujucim nech ti da nizsiu sumu lebo ako GIFT fotak asi neprejde predajca ti da sledovacie cislo ked bali pride na SK colnicu tam ti stej sumy co je na baliku vypocitaju DPH %, CLO 4,5% a uhradis to ako dobierku cize na poste das peniaze a oni ti daju balik

PS: vsetky papierovacky robi za teba posta. DHL ti postu papier co ej vo veci a podobne aspon moja skusenost

Posterusak
2012-03-07 13:39:08+01
a o aky model sa jedna ? a DPH 20% so sumy

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-03-07 14:12:19+01
Mas to dobre zratane? Ja som teraz skusmo hladal na ebay najlepsiu ponuku na Nikon D7000 + 18-105. Z Hong Gongu, zatial bez cla a DPH to vyjde drahsie nez v nasom ephotoshop.sk.

U tela Canonu EOS 5D Mark II to vyzeralo zaujimavejsie, ale po pripocitani cla a DPH vysla cena priblizne rovnaka ako u nas.

salves
2012-03-07 14:52:51+01
príspevok od: Karol Srnec
Mas to dobre zratane? Ja som teraz skusmo hladal na ebay najlepsiu ponuku na Nikon D7000 + 18-105. Z Hong Gongu, zatial bez cla a DPH to vyjde drahsie nez v nasom ephotoshop.sk.

U tela Canonu EOS 5D Mark II to vyzeralo zaujimavejsie, ale po pripocitani cla a DPH vysla cena priblizne rovnaka ako u nas.
Súhlas s Karolom, ešte doplnenie, DPH ti vyrúbu 20% z celej ceny čiže ak je tam aj doprava tak aj tú ti + DPH kritériom je cena do 20€ nič neplatíš, do 150 € len DPH nad 150€ všetko platíš naviac. Nič z Japonska by som nekupoval možno len nejakú Katanu ale optiku nie je dôvod, inak je jasné že výrobky vedia anglicky si neviem predstaviť žeby nevedeli. Ja som takto kupoval len objektív Tamron a poviem ti ak by to šlo cez colnicu tak zaplačem. Nestojí to zato, takto kupujem len drobné veci! Pred 2 týždňami som kupoval hlavu z USA stála 100 dollars a 35 poštovné, prišiel mi doplatok 21 €, už to neurobím, lebo aj u nás alebo v EU sa to dá na 99% kúpiť maximálne v tejto cene len treba hľadať!

remka
2012-03-07 15:13:11+01
príspevok od: Karol Srnec

Dobrý deň, veď aj pre toto som sa rozhodla opýtať aj v tomto fóre. Podarilo sa mi natrafiť na stránku v Malajzii - fotoking.biz (momentálne mi ju nehce otvoriť ... ) , len za dopravu a doručenie netuším čo všetko treba prirátať, hoci z dvoch doručovateľských firiem ma už dostali trochu do obrazu. Iste budem ešte pár dní hľadať a porovnávať .... v každom prípade sa ešte nejaký čas budem lámať na obchod z týchto končín

Posterusak
2012-03-07 15:16:00+01
salves neni to celkom tak ako pises vsetko zavisi co mas napisane na baliku ja som objednaval Yongnuo 565EX 160 dollarov a neplatil som DPH! . pretoze som sa s predajcom dohodol nech napise na balik GIFT a colna sprava ti vtedy nevyrata dph, druhy priprad ak naspise predajca velm nizku cenu pride ti domov papier ze mas poslat fakturu ze kolko si platil! cize na paypale v history payment. Ale toto sa da lahko zase oklamat staci si to otvorit v google chrome dat "PRESKUMAT PRVOK" zmenis cenu . pozor je to tresne ale nepridu ti nato aj tak DD

Posterusak
2012-03-07 15:17:14+01
ay pravdu mate OBJEKTIVY, FOTOAPARATY ZNACKY NIKON CANON VIJDU ROVNAKO AKO AJ U NAS OKREM DROBNOSTI AKO SU (BRASNE, ODPALOVACE....)

remka
2012-03-07 15:21:03+01
príspevok od: Posterusak
a o aky model sa jedna ? a DPH 20% so sumy
NIKON D5100 + objektív ešte vyberám (Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G alebo NIKON AF-S 40mm f/2.8G alebo Nikon 50mm f/1.4G AF-S) .... neviem, či práve tento typ aparátu by sa oplatilo dať si poslať až z takej diaľky

remka
2012-03-07 15:27:50+01
vsetko ovjednavam s CINA/HONG KONG normalne objednas dohodni sa s kupujucim nech ti da nizsiu sumu lebo ako GIFT fotak asi neprejde predajca ti da sledovacie cislo ked bali pride na SK colnicu tam ti stej sumy co je na baliku vypocitaju DPH %, CLO 4,5% a uhradis to ako dobierku cize na poste das peniaze a oni ti daju balik

PS: vsetky papierovacky robi za teba posta. DHL ti postu papier co ej vo veci a podobne aspon moja skusenost
ďakujem za odpoveď ... poslala som správu

inkubbus
2012-03-07 15:28:37+01
príspevok od: remka
NIKON D5100 + objektív ešte vyberám (Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G alebo NIKON AF-S 40mm f/2.8G alebo Nikon 50mm f/1.4G AF-S) .... neviem, či práve tento typ aparátu by sa oplatilo dať si poslať až z takej diaľky
uz len kvoli pripadnej reklamaci sa to neoplati.

Mikon
2012-03-07 15:41:51+01
salves neni to celkom tak ako pises vsetko zavisi co mas napisane na baliku ja som objednaval Yongnuo 565EX 160 dollarov a neplatil som DPH! . pretoze som sa s predajcom dohodol nech napise na balik GIFT a colna sprava ti vtedy nevyrata dph, druhy priprad ak naspise predajca velm nizku cenu pride ti domov papier ze mas poslat fakturu ze kolko si platil! cize na paypale v history payment. Ale toto sa da lahko zase oklamat staci si to otvorit v google chrome dat "PRESKUMAT PRVOK" zmenis cenu . pozor je to tresne ale nepridu ti nato aj tak DD
mam podobne skusenosti GIFT to vsetko poriesi hehe

PeCh
2012-03-07 15:51:57+01
Je to veľmi jednoduché. Kúpiš letenku, sadneš do lietadla, v danej destinácii nájdeš obchod s fototechnikou, kúpiš ju a fotíš. Máš pekný výlet.

Inak by som to nekupoval, pokiaľ nejde o sprostosti do 50 € (použi sumu, o ktorú si ochotný prísť). Jednak je to risk, že za honom na najlacnejšiu cenu natrafíš na obchodníkov a dostaneš (ak vôbec) nejakú tehlu. Navyše rátaj s tým, že zaplatíš (cena+doprava)*clo*dph. Na to, že ti niekto nepíše na balík gift sa ti colníci vykašlú. Platíš clo a dhp aj z darov (dokonca, keď nevieš deklarovať pôvodnú cenu, tak ti ju môžu stanoviť sami, podľa SK cien).

Kaiman81
2012-03-07 16:11:51+01
U colnika je to asi tak,zalezi aku ma naladu,oni niesu blbci,lahko si zistia cenu tovaru a kaslu Ti kolko mas na fakture,to je pre nich druhorada info. Jeto hodne o stasti,niekedy Ti prejde colnicou aj vec za tisice E a nic neplatis,niekedy vec za par E a cvakas...

Posterusak
2012-03-07 16:14:55+01
prave som to pozeral s d5100 $675.00 + postovne $49.00 + clu a dph sa nevyhnes jedine ak mas niekoho na colnici a kurz paypal je cca 1,25 = 580€ + (samozrejme dph a clo) a na talktive.sk ho mas 622,65 € bez dlheho cakania ale ak mas cestu do HONG kongu tak to kup tam

S3030150
2012-03-07 16:25:25+01
príspevok od: PeCh
Je to veľmi jednoduché. Kúpiš letenku, sadneš do lietadla, v danej destinácii nájdeš obchod s fototechnikou, kúpiš ju a fotíš. Máš pekný výlet.

Inak by som to nekupoval, pokiaľ nejde o sprostosti do 50 € (použi sumu, o ktorú si ochotný prísť). Jednak je to risk, že za honom na najlacnejšiu cenu natrafíš na obchodníkov a dostaneš (ak vôbec) nejakú tehlu. Navyše rátaj s tým, že zaplatíš (cena+doprava)*clo*dph. Na to, že ti niekto nepíše na balík gift sa ti colníci vykašlú. Platíš clo a dhp aj z darov (dokonca, keď nevieš deklarovať pôvodnú cenu, tak ti ju môžu stanoviť sami, podľa SK cien).
GIFT je uz davno prekuknuty. podozrivo nizka suma za podozrivo zaujimavy obrazok na rontgene tiez. aj velky a tazky balik za 15 dolarov. pokial clovek nie je schopny dokladovat, co za tovar dal, musi ratat s colnym konanim:
-nad 150eur, plati clo aj DPH
-nad 22eur a pod 150eur plati len DPH
-pod 22eur neplati nic.

pricom do celkovej ceny sa od isteho datumu pocita aj cena dopravy, z nej sa akurat neplati clo (DPH ano), nech je akokolvek vysoka.

http://www.posta.sk/potrebujem/zaslatprevziat-medzinarodnu-zasielku

S3030150
2012-03-07 16:34:05+01
risknes to este raz ? myslim ze pri pohlade na rontgen 3kg balika, na ktorom bude svietit DSLR bude napis GIFT posledne, co colnika bude zaujimat.

ja som domov dostal dva rovnake modely lietadla za 200eur/ks, pricom kazdy siel v iny den a jeden siel na colne konanie a druhy nie. Existuju aj legalne finty, ako zvysit pravdepodobnost, ze balicek na colne konanie pojde, ale pisat ich na verejne fora je medvedia sluzba.

kazdopadne, ceny v eshopoch mimo EU su po pripocitani cla a dph tak vysoke, ze usetrit 10% na cene sa mi vzhladom na komplikacie, ktore mozu nastat pri poruche, neoplati.

Posterusak
2012-03-07 16:44:19+01
a povec mi s coho ti on vyrata DPH ??? DD ak budes mat priliz nizku cenu ?? hmm ako on zisti ze kolko to oficialne stalo ?? ja poznam len 3 ludi predajca kupujuci a Chuck Norris

Posterusak
2012-03-07 16:46:25+01
+ a je rozdiel ked je to mala lahka vec vid (blesk) a stolovy pocitac alebo nejake lietadlo ako si ty objednaval

inkubbus
2012-03-07 17:07:08+01
a povec mi s coho ti on vyrata DPH ??? DD ak budes mat priliz nizku cenu ?? hmm ako on zisti ze kolko to oficialne stalo ?? ja poznam len 3 ludi predajca kupujuci a Chuck Norris
colnik ti bez vahania ten balik otvori ak ma akekolvek podozrenie. pozrie cennik a hned ti vyrubi dan aj clo.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()