Zdravím. Mám túto dilemu a preto sa obraciam na vás. D90 je fotoaparát ktorý mi ponúkne všetko čo by som od fotoaparáta očakával, lenže technologicky už taký vyspelý nieje. D5100 je fotoaparát ktorý je veľmi kreatívni. Má u mňa veľké plus jeho výklopný display. Lenže mi neponúka to čo model D90. Málo programovaných tlačidiel lenže je vyspelý . A teras D7000. Je to vyspelý model, ktorý je akoby hybridom D90 a D5100. Čiže presne vyhovujúci. Lenže otázka znie. Oplatí sa mi zainvestovať do D7000 ak D5100 mi ponúkne to isté? Alebo D90 bude najlepší kompromis? Za odpovede a rady vopred ďakujem
Zdravím. Mám túto dilemu a preto sa obraciam na vás. D90 je fotoaparát ktorý mi ponúkne všetko čo by som od fotoaparáta očakával, lenže technologicky už taký vyspelý nieje. D5100 je fotoaparát ktorý je veľmi kreatívni. Má u mňa veľké plus jeho výklopný display. Lenže mi neponúka to čo model D90. Málo programovaných tlačidiel lenže je vyspelý . A teras D7000. Je to vyspelý model, ktorý je akoby hybridom D90 a D5100. Čiže presne vyhovujúci. Lenže otázka znie. Oplatí sa mi zainvestovať do D7000 ak D5100 mi ponúkne to isté? Alebo D90 bude najlepší kompromis? Za odpovede a rady vopred ďakujem
Kup D90 myslim ze ti bude bohate stacit...mal som D60 a presiel som na D90..mam ho dodnes a som snim max.spokojny....vybral som sa cestou skiel ktore ti ostanu a ked ti telo nebude stacit tak len vymenis telo
Takze doporucujes vykaslat sa na kupu tela a ostat pri D60 a zaobstarat si skla?
Jedine ze by si potreboval vecsiu rýchlost snimania alebo vecsie iso isiel by som do CMOS senzoru ktorý majú všetky tebou vybrané modely, tvoj má CCD. D90 a D7000 majú motor v tele, D5100 nie a myslímže ani tvoj D60 ale tým niesom si taký istý. Ale v konečnom prípade je to všetko na tebe. Skúsil by som sklá NIKKOR 35mm 1.8 DX af-s, 85mm 1.8 AF-S prípadne ešte 50mm 1.8 AF-S Sám používam SIGMA 30mm 1.4 a SIGMA 85mm 1.4 ale so sigmamy byvaju problemy ostrenia konkretne BF/FF co ti napisu vsetci, ja mam kusy ktore ostria presne nastastie.
Ak máš peniaze tak kúp D7000, ak nie počkaj, došetri a potom kúp D7000. Všetko ostatné, čo kúpiš budeš chcieť o pol roka /najneskôr o rok) predať a kúpiť vyšší model. Budeš mať stratu a problém s predajom.
Jednoznacna odpoved D7000, jednoducho podla toho co si dal je jasna odpoved, ak si kupis k nemu nejakuy 35 1.8 mas to krasny zaklada s este lepsim f 1.8 . Pri kombinacii ISO z fotaka a f z objektivu mas o niekolko tried lepsie ako D5000 a o jednu galaxiu lepsie ako D3000. D 7000 nieje hybrid je lepsi ako D300s
D90...Podľa toho čo vravíš asi nemáš peňazí na rozdávanie, a preto je to ideálna voľba. Tiež som sa takto rozhodoval, rozhodol som sa zainvestovať do tela a kúpiť D7000. Dnes si uvedomujem, že to bola pomerne zbytočná investícia, lebo mne by bohate stačil D90 a ušetril by som kopu peňazí na sklá...
Teda takto by som sa rozhodoval ja. Ty sám musíš vedieť čo chceš, čo potrebuješ a čo si môžeš dovoliť.
- ak by išlo iba o odpoveď na to, na čo sa pýtaš, tak "flash007" to vystihol minimálne v technickom porovnaní najlepšie. D7000 stojí s horčíkovým telom a dvoma slotmi už v poloprofi, kde vyzerá "zvláštne" pri D300 /D300s - kvoli svojej "malosti".. Na D7000 sa - pre chlapa - dá kúpiť GRIP na 5100vku nie. Obrazový výstup (za predpokladu kvalitných objektívov) má lepší. Tu sa dostávame do "mimo témy", kde padla rada ísť do lepších skiel... Áno, N 18-55 by bol prvý adept na "zbaviť sa ho." S D7000 vyvstane automaticky potreba kvalitnejšej optiky - hoci - netreba zabúdať ani na obsahovú stránku fotografie. Kým to zrealizuješ - stav s D7000 platí teraz - ktovie, aký vývoj v semiprofi telách Nikon chystá?
Bdurex - workshop na Teba! Čo to sú za otázky? Mal by si vedieť, podľa tém, aké fotíš - aky rozsah ohnísk potrebuješ alebo použiješ. A podľa peňaženky, zase či si ich môžeš dovoliť.
- ak by išlo iba o odpoveď na to, na čo sa pýtaš, tak "flash007" to vystihol minimálne v technickom porovnaní najlepšie. D7000 stojí s horčíkovým telom a dvoma slotmi už v poloprofi, kde vyzerá "zvláštne" pri D300 /D300s - kvoli svojej "malosti".. Na D7000 sa - pre chlapa - dá kúpiť GRIP na 5100vku nie. Obrazový výstup (za predpokladu kvalitných objektívov) má lepší. Tu sa dostávame do "mimo témy", kde padla rada ísť do lepších skiel... Áno, N 18-55 by bol prvý adept na "zbaviť sa ho." S D7000 vyvstane automaticky potreba kvalitnejšej optiky - hoci - netreba zabúdať ani na obsahovú stránku fotografie. Kým to zrealizuješ - stav s D7000 platí teraz - ktovie, aký vývoj v semiprofi telách Nikon chystá?
odkedy ma D7000 horcikove telo?teda ak nemyslis ten tenky alobal kôli utesneniu cca na polke tela..,ale suhlasim ze D7000 v tomto pripade je lepsia volba pokial ma peniaze..inak staci aj D90..
áno, áno - nemám to telo, takže pravdu nepoznám, niektoré recenzie spominajú zliatinu ako konštrukčný prvok (rám) a niektoré to, čo Ty - len niektoré diely zo zliatiny.
So "stačí" by som bol opatrný - pri dnešnom tempe vývoja. D90tka je tu už pár rokov...v tomto súhlasím s j.a.r.o. - " Všetko ostatné, čo kúpiš budeš chcieť o pol roka /najneskôr o rok) predať a kúpiť vyšší model. Budeš mať stratu a problém s predajom."
Nikon D90 vs. D5100 vs. D7000?
Ale v konečnom prípade je to všetko na tebe.
Skúsil by som sklá NIKKOR 35mm 1.8 DX af-s, 85mm 1.8 AF-S prípadne ešte 50mm 1.8 AF-S
Sám používam SIGMA 30mm 1.4 a SIGMA 85mm 1.4 ale so sigmamy byvaju problemy ostrenia konkretne BF/FF co ti napisu vsetci, ja mam kusy ktore ostria presne nastastie.
Teda takto by som sa rozhodoval ja. Ty sám musíš vedieť čo chceš, čo potrebuješ a čo si môžeš dovoliť.
Obrazový výstup (za predpokladu kvalitných objektívov) má lepší. Tu sa dostávame do "mimo témy", kde padla rada ísť do lepších skiel... Áno, N 18-55 by bol prvý adept na "zbaviť sa ho."
S D7000 vyvstane automaticky potreba kvalitnejšej optiky - hoci - netreba zabúdať ani na obsahovú stránku fotografie.
Kým to zrealizuješ - stav s D7000 platí teraz - ktovie, aký vývoj v semiprofi telách Nikon chystá?
Obrazový výstup (za predpokladu kvalitných objektívov) má lepší. Tu sa dostávame do "mimo témy", kde padla rada ísť do lepších skiel... Áno, N 18-55 by bol prvý adept na "zbaviť sa ho."
S D7000 vyvstane automaticky potreba kvalitnejšej optiky - hoci - netreba zabúdať ani na obsahovú stránku fotografie.
Kým to zrealizuješ - stav s D7000 platí teraz - ktovie, aký vývoj v semiprofi telách Nikon chystá?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa