Fórum » Vyberáme fotoaparát

PENTAX K5 ako možný ekvivalent NIKONU D7000?

rickshow
2012-04-12 14:15:40+02
Fotí tu niekto PENTAXOM? Je to málo zastúpený fotoaparát, avšak čo čítam články je dosť kvalitný. Ale rád si prečítam čo vravia majitelia. Či už bývalí, alebo terajší. Ďakujem.

Rastislav
2012-04-12 14:32:37+02
príspevok od: rickshow
Fotí tu niekto PENTAXOM? Je to málo zastúpený fotoaparát, avšak čo čítam články je dosť kvalitný. Ale rád si prečítam čo vravia majitelia. Či už bývalí, alebo terajší. Ďakujem.
Pentax je úplne v pohode. Skôr sa treba zamerať na objektívy a príslušenstvo, zvážiť potreby, kvalitu, ceny, hmotnosť...

bonifacko
2012-04-12 14:41:09+02
No ja poznam ludi, čo s tym fotia. A tiež nad nim uvažujem. Najnovsie sa ozval na fore jeden novy vlastník a tvrdí, že tohtoročne tela su podla všetkeho uplne v pohode:
http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=43&t=2610&p=55647#p55647

Rastislav
2012-04-12 14:51:32+02
príspevok od: bonifacko
No ja poznam ludi, čo s tym fotia. A tiež nad nim uvažujem. Najnovsie sa ozval na fore jeden novy vlastník a tvrdí, že tohtoročne tela su podla všetkeho uplne v pohode:
http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=43&t=2610&p=55647#p55647
Väčšinou výrobky z konca produkcie sú najlepšie, lebo nahradia veci čo sa neosvedčili, aby nemuseli riešiť toľko reklamácii. Aspoň takto mi to vysvetľoval kamarát pracujúci pre automobilovú firmu, že to funguje v automobilovej produkcii a pravdepodobne aj inde.

Kaiman81
2012-04-12 15:06:42+02
príspevok od: Rastislav
Väčšinou výrobky z konca produkcie sú najlepšie, lebo nahradia veci čo sa neosvedčili, aby nemuseli riešiť toľko reklamácii. Aspoň takto mi to vysvetľoval kamarát pracujúci pre automobilovú firmu, že to funguje v automobilovej produkcii a pravdepodobne aj inde.
najlepšie auto je vyrobené v stredu

bonifacko
2012-04-12 15:20:47+02
S tym suhlasim. S tou stredou od Kaiman81 nie.

denySK
2012-04-12 15:25:01+02
K5 je obrazovo vynikajuca masina, plne zrovnatelna s d7000. Len mi pridu ich tela take malicke ze mi to z ruky vypadava, tak najskor by som ti odporucil si ho "ošahať" nazivo a az potom kupovat. K5 s neoriginalnym battery gripom sa mi drzal horsie ako 50d bez gripu.
A tiez si rozmysli ake objektivy planujes, pentax nema 70-200/2.8 a u vecsiny zoom skiel pravdepodobne skoncis u Sigmy/Tamrona, ak teda neplanujes nakupit Limited pevne skla od pentaxu

Kaiman81
2012-04-12 15:26:24+02
S tym suhlasim. S tou stredou od Kaiman81 nie.
mam 6ročnú prax v obore,ver či never je to tak.

cc355
2012-04-12 15:26:45+02
pro D7000 hovoří množství příslušenství. Pentax znám jen z recenzí, ale určitě bude parádní.

marcus_labeo
2012-04-12 15:31:24+02
príspevok od: Kaiman81
najlepšie auto je vyrobené v stredu
Presne tak, preto som pred kúpou prelustroval VIN áut, čo mi predajca ponúkal a zobral stredajšie. Budem riskovať piatkovú poobednú zmenu, keď už sa kaiman teší na večerný opiáš?

Kaiman81
2012-04-12 15:35:18+02
príspevok od: marcus_labeo
Presne tak, preto som pred kúpou prelustroval VIN áut, čo mi predajca ponúkal a zobral stredajšie. Budem riskovať piatkovú poobednú zmenu, keď už sa kaiman teší na večerný opiáš?
od roku 2008 sa toho báť nemusíš,to som si sám sebe pánom a hlavne času....

DropDead
2012-04-12 15:45:58+02
K5 je predsa len vlajková loď pentaxu (v DSLR), obrazovo je vlastne rovnaká (rovnaký senzor), čo sa týka ergonómie, niekto si ju pochvaľuje, no niekomu inému nemusí vyhovovať, je pravda, že pentax má kompaktné telá (menšie, užšie, kratšie) - pre každého kto má stredné a veľké ruky by som odporučil BG, no znovu, niektorí hovoria, ževraj aj tak nie je príjemné držanie, nikon je oblejší väčší a s battery gripom je veľmi príjemná

no napríklad lákavá je K5ťka v spojení s "nestabilizovanými" objektívmi, osobne by mňa lákala kombinácia K5 + Tamron 70-200 (podľa mňa nemá obrazovo ďaleko od nikonu/canonu), mal by som v podstate stabilizovanú 70-200 + stabilizáciu na hocjakom objektíve bez stabilizácie

bonifacko
2012-04-12 16:06:07+02
príspevok od: Kaiman81
mam 6ročnú prax v obore,ver či never je to tak.
Mysliš niečo ako zmontovane auto v stredu, zo súčastok vyrobenych v stredu, zo surovin vyťažených v stredu.?
Tak z toho by jeblo aj doktora Středu!

denySK
2012-04-12 16:37:06+02
príspevok od: DropDead
K5 je predsa len vlajková loď pentaxu (v DSLR), obrazovo je vlastne rovnaká (rovnaký senzor), čo sa týka ergonómie, niekto si ju pochvaľuje, no niekomu inému nemusí vyhovovať, je pravda, že pentax má kompaktné telá (menšie, užšie, kratšie) - pre každého kto má stredné a veľké ruky by som odporučil BG, no znovu, niektorí hovoria, ževraj aj tak nie je príjemné držanie, nikon je oblejší väčší a s battery gripom je veľmi príjemná

no napríklad lákavá je K5ťka v spojení s "nestabilizovanými" objektívmi, osobne by mňa lákala kombinácia K5 + Tamron 70-200 (podľa mňa nemá obrazovo ďaleko od nikonu/canonu), mal by som v podstate stabilizovanú 70-200 + stabilizáciu na hocjakom objektíve bez stabilizácie
ta stabilizacia na cipe vsak nema taky ucinok ako kvalitny stabilizator v objektive...teda neviem ako v k5 ale k-xko malo ucinnost stabilizacie tak maxmialne 2EV...kde kvalitne skla maju 3-4EV, a taktiez pohlad do hladaciku je stabilizovany iba s objektivom so zabudovanou stabilizaciou...s pentaxom fotis s roztrasenym obrazom v hladaciku a potom prekvapenie: jeeeej, fotka je ostra

bonifacko
2012-04-12 16:50:53+02
príspevok od: denySK
ta stabilizacia na cipe vsak nema taky ucinok ako kvalitny stabilizator v objektive...teda neviem ako v k5 ale k-xko malo ucinnost stabilizacie tak maxmialne 2EV...kde kvalitne skla maju 3-4EV, a taktiez pohlad do hladaciku je stabilizovany iba s objektivom so zabudovanou stabilizaciou...s pentaxom fotis s roztrasenym obrazom v hladaciku a potom prekvapenie: jeeeej, fotka je ostra
Existuju na to seriozne testy? Na to, aky typ stabilizácie je ako účinný?

viking81
2012-04-12 17:18:51+02
ano existuju

DropDead
2012-04-12 17:20:22+02
príspevok od: denySK
ak sa nemýlim, čítal som, že má účinnosť 3-4EV

viking81
2012-04-12 17:21:48+02
mas a aj nemas pravdu pravdu mas v tom ze sa odstranuju veci ktore sa kazili a nahradzaju sa niecim co sa tak nekazi aby usetrili....ale druha strana mince je ta ze vyrobky pocas produkcie prechadzaju tzv. VAVE aktivitami a zlacnuje sa vsetko co sa da....pouzivaju sa lecnejsie materialy kde to nevadi....odoberaju sa zbytocnosti atd....nevravim ze to plati presne pre fotak...ale pre nizsie spominane auta to plati dvojnasobne...a s tym mam zase skusenosti ja

denySK
2012-04-12 17:25:15+02
no napriklad tu je test stabilizacie pentax k-x s 50kou objektivom http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/13
a tu trapna sigma 18-250 OS http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_18-250_3p5-6p3_os_c16/3
Vysleky hovoria za vsetko.
Sigma pri case 1/10 a ohnisku 50mm (75mm po prepocte) dava 60% ostrych zaberov
Pentax stabilizacia 1/15 co je este kratsi cas + 50mm (75mm) ohnisko iba 30% ostrych....pri case 1/30 ma 70% ostrych

Zaver: sigma 1/10 - 60% ostrych zaberov
pentax - 1/10 (1/10 je odhad kedze 1/30 bolo 70%, 1/15 uz len 30%) - 10-15% ostrych.

Neostava nam nic ine ako im verit ...
Urcite to je subjektivne meranie a na meranie samotne vplyvala aj ostrost objektivov, kde pri pentaxe 50tke je ostrost ina ako pri 50mm sigmy 18-250 samozrejme, takze aj subjektivna miera ostrych a rozmazanych fotiek bude variabillnejsia..

sobne viac verim stabilizacii v objektive.

denySK
2012-04-12 17:25:52+02
osobne*

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()