Dobrý deň ... najneskôr o 2 týždne by som si chcel kúpiť svoju prvú zrkadlovku , doteraz som fotil len s kompaktom a už by som chcel prejsť na niečo lepšie . Najradšej fotim prírodu , kvety , západ slnka atď. Malo by to byť niečo do 600 eur aj s objektívom . Pozeral som canon eos 550D a nikon D3100 . Ale neviem nevyznám sa v tom tak som si prišiel po nejaké rady Vopred ďakujem ..
tak lebo ja radšej chcem nový foták a 40D by som musel kupovat z bazáru ...
Tiež som sa pred rokmi rozhodoval či novú xxxD radu, alebo bazárovú xxD radu. Kúpil som 20D a tento krok som nikdy neľutoval. Ak by som sa mal teraz rozhodnúť, tak radšej vyššiu radu z bazáru, ako nižšiu novú. Keď raz pričuchneš k lepšej ergonómii tela, tak sa nebudeš chcieť vracať späť k horšiemu.
Lenže ja som začiatočník nepotrebujem polo profi zrkadlovku ... len o to ide že uz som kupil nie 1 vec z bazáru a po čase sa pokazila a potom som si povedal ze uz len nove budem kupovat.
Lenže ja som začiatočník nepotrebujem polo profi zrkadlovku ... len o to ide že uz som kupil nie 1 vec z bazáru a po čase sa pokazila a potom som si povedal ze uz len nove budem kupovat.
rozumiem..ten finančný limit je stále 750€ ako predtým, či ?
som pred niekoľkými dňami písal od D90+18-105...
D90 je poloprofi (aj keď sa píše, že lepšia amatérska zrkadlovka) z vlastných skúsenosti bola moja prvý zrkadlovka Nikon D60, niečo ako D3100 alebo 550D len staršie..keď som videl D90, túžil som po nej, to držanie, ten komfort práce,...
tak najprv bol limit 600 eur ... poto som rozmýšlal ze pockam a dosetrím ale tak neviem moc sa mi už nechce čakat ... ja som nepísal ze amaterska je lepsie len že som začiatočník tak že mi netreba polo profesionalnu
Ja som tiež začínal s fotením (a popravde stále začínam) a kúpil som si 600D, nazačiatku ma netrápila clona, uzávierka, iso a ani nič podobné chcel som len fotiť a tento fotoaparát mi to naplno spĺnal, neskor keď som sa začal do toho viacej dostávať tak mi stále vyhovuje a nič mi na ňom nejako extremne nevadí alebo nechýba tak 600D možem len odporučiť
a aký je rozdiel medz 600D a 550D okrem toho vyklopného displeja ?
No, to je asi najpodstatnejší rozdiel. Ak ozaj nepotrebuješ výklopný displej, tak by som na tvojom mieste šiel do predajne a skúsil, ako ti sadne do ruky jeden aj druhý model, lebo trošičku upravili aj ergonómiu (hlbší grip pre palec pravej ruky, grip na ľavej strane fotoaparátu). Ak ti budú oba sedieť dobre, tak potom tie ostatné veci sú ozaj len drobné "úpravy" (trošičku poupravené tlačidlá, "kreatívne filtre", ktoré však i tak skôr budeš aplikovať až v počítači, možnosť digitálneho zoomu pri snímaní videa - ale predpokladám, že video až tak natáčať nebudeš, keď nechceš ani ten výklopný displej, no a 600D má ešte tzv. "feature guide", ktorý ti pri prepnutí do konkrétneho režimu (auto/Av/Tv atď.) vypíše, na čo je tento režim najlepší, ale ja to mám i tak vypnuté, keď sa s tým naučíš pracovať, tak ti to i tak už netreba). Ešte čo má 600D oproti 550d je možnosť diaľkového ovládania externých bleskov - teda nie len tých v pätici (čo je samozrejmé), ale aj tých fyzicky nepripojených Osobne som sa tiež rozhodoval medzi týmito modelmi, dlho som bol rozhodnutý pre 550D, ale keďže nakoniec v čase kúpy bol cenový rozdiel asi len 25 eur (vystihol som dobrú cenu), tak som si zobral novší model, lebo ten výklopný displej sa predsa niekedy môže zísť Som spokojný so svojím rozhodnutím. Odporúčam ti rozhodnúť sa pocitovo. Keď máš pocit, že chceš ten a ten fotoaparát, kúp si ho. Ak budeš veľa špekulovať, len sa vytrápiš a foťák stále mať nebudeš. A určite by som nečakal, kým si našetríš na lepší, novší model. Keď chceš fotiť teraz, kúp si fotoaparát teraz. O dva roky aj ten dnes najnovší model už bude mať dva roky Ak chceš, pozri tieto linky, možno sa tiež niečo dozvieš: http://www.pocket-lint.com/news/38366/canon-eos-600d-vs-canon-eos-550d http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos550d&products=canon_eos600d
... čo sa týka toho "mojho" 40D... Ten tu z bazáru je už bohužiaľ predaný, no objavil sa ďalší. No má to jeden háčik- ma vraj nacvakané okolo 90 000 snímkov. Je veľké riziko ho kúpiť? nemá niekto skúsenosti s tou životnostou 100 000 cyklov?
Mato62: prepáč že si riešim svoj výber v tvojej téme, no nechcel som zakladať novú keď to je v rovnakom čase, snáď Ti to nevadí
... čo sa týka toho "mojho" 40D... Ten tu z bazáru je už bohužiaľ predaný, no objavil sa ďalší. No má to jeden háčik- ma vraj nacvakané okolo 90 000 snímkov. Je veľké riziko ho kúpiť? nemá niekto skúsenosti s tou životnostou 100 000 cyklov?
Mato62: prepáč že si riešim svoj výber v tvojej téme, no nechcel som zakladať novú keď to je v rovnakom čase, snáď Ti to nevadí
foťák môže prežiť aj 200 000 ale môže sa uzávierka pokaziť aj pri 50 000...je to dvojsečná zbraň, ide aj o to, kto ho používal, ako ho používal
40D, je to proste vyššia trieda. Kvalitné spracovanie, kvalitný výstup, v pohode šum, 6 snímkov za sekundu (čo sa niekedy pri fotení vtáčikov a iných zverov dosť hodí, a ja sa práve plánujem uberať týmto smerom) Je to trochu ťažšie telo, no to mi neprekáža, aspoň sa mi bude lepšie držať. Video nepotrebujem. Snáď ako jediný mínus vidím ten ešte neodkonalý liveview režim (resp. nemožnosť rýchlo zaostriť pri ňom) ale to sa prekúsnuť dá, myslím že pri takomto foťáku sa m´žem spoľahnúť na AF aj cez hľadáčik
DropDead: Díky, asi do toho pôjdem, aj keď nikto mi nenapíše že si ho doma hádzal po schodoch
40D, je to proste vyššia trieda. Kvalitné spracovanie, kvalitný výstup, v pohode šum, 6 snímkov za sekundu (čo sa niekedy pri fotení vtáčikov a iných zverov dosť hodí, a ja sa práve plánujem uberať týmto smerom) Je to trochu ťažšie telo, no to mi neprekáža, aspoň sa mi bude lepšie držať. Video nepotrebujem. Snáď ako jediný mínus vidím ten ešte neodkonalý liveview režim (resp. nemožnosť rýchlo zaostriť pri ňom) ale to sa prekúsnuť dá, myslím že pri takomto foťáku sa m´žem spoľahnúť na AF aj cez hľadáčik
DropDead: Díky, asi do toho pôjdem, aj keď nikto mi nenapíše že si ho doma hádzal po schodoch
tými nedostatkami sa netráp, predsa...40D je z roku 2007, na ten vek je nadpriemerný, podľa mňa ako som písal je po 7D (aj v dnešnej dobe) to najlepšie v APS-C triede od canonu
Prvá zrkadlovka
a to že z bazáru, možno áno, je to risk, že bazár, ale stojí to za to...dá sa za drobné zohnať...
som pred niekoľkými dňami písal od D90+18-105...
D90 je poloprofi (aj keď sa píše, že lepšia amatérska zrkadlovka)
z vlastných skúsenosti bola moja prvý zrkadlovka Nikon D60, niečo ako D3100 alebo 550D len staršie..keď som videl D90, túžil som po nej, to držanie, ten komfort práce,...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa