Pozdravujem všetkých. Doteraz som mal staručký Olympus SP320, jeho výhodou boli RAWka (na tú dobu kedy som ho kupoval). Fotenie ma baví a v poslednú dobu sa to zintenzívnilo. Rozmýšľal som o kúpe Nikon D3100, no keďže foťák nosím so sebou všade (oslavy, svadby, dovolenky, kúpalisko, do prírody) obávam sa že zrkadlovka je pre mňa dosť veľká a bola by mi na príťaž. Prosím Vás o radu, aký kompaktný fotoaparát kúpiť? Ide o obyčajné domáce fotenie. Priorita č.1 je RAW a podľa možnosti dobrý obraz. Za kompakt som ochotný dať max. 250,-€. Ďakujem za tipy.
Pozdravujem všetkých. Doteraz som mal staručký Olympus SP320, jeho výhodou boli RAWka (na tú dobu kedy som ho kupoval). Fotenie ma baví a v poslednú dobu sa to zintenzívnilo. Rozmýšľal som o kúpe Nikon D3100, no keďže foťák nosím so sebou všade (oslavy, svadby, dovolenky, kúpalisko, do prírody) obávam sa že zrkadlovka je pre mňa dosť veľká a bola by mi na príťaž. Prosím Vás o radu, aký kompaktný fotoaparát kúpiť? Ide o obyčajné domáce fotenie. Priorita č.1 je RAW a podľa možnosti dobrý obraz. Za kompakt som ochotný dať max. 250,-€. Ďakujem za tipy.
nad touto temou som rozmyšlal aj ja raw je super vec a tiež som chcel kompakt ktory splna učely zrkadlovky a kupil som bazarovu nikon 8800 je starši ale ma raw a robi super fotky mam ich v galerii ked sa chces pozret čo s toho vynde ale to je na tebe http://jozim.dphoto.com/
myslis velkost ako ze je prilis velky? lebo v tej kvalite myslim nic mensie nezozenes..mozno este X10 od fuji sa mu blizi velkostou ale je drahsi a zalezitosti typu canon s90,ktore su mensie sa mu kvalitou nevyrovnaju..
ano, myslel som to, ze je rozmerovo velky ( z mojho pohladu ! ) . ked si napr. das jeden za opasok a druhy, tak to citis a aj vidis. kvalitu neriesim ( napisal ti to uz aj marcus ) a nespochybnujem u ani jedneho ! Musis fotit naraz s oboma presne to iste ( myslim presne ten isty zaber za rovnakych svetelnych podmienok, po slovensky mat ich vedla seba ulozene v ten isty cas ) , aby si videl, aky je medzi nimi rozdiel ! moj nazor, nic viac !
Riesil som podobnu dilemu a nakoniec som kupil mierne pouzivany Canon S90. Podarilo sa mi ho splasit za paradnych 160 evri a zatial nelutujem. Obrazova kvalita velmi slusna, je malicky a lahky, ma raw, fotim hlavne na sirokom konci, takze vyuzijem aj vybornu svetelnost a fest sa mi paci nastavovanie clony otocnym prstencom "na objektive". Ozaj velmi dobry a prakticky pomocnik.
Na základe čoho tvrdíš, že Olympusu XZ-1 sa nevyrovnajú Canony Sxx? Ja na základe vlastnej skúsenosti tvrdím, že všetky profikompakty majú veľmi podobný výstup (mnohé majú identický čip Sony) a špeciálne XZ-1 a S100 majú k sebe dosť blízko. Ani pri detailnom skúmaní scény na dpreview nevidím nijaké relevantné rozdiely: http://www.dpreview.com/reviews/canons100/11 (ak už, tak Oly viac rozpíja JPEGy a v RAWe o chlp viac šumí).
hej..suhlas,ze podla tych studivych scen je to dost podobne..ale ja som si ten kompakt vyberal dost dlho a presiel vela test for,albumov nafotenych tymito konkretnymi fotakmi a je to moj subjektivny pocit z fotografii ktore su lepsie(zas len by me a zopar servrov kde ich tiez testovali) najma kvoli tej velmi vydarenej Zuiko optike..+ tento cip nemoze byt identicky s ostatnymi 1/1.7 lebo ma velkost 1/1.63.. samozrejme tym nechcem povedat ze canon seria SXX je vyrazne horsia alebo zla,len mne sa vystup s XZ-1 paci este o nieco viac..proste tie fotky maju dusu..a mnohe z nich vyzeraju,ako keby ani neboli fotene kompaktom..
Dakujem za rady. Bol som uz rozhodnuty na Olympus ZX-1. No nakoniec som neodolal a kupil som zrkadlo Nikon D3100 so zakladnym objektivom. Tu velkost nejako ozeliem Este raz Vam dakujem.
Dakujem za rady. Bol som uz rozhodnuty na Olympus ZX-1. No nakoniec som neodolal a kupil som zrkadlo Nikon D3100 so zakladnym objektivom. Tu velkost nejako ozeliem Este raz Vam dakujem.
tak tak....a ked nadsenie vyprcha, tak stejne dokupis aj kompakt, pretoze tahat sa na bike, celodenne vylety s rodinou, kupko atd. so zrkadlovkou sa ti nebude chciet...ale to je prirodzeny vyvoj veci
je to kompakt na bezne nosenie a dslr nevlacim furt koli velkosti a stroje ako G12 ci P7100 su dost vacsie ak sa ma jednat o miesto vo vrecku
ma kusticek vacsi senzor ako bezne kompakty a v spojitosti s nizkym clonovym cislom sa da hovorit o praci s DOF co moze byt v niektorych pripadoch velke plus
podanie farieb a ostrost v JPEG mi prisla velmi prijemna (nie kazdy chce spracuvat kazdu fotku z rawu, pri kompakte duplom nie. Na obcasne zabery beriem RAW v "mydle" iba ako velke plus nie ako primarny vystup)
predny volic je super vec pre svizne zmeny nastavenia clony/casu atp
EVF je fajn vec ale ak viem ze by mi display nevyhovoval znamena to ze je to uz praca pre zrkadlo nie kompakt a ak to ma byt pre niekoho jediny pristroj je tam moznost ho dokupit a ma variabilitu ze ho vie dat dole a ist s mensim objemom
cena si myslim ze je fajn primerana ak porovname vykon / pohodlnost mozno sa bude dat zohnat na ebay/bazar za primerany peniaz
Kompakt s RAW do 250,-€
samozrejme tym nechcem povedat ze canon seria SXX je vyrazne horsia alebo zla,len mne sa vystup s XZ-1 paci este o nieco viac..proste tie fotky maju dusu..a mnohe z nich vyzeraju,ako keby ani neboli fotene kompaktom..
je to kompakt na bezne nosenie a dslr nevlacim furt koli velkosti a stroje ako G12 ci P7100 su dost vacsie ak sa ma jednat o miesto vo vrecku
ma kusticek vacsi senzor ako bezne kompakty a v spojitosti s nizkym clonovym cislom sa da hovorit o praci s DOF co moze byt v niektorych pripadoch velke plus
podanie farieb a ostrost v JPEG mi prisla velmi prijemna
(nie kazdy chce spracuvat kazdu fotku z rawu, pri kompakte duplom nie. Na obcasne zabery beriem RAW v "mydle" iba ako velke plus nie ako primarny vystup)
predny volic je super vec pre svizne zmeny nastavenia clony/casu atp
EVF je fajn vec ale ak viem ze by mi display nevyhovoval znamena to ze je to uz praca pre zrkadlo nie kompakt a ak to ma byt pre niekoho jediny pristroj je tam moznost ho dokupit a ma variabilitu ze ho vie dat dole a ist s mensim objemom
cena si myslim ze je fajn primerana ak porovname vykon / pohodlnost mozno sa bude dat zohnat na ebay/bazar za primerany peniaz
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa