Fórum » Vyberáme fotoaparát

Mirrorless fotoaparát

P3T3R
P3T3R 2012-06-03 15:30:34+02
Zdravím Vás,

viete mi poradiť nejaký mirrorless fotoaparát?

Chystáme sa s priateľkou budúci mesiac na dovolenku k moru, čiže budeme len fotiť, málo zoomu, a takmer žiadne natáčanie videií.

Zatiaľ čo som si pozeral tieto fotoaparáty najviac sa mi páči Nikon 1 J1, len neviem, ktorý objektív k nemu zobrať.

Ďakujem za rady.

Ferdo
2012-06-04 11:16:25+02
príspevok od: P3T3R
Budget je 500€, ale chcem Nikon J1 aj kvôli tomu, že robí viacero fotiek, z ktorých je možné si vybrať tú najlepšiu. Je to pravda?
Je to pravda.. ale funguje to len do JPG. Tato konkretna funkcia je tak trochu marketingovy tah... ja som si ju az tak neoblubil ale mozno pre laika pre ktoreho to bude ten najlepsi fotoaparat aky kedy mal to moze byt super Pre mna je to len ako doplnok, alternativa ked sa mi nechce brat tazku FX vybavu.

photographer-jolly
2012-06-04 15:19:34+02
príspevok od: Paulie
...iba ak vo sne.
http://www.dpreview.com/reviews/olympusem5/20
...never ľuďom nad 30 rokov

Daniel.U
2012-06-04 18:33:31+02
príspevok od: Ferdo
Je to pravda.. ale funguje to len do JPG. Tato konkretna funkcia je tak trochu marketingovy tah... ja som si ju az tak neoblubil ale mozno pre laika pre ktoreho to bude ten najlepsi fotoaparat aky kedy mal to moze byt super Pre mna je to len ako doplnok, alternativa ked sa mi nechce brat tazku FX vybavu.

ked si beres len ten J1 netrafa ta pri nom slak a nerozmyslas potom stylom, ze keby som tu mal teraz poriadny fotak?...

P3T3R
2012-06-04 18:59:29+02

Takže čo mi poradíš? Oplatí sa mi ho kúpiť? Alebo niečo iné?

Ferdo
2012-06-04 19:29:24+02
príspevok od: Daniel.U
ked si beres len ten J1 netrafa ta pri nom slak a nerozmyslas potom stylom, ze keby som tu mal teraz poriadny fotak?...
Ano, triafa no musim setrit aj seba aj pracovne naradie

Ferdo
2012-06-04 19:33:24+02
Takže čo mi poradíš? Oplatí sa mi ho kúpiť? Alebo niečo iné?
Ja by som to zhrnul asi tak, ze J1 sa mi pacil dizajnovo, obrazovym vystupom, rychlostou, tym ze je to NIKON a hlavne som ho kupil za dobru cenu (380). Viac ako 400 by som zan nedal lebo za tych priblizne 500 eur sa uz da pozerat po Olympus PEN, Sony NEX ci Panasonicoch. Ja vyuzivam J1 na video/foto v pomere 50/50 a video robi naozaj dobre so sviznym ostrenim porovnatelnym s akoukolvek videokamerou a 10mpix fotky ako bonus k tomu. Alebo naopak?

Druhy horuci kandidat bol Sony NEX, predsa len je to vacsi cip (APS-C), lepsia praca s hlbkou ostrosti, len neostri tak rychlo ako J1.

Marcel Rebro
2012-06-04 19:34:33+02
Ja nosim ako nahradu "poriadneho fotaku" OM-Dcko. Ak nepotrebujem fotit akciu v horsom svetle a/alebo zurivo pracovat s DOFkou nemam problem.

A slak ma skor triafal ked som so sebou cely den trepal D3ojku a dva svetelene zoomy a za cely den slapania po horach som nic necvakol.

Daniel.U
2012-06-04 19:34:52+02
Ano, triafa no musim setrit aj seba aj pracovne naradie
si mi moc nepomohol. Tajne som dufal, ze ma vyhecujes Kupim si radsej D90 ako pouzitelnejsiu zalohu a to bude zaroven aj moj kompakt. Na J1 mi vadilo, ze s vystretymi rukami neudrzis casy a s mensim cipom o to tazsie. Ergonimia je ergonomia zrejme

total empty
2012-06-04 19:35:16+02
Ak mirrorless, tak Panasonic-Lumix, všetko ostatné sú len kópie.

Marcel Rebro
2012-06-04 19:35:45+02
si mi moc nepomohol. Tajne som dufal, ze ma vyhecujes Kupim si radsej D90 ako pouzitelnejsiu zalohu a to bude zaroven aj moj kompakt. Na J1 mi vadilo, ze s vystretymi rukami neudrzis casy a s mensim cipom o to tazsie. Ergonimia je ergonomia zrejme
V1 ma kuker ... ale ani ten ma neoslovil

Daniel.U
2012-06-04 19:51:35+02
príspevok od: Marcel Rebro
V1 ma kuker ... ale ani ten ma neoslovil
ja sa bojim, ze tie mirrorless ma omrzia tak ako Canon S90 co som za kratky cas predal. OM-Dcko myslis panasonic co mas v profile?

Marcel Rebro
2012-06-04 19:55:00+02
ja sa bojim, ze tie mirrorless ma omrzia tak ako Canon S90 co som za kratky cas predal. OM-Dcko myslis panasonic co mas v profile?
Ano ... ked na neho nahodis vertikalny grip aj sa celkom fajn drzi. Supe turim 8fps, ISO 3200 je jedle ... na street / cestovanie si nic lepsie neviem predstavit. No a s 45/1.8 sfotis nudzovo aj portretik

P3T3R
2012-06-04 22:22:50+02
Ja by som to zhrnul asi tak, ze J1 sa mi pacil dizajnovo, obrazovym vystupom, rychlostou, tym ze je to NIKON a hlavne som ho kupil za dobru cenu (380). Viac ako 400 by som zan nedal lebo za tych priblizne 500 eur sa uz da pozerat po Olympus PEN, Sony NEX ci Panasonicoch. Ja vyuzivam J1 na video/foto v pomere 50/50 a video robi naozaj dobre so sviznym ostrenim porovnatelnym s akoukolvek videokamerou a 10mpix fotky ako bonus k tomu. Alebo naopak?

Druhy horuci kandidat bol Sony NEX, predsa len je to vacsi cip (APS-C), lepsia praca s hlbkou ostrosti, len neostri tak rychlo ako J1.
Nejde mi ani tak o rýchlosť ostrenia, chcem len aby boli detailné a ostré fotky. So zrkadlovkou by som sa musel zaučiť nejaký čas a ten veruže nemám.

Ako to je s tými čipmi? Čím väčší, tým ostrejší obraz? Môžeš mi dať nejaké značky fotoaparátov okrem toho Nikon J1, ktoré by si odporúčil?

Paulie
2012-06-04 22:31:19+02
príspevok od: photographer-jolly
...never ľuďom nad 30 rokov
Dík za info, začnem u seba, len neviem ako dobehnem tých pár rokov dozadu.

lacoslav
2012-06-04 22:35:05+02
Nejde mi ani tak o rýchlosť ostrenia, chcem len aby boli detailné a ostré fotky. So zrkadlovkou by som sa musel zaučiť nejaký čas a ten veruže nemám.

Ako to je s tými čipmi? Čím väčší, tým ostrejší obraz? Môžeš mi dať nejaké značky fotoaparátov okrem toho Nikon J1, ktoré by si odporúčil?
Aký je rozdiel medzi zrkadlovkou a bezzrkadlovkou čo sa týka času zaúčania?

Marcel Rebro
2012-06-04 22:41:38+02
príspevok od: lacoslav
Aký je rozdiel medzi zrkadlovkou a bezzrkadlovkou čo sa týka času zaúčania?
So zrkadlovkou sa musis naucit ovladat to zrkadlo, ci?

Marcel Rebro
2012-06-04 22:43:52+02

Kazdy pokrocilejsi fotak sa ovladat rovnako :
1. vyber expozicneho rezimu (P,A,S,M)
2. nastavenie expozicinych parametrov (cas, clona, ISO)
3. vyber motivu komponovanie ... ked ovladas tie preve dve, tak toto je uz brnkacka
4. magnutie spuste

Daniel.U
2012-06-04 22:59:22+02
Kazdy pokrocilejsi fotak sa ovladat rovnako :
1. vyber expozicneho rezimu (P,A,S,M)
2. nastavenie expozicinych parametrov (cas, clona, ISO)
3. vyber motivu komponovanie ... ked ovladas tie preve dve, tak toto je uz brnkacka
4. magnutie spuste
este si zabudol pouzitie toho spravneho oka pokial to nemaju byt dovolenkove fotky, z ktoych je kazdemu na grc

Marcel Rebro
2012-06-04 23:00:44+02
este si zabudol pouzitie toho spravneho oka pokial to nemaju byt dovolenkove fotky, z ktoych je kazdemu na grc
to je bod 3 ... ale ako pisem ked vies obsluhovat fotak tak uz je to brnkacka

Daniel.U
2012-06-04 23:04:05+02
to je bod 3 ... ale ako pisem ked vies obsluhovat fotak tak uz je to brnkacka
ja obsluhovat neviem. Aspon tak mi povedala raz jedna porotkyna ked videla 8 mojich fotiek

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()