...že by to bol set s objektívom 18-55 mm v striebornej (S) farbe? Inak dobre si si vybral.
Stále ešte nie som rozhodnutý, či CANON EOS 600D EF-S 18 - 55IS II alebo ten Sony NEX 5N. Len neviem, či sa s canonom stihnem zaučiť, lebo už 14 dní mi ostáva do dovolenky.
nehnevaj sa na mňa už nemôžem čítať tie blbé úvahy. nikdy nereagujem na otázky začiatočníka, pretože ozaj nikto z neba učený nepadol. ty si myslíš, že na 600D sa nestihneš naučiť 5 blbých úkonov a dúfaš, že s NEXOM to bude jednoduchšie? to je o zvolení si určitého systému a záleží len na tom koľko eury budeš ochotný do ďalšieho príslušenstva vložiť. keď to má byť potom pre priateľku bude ona ochotná pre jej potreby vláčiť zrkadlo? veď si ho chceš kúpiť potom ty, tak potom budú v "rodine" dve zrkadlá, budú využité, ak do nich neinvestuješ do ďalšieho príslušenstva? tak si polož otázku a nefilozofuj. prepáč za ostrejší tón, ale potácaš sa v nezmyselnom kruhu, tak zauvažuj, informácií máš dosť.
nehnevaj sa na mňa už nemôžem čítať tie blbé úvahy. nikdy nereagujem na otázky začiatočníka, pretože ozaj nikto z neba učený nepadol. ty si myslíš, že na 600D sa nestihneš naučiť 5 blbých úkonov a dúfaš, že s NEXOM to bude jednoduchšie? to je o zvolení si určitého systému a záleží len na tom koľko eury budeš ochotný do ďalšieho príslušenstva vložiť. keď to má byť potom pre priateľku bude ona ochotná pre jej potreby vláčiť zrkadlo? veď si ho chceš kúpiť potom ty, tak potom budú v "rodine" dve zrkadlá, budú využité, ak do nich neinvestuješ do ďalšieho príslušenstva? tak si polož otázku a nefilozofuj. prepáč za ostrejší tón, ale potácaš sa v nezmyselnom kruhu, tak zauvažuj, informácií máš dosť.
konečne niekto kto zakročil a vyslovil to, ako to tu nik iný nedokázal.
Heh, máš pravdu. Len som chcel vedieť nejaké "pre" a "proti" daných fotoaparátov. Ale už nejdem teda filozofovať a objednať Sony Nex 5N. Vieš ako nováčikovi, čo nefotí (len mobilom) sa troška rozhoduje ťažšie. Idem do toho investovať nemalé peniaze, tak chcem aby to bolo dobré. Ale ďakujem ti.
ešte idem pootravovať. Zakúpil som si teda ten Sony Nex-5n so setovým objektívom. Viete mi poradiť nejaký objektív na tento fotoaparát? Prevažne fotím krajinu + ľudí, videá žiadne. Chcel by som ešte nejaké ostrejšie fotky
ešte idem pootravovať. Zakúpil som si teda ten Sony Nex-5n so setovým objektívom. Viete mi poradiť nejaký objektív na tento fotoaparát? Prevažne fotím krajinu + ľudí, videá žiadne. Chcel by som ešte nejaké ostrejšie fotky
Pokiaľ sa takto pýtaš, tak ti stačí ten setový objektív. Inak máš na výber (aj keď sa obávam, že by to bolo iba vyhodenie peňazí, kým nezistíš, že niektorý z nich potrebuješ): * Sony 16/2.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu * Sony 24/1.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu * Sony 50/1.8 - výborný na portréty * Sony 30/3.5 - makro a základný pevný objektív * Sigma 19/2.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu * Sigma 30/2.8 - výborný základný pevný objektív
Teleobjektívy a manuálne objektívy by som ti neradil.
Mirrorless fotoaparát
viete mi poradiť nejaký mirrorless fotoaparát?
Chystáme sa s priateľkou budúci mesiac na dovolenku k moru, čiže budeme len fotiť, málo zoomu, a takmer žiadne natáčanie videií.
Zatiaľ čo som si pozeral tieto fotoaparáty najviac sa mi páči Nikon 1 J1, len neviem, ktorý objektív k nemu zobrať.
Ďakujem za rady.
Inak dobre si si vybral.
Inak dobre si si vybral.
* Sony 16/2.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu
* Sony 24/1.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu
* Sony 50/1.8 - výborný na portréty
* Sony 30/3.5 - makro a základný pevný objektív
* Sigma 19/2.8 - výborný na ľudí/reportáž, krajinu
* Sigma 30/2.8 - výborný základný pevný objektív
Teleobjektívy a manuálne objektívy by som ti neradil.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa