ahojte, potrebujem poradit, chcem si kupit zrkadlovku nikon a neviem sa rozhodnut medzi d5100 a d90. Prechadzam z kompaktu na zrkadlovku, teda som zaciatocnik, volakedy strasne davno som fotievala zrkadlovkou na kinofilm, tusim olympus. Objektiv pre zaciatok uvazujem 18-105 af-s dx vr. Fotak budem pouzivat ciste ako amater, fotim velmi rada ako portrety, tak aj krajiny...
Ja mám D90 od 1/2009 a nedám na ňu dopustiť, mám už nafotené okolo 60000 snímkov a ide na 100 %. Uvažoval som ju časom vymeniť, ale na trhu nie je nič čo by znamenalo výrazný pokrok. D7000 sa mi neoplatí nie je tam veľký posun dopredu a na D800 nemám. Možno raz. Doporučujem D90. Je to veľmi vydarený foťák.
http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90/specs Ja som prešiel asi pred 2 týždňami z d80 na d5100 .. Vrelo odporúčam. Jediné, čo mi tu chýba je AF motor a 2. display..
ahojte, potrebujem poradit, chcem si kupit zrkadlovku nikon a neviem sa rozhodnut medzi d5100 a d90. Prechadzam z kompaktu na zrkadlovku, teda som zaciatocnik, volakedy strasne davno som fotievala zrkadlovkou na kinofilm, tusim olympus. Objektiv pre zaciatok uvazujem 18-105 af-s dx vr. Fotak budem pouzivat ciste ako amater, fotim velmi rada ako portrety, tak aj krajiny...
chcelo by to viac vyhľadávať vo fóre, toto sa tu riešilo niekoľkokrát......
len jednu poznamku, ked budes fotit na Mku a manualne nastavovat clonu a casy, tak je stavovy displej velmi prakticka vec, lebo rovno a hned vidis ake ti k tomu dopocita ISO, neviem ako na 5100 ale na 3100, ked to nastavujes v menu tak hodnoty iso neukazuje (ako sa menia v zavislosti k casu a k clone)..ak sa teda nemylim
len jednu poznamku, ked budes fotit na Mku a manualne nastavovat clonu a casy, tak je stavovy displej velmi prakticka vec, lebo rovno a hned vidis ake ti k tomu dopocita ISO, neviem ako na 5100 ale na 3100, ked to nastavujes v menu tak hodnoty iso neukazuje (ako sa menia v zavislosti k casu a k clone)..ak sa teda nemylim
D90 ma v tele motorcek, takze ti na nej budu ficat aj objektivy s oznacenim D, cize bez vlastneho motorceka. Resp aby som bola presna, bude ti ficat AF, inak by si musela ostrit len manualne. To iste mozes mat problemy v buducnosti ak siahnes po niektorych tokina, tamron ci sigma objektivoch. Ale zase tu http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90 vychadza ako vitaz D5100. Precitaj si recenzie a uzivatelske skusenosti a rozhodni sa podla toho. Ja som nakoniec z tejto dvojice vybrala nieco tretie (D7000) a nelutujem.
D90 je najlacnejsia pouzitelna zrkadlovka od Nikonu. Idu s nou vsetky objektivy, ma CLS, stavovy display, lepsiu ergonomiu ako modely pod nou. Da sa kupit na inzerat aj za cca 400euro. Jednu som si kupil teraz. Dokonca som prisiel na to, ako sada na nej urobit kalibracia back/front focusu.
D90 ma v tele motorcek, takze ti na nej budu ficat aj objektivy s oznacenim D, cize bez vlastneho motorceka. Resp aby som bola presna, bude ti ficat AF, inak by si musela ostrit len manualne. To iste mozes mat problemy v buducnosti ak siahnes po niektorych tokina, tamron ci sigma objektivoch. Ale zase tu http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90 vychadza ako vitaz D5100. Precitaj si recenzie a uzivatelske skusenosti a rozhodni sa podla toho. Ja som nakoniec z tejto dvojice vybrala nieco tretie (D7000) a nelutujem.
d5100 novší model lepší snímač. na d90 obrovská výhoda použitie starších objektívov. stavový displej čo dosť šetrí batériu. lepšie držanie a práca z bleskami
Pred 2 dnami dosla kamosovi zostava nikon d90 + 18-105. Co sa tyka ergonomie, tak je podla mna vyborna, hned mi sadol do ruky. Da sa uplne v pohode pouzit aj bez pridavneho gripu. Dalej, ma to vela roznych tlacitok vyvedenych na tele fotoaparatu, co je dalsia vyborna vec, nemusis pre nejake nastavenia ist do menu, ale vyriesis to tymi tlacitkami a rolerom. Dalsie plus, stavovy displej. Ja ma canon 400d, takze ked som pozrel do hladacika d90, tak som zajasal. Je vyborny, velky, krasny obraz, d5100 ho tak kvalitny nema. Aj ked je d90 starsi fotoaparat, ako 5100vka, ale je to proste vyssia trieda. O kvalitu vystupu sa obavat nemusis. Urcite budes spokojny. Co sa tyka objektivu, ma univerzalny rozsah, opticky nie je zly. Na zaciatok vyborna volba.
Najlepšie spravíš, ak si oba vyskúšaš v kamennej predajni aby si potom nebol prekvapený. Osobne fotím momentálne D5100 + Tokina 12-24, ostrím manuálne kedže D5100 nemá v tele motor, kontrolu zaostrenia vidíš v hľadáčiku, na Mku sa ti takisto zobrazuje ISO v hľadáčiku ako tu bolo spomenuté. ISO + korekcia expozície vyvedené na tele+roller, 2x klepneš na Ičko(tlačidlo) a komletne získaš prístup k rýchlemu nastaveniu čo pri fotení potrebuješ, tam ja osobne nastavujem myslím len meranie, to mi chýba ako samostatné tlačidlo, ináč nič, do Menu ako bolo spomenuté som bol akurát pri základných nastaveniach foťáku. Obrazový výstup je výborný. Pokiaľ aj použiješ staršie objektívy, zaostríš manuálne bez problému. Odporúčam ti aj D5100 aj D90. Choď a vyskúšaj si ich.
nikon d5100 alebo d90?
www.ephoto.sk/forum/48/8267/nikon-d90-nebo-nikon-d5100/
inak povedane, stavovy displej je dobra vec
inak povedane, stavovy displej je dobra vec
Ale zase tu http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90 vychadza ako vitaz D5100. Precitaj si recenzie a uzivatelske skusenosti a rozhodni sa podla toho. Ja som nakoniec z tejto dvojice vybrala nieco tretie (D7000) a nelutujem.
Ale zase tu http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90 vychadza ako vitaz D5100. Precitaj si recenzie a uzivatelske skusenosti a rozhodni sa podla toho. Ja som nakoniec z tejto dvojice vybrala nieco tretie (D7000) a nelutujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa