Pekny vecer. Uz dlhsiu dobu sledujem toto forum a fotografovanie patri medzi moje najvacsie hoby. V najblizsiej dobe sa chystam do kupy mojho prveho fotoaparatu ktory bude na ako takej urovni. Zameriavam sa na prirodu, kvety, zivocichy, hory, ale aj nocne fotografie. Najviac ma zaujali:
1. Olympus XZ-1 2. Canon G12 3. Sony NEX 5n /drahsia varianta / 4. Nejaku zrkadlovku okolo 500e s kvalitnym zakladnym objektivom (som nazoru radsej profi kompakt ako lacnu zrkadlovku, ale necham si poradit aj tu)
Z mojich studii mozem povedat, ze pomer cena/vykon je na tom najlepsie OLY, G12 ma hladacik a ma asi aj najviac moznosti v danej cene, asi sa budem rozhodovat medzi tymito dvoma, mozte mi prosim bez vacsich emocnych vylevou o studii fora poradit?
Ahojte, riesim podobny problem, ale som uz aj celkom zmateny... ako to vidite s "profi" kompaktami dnes? napr Fuji X10 vs vyssie spominane? Uz je na spadnutie aj LX7 s "pidi" snimacom 1,7'', ale peknou svetelnostou a sirokouhlostou. Plati pravidlo ze vacsi snimac ale s obj s horsou svetelnostou je lepsi nez mensi napr s f1,4? (napr mirrorless m4:3 so setakom vs LX7, x10, rx100 s 20Mpix) Je to vsetko len o šume?
Co kompaktne odporucate na rodinne, pripadne skupinove fotenie, v interieri?
Zrkadlovka (a asi aj CSC) koli velkosti objektivov nie je v hre.
x10 je v pohode, ma aj hladacik a foti aj na stvorec. sam ju mam a som spokojny. prevedenie je tiez niekde inde nez na ostatnych kompaktoch. aj ked je aj vacsi.
Recenzia na Fuji X10: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x10/20 Ak nie je problém vo financiách, dostaneš lepšiu kvalitu z Olympusu E-P3/E-PL3, ako z kompaktu. V tomto prípade sú vraj aj seťáky kvalitné. Panasonic LX-7 je síce kvalitný, ale predsa len kompakt. Výhodu výmeniteľných objektívov neprebije.
Recenzia na Fuji X10: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x10/20 Ak nie je problém vo financiách, dostaneš lepšiu kvalitu z Olympusu E-P3/E-PL3, ako z kompaktu. V tomto prípade sú vraj aj seťáky kvalitné. Panasonic LX-7 je síce kvalitný, ale predsa len kompakt. Výhodu výmeniteľných objektívov neprebije.
Setaky maju f3,5... je vysledok na csc m4:3 aj napriek tomu lespi nez na napr vychvalovanom svetelnom oly xz1, alebo X10 resp LX? Myslim v indoor prostredi - malo svetla, rychly cas. Da sa hovorit o nejakej priamej umere kvality snimky v zavislosti od velkosti snimaca a svetelnosti objektivu (ze napr 1/1,7''+f1,4+ iso 200 = m4:3+f3,5+iso 1600) ?
Setaky maju f3,5... je vysledok na csc m4:3 aj napriek tomu lespi nez na napr vychvalovanom svetelnom oly xz1, alebo X10 resp LX? Myslim v indoor prostredi - malo svetla, rychly cas. Da sa hovorit o nejakej priamej umere kvality snimky v zavislosti od velkosti snimaca a svetelnosti objektivu (ze napr 1/1,7''+f1,4+ iso 200 = m4:3+f3,5+iso 1600) ?
Dik.
Prečo by potom profíci fotili na FF alebo na Stredoformát
z kompaktov sa mi stale najviac pozdavaju canon s95/100 a olympus xz1 lebo su proste kompaktne. ak si priplatis mozes mat premiove sony dsc-rx100 ale ta cena ... typy X10 ci G1X a podobne uz nie su zrovna do vrecka a to mozes ist rovno cestou CSC
ak chces spratny fotak s dobrym vystupom m4/3 je dobra cesta. obrazovy vystup je lepsi ako z ktorehokolvek kompaktu a napr kombo epl + 14-42 nie je zas tak extrem velke a tazke da sa stale hovorit o kompaktnosti nuz nie do vacku.
zrkadlovka je proste zrkadlovka ... lepsie ostrenie vacsi snimac pohodlnejsie ovladanie sirsi sortiment prislusenstva a objektivov ci original alebo alternativnych vyrobcov. avsak o kompaktnosti tu uz rec nemoze byt uz len z hladiska samotneho tela ale najme kompletu ako takeho - tie skla maju tiez svoj objem a vahu ...
vybrat si musis ty co tebe vyhovuje pre tvoj zaner a umysel. kazdou volbou nieco stratis ale naopak aj nieco ziskas preto si zosumarizuj priority na zaklade ktorych sa budes rozhodovat
Vyber profi kompaktu
1. Olympus XZ-1
2. Canon G12
3. Sony NEX 5n /drahsia varianta
4. Nejaku zrkadlovku okolo 500e s kvalitnym zakladnym objektivom (som nazoru radsej profi kompakt ako lacnu zrkadlovku, ale necham si poradit aj tu)
Z mojich studii mozem povedat, ze pomer cena/vykon je na tom najlepsie OLY, G12 ma hladacik a ma asi aj najviac moznosti v danej cene, asi sa budem rozhodovat medzi tymito dvoma, mozte mi prosim bez vacsich emocnych vylevou o studii fora poradit?
Vopred dakujem, a hodne zdaru pri foteni
ako to vidite s "profi" kompaktami dnes?
napr Fuji X10 vs vyssie spominane? Uz je na spadnutie aj LX7 s "pidi" snimacom 1,7'', ale peknou svetelnostou a sirokouhlostou.
Plati pravidlo ze vacsi snimac ale s obj s horsou svetelnostou je lepsi nez mensi napr s f1,4?
(napr mirrorless m4:3 so setakom vs LX7, x10, rx100 s 20Mpix)
Je to vsetko len o šume?
Co kompaktne odporucate na rodinne, pripadne skupinove fotenie, v interieri?
Zrkadlovka (a asi aj CSC) koli velkosti objektivov nie je v hre.
Dikes.
Ak nie je problém vo financiách, dostaneš lepšiu kvalitu z Olympusu E-P3/E-PL3, ako z kompaktu. V tomto prípade sú vraj aj seťáky kvalitné.
Panasonic LX-7 je síce kvalitný, ale predsa len kompakt. Výhodu výmeniteľných objektívov neprebije.
Ak nie je problém vo financiách, dostaneš lepšiu kvalitu z Olympusu E-P3/E-PL3, ako z kompaktu. V tomto prípade sú vraj aj seťáky kvalitné.
Panasonic LX-7 je síce kvalitný, ale predsa len kompakt. Výhodu výmeniteľných objektívov neprebije.
Myslim v indoor prostredi - malo svetla, rychly cas.
Da sa hovorit o nejakej priamej umere kvality snimky v zavislosti od velkosti snimaca a svetelnosti objektivu (ze napr 1/1,7''+f1,4+ iso 200 = m4:3+f3,5+iso 1600) ?
Dik.
Myslim v indoor prostredi - malo svetla, rychly cas.
Da sa hovorit o nejakej priamej umere kvality snimky v zavislosti od velkosti snimaca a svetelnosti objektivu (ze napr 1/1,7''+f1,4+ iso 200 = m4:3+f3,5+iso 1600) ?
Dik.
ak chces spratny fotak s dobrym vystupom m4/3 je dobra cesta. obrazovy vystup je lepsi ako z ktorehokolvek kompaktu a napr kombo epl + 14-42 nie je zas tak extrem velke a tazke da sa stale hovorit o kompaktnosti nuz nie do vacku.
zrkadlovka je proste zrkadlovka ... lepsie ostrenie vacsi snimac pohodlnejsie ovladanie sirsi sortiment prislusenstva a objektivov ci original alebo alternativnych vyrobcov. avsak o kompaktnosti tu uz rec nemoze byt uz len z hladiska samotneho tela ale najme kompletu ako takeho - tie skla maju tiez svoj objem a vahu ...
vybrat si musis ty co tebe vyhovuje pre tvoj zaner a umysel. kazdou volbou nieco stratis ale naopak aj nieco ziskas preto si zosumarizuj priority na zaklade ktorych sa budes rozhodovat
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa