zdravicko... chcel som sa opytat na nazory uzivatelov tychto objektivov.. s IS myslim tu prvu verziu (nie IS II) pisal som uz s jednym fotografom, ktory vlastni tento objektiv bez IS a podla jeho skusenosti ked mal IS, robilo to neostrejsie fotky a bez IS si velmi pochvaluje ako jeden z naj objektivov co ma... ake mate skusenosti vy? taktiez som si pozeral prewiev tychto 2ch verzii a bez stabilizacie vyzera byt ostrejsi objektiv...
pytam sa hlavne preto, lebo planujem kupit tento obj. (na IS II nemam peniaze) a kedze novy bez IS stoji cca 1200e a s IS (este sa predava) stoji okolo 1650e, nie je to velky rozdiel, no rad by som usetril peniaze.. tak neviem ci postaci aj verzia bez is (ktora vyzera byt na tom lepsie ako s IS).. fotim z ruky a chcel som tento objektiv vyuzit aj pri video mode... (tam bud stativ, respektive z ruky s pomocnym stativom na vyvazenie...) dik
Nic v zlom ale ja by som sa popozeral po bazaroch a Kúpil IS verziu je to rozdiel a ten stabilizátor robí svoje. Jeden Mam takmer nový, krabica a všetko čo k nemu patrí. Použitý asi 5x a možno by som ho predal
Nic v zlom ale ja by som sa popozeral po bazaroch a Kúpil IS verziu je to rozdiel a ten stabilizátor robí svoje. Jeden Mam takmer nový, krabica a všetko čo k nemu patrí. Použitý asi 5x a možno by som ho predal
ja by som ho mozno zas zobral dali by sa poslat podrobnosti ako cena poslat mailom?
ak to máš na šport a dlhšie časy ako 1/500 nepoužiješ, kúp si bez IS; mal som najskôr bez IS, teraz mám s IS, pretože fotím z ruky; myslím si, že rozdiel v kvalite by som zbadal, ak by ma niekto s lupou v ruke na niečo upozornil a tú lupu mi podal ( aje otázne, v či prospech by to bolo)
ak to máš na šport a dlhšie časy ako 1/500 nepoužiješ, kúp si bez IS; mal som najskôr bez IS, teraz mám s IS, pretože fotím z ruky; myslím si, že rozdiel v kvalite by som zbadal, ak by ma niekto s lupou v ruke na niečo upozornil a tú lupu mi podal ( aje otázne, v či prospech by to bolo)
no aj ja fotim z ruky.. taktiez chcem s tym objektivom tocit videa, takze ta stabilizacia by sa mi tam hodila.. no z foto testu ma odradza obrazova kvalita... to jedine ze by IS II som zobral, nuz to je momentalne mimo moju ligu..
Boze. . . podbne otazky sa opakuju a opakuju. . . rozhodnutie nikto za teba nespravi. . . to sa musis rozhodnut ty sam.
A nazory? Jeden ti povie to, druhy to. . . ty musis najlepsie vediet, co a v akych podmienkach s nim budes asi fotit. . . . potrebujes mat super krezbu viditelnu pri pohlade na fotografiu v mierke 1:1? k comu?. . . IS je super vec a pokial budes chciet odfotit nieco v sere, kde ti bude aj 2,8 clona malo. .. co pak?. . . zvysovat iso? Kam az? )
Ludia. . . ebte uz na tie fototesty. . . z nich mate len cisla, nic ine. . .
no aj ja fotim z ruky.. taktiez chcem s tym objektivom tocit videa, takze ta stabilizacia by sa mi tam hodila.. no z foto testu ma odradza obrazova kvalita... to jedine ze by IS II som zobral, nuz to je momentalne mimo moju ligu..
rozdiel neuvidíš žiaden, to by si musel robiť testy v laboratórnych podmienkach, alebo že by jeden z objektívov vinou výroby skutočne pokulhával, čo je u L-kového skla málo pravdepodobné; tak ako píše hore f...77
Boze. . . podbne otazky sa opakuju a opakuju. . . rozhodnutie nikto za teba nespravi. . . to sa musis rozhodnut ty sam.
A nazory? Jeden ti povie to, druhy to. . . ty musis najlepsie vediet, co a v akych podmienkach s nim budes asi fotit. . . . potrebujes mat super krezbu viditelnu pri pohlade na fotografiu v mierke 1:1? k comu?. . . IS je super vec a pokial budes chciet odfotit nieco v sere, kde ti bude aj 2,8 clona malo. .. co pak?. . . zvysovat iso? Kam az? )
Ja by som bral radšej ten s IS a pozrel by som nejaké použité. F/2.8 IS som videl na ebay.com okolo 1300 $. Ja mám záujem o f/4 IS a keď som hľadal, tak teraz som zmeškal jednu kúpu. Bol vydražený za 610 €, ďalšie aktuálne už niečo viacej. Tuším ešte trocha pohľadám.
Mna by zaujimal nazor na podobnu variantu a nechcem zakladat novu temu:
-cena rovnaka cca 1100€ (a je maximalna )
1- Canon 70-200/4 L IS USM 2- Canon 70-200/2.8 L USM
-co skor horsiu svetlost zo stabilizaciou alebo lepsiu svetlost bez IS ? - cena je rovaka
-ked tak nad tym uvazujem- bez IS fotit na 200mm jedine zo stativom ale ked zvolim IS a slabsiu svetlost (pre ostru kresbu budem musit poriadne priclonit) a to znamena zvisovat ISO (sice pomoze predlzienie casu co vykompenzujem prave tou IS, ale neviem do akej miery. A zase za sera mi f4 velmi nepomoze. Takeze som v dileme. Pytam sa takym stylom preto ze s tym nemam skusenosti-zatial mam len jednu pevnu 50mm/1.4
-co skor horsiu svetlost zo stabilizaciou alebo lepsiu svetlost bez IS ? - cena je rovaka
-ked tak nad tym uvazujem- bez IS fotit na 200mm jedine zo stativom ale ked zvolim IS a slabsiu svetlost (pre ostru kresbu budem musit poriadne priclonit) a to znamena zvisovat ISO (sice pomoze predlzienie casu co vykompenzujem prave tou IS, ale neviem do akej miery. A zase za sera mi f4 velmi nepomoze. Takeze som v dileme. Pytam sa takym stylom preto ze s tym nemam skusenosti-zatial mam len jednu pevnu 50mm/1.4
ps:keby ze ma prachy beriem 70-200/2.8 IS
ak pridáš 200 tak máš z ruky 2,8 IS; napíš, doveziem ti odskúšať
ja by som aj dnes opať zvolil 70-200 F2,85L bez IS ako economy univerzálnu alternatívu (šport, svadby atelier). A hlavne v dnešnej dobe 18Mpx senzorov neľutujem..
vsak skus s tou 50tkou fotiť na F4 a F2,8 a uvidíš limity možno ti bude lepšia IS F4 (časy si dávaj 1/160s- 1/320s)
JA som tiez riesil tuto otazku a rozhodol som sa nad F4 IS koly nizsej vahe a odcenujem to. Na 2,8 nie je az tak ruzova ostrost a ozaj treba priclonit teda zas sa dostanes na vyssie clonove cislo. Plusom canonu 70-200 f2,8 je rychlost ostrenia je trosku rychlejsi ako jeho F4 verzia.
canon 70-200 2.8 bez a so stabilizaciou
pisal som uz s jednym fotografom, ktory vlastni tento objektiv bez IS a podla jeho skusenosti ked mal IS, robilo to neostrejsie fotky a bez IS si velmi pochvaluje ako jeden z naj objektivov co ma... ake mate skusenosti vy?
taktiez som si pozeral prewiev tychto 2ch verzii a bez stabilizacie vyzera byt ostrejsi objektiv...
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=242&Camera=453&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=103&CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0
pytam sa hlavne preto, lebo planujem kupit tento obj. (na IS II nemam peniaze) a kedze novy bez IS stoji cca 1200e a s IS (este sa predava) stoji okolo 1650e, nie je to velky rozdiel, no rad by som usetril peniaze.. tak neviem ci postaci aj verzia bez is (ktora vyzera byt na tom lepsie ako s IS).. fotim z ruky a chcel som tento objektiv vyuzit aj pri video mode... (tam bud stativ, respektive z ruky s pomocnym stativom na vyvazenie...)
dik
mail: fornick (at) ynet (dot) sk
myslím si, že rozdiel v kvalite by som zbadal, ak by ma niekto s lupou v ruke na niečo upozornil a tú lupu mi podal ( aje otázne, v či prospech by to bolo)
myslím si, že rozdiel v kvalite by som zbadal, ak by ma niekto s lupou v ruke na niečo upozornil a tú lupu mi podal ( aje otázne, v či prospech by to bolo)
taktiez chcem s tym objektivom tocit videa, takze ta stabilizacia by sa mi tam hodila.. no z foto testu ma odradza obrazova kvalita... to jedine ze by IS II som zobral, nuz to je momentalne mimo moju ligu..
A nazory? Jeden ti povie to, druhy to. . . ty musis najlepsie vediet, co a v akych podmienkach s nim budes asi fotit. . . . potrebujes mat super krezbu viditelnu pri pohlade na fotografiu v mierke 1:1? k comu?. . . IS je super vec a pokial budes chciet odfotit nieco v sere, kde ti bude aj 2,8 clona malo. .. co pak?. . . zvysovat iso? Kam az?
taktiez chcem s tym objektivom tocit videa, takze ta stabilizacia by sa mi tam hodila.. no z foto testu ma odradza obrazova kvalita... to jedine ze by IS II som zobral, nuz to je momentalne mimo moju ligu..
A nazory? Jeden ti povie to, druhy to. . . ty musis najlepsie vediet, co a v akych podmienkach s nim budes asi fotit. . . . potrebujes mat super krezbu viditelnu pri pohlade na fotografiu v mierke 1:1? k comu?. . . IS je super vec a pokial budes chciet odfotit nieco v sere, kde ti bude aj 2,8 clona malo. .. co pak?. . . zvysovat iso? Kam az?
-cena rovnaka cca 1100€ (a je maximalna
1- Canon 70-200/4 L IS USM
2- Canon 70-200/2.8 L USM
-ked tak nad tym uvazujem- bez IS fotit na 200mm jedine zo stativom ale ked zvolim IS a slabsiu svetlost (pre ostru kresbu budem musit poriadne priclonit) a to znamena zvisovat ISO (sice pomoze predlzienie casu co vykompenzujem prave tou IS, ale neviem do akej miery. A zase za sera mi f4 velmi nepomoze. Takeze som v dileme.
Pytam sa takym stylom preto ze s tym nemam skusenosti-zatial mam len jednu pevnu 50mm/1.4
-ked tak nad tym uvazujem- bez IS fotit na 200mm jedine zo stativom ale ked zvolim IS a slabsiu svetlost (pre ostru kresbu budem musit poriadne priclonit) a to znamena zvisovat ISO (sice pomoze predlzienie casu co vykompenzujem prave tou IS, ale neviem do akej miery. A zase za sera mi f4 velmi nepomoze. Takeze som v dileme.
Pytam sa takym stylom preto ze s tym nemam skusenosti-zatial mam len jednu pevnu 50mm/1.4
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa