Vsetkych zdravim, kupil som si telo D70 a este nemam objektiv, v ramci financnych moznosti a "cim skor" nejaky chcem, podla penazenky mam na vyber len z tych fvoch z nazvu temy, viem nedostatky obidvoch, viem na co su vhodne, nevhodne, chcel by som len vediet, co by ste volili vy a preco
Ja som zvedavý odkiaľ naberie peniaze na FF keď má problém s kúpou objektívu za 200€...
Kúp tú 50 a ostane ti. Keď kúpiš 18-55 určite ju predáš, resp. vymeníš za niečo iné.
Ja neviem, ty si uz asi prijal ulohu chudobneho cloveka a zmieril si sa s tymto stavom, ale pre mna je svet otvoreny a neverim, ze ked budem chciet mat FF, ze ho mat nebudem. A ak si da niekto limit 200EUR na objektiv, tak to nemusi suvisiet s chudobou, ale povedzme s prioritami.
Kup 18-55 a ver japoncovi, ktory to cele vymyslel a nie celozivotnemu zobrakovi. Ked budes D70 predavat, podari sa ti to s objektivom skor.
limit 100€ si do teraz neuviedol a naozaj som nepredpokladal túto sumu, 35mm 1,8G sa dá kúpiť za 183€, bazárové idú po cca 150€, takže sa neoplatí ísť do bazárovej, radím radšej si našetri veľa ľudí ju ani nepredáva, lebo je to za málo peňazí, veľa muziky 35mm je vhodný aj ako jediný objektív, lebo jeho ostrosť a svetelnosť bohato vykompenzujú zoom
samozrejme 18-55 bazárová sa dá kúpiť aj pod 100€ (dokonca 50€), ale aj to hovorí a jej kvalite..... ak nechceš čakať aj toto je riešenie, fotiť sa s tým dá, rozhodnutie je na Tebe príp. ísť do bazárovej 18-105 VR, keď už zoom je použiteľnejší a kvalitou trošku lepší
vdaka, ale myslim si, ze vyuzijem aj 50mm a "praktickejsi" objektiv si dokupim v solventnejsich casoch
Tiez by som po svojich skusenostiach na Tvojom mieste vybral 50 1,8. Zdanlive obmedzenia povzbudzuju kreativitu a radost z fotenia 18-55 by si chcel rychlo vymenit.... Necital som cele vlakno, neviem comu sa chces venovat, ale este by som zauvazoval nad Nikonom 35mm 1,8
50/1.8 je OK, ale nie vsetky kusy su dobre. Ak natrafis na velmi dobry kus, tak ozelies jeho nevyhody a vystacis si aj s takymto ohniskom, ale ak nie, tak je to na depku.
Do 100 € sa pozri po bazarovom 18-70 DX. Velmi kvalitne sklo.
Dalsi kandidat - 18-55 VR tzn. stabilizovany. Treba sa vyhrat v RAW aby sa z neho dal vymackat velmi pekny obraz (co plati aj o D70), ale mam to sklo vazne rad. Na to, aka je to plastova hracka, splni velmi dobru sluzbu a stabilizacia je genialna.
Ludia sa tu z tychto skiel radi smeju, ale ked ide o prakticnost a cenu, tak nema konkurenciu.
Tiez by som po svojich skusenostiach na Tvojom mieste vybral 50 1,8. Zdanlive obmedzenia povzbudzuju kreativitu a radost z fotenia 18-55 by si chcel rychlo vymenit.... Necital som cele vlakno, neviem comu sa chces venovat, ale este by som zauvazoval nad Nikonom 35mm 1,8
teraz som ustaleny na nazore, ze radsej svetelnost ako zoom, hm ? budem chciet fotit v zlom svetle, neporadim si s 18-55 a zase ked zoberem 50mm tak ak budem potrebovat "zoom", trosku sa nachodim, popripade v stiesnenych priestoroch zanadavam, "preco preboha tento?" ....
beriem to tak, ze 50mm je vacsia kvalita s mensimi moznostami, tak je?
je to presne tak,mam 18-55,35 1.8,50 1.8 a 50 sedi na tele najviac a kvalitou absolutne neporovnatelny k 18-55,za tie prachy to kupuj!, porovnaval som aj 35 s 50 na crope a 50 je ohnoho ostejsia v rohoch,a o mechanickej konstrukcii ani nehovorim (oproti 18-55),50 podava normalnu perspektivu,35 sirokouhlu co nemam 2x rad.
dilema 18-55mm vs 50mm 1.8
dakujem
Kúp tú 50 a ostane ti. Keď kúpiš 18-55 určite ju predáš, resp. vymeníš za niečo iné.
Kup 18-55 a ver japoncovi, ktory to cele vymyslel a nie celozivotnemu zobrakovi. Ked budes D70 predavat, podari sa ti to s objektivom skor.
veľa ľudí ju ani nepredáva, lebo je to za málo peňazí, veľa muziky
35mm je vhodný aj ako jediný objektív, lebo jeho ostrosť a svetelnosť bohato vykompenzujú zoom
samozrejme 18-55 bazárová sa dá kúpiť aj pod 100€ (dokonca 50€), ale aj to hovorí a jej kvalite.....
ak nechceš čakať aj toto je riešenie, fotiť sa s tým dá, rozhodnutie je na Tebe
príp. ísť do bazárovej 18-105 VR, keď už zoom je použiteľnejší a kvalitou trošku lepší
Do 100 € sa pozri po bazarovom 18-70 DX. Velmi kvalitne sklo.
Dalsi kandidat - 18-55 VR tzn. stabilizovany. Treba sa vyhrat v RAW aby sa z neho dal vymackat velmi pekny obraz (co plati aj o D70), ale mam to sklo vazne rad. Na to, aka je to plastova hracka, splni velmi dobru sluzbu a stabilizacia je genialna.
Ludia sa tu z tychto skiel radi smeju, ale ked ide o prakticnost a cenu, tak nema konkurenciu.
beriem to tak, ze 50mm je vacsia kvalita s mensimi moznostami, tak je?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa