Caute idem kupovat telo Nikon D90 a neviem sa rozhodnut ktore sklo bude lepsie ci Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO Macro HSM II alebo Sigma 70-200mm f2.8 APO EX DG OS ked chcem fotit vtaky zvierata sport atd ci tu bez OS udrzim alebo vacsiu vzdialenst len so stativom alebo mam volit radsej s OS. A druha otazka na krajinku a rieky a macro chcem kupit Sigmu 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM ze ked tam dam prechodovy prstenec tak som si vsimol ze pri AF sa focusovy prstenec toci tak ci sa nebude tocit aj prechdovy filter spolu s nim??
skor by som postavil otazku ci Sigma alebo nie. Radsej by som si kupil NIkkor 70-300 VR a 18-105 VR. Ked budes fotit pohybujuce sa objekty, tak stabilizator ti nepomoze. Pomozu ti len kratke casy a aby ta neboleli ruky, tak stativ alebo monopod. OS ti skor pomoze keby si fotil portrety a statickych ludi aby si nemal roztrasene zabery. Ak sa ti toci prstenec, tak sa ti bude tocit aj prechodak. Preto by som nad objektivom co nema pevny predny clen ani neuvazoval
ak by som riesil sigmu z OS tak to rovno dolozim tych par euro a kupim original nikon 70-200/2,8. ja mam sigmu bez 70-200/2,8 bez OS a zatial mi plne postacuje.
skor by som postavil otazku ci Sigma alebo nie. Radsej by som si kupil NIkkor 70-300 VR a 18-105 VR. Ked budes fotit pohybujuce sa objekty, tak stabilizator ti nepomoze. Pomozu ti len kratke casy a aby ta neboleli ruky, tak stativ alebo monopod. OS ti skor pomoze keby si fotil portrety a statickych ludi aby si nemal roztrasene zabery. Ak sa ti toci prstenec, tak sa ti bude tocit aj prechodak. Preto by som nad objektivom co nema pevny predny clen ani neuvazoval
dik ale urcite chcem svetelnost 2.8 a nad setovym ani neuvazujem a ktory by si odporucal namiesto taj sigmy 17-70??
dik ale urcite chcem svetelnost 2.8 a nad setovym ani neuvazujem a ktory by si odporucal namiesto taj sigmy 17-70??
osobne by som nechcel 2,8 za cenu tretostranneho vyrobcu, ale to je len moj nazor. Skor by som kombinoval kvalitny nesvetelny s pevnym sklom. Osobne som volakedy presiel z Tamronu 2,8 na Nikkor 16-85 a nelutoval som ani za mak. Dnes lutujem, ze ho uz nemam. Byt tebou, tak skor risknem Tamron 17-50 VC ked si myslis, ze ten "setak" ako si ho predsudkovito oznacil je horsi
Mam sigmu 70-200 2.8 HSM II na D7000, takisto s nou fotievam aj na D90 ... Dobre sklo ... Ale podla recenzii a testov je ta nova so stabilizaciou vyrazne lepsia ... Ale neskusal som ju ... Ak su financie zobral by som tu ... stale je to o vyse 700E menej ako nikkor ... To sklo 17-70 nepoznam, ale vraj je to slusny zakladak ... a predny clen sa neotaca ... 100% ... staci precitaj nejaku recenziu pripadne pozriet video niekde na youtube ... A velmi dobre rozmyslas, radsej svetelnost!
Mam sigmu 70-200 2.8 HSM II na D7000, takisto s nou fotievam aj na D90 ... Dobre sklo ... Ale podla recenzii a testov je ta nova so stabilizaciou vyrazne lepsia ... Ale neskusal som ju ... Ak su financie zobral by som tu ... stale je to o vyse 700E menej ako nikkor ... To sklo 17-70 nepoznam, ale vraj je to slusny zakladak ... a predny clen sa neotaca ... 100% ... staci precitaj nejaku recenziu pripadne pozriet video niekde na youtube ... A velmi dobre rozmyslas, radsej svetelnost!
so stabilizaciou myslis: Sigma 70-200mm f2.8 APO EX DG OS?? a neviem tu na tomto videu sa otaca http://www.youtube.com/watch?v=WsJJ98GGs3o
ak máš peniazse na OS verziu, tak na tvojom mieste by som sa na sigmu vykadil a za 1200 € idú používané Nikony 70-200 VR prvá verzia, ten nikon strčí sigmu s prehľadom do vrecka a je aj urtesnený voči vode prachu vlhkosti, má brutálne rýchle ostrenie a je na plnej diere ostrý ako britva. a toho že je jazdený sa neboj, tieto nikony vydržia desiatky rokov.
Sigma 70-200 f2.8 s OS alebo bez?
A druha otazka na krajinku a rieky a macro chcem kupit Sigmu 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM ze ked tam dam prechodovy prstenec tak som si vsimol ze pri AF sa focusovy prstenec toci tak ci sa nebude tocit aj prechdovy filter spolu s nim??
DaKUJEM ZA ODPOVEDE.
Ak sa ti toci prstenec, tak sa ti bude tocit aj prechodak. Preto by som nad objektivom co nema pevny predny clen ani neuvazoval
Ak sa ti toci prstenec, tak sa ti bude tocit aj prechodak. Preto by som nad objektivom co nema pevny predny clen ani neuvazoval
To sklo 17-70 nepoznam, ale vraj je to slusny zakladak ... a predny clen sa neotaca ... 100% ... staci precitaj nejaku recenziu pripadne pozriet video niekde na youtube ...
A velmi dobre rozmyslas, radsej svetelnost!
To sklo 17-70 nepoznam, ale vraj je to slusny zakladak ... a predny clen sa neotaca ... 100% ... staci precitaj nejaku recenziu pripadne pozriet video niekde na youtube ...
A velmi dobre rozmyslas, radsej svetelnost!
na 100%
bez ohľadu na značku.
a toho že je jazdený sa neboj, tieto nikony vydržia desiatky rokov.
www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/bratislavsky-kraj/16157/nikon-70-200-2-8-vr/
druhý za 1200 €
www.ephoto.sk/bazar/predam/digitalna-technika/kraj/15548/nikkor-70-200-2-8-vr/
na 100%
bez ohľadu na značku.
no ďalšie príspevky onikone platia. určite sa doňho oplatí ísť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa